05.02.15, 19:06
Witam moje miłe.Mam kolejne pytanko.Czy Wasze Bobaski często ulewały?Mój synek od jakiś 2 tyg bardzo często ulewa.Zje mleczko(Bebilon),odbije ładnie i po jakiejś godzinie patrzę że znowu ulał i tak jest kilka razy dziennie...Czasem to ma kolor rozrobionego mleka,czasem jest zupełnie przezroczyste.Czy możliwe to to tylko nadmiar śliny?Bo bardzo się ślini,chyba na ząbki i wkłada rączki do buzi...A wcześniej tak nie miał,dopiero od nie dawna.Nie wiem co o tym myśleć...Jak będzie tak dalej to pójdę do lekarza...
Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: Ulewanie 05.02.15, 22:46
      Odkąd napisałam ten wpis ulał jeszcze z 5-6 razy w nie dużych ilościach,praktycznie na przezroczysto,trochę mleka...Nie wiem...Koleżanka mi mówiła że to może być ten nadmiar śliny...Co myślicie?
      • wilkowaona Re: Ulewanie 05.02.15, 23:43
        Dzieci w tym wieku czesto ulewaja. Jak pójdziesz do lekarza to ci powie to samo. Jeśli jednak nadal bedzie cie to niepokoilo to zrób usg brzucha, aby wykluczyć refluks. Mój synek ulewal bardzo duzo i bardzo czesto i trwało to dość długo bo do 7 czy 8 mc. Bardzo upierdliwe to było. Miał robione wszelkie badania, zdrow jak ryba tylko ta niedojrzalosc układu trawiennego.
        • kremka2014 Re: Ulewanie 06.02.15, 07:20
          Z pewnością ulewa serwatką a nie jest to ślina. Ząbkowanie może nasilić ulewanie. Moj pierwszy syn ulewal non stop do pól roku. Ogólnie ulewal do roczku ale po rozszerzeniu diety juz mniej. Mleka nie zmieniałaś?
          • angeika89 Re: Ulewanie 06.02.15, 09:49
            Nie,mleka nie zmienialiśmy.Ja wiem że dzieci ulewają(mam dużo młodsze rodzeństwo smile),ale mi się wydaję że u mojego małego to jest zbyt częste...Ale mówicie żeby na razie nie panikować???
    • kcmc82 Re: Ulewanie 07.02.15, 11:36
      Moja strasznie ulewala gdzies do 7-8 miesiaca, od 6 miesiaca widzialo Sie roznice, ulewala o wiele mniej. Rowniez miala badania i wsio ok, zdrowa jak ryba, taki jej urok.
      A pierwsze miesiace najgorsze, mimo odbicia zawsze ulala, mialam wrazenie ze wszystko wydalila z siebie co przed chwilka zjadla...ale przybierala ksiazkowo na wadze takze Sie Nie martwilismy.
      Byl Dni ze byla 6-8 razy przebierana, bo ulalo jej Sie na ciuchy. Body to mielismy w liczbie 15-20 sztuk aby miec w co dziecko przebrac smile
      • kcmc82 Re: Ulewanie 07.02.15, 11:39
        Aha I roznie ulewala, raz rzadkie, innym razem Geste. Nie wiem od czego to zalezalo. Zdazaly Sie rowniez tzw fontanny, gdzie lecialo jak z weza (ale tYlko kilka razy na szczescie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka