26.07.07, 10:24
synek ma 8 tygodni. jest karmiony mlekiem sztucznym i moim. sztucznego wypija
4 raz po 120 ml a mojego 120 ml 2 razy bo tylko tyle mam. podaje mu tez
herbatke rumiankową ale wypija tylko 30 ml czasami wogóle nie chce. Kupki
synek robi z moja pomocą co drugi dzień. kupka na początku jest zbita a
pózniej już luzna, kolorem przypomina raz musztardy innym razem ma kolor
zielonkawy a wczoraj np była bardziej brązowa
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: kupki 27.07.07, 20:07
      Na razie zaproponuję regularny masaż brzuszka wedle instrukcji masażu
      antykolkowego:
      kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54927,2449645.html
      podawanie 6 razy dziennie po łyżeczce Gripe Water. Rezygnacje z wszelkiej innej
      stymulacji kupki - żadnych czopków czy drażnienia termometrem być nie powinno.
      I poczekajmy spokojnie na kupkę, jak się pojawi proszę napisać, a jeszcze
      lepiej zadzwonić. Chciałabym też wiedzieć jaką dokładnie mieszanką karmi Pani
      synka.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

• 13061985n Re: kupki 28.07.07, 13:10
        P. Moniko odnośnie mleka sztucznego, podaje synkowi mleko Bebilon.
        Ostatnio synek stracił apetyt, niechce wypijać całej butelki, zawsze pił 120 ml
        a teraz wypija 80 ml czy powodem moze być ból brzuszka z powodu niemożności
        zrobienia kupki? Lekarz mówi że to przez sztuczne mleko że go nie toleruje, ale
        syn dostaje bebilon od urodzenia i wcześniej nie bylo problemu dopiero od dwoch
        tyg nie dopija mleka. Kiedy pije moje mleko bo jak pisalam wcześniej jest na
        karmieniu mieszanym też nie wypija wszystkiego. Bardzo proszę o odpowiedz.
        Lekarz przepisał mi też Viburcol N ale jak długo mam podawać go synkowi?
        • monika_staszewska Re: kupki 30.07.07, 17:41
          Jeśli podaje Pani Bebilon 1 to może warto rozważyć zmianę chociażby na Bebilon
          HA 1 czy Bebilon pH5,7. Niestety może być tak, że początkowo nie było wyraźnych
          sygnałów, że synkowi mieszanka nie służy, ale teraz już raczej nie da się nie
          zauważyć, że cosik jest nie tak. Jeśli Viburcol podawać miała Pani z powodu
          podejrzenia kolki/bolącego brzuszka to sugeruję zmianę na Spascupreel. Co do
          długości podawania - czy Viburcol czy Spascupreel - nie ma ograniczenia,
          jeśli chodzi o czas stosowania.
          pozdrawiam :)
          monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka