werata 16.06.04, 19:38 ...żeby pomagał? Przed każdym karmieniem? Ile kropli dziennie/dobowo? Kto wie? Help, please! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_d Re: SAB SIMPLEKS - jak dawkować... 16.06.04, 20:16 My dawaliśmy sab simplex córce, pomagał jak nic innego, przyniósł nam i małej wielką ulgę. A dawkowaliśmy tak: jakieś 4 razy dziennie, w trakcie karmienia lub tuż po. Po 16 kropli, na małej łyżeczce. Z własnego doświadczenia powiem ci, że u nas sprawdzało się podanie szczególnie przy pierwszym karmieniu rannym (u nas po przerwie, bo mała sypia 8-9 godzin), potem po kolejnym, potem na dwa robiłam przerwę i potem co drugie. Na opakowaniu podane jest że należy dawać co 4 do 6 godzin, 16 kropli, ale w razie potrzeby można zwiększyć dawkę. Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: SAB SIMPLEKS - jak dawkować... 17.06.04, 07:41 Ja podawałam po 15 kropli przed każdym posiłkiem. Cuda działał!!! Cuda!!! Szkoda że żaden polski odpowiednik nie jest tak dobry, bo to trochę kosztowna zabawa. Tylko, ze ja podawałam przed każdym posiłkiem... ale teraz widze że to było błąd, no nic, po sliwkach. Pozdrawiam i zycze szybkiego końca koleczek. Ja juz mam po )!!! Ewa i Zosia Odpowiedz Link Zgłoś