Dodaj do ulubionych

czy budzić w nocy

17.03.06, 10:33
dziewczyny czy budzić w nocy na karmienie. Mała ma 9 tygodni. Ostatnie karmienie jest o 19:30 z obu piersi a potem mała budzi się dopiero 0 5.00 rano. Przybiera dobrze ale miałam problemy z pokarmem i boję się że jak tak rzadko będę karmić w nocy to jego ilość się zmniejszy.Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • asiula1984 Re: czy budzić w nocy 17.03.06, 11:06
      moja mała też ma9 tygodni i śpi od20 do3 w nocy i też miałam już kilka kryzysów
      z pokarmem.ja jej nie budzę tylko odciągam po wieczornym karmieniu i w nocy jak
      piersi są twarde i mam na dzień jak mała więcej je.taką technikę obrałam i na
      razie się sprawdza.przynajmniej nie musi cały czas wisieć w dzień przy cycku bo
      moje piersi sie jakoś nie chciały przystosować do jej apetytu bo mała je różnie
      a one chyba cały czas produkują tyle samo więc podaję jej to co odciągnęłam
      butelką.pozdrawiam:):):)
      • katutek Re: czy budzić w nocy 17.03.06, 11:24
        mi na dzień wystarcza nie dokarmiam butelką nie ściągam tylko przystawiam kiedy chce ale w takim razie chyba zacznę próbowac ściągać w nocy
        • asiula1984 Re: czy budzić w nocy 17.03.06, 11:32
          mi nie starczało.a miałam już dosyć tego jak mała wisiała całymi godzinami przy
          cycku-ściągam poprostu kiedy jest nadmiar.ale jak Twojemu dziecku starcza w
          dzień to może nie ma powodu do zmartwień bo może Tobie laktacja sie
          unormowała.moja mała faktycznie w dzień je dużo,dużo przybrała-na pierwszym
          szczepieniu miała4700(waga przy urodzeniu 3300-po spadku3100)więc ściągam bo
          boję się,że nie dam rady wykarmić tego małego ssaka):):)pozdrawiam
    • katutek Re: czy budzić w nocy 17.03.06, 11:39
      tylko ja mam problem ze ściąganiem ani ręka ani nogą żartuję laktatorem. Ręką z obu piersi przez cały dzień 50-60ml. Chyba mała wszystko wyciąga?
      • asiula1984 Re: czy budzić w nocy 17.03.06, 12:06
        chyba niemożliwe.ja ściągam ręką bo laktatorem nie umiem się posługiwać i jak
        ściągam po wieczornym karmieniu to kulam brodawki żeby pobudzić produkcję i tym
        sposobem przez godzinę udaje mi się urodzić 150ml,potem trochę w nocy jak
        piersi sa twarde.spróbuj kulać dwoma palcami brodawki.mi po tym pokarm
        nachodzi-tak po20ml średnio co5min.nie wiem tylko czy tak jest u wszystkich ale
        pewnie tak...
        • katutek Re: czy budzić w nocy 17.03.06, 12:11
          dzięki już siadam i próbuję
          • lentylek Re: czy budzić w nocy 17.03.06, 21:38
            Witam was dziewczyny ja miałam taki problek około 2 miesiące temu kiedy to mój
            synek wtedy miał gdzieś 2 miesiące zasypiał o 21 i budził się o 7 lub 8 rano
            też się martwiłam czy bedzie dobrze przybierał i czy będę miała pokarm skoro w
            nocy on sobie smacznie śpi zamiast jesć mleczko i powiem wam że mały dobrze
            przybiera a mleka mam sporo czyli wszystko dobrze więc niemartwcie się i życze
            zdrówka dla waszych maleństw.Pozdrawiam Monika mama Wiki 2 lata 4 miesiące i
            Kuby 4miesiące
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka