dorota1011 31.03.06, 15:25 czasami odciągam mleko i daję córeczce przez smoka. czasami zacznie pić i wypije 10 ml i zastanawiam się czy resztę muszę wylać czy mogę schować do lodówki i dać przy następnym karmieniu? dzięki za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igulinda Re: mleko z butelki 31.03.06, 15:30 jesli nastepne karmienie przypada tego samego dnia to mozesz spokojnie wsadzic mleko do lodowki Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: mleko z butelki 31.03.06, 16:12 Napoczeta przez dziecko porcje jedzenia trzeba wylac. Na mleku błyskawicznie namnazaja sie bakterie ze sliny. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1978 Re: mleko z butelki 31.03.06, 21:09 Ja trzymam w lodówce, nie więcej niż parę godzin, zazwyczaj po następnym karmieniu juz się kończy. Co do tych bakterii to bez przesady, wszędzie są. Dzieci piasek, ziemię z kwiatków, robaki i inne takie do buzi pchają, jak tylko odwrócisz głowę i żyją. Nie można dziecka pod kloszem chować, bo jak z niego wyjdzie to szoku dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: mleko z butelki 31.03.06, 21:12 A sama jak nie dojesz zupy, to wstawiasz talerz do lodówki i potem sobie odgrzewasz, czy wylewasz do kibla a na nastepny posiłek bierzesz nową porcję? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: mleko z butelki 31.03.06, 22:51 Ja wstawiam do lodówki i daję później. Niby enzymy trawienne zawarte w ślinie powoduja rozkład mleka, ale przecież dziecko nie pluje do środka, a mleko dziurką ze smoczka też sie zpowrotem nie cofa. Jak chcesz być super-zapobiegliwa, to przelewaj do innej butelki przed włożeniem do lodówki, albo wyparzaj po każdym karmieniu smoczek. Ja w każdym razie po prostu wstawiam butelke z mlekiem do lodówki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: mleko z butelki 01.04.06, 07:18 Ja karmiłam dziecko łyżeczką, butli nie tolerowała, jak mi zostało trochę mleka wkładałam do lodówki, ale stało max. 4-5godz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaisi Re: mleko z butelki 01.04.06, 11:00 ja wstawiałam do lodówki max na 6 godzin. Małej nic się nie działo. Przemywałam tylko smoka, a butlę zamykałam szczelnie - głównie chodziło o lodówkowe zapachy. Acha i przeczytałam gdzieś, że nie stawia się mleka na drzwiach lodówki... Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: mleko z butelki 01.04.06, 17:27 mamaisi napisała: > Acha i przeczytałam gdzieś, że nie stawia się mleka na drzwiach > lodówki... Jak rozumiem drzwi od lodówki mają zwyczaj plucia do mleka...Ale karton z mlekiem trzymam zawsze na drzwiach i jakoś nigdy nic temu mleku nie było. I wogóle zgadzam się z Miką - jak nie dojem zupy to nie wsadzam jej z powrotem do lodówki (a nuż małżon wciągnie ;-)) tylko psu daję. Odpowiedz Link Zgłoś