Dodaj do ulubionych

sklejone wargi sromowe

31.01.11, 11:58

dziewczyny, kto sie u Waszych córeczek tym zajmował (o ile to wystapiło): chirurg, urolog czy ginekolog.
Coreczka ma niecałe 5 miesięcy. Musimy rozkleic wargi i nie wiem do kogo sie udać. A poze po prostu na IP do szpitala.
Chirurg dziecięcy wznaczył termin dopiero na 4 marca na wizytę, a zabieg nie widomo kiedy miłaby sie odbyc
Obserwuj wątek
    • bunkowa Re: sklejone wargi sromowe 31.01.11, 12:14
      Ginekolog dziecięcy. Posmarowała kremem emla i delikatnie rozkleiła. Mała się nawet nie skrzywiła.
      • az1111 Re: sklejone wargi sromowe 31.01.11, 12:30
        zajmuje się tym ginekolog dziecięcy, jeśli jesteś z Wrocławia lub okolic, służę namiarami na panią dr. Podczas wizyty smaruje miejsce maścią znieczulającą i rozkleja. Najważniejsze później natłuszczać wargi przed ponownym sklejeniem.
      • ola_mi Bunkowa 31.01.11, 12:32

a Emla smarowałaś TY wczesniej, czy sama ginekolog.
        Jestem umówiona na czwartek do chirurga dziecięcego. Ginekolg dziecięcy najbliżej w Poznaniu jakieś 200 km ode mnie.
        Chirrurg pwiedział żeby nie smarowac Emla, bo to tylko daje odczyny później. No i nie wiem co zrobic. Wyglada na to że ona na żywca chce się za to zabrać sad
        • karynk Re: Bunkowa 31.01.11, 12:44
          Byłyśmy u gin. dziecięcej w Białymstoku.
          Najpierw smarowanie kilka dni Ovestinem potem rozklejenie w sekundę.
          Kuracja antybiotyk i maść.
          • joanka-r Re: Bunkowa 31.01.11, 20:13
            Mądre głowy mówią aby nic z tym nie robić, tak samo jak ze sklejonym napletkiem. Wraz z wiekiem samo się ''naprawi''.
        • bunkowa Re: Bunkowa 01.02.11, 17:57
          Ginekolog smarowała. Potem wyszliśmy z gabinetu poczekać żeby maść zaczęła działać i po tym czasie rozklejała.
    • aga-wal Re: sklejone wargi sromowe 31.01.11, 22:08
      A ja posluchalam mojej pediatry i codziennie patyczkiem do uszu posmarowanym linomagiem delikatnie pocieralam miejsce sklejenia warg i po tygodniu wargi sie rozkleily. Wiadomo ginekolog dzieciecy to najprostsza sprawa, ale po co mala sterydami smarowac? O ile badanie moczu jest ok, to mozna samemu probowac rozkleic.pozdrawiam
      • ola_mi Re: sklejone wargi sromowe 01.02.11, 15:27

od ponad tygodnia smaruje linomagiem. zero poprawy
    • zazou1980 Re: sklejone wargi sromowe 01.02.11, 10:15
      u nas pediatra sama rozkleiła na bilansie 2-latka, jakoś wcześniej nikt tego nie zauważył...
    • shellerka Re: sklejone wargi sromowe 01.02.11, 12:12
      my miałysmy ten problem. byłyśmy u chirurga dziecięcego. ten, kazał nam sie umówić na zabieg, bo stwierdził, że na pewno się samo nie rozklei, bo za mocno sklejone.
      tylko tak jakoś wyszło, że a to infekcja, a to brak czasu, a to wyjazd i koniec końców po 4 m- cach od wizyty u chirurga wargi zaczęły sie rozklejać same. pokazałam to naszej pediatrze i ta poradziła, żeby jeszcze trochę odczekać i tadam - bez problemu się rozkleiły.

żałuję ogromnie, że naraziłam mojego synka na taki ból i stres - u niego przyklejony napletek odkryła też pediatra (inna) w czasie bilansu dwulatka. szybko skierowała nas do chirurga strasząc wizją zakażeń i takich tam. okazało się, że chirurg to jej mąż.

dziecko masakrycznie to przeżyło, mimo znieczulenia miejscowego.
      teraz byłabym już mniej uległa.
    • memphis90 Re: sklejone wargi sromowe 01.02.11, 16:03
      U mojej wystąpiło. Odstawiłam sudocrem i nie ruszałam. Nie ma przeszkody w odpływie moczu, więc czekamy do pokwitania. Endokrynolog odradziła mi smarowanie estrogenami w kremie, więc nie stosowałam. Od chirurga trzymam się z dala.
      • ola_mi dziewczyny 01.02.11, 16:09
        u nas to wyglada tak, ze cale ujscie pochwy jest zarośnięte taką błoną
        • shellerka Re: dziewczyny 01.02.11, 17:29
          u nas tez tak było
          • green-koala111 Re: dziewczyny 01.02.11, 21:37
            U nas pediatra jedna stwierdziła zlep warg ,jak powiedzialam to drugiej powiedziala,ze nic nie widzi. Szczerze mowiac ja tez nie widze. Chyba pojde do trzeciej,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka