Dodaj do ulubionych

Zaprzestanie dokarmiania

05.08.07, 19:41
Hej,

tydzien temu przestalam odciagac; teraz mam zwazyc malego po tygodniu i zobaczymy z doradczynią co dalej. marzy mi się, że przestanę dokarmiać. Generalnie dokarmiam max 180 ml w 6 porcjach ( a więc jednorazowo 20-max 30 ml). A i tak mały sie mnie duzo częściej niż 8 razy, więc wydaje mi się, że wiele częściej nie można. Oby tylko przybierał.

Interesuje mnie czy ktoś tak miał, że dokarmiał i przestał i co się wtedy działo (ja wiem, że mam mało pokarmu, ale może wystarczy...)

I skąd wiedziałyście, że to słuszna decyzja by nie dokarmiać dalej.

Dokarmiam od 2 tyg; we wtorek będzie miał 4 tyg.

W miniony poniedziałek wrócił do wagi urodzeniowej; zobaczymy ile będzie ważył jutro!

Pozdrawiam i liczę na podzielenie się doświadczeniami,

Aga
Obserwuj wątek
    • basiak36 Re: Zaprzestanie dokarmiania 05.08.07, 21:21
      A jak maly przybieral a raczej nie przybieral, skoro konieczne bylo dokarmianie?
      I rozumiem ze odciagalas ale juz nie odciagasz i dokarmiasz?
      Dokarmiasz butelka czy np z kubka czy SNS?
      • kaeira Do basiak36 05.08.07, 21:46
        matizka tu pisała:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=66025269&v=2&s=0
        • matizka Matizka 06.08.07, 12:07
          Dziś 190 g w tydzień - bez odciagania czyli niejako trudniej. Wszyscy mówią, że te moje 20 ml max x 8 to mało. Spróbuję zmniejszyć w tym tyg. o 5 i zważyc za tydzień. pani Monika twierdzi, że da się odejść zupełnie. Spróbujemy powalczyć.

Tylko, że nic innego nie robię i mam mało czasu dla mojej 3 latki, która mówi : "ja Cię mamo juz chyba nie lubię".

Że też nigdy się nie da bez problemów.

Aga
          • matizka Re: Matizka 07.08.07, 19:35
            A może ktoś się jednak dopisze; bo mam problem, że robię coś wbrew jednej z doradczyń - a ja naprawdę czuję, że te dokładki nie robią mojej dzidzi różnicy. Że i owszem jakbym zaczęła dokarmiać typu 2-3 razy po 60-90 to maiałabym spokój butelkowy, ale pewnie siadłaby laktakcja, a te moje mikroporcje nie powodują, że mały je rzadziej, więc w sumie to możnaby je zmniejszyć.

Chcę zaprzestać dokarmiania za 2 tyg; i pozyczyć wagę z Bonamater, ale aż się boję, że wtedy pani doradczyni powie, że to bez sensu.

Wczoraj dokarmiłam 65 ml; dziś na razie 60; może dojdzie do 90. Traz tylko się modlić o sensowny przyrost w poniedziałek. Już na mnie w przychodni patrzą dziwnie, że tak przychodzę ważyć:)

To tyle (coś mi pamiętnik wychodzi)

Aga

PS. Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak się karmi strzykawką, bo p. Monika mówiła, że 10 ml to możnaby strzykawką.
    • monika_staszewska Re: Zaprzestanie dokarmiania 29.08.07, 21:23
      Ciekawam co słychać w sprawie odchodzenia od wspomaganego karmienia
      (to był bardzo dobry pomysł żeby dodawac czesciej mniejsze porcje!).
      Może da PAni rade zadzwonic do mnie któregoś dnia i powiedzieć jak
      sprawa wyglada.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka