07.05.04, 18:04
moja 12 dniowa coreczka ma bardzo czesto czkawke. nie pozwala jej ona zasnac,
wybudza czesto ze snu. czytalam, ze ponoc czkawka bardziej meczy rodzicow niz
dzieci, ze nie ma na nia sposobu i ze powinna minac w wieku 2-3 m-cy. Czy
rzeczywiscie jednak nie ma na nia sposobu? albo moze mozna cos robic, by sie
nie pojawiala?
Obserwuj wątek
    • tusia_tatusia Re: czkawka 07.05.04, 18:15
      Jednym z powodow wystapienia czkawki sa zimne tzn. lodowate nozki.
      Czasem dzidzia dostaje czkawki bo ze wszystkich sil robi kupke, a czasem nie
      wiem dlaczego smile
      Zeby dzidzidza przestala czkac mozna dac jej cos do picia (jezeli karmi sie
      piersia to piers)
      Ale moze jest jeszcze jakis sposob chetnie rowniez poznam smile
    • beatak Re: czkawka 07.05.04, 18:16
      Tak to niestety z tą czkawką jest, albo dziecku jest zimno, albo chce się pić,
      albo po prostu nie wiadomo co się dzieje. Moja Misia niestety też miałą czasami
      czkawkę bez przyczyny: cieplutka, najedzona i... czkawka. ALe minęło, sama nie
      wiem kiedy smile
    • pandora_ Re: czkawka 07.05.04, 19:44
      Moj Piotrek ma czkawke non stop smile Bo zawieje zefirek, bo za szybko go poloze,
      bo sie przekreci nagle na brzuszek, bo tata przestanie kolysac smile Pilnuj
      zawsze, zeby odbilo sie po karmieniu, jesli sie odbija (moj rzadko odbija, bo
      ssie elegancko), potrzymaj dziecko w pionie i probuj klasc po jedzeniu na
      boczek. Mozna tez pod lozeczko/materacyk cos podlozyc, zeby bobas nie lezal na
      plaskim. Nie przewijaj po karmieniu, a jesli tak, to cos maluchowi podloz pod
      glowe i tulow i nie podnos wysoko pupy.
      Ja zawsze daje cycka, a tragicznych przypadkach,kiedy i malemu przeszkadza,
      owijam na moment glowke kocykiem (sam czubek) albo zakladam czapke, co wywoluje
      chwilowy grymaszacy placz i przechodzi. Ale to sposob straszny ze wzgledu na
      ten bek, tyle ze z powodzeniem stosowany w mojej rodzinie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka