arras-k 27.10.04, 16:11 Jakie dokładnie wady zgryzu moze powodować smoczek ortodontyczny?Czy ząbki nierówno rosną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arras-k Naprawde nie wiecie? 28.10.04, 14:23 Dziewczyny!Prawie wszyscy odradzaja dawanie dziecku smoka , bo podobno powoduje on wiele wad zgryzu.Gdy zapytałam JAKIE , to cisza...nikt nic nie wie.To po co odradzac, jesli tak naprawde nie wiecie jakie on szkody wyrzadza? Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox Re: Naprawde nie wiecie? 28.10.04, 14:49 ja się nie odzywam, bo daję smoczek od pierwszego tygodnia życia. Nie wiem czy rzeczywiście psuje zgryz. Są różne kształty itd... Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Naprawde nie wiecie? 28.10.04, 15:24 Ja mojemu malemu(6tyg) tez daje smoka nie ssie go dlugo praktycznie tylko przed snem.Sama tez ssalam i jakos nie mam krzywego zgryzu a lugo ssala bo do 5 lat wiec roznie to jest pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lud_mila Re: Smoczek 28.10.04, 16:54 Każdy smoczek bez wzgęlu na kształt może powodować wypychanie zębów do przodu, co później trzeba korygować aparatem. Mój dentysta twierdzi że smoczek powinno się zabrać wraz z pojawieniem się pierwszych ząbków... Odpowiedz Link Zgłoś