Dodaj do ulubionych

Nietolerancja laktozy

IP: *.* 20.11.02, 11:37
Witam,ja niestety nie karmię mojej pociechy piersią (choć walczyłam o to miesiąc - wiem, powiecie: "tylko miesiąc?!), ale niestety nie wyszło. Chcę zabezpieczyć się na przyszłość. Jak radzić sobie z bardzo silną nietolerancją laktozy u dziecka. Czy jest jakieś wyjście i można karmić piersią? Paulina w ogóle nie nauczyła się jeść z cyca (poradnie laktacyjne też nie potrafiły pomóc), a po miesiacu karmienia musiałam przestać ściągać pokarm, bo Perełka go nietolerowała. Jest na Nutramigenie. Ale Perełka (teraz 4,5 miesiąca) ma nie być jedynakiem i chcę "na zapas" wiedzieć, jak sobie radzić z takim problemem :-)PozdrawiamSushi
Obserwuj wątek
    • Gość: GabrysiaH Re: Nietolerancja laktozy IP: *.* 20.11.02, 20:25
      Hejwiesz, nie powiem "tylko miesiac" bo ja tez walcze i wiem ile to kosztuje wysilku, lez, czasu...jezeli chodzi o nietolerancje laktozy to moja Olcia tez miala cos takiego-z tego co mi powiedzial pediatra to maluszki maja czasem cos takiego-z czasem, gdy wytworza sie w slinie enzymy to zwykle to ustepuje-tak bylo w naszym przypadku-jakis czas jadla tylko Nutramigen ale udalo sie w wrocic do cycka (co prawda oprocz cycka dostaje tez raz dziennie nutramigen).A z tego co sie dowiedzialam to gdy dziecko ma nietolerancje laktozy to trzeba zastosowac bezwzgledna diete bezmleczna-ja dosyc dlugo bylam na takiej diecie (wiem to od dziewczyny, ktorej dziecko uczulone jest chyba na wszystko co mozliwe).Pozdrawiam goraco!gabrysia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka