kajakam 02.07.12, 21:36 hej jaka polecacie spacerówke dla rocznego dziecka??? iczy parasolka to odpowiedni wózek dl a malca w tym wieku??- pyt bo kolezank azasugerowala mi taki typ wózka ...co Wy na to mamusie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kw0 Re: spacerówka 02.07.12, 21:46 polecam forum wózkomania ja mam espiro magic i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 02.07.12, 21:59 Polecam PegPerego Si - uzywam, odkad coreczka skonczyla rok i 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: spacerówka 02.07.12, 22:16 kajakam napisała: > hej jaka polecacie spacerówke dla rocznego dziecka??? iczy parasolka to odpowi > edni wózek dl a malca w tym wieku??- pyt bo kolezank azasugerowala mi taki typ > wózka ...co Wy na to mamusie?? Jeśli się rozkłada co najmniej do pozycji półleżącej, ma usztywniane oparcie i niezłą amortyzację to może być. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 03.07.12, 10:07 Ty chyba piszesz o spacerowce dla polroczniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
ledana Re: spacerówka 03.07.12, 20:25 no ja jakos nie wyobrazam sobi zeby oparcie sie nie rozkladalo tak zeby dziecko w wygodnej pozycji spalo na spacerze. ja mam taka co mozna przekladac raczke zeby dziecko jechalo buzia do mnie( zebym mgla z nim rozmawiac i kontrolowac podczas spaceru ) , 3 pozycje oparcia i coverek na nogi jak jest chlodno , no i pasy obowiazkowo...ostatnio widzialam jak dziecko wypadlo ze spacerowki bo nie bylo w pasach ... typ parasolka to moim zdaniem to fatalny pomysl ale sa rozne opinie oczywiscie ... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 03.07.12, 23:47 Dlatego ja mam parasolke "pancerna", nie taka, co sie prawie sama z siebie sklada z dzieckiem . Tylko ze ciezki dostep jest do kosza na zakupy, bo tylko z boku, od tylu jest mechanizm, wiec nie idzie. I fakt - jak mala zasnie, to moge zmienic ustawienie oparcia, ale na zupelnie plaskie nie. I w sumie nie ma juz takiej potrzeby u rocznego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: spacerówka 04.07.12, 00:02 annajustyna napisała: > Ty chyba piszesz o spacerowce dla polroczniaka? Nie. Pisze o spacerówce dla niemowlęcia, czyli dziecka do pierwszego roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 05.07.12, 07:17 Ale Kajakam pisze, ze dziecko jest roczne, czyli nie jest juz niemowleciem... Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: spacerówka 05.07.12, 16:55 annajustyna napisała: > Ale Kajakam pisze, ze dziecko jest roczne, czyli nie jest juz niemowleciem... To czego szuka na forum niemowlęcym? Powinna pytac na forum "małe dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas9 Re: spacerówka 03.07.12, 20:51 ja wybrałam lekką spacertówkę, nie parasolkę - ze względu na daszek, kosz pod wózkiem, itd. waży 6 kg, ale nie narzekam. parasolki dotąd nie używamy - a córka ma półtora roku... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 03.07.12, 23:48 Moje PegPerego tez wazy 6 kg (wlasnie dlatego je wzielam), ale to parasolka jest... Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: spacerówka 04.07.12, 21:01 wiele zależy od tego, czego oczekujesz od wózka bo to, że koleżance się sprawdza i poleca nie znaczy, że i Tobie przypadnie do gustu. ja mam spacerówkę, ale nie parasolkę, która wystarczy na pewno do końca okresu wózkowego, to navington scooner. siedzisko jest duże i szerokie, regulowany podnóżek, pałąk, duży kosz na zakupy, budka naciąga się aż do pałąka. mojemu prawie 2,5 latkowi jest w niej tak samo wygodnie jak roczniakowi. wózek po złożeniu jest mały, składa się w kostkę. bardzo polecam: www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2028&osCsid= Odpowiedz Link Zgłoś
lolagotkids Re: spacerówka 04.07.12, 22:08 Ja osobiście też nie jestem specjalnie fanką spacerówek parasolkowych i to wyłącznie ze względu na niemożność oglądania Dziecka podczas spaceru - zero frajdy, szkoda tylu możliwości interakcji (tym bardziej, że moje wszystkie Pacholęta to gaduły) Sama jestem fanką wózka, który mi bardzo służył podczas uwożenia Córy (od 8 miesięcy do dwóch lat), aż nie urodziłam kolejnych dwóch Potomek i musiałam się przesiąść na powóz typu trzyosobówka. Otóż był to Graco Symbio - lekki (6kg), zwrotny, dwa z czterech kół pompowane, przekładana rączka i siedzisko, skutecznie ochraniająca przed słońcem budka i podest na nóżki. Zaznaczam jednak, że siedzenie tu jest kubełkowe - nie wszystkie Mamy są fankami tego typu siedzisk, ja sie przekonałam i git Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 04.07.12, 22:18 A co to znaczy kubelkowe? Patrze na fote i nie wiem, o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lolagotkids Re: spacerówka 04.07.12, 22:26 "Kubełkowe" to znaczy, że ma sztywny nierozkładalny stelaż. Można zmieniać tylko jego pozycję na mniej lub bardziej horyzontalną, ale nie da się rozłożyć. Czyli - kiedy dziecko śpi, nie zmieniasz jego pozycji z siedzącej na leżącą, tylko pochylasz całe siedzisko do tyłu. Znalazłam na YT tutorial do tego wózka, może jakos obrazowo wyjaśni. www.youtube.com/watch?v=7HmCIpkORF0 Ja akurat potrzebowałam strasznie lekkiego wózka, bo mieszkałam na drugim piętrze kamienicy i wnoszenie posiadanego MUTSY stało się katorgą. Tak więc 6-cio kilogramowy wózek okazał się zbawieniem. Trzymam kciuki za znalezienie opcji idealnej Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: spacerówka 04.07.12, 22:42 tyle, że realna waga wózka (stelaż + koła + siedzisko ) to ok. 9,5-10 kg tak przynajmniej podaje producent, 6 kg to mają leciutkie, małe parasolki na piankowych kołach. Odpowiedz Link Zgłoś
lolagotkids Re: spacerówka 04.07.12, 22:55 Hmm, na jakiej stronie takie dane? Cała spacerówka z kołami i siedziskiem plus stelaż to 7,5 kg (zweryfikowałam tu: www.graco.co.uk/cdetail.php?catCode=44) Podawane przeze mnie 6kg to nie jest, za pomyłkę przepraszam, ale na pewno nie 10 kg - odrzuciłabym takiego kolosa. Polecam sprawdzic na żywca u któregoś z dealerów, teraz Graco jest dostępny wszędzie z tego co widziałam. Ponadto w dobrej cenie. Na Allegro używane chodzą po 700 zł (z bólem sprzedawałam własny w stanie idealnym za takie pieniądze ) Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: spacerówka 04.07.12, 23:01 polecam postawić go zwyczajnie na wadze, wtedy złudzenia prysną chociaż z drugiej strony graco jest tak do bólu plastikowy, że to mogłoby się udać. nie bierz tego oczywiście do siebie, to ogólnie znany fakt, no i ich jakość pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lolagotkids Re: spacerówka 04.07.12, 23:05 Cóż, pewnie teraz rynek oferuje dużo fajniejsze modele lekkich spacerówek, dwa lata temu, kiedy wybierałam Graco, wydawał mi się zbawienny. No nic, powodzenia w szukaniu Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 05.07.12, 12:31 To jak ja - mialam 15-kilogramowego hartana (niemeicka marka), wiec z radoscia kupilam PP Si tez wazace tylko 6 kg, ktore podnosze jedna reka! Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: spacerówka 05.07.12, 16:56 PP SI jest super, bo sama mam ten wózek, ale on też nie waży 6 kg, tylko ok. 7,5 kg - zważyłam osobiście , ale jeśli mówimy o parasolkach to jest to na pewno fajny i warty polecenia wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: spacerówka 06.07.12, 08:43 To dlaczego producent podaje, ze Si wazy tylko 6 kg?! Odpowiedz Link Zgłoś
carollka_27 Re: spacerówka 06.07.12, 09:14 Peg Perego Pliko super parasolka, przestronna, przytulna, rozkładane siedzisko, ale...dostęp do kosza na zakupy żaden, rączki kleją się paskudnie no i brak przekładanego siedziska, który dla mnie okazał się nie do przejscia jeszcze na tym etapie. od wczoraj mamy M&P Sola, trochę to inna charakterystyka wózka, też widze parę minusów, ale jest przekładane siedzisko i widzę mojego uhahanego boboas i nie mówię wreszcie w przestworza tylko do niej Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: spacerówka 06.07.12, 12:14 Niestety większość producentów zaniża wagę wózka często podając wagę samego stelaża bez kół, tapicerki, kosza... Ile naprawdę wózek waży okazuje się dopiero po zważeniu go u siebie w domu. Ale akurat Peg Perego raczej podaje wagę swoich wózków nie naciągając jej za bardzo. A gdzie znalazłaś, że SI waży 6 kg? Patrzyłam w różnych sklepach w necie i wszędzie widzę podaną wagę 7,1 kg, więc jest to w miarę realna waga (no może z pół kg sobie urwali ) Odpowiedz Link Zgłoś