Dodaj do ulubionych

Popękane brodawki

IP: *.* 21.07.02, 15:14
Karmie synka 5 miesięcy. Ostatnio popękały mi brodawki, są też przesuszone i łuszczące. A do tego wyglądają jak nieregularne duże malinki, tak wyssane przez synka.Przy podawaniu dziecku bardzo bolą.Ne pomaga mój pokarm, ani Bepanten, Aftin również nie. Co robić?!!??
Obserwuj wątek
    • Gość: xyzł Re: Popękane brodawki IP: *.* 21.07.02, 21:03
      Mnie pomogła maść witaminowa, przykładałam ją przez kilka dni i przeszło
      • Gość: Urszula1 Re: Popękane brodawki IP: *.* 21.07.02, 21:11
        Ja uzywałam kapturków laktacujnych, albo to sie nazywa nakładki laktacyjne. Dokupienia w aptekach. Ja używałam silikonowych firmy Avent. NAkłada się to na brodawkę i dzidziuś ssie jak przez smoczek. I nie ma strachu, że się powietrza nałyka, bo się ładnie dopasowują. Są rewelacyjne i mój dzidziuś bez problemu przestawił się po nich na "gołą" pierś.Powodzenia!Ulka
    • Gość: magusia Re: Popękane brodawki IP: *.* 21.07.02, 21:28
      Renatis! Jesli do tej pory nie bylo z karmieniem problemów to musi to być stan przejściowy. Może maluch zaczyna ząbkować? Czasami przesuszenie i pękanie brodawek jest oznaką pleśniawek które z dziecka przenoszą się na mamę. Multum porad znajdziesz w starszych postach na " karmieniu piersią" Ostatnio walkę prowadziła Kleo( nie wytrzymałam i teraz płaczę...) Pozdrowienia!
    • Gość: Zilka Re: Popękane brodawki IP: *.* 21.07.02, 21:36
      Ostatnio położna poleciła mi dwie, podobno rewelacyjne maści, niestety niedostępne w Polsce...Jedna to Lathinal (Lathinol?), jest do kupienia w USA i Kanadzie, składa się prawie w 100% z lanoliny, kosztuje ok. 18 dolarów kanadyjskich. Druga to Purelan, firmy Medela, nie wiem gdzie jest do kupienia.Gdzieś w Polsce ten Lathinal jest testowany bo ma być normalnie w sprzedaży, o ile dobrze pamiętam w szpitalu w Zakopanem.Przepraszam za w zasadzie idiotyczne porady nie do zrealizowania ale może masz akurat jakiegoś wujka czy inną ciotkę w USA kto może Ci taką maść wysłać?
      • Gość: Renatis Re: Popękane brodawki IP: *.* 22.07.02, 11:22
        Słyszałam o tym kremie Medeli, czyli jest gdzieś w Polsce. Dowiem sie w aptece, moz mozna go zamówić. Porobiło mi sie tak, ponieważ synek jest na etapie gryzienia wszystkiego dziąsłami, a na dodatek dziwnie jadł zamiast na siedząco to przekręcał sie na brzuch. Teraz je na leząco więc jest szansa, że brodawki dojdą do siebie. Dziękuje za odpowiedzi.
        • Gość: Renatis Re: Popękane brodawki IP: *.* 22.07.02, 11:35
          Magdusiu przeczytałam post Cleo. Mam kapturki, ale nie chce synek przez nie jeść. Ale tej nocy spałam odkrytymi piersiami i pierwszy raz od 3 tyg. widze poprawę. Narazie niewielką. Chodziłabym tak tez w dzień, ale mieszkam z rodicami, a tata jest teraz na urlopie. tak jakoś niezręcznie. Jestem dopbrej mysli. Napisze Wam jak się wygoja i co jeszcze pomogło.
          • Gość: magusia Re: Popękane brodawki IP: *.* 22.07.02, 15:51
            RenatisMoże Ci się [przyda tel do przedstawiciela Medeli na Polskę0 prefix 22 865-12-50 lub 865-12-51 Pozdrowienia!
      • Gość: magusia Re: Popękane brodawki IP: *.* 22.07.02, 15:56
        Jeszce jedno ta maść to Lansinoh i dobrze że zmieniłaś pozycję karmienia. podobno skuteczna też jest " pod pachą"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka