falka32 18.08.06, 21:23 Może ktoś się orientuje, jakie są aktualnie najnowsze trendy w tej dziedzinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda_szczurka Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 21:40 Najnowsze trendy w dziedzinie soli sa takie, ze i dorośli powinni ją odstawić Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 21:48 odstawić? zupełnie? przecież nawet zwierzakom się daje sól do lizania, na litość boską? Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 21:55 Solę trochę zupę 9.5 miesięcznemu synkowi, niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 22:06 falka32 napisała: > odstawić? > zupełnie? > przecież nawet zwierzakom się daje sól do lizania, na litość boską? Niby tak ale człowiek w końcu ma ciut inny organizm od kozy Ostatnio czytałam, że od soli najłatwiej jest się odzwyczaić - wystaczy kilka dni a już braku się nie odczówa Ale ja sole... rzuciłam palenie więc nie naraże organizmu na zbytni szok ;D Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 22:08 Ale też jesteśmy ssakami - jakaś równowaga w organizmie musi być. Zupełnie bez soli - to dzieciak zacznie mi wylizywać podłogę koło kuchenki w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 22:11 Dlaczego koło kuchenki? Odpowiedz Link Zgłoś
martyskaa Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 22:16 moja córka ma niespełna 8 miesięcy i wbrew powszechnym opiniom solę jej zupki, ale tak minimalnie. CZasami je też zupę, którą gotuję dla wszystkich, a przecież tam jest albo sól albo vegeta albo kostka rosołowa itd. (ale bardzo rzadko taką "dorosła" zupe je). Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 18.08.06, 22:21 no przecież nie koło kibla Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: od kiedy solone potrawy dla dziecka? 19.08.06, 00:30 Karolka zaczęła dostawać solone odkąd wypieła się na zupy i zaczeła jadać mięso, warzywa i wsad węglowodanowy oddzielnie. Ziemniaki czy ryż dostawała ze wspólnego garnka. Już jakiś czas temu. A tutaj Pokonewka pisała o soli: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23334&w=46774125&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś