ct19 12.01.10, 12:12 jakich proszkow do prania ubranek waszych dzieci uzywacie? Doszly mnie sluchy ze najlepiej prac w ZWYKLYM proszku(w jakim pierzemy i swoje ubrania) bo te specjalne bardzo czesto uczulaja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dry.ice Re: proszki do prania 12.01.10, 12:16 Ja piorę w jelpie - mała ma prawie 5 msc i powoli zmieniam na persil. Nic się nie dzieje więc pewnie niedługo przejdę całkiem na normalny proszek. Od początku prałam w dziecięcym proszku jej rzeczy bo te normalne zawierają jednak dużo chemicznych świństw. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: proszki do prania 12.01.10, 12:44 do 5msc prakłam w specjlnym proszku dla niemowląt, od 6msc piore w arielu+wanish, potem wkładam w płyn do płukania i zmiękczania tkanin lenor, dzieci bez uczuleń bez wysypek. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: proszki do prania 12.01.10, 12:53 Używam Persil Sensitive, ubranka dziecka piorę razem ze swoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
trynidat55 Re: proszki do prania 12.01.10, 12:55 do prawie roku tylko w loveli potem zaczęłam mieszać z persilem ale w naszym przypadku jest bardzo wrażliwa skóra. na pewno na początek to specjalny "dzieciowy" proszek a pózniej się zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: proszki do prania 12.01.10, 13:03 niedawna dyskusja na emamie: forum.gazeta.pl/forum/w,567,105210597,,Ubranka_dla_noworodka.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: proszki do prania 12.01.10, 13:03 Ja przy starszej prałam długo w Loveli. Co jakiś czas, szczególnie białe rzeczy prałam w zwykłym Arielu czu Vizirze do białego, a potem Lovela. A przy Młodszej miałam Dzidziusia (niedrogi i b. ładnie, delikatnie pachnie), a po 2,5 miesiąca piorę w Arielu plus odplamiacze. Ale robię tak, że piorę normalnie bez płynu do płukania, potem nastawiam jeszcze raz cały cykl płukania i dodaję trochę płynu do płukania dla alergików (skóra wrażliwa, delikatna) Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: proszki do prania 12.01.10, 13:09 Ja cały czas piorę ubranka małego w naszym proszku. Jeszcze jak byłam w ciąży i kompletowałam wyprawkę, to kupiłam E sensitive. Ale jak się skończył to już zwykły E i tak jest do dzisiaj, mały nie ma żadnej alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: proszki do prania 12.01.10, 13:16 Tak gdzieś do pół rok prałam w Loveli. Ślicznie pachnie. W okresie noworodkowym jeszcze dodatkowo płukałam. Od momentu jak ubranka zaczęły się brudzić od obiadków, piorę w persilu, vizirze z dopiskiem sensitive. Przy niektórych plamach zalewam też Vaniszem. Dziecko nie ma problemów ze skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: proszki do prania 12.01.10, 13:50 Mw do 5 m-ca uzywałam proszku Lovela; praktycznie od początku Vanisha, bo tylko tym mogłam zlikwidowac plamy po kupie Od ok 3 tyg uzywam płynu do prania - Perwoll lub Perła. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: proszki do prania 12.01.10, 14:43 Przy starszym jelp do 1,5 roku. Przy młodej dzidziuś lub bobas. Tani jak barszcz i dobrze dopiera. A pierzemy w nim nadal choć młoda ma 14 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiurkaa Re: proszki do prania 12.01.10, 17:01 syn ma 3 miesiące, piore na zmiane w persilu sensitiv i dzidziusiu, choc przynam, ze dzidzius duzo lepszy i przyjemnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: proszki do prania 12.01.10, 17:35 Na początku prałam w Jelpie, teraz z białym jeleniu. Mam ogromny karton i nie wiem jeszcze co kupię jak mi się skończy. A to że proszki dla dzieci uczulają to wydaje mi się zwykła bujda. Odpowiedz Link Zgłoś
kocimicibulki Re: proszki do prania 12.01.10, 19:49 ja od poczatku piore w E sensitive i jestem bardzo zadowolona.pieknie pachnie,ladnie dopiera i niewiele kosztuje.polecam tez plyn do plukania z tej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: proszki do prania 12.01.10, 20:23 Kiedy kompletowałam wyprawkę, kupiłam taaaaaaką pakę Jelpa, wychodząc z założenia, że jak się kupuje dużo, to zawsze wypada taniej. No i prałam, prałam, aż mi się paka wyprała do końca - co nastąpiło około siódmego miesiąca. No i od tej pory piorę w naszym. Wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakwa Re: proszki do prania 12.01.10, 20:23 Ja piorę w płatkach mydlanych. I na razie tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hulieta_1 Re: proszki do prania 12.01.10, 22:01 lovela do prania, do płukania lenor sensitiv Odpowiedz Link Zgłoś