agnes123 18.01.04, 11:12 Witam..czy Wasze 4-miesięczne maluszki podobnie jak moja Natalka nie umieją jeszcze ssać smoczka?Ona niby chce i uspokaja się przy smoczku,ale nie potrafi jeszcze sama utrzymać go w buzi.Kiedy się tego nauczy.. ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amj2 Re: Smoczek,dydek...itd... 18.01.04, 12:56 A może nie pasuje jej kształt smoczka? Gdzieś czytałam,że jak się nie poda w pierwszych tyg. smoczka to później już nie chcą.Ja mam 4 tyg. niunię. od 2 tyg. dostaje smoka. Zaakceptował dopiero 6. Najpierw kupiłam z Aventu silikonowe. Później kauczukowe. Dopiero NUK kauczukowy go zadowolił.(zupełnie inny kształt). Chyba będziesz musiała popróbować metodą prób i błędów. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: Smoczek,dydek...itd... 18.01.04, 19:31 móhj synuć na poczatku tez nie umial ssac smoczka,maz kupil silikonowy z AVENTU, o kilku dniach bylismy szczesliwi jak przez kilkanascie sekund zaczal go "ciagnac" ale i tak mu raz dwa wypadal,ostatnio byla u mnie w odwiedzinach kolezanka i podarowala Dominikowi smoczka z CANPOL BABIES z okragla koncowka,malemu tak przypadl do gustu ze tego z AVENTU juz nie umie,a moze nie chce ssac,Wiec radze poprobowac z roznymi smoczkami,uzbroic sie w cierpliwosc i kiedy sie wlozy maluchowi do buzi to przytrzymywac palcem zeby nie wyplul i w koncu zalapie o co chpdzi z tymi dydusiami powodzonka ALA Odpowiedz Link Zgłoś
aolka Re: Smoczek,dydek...itd... 18.01.04, 19:35 ja przez trzy miesiace trzymalam palcem smoka, zeby nie wypadal, bo maly chcial, ale nie potrafil, a jak juz sie nauczyl trzymac w paszczy, to bardziej woli go wyciagac i wyrzucac ) tak to jest z maluchami. rozne ksztalty u nas nie zdaly egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: Smoczek,dydek...itd... 19.01.04, 08:34 My probowalismy z roznymi ksztaltami. Najgorzej wypadal Avent. Najlepiej siedzial chicco drop, czyli taki smoczek o ksztalcie palca. Podobne ma canpol. Moze takie sprobuj? Wiem, ze duzo dzieci lubi tez nuka... Chyba trzeba proboac i na poczatku podtrzymywac. Maja dostala smoczka jak miala 12 tygodni wiec wczesniej, ale po 3 dniach zassala bez klopotu. Powodzenia zycze. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
elmira_k Re: Smoczek,dydek...itd... 19.01.04, 19:24 Moja Zuzia do dziaj nie akceptuje żadnego smoka (( Wypróbowałam już chyba wszystkie kształty ale niestety nic z tego. Zuza świetnie bawi się smokiem, gryzie go a najlepiej pluje na odegłość. Chyba już nie nauczy się ciągnąć dydka. Szkoda bo ja za dwa tyg wracam do pracy i byłby z niego może pocieszyciel w tych smutnych chwilach bez mamy( Odpowiedz Link Zgłoś