ewku1 03.09.06, 12:28 mam pytanie,jestem mamą od 2 tygodni,czy mogę jeść cynamon?szczególnie chodzi mi o płatki z dodatkiem cynamonu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 12:40 A jak po czymś dziecko będzie mieć problemy, odstawisz na 2 tygodnie i sróbujesz znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
patisoon Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 19:59 Jak będzie jadła wszystko to skąd bedzie wiedziała po czym są problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 20:40 Pewnie, że nie można jesc wszystiego; bez przesady; nie wyobrażam sobie; ja się oszczędzam, wolę ta, niż kolki... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 20:46 patisoon napisała: > Jak będzie jadła wszystko to skąd bedzie wiedziała po czym są problemy? Skrót myślowy. Pisząc "możesz jeść wszystko", chodziło o to, że nie trzeba specjalnie z czegoś rezygnować bo "może zaszkodzić", tylko spróbować, czy faktycznie zaszkodzi. Nie mówię tu oczywiście o standardowych wrogach kobiet karmiących typu fasola czy grochówka, ale właśnie o rzeczach typu cynamon czy ogórek kiszony. Nie chodzi o to, żeby wprowadzić 1500 potencjalnie nowych produktów naraz, tylko o to, że nie ma potrzeby, aby profilaktycznie wprowadzać dietę eliminacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: Możesz jeść wszystko. 03.09.06, 22:53 Dieta matki nie jest zawsze przyczyną kolek, tzn. - w drugą stronę - kolki mogą mieć wiele innych przyczyn a nie dietę matki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaimati Re: cynamon 03.09.06, 12:43 Trzeba uważać z ostrymi przyprawami: ostra papr. , peprz, można jeść lagodne : bazylię, tymianek,majeranek a cynamon jak mi się wydaje jest raczej łagodny.Ale sama próbowałam z przyprawami trochę później. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: cynamon 03.09.06, 12:51 Wczoraj jadlam szarlotke z cynamone, nic malemu nie bylo i nie jest, więc chyba można Odpowiedz Link Zgłoś
kofkak Re: cynamon 03.09.06, 13:19 mozna raczej, ja tez jem cynamon i karmie mojego 5tygodniowego lobuziaka. nie wyobrazam sobie ryzu z jabłkami bez cynamonu Odpowiedz Link Zgłoś
ato8 Re: cynamon 03.09.06, 22:20 Każde dziecko jest inne.Moja ma kolki,więc bardzo uważam,i tak cierpi,nie chcę jej dostarczać dodatkowych atrakcji.Ja nie jem żadnych przypraw,ale gdyby nie miała kolek,to pewnie jadłabym wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: cynamon 03.09.06, 23:43 Rany boskie, żadnych przypraw??? Bez urazy, ale wolę sobie nie wyobrażać, jak smakuje to co jesz Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: cynamon 03.09.06, 23:57 dorianne.gray napisała: > Rany boskie, żadnych przypraw??? > Bez urazy, ale wolę sobie nie wyobrażać, jak smakuje to co jesz Zapewne jak Gerberek czy inna Bobovita DDD Do przeżycia Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: cynamon 04.09.06, 00:08 Czy możecie podać mi WIARYGODNE źródło, skąd czerpiecie informacje, że kolki biorą się z nieodpowiedniej diety matki, a nie że "przyczyny kolek u małych dzieci tak do końca nie są znane" ? Odpowiedz Link Zgłoś