Dodaj do ulubionych

Mała uciekinierka

22.03.12, 19:32
gdy tylko wyjde z córą na spacer to zaczyna sie gonitwa. Nie byłby to problem gdyby nie zaczepiała obcych. Nikomu nie odpusci od najmłodszego po staruszka. Wołam ją, prosze itd a ona nic chodzi swoimi drogami, nic się nie słucha. wszystkiego musi dotkąć, zobaczyć itd. Daleko jej nie puszcze samej bo strach ze pojdzie z kims. Czy są tutaj mamy brzdąców takich jak moja perełka. Jak poradziłyście sobie z tym to prosze poradzcie bo spacery powinny relaksowac a mnie wcale nie relaksuja.
Obserwuj wątek
    • emila.dudek Re: Mała uciekinierka 22.03.12, 21:12
      To minie ale jeszcze trochę smile
    • mikams75 Re: Mała uciekinierka 22.03.12, 22:26
      idz w miejsce, gdzie ja bezpiecznie mozesz puscic i niech lazi gdzie chce. Ty za nia. Nie stresuj sie tym, nie nadawaj kierunku, to i relaks bedzie wiekszy. Na dojscie gdziekolwiek wsadzaj w wozek.
      No spacery z dzieckiem to nie siedzenie na lawce.
    • mika_p Re: Mała uciekinierka 22.03.12, 23:23
      Chodź za nią krok w krok. Tam, gdzie więcej pustej przestrzeni, możesz jej pozwolić oddalić się na 3-4 kroki (twoje), nie więcej: musisz móc zareagowac nie tylko na oddalenie, ale i na to, co bierze do rak czy do buzi.
      Na spacer w gęstszym zaludnieniu spraw wam szelki ze smyczą.
    • aldira Re: Mała uciekinierka 23.03.12, 22:15
      O posiedzeniu na ławce moge tylko pomarzyć. No nic troche cierpliwosci i uwagi i jakoś zleci uff
    • andziotka Re: Mała uciekinierka 24.03.12, 14:39
      normalka,
      chodźcie na ogrodzone place zabaw, do parków ...
    • marta-zs Re: Mała uciekinierka 29.03.12, 18:21
      a tam, mojej nie mineło, zaraz 3 lata i 2 miesiące, mam nadzieje, że jak bedzie miała 5-6 lat to jej przejdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka