03.09.06, 12:28
mam pytanie,jestem mamą od 2 tygodni,czy mogę jeść cynamon?szczególnie chodzi
mi o płatki z dodatkiem cynamonu
Obserwuj wątek
    • guruburu Re: cynamon 03.09.06, 12:37
      A dlaczego nie?
    • truscaveczka Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 12:40
      A jak po czymś dziecko będzie mieć problemy, odstawisz na 2 tygodnie i sróbujesz
      znowu.
      • patisoon Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 19:59
        Jak będzie jadła wszystko to skąd bedzie wiedziała po czym są problemy?
        • malinka255 Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 20:40
          Pewnie, że nie można jesc wszystiego; bez przesady; nie wyobrażam sobie; ja się
          oszczędzam, wolę ta, niż kolki...
        • mama_kotula Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 20:46
          patisoon napisała:

> Jak będzie jadła wszystko to skąd bedzie wiedziała po czym są problemy?

Skrót myślowy. Pisząc "możesz jeść wszystko", chodziło o to, że nie trzeba
          specjalnie z czegoś rezygnować bo "może zaszkodzić", tylko spróbować, czy
          faktycznie zaszkodzi. Nie mówię tu oczywiście o standardowych wrogach kobiet
          karmiących typu fasola czy grochówka, ale właśnie o rzeczach typu cynamon czy
          ogórek kiszony.
          Nie chodzi o to, żeby wprowadzić 1500 potencjalnie nowych produktów naraz, tylko
          o to, że nie ma potrzeby, aby profilaktycznie wprowadzać dietę eliminacyjną.
          • guruburu Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 22:53
            Dieta matki nie jest zawsze przyczyną kolek, tzn. - w drugą stronę - kolki mogą
            mieć wiele innych przyczyn a nie dietę matki.
    • mamaimati Re: cynamon 03.09.06, 12:43
      Trzeba uważać z ostrymi przyprawami: ostra papr. , peprz, można jeść lagodne :
      bazylię, tymianek,majeranek a cynamon jak mi się wydaje jest raczej łagodny.Ale
      sama próbowałam z przyprawami trochę później.
      • malinka255 Re: cynamon 03.09.06, 12:51
        Wczoraj jadlam szarlotke z cynamone, nic malemu nie bylo i nie jest, więc chyba
        możnasmile
        • kofkak Re: cynamon 03.09.06, 13:19
          mozna raczej, ja tez jem cynamon i karmie mojego 5tygodniowego lobuziaka. nie
          wyobrazam sobie ryzu z jabłkami bez cynamonusmile
          • ato8 Re: cynamon 03.09.06, 22:20
            Każde dziecko jest inne.Moja ma kolki,więc bardzo uważam,i tak cierpi,nie chcę
            jej dostarczać dodatkowych atrakcji.Ja nie jem żadnych przypraw,ale gdyby nie
            miała kolek,to pewnie jadłabym wszystko.
            • dorianne.gray Re: cynamon 03.09.06, 23:43
              Rany boskie, żadnych przypraw???
              Bez urazy, ale wolę sobie nie wyobrażać, jak smakuje to co jesz wink
              • mama_kotula Re: cynamon 03.09.06, 23:57
                dorianne.gray napisała:

> Rany boskie, żadnych przypraw???
                > Bez urazy, ale wolę sobie nie wyobrażać, jak smakuje to co jesz wink

Zapewne jak Gerberek czy inna Bobovita big_grinDDD
                Do przeżycia smile
    • figrut Re: cynamon 04.09.06, 00:08
      Czy możecie podać mi WIARYGODNE źródło, skąd czerpiecie informacje, że kolki
      biorą się z nieodpowiedniej diety matki, a nie że "przyczyny kolek u małych
      dzieci tak do końca nie są znane" ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka