fasolmama 11.02.06, 13:05 Czy u 5-tygodniowego maluszka można smarowac buzke sudocremem?? córcia ma od kilku dni czerwone krostki na policzkach. Ale nie wiem czy nie wysuszy za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikajust Re: sudocrem na buźke 11.02.06, 13:07 Witam Ja stosuje miejscowo najczesciej na potowki. I nam pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
paula63-63 Re: sudocrem na buźke 11.02.06, 14:57 mój synek też miał takie krostki i po maściach różnych na zlecenie pediatry (sudocrem, eucyryna m.in.) wysypało go na dobre, aż do szyi. Wyiągnęłam go z tego samodzielnie przemywając wodnym roztworem sody oczyszczonej. Rada z "Dziecka" dr Spocka - mojej biblii (nigdy - a mam 3 dzieci - mnie nie zawiódł). Proporcje roztworu sprawdź - wydaje mi się, że to płaska łyżeczka na szklankę, ale głowy nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Uważaj na tę biblię!!!!!!!!!!!! 11.02.06, 20:20 Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że dr Spock doprowadził do tragedii swoją koncepcją bezstresowego wychowania dzieci. Tu masz linka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=33459760&a=33475939 , proszę przeczytaj. Sudocrem jest na cięższe przypadki zapalenia pieluszkowego, nie do profilaktyki i nie do buzi. Na krostki idealnie podział bepanthen, który wielbię, bo jest dobry do pupy, brodawek, buzi, ust,oplutej brody itp. A potówki najlepiej przewietrzyć i nie przegrzewać więcej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
majowa77 Re: sudocrem na buźke 11.02.06, 19:57 A nam na krostki na buzi pomógł Bephanten Odpowiedz Link Zgłoś