coolaga1 21.11.06, 23:17 Czy to możliwe żeby niespełna trzymiesiacznemu niemowlęciu zaczynały wyżynać się ząbki? Mała strasznie się ślini i wkłada do buzi wszystko co ma w zasięgu rączki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwo78 Re: Ząbki 21.11.06, 23:24 Możliwe! Mojej siostry synek miał już pierwszego ząbka jak miał właśnie 3 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
lafey76 Re: Ząbki 21.11.06, 23:28 Mojej znajomej synek w 3 miesiacu mial juz 2 zabki Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Ząbki 21.11.06, 23:28 możliwe bo mojej drugiej córce właśnie w wieku 3 miesięcy wyżął się ząbek. Ale to ślinienie nie zawsze jest objawem ząbkowania. Często bywa że to tylko fizjologia a zęby wychodzą znacznie później. Odpowiedz Link Zgłoś
rybusie Re: Ząbki 21.11.06, 23:28 Jest to możliwe ale moja córeczka też się sliniła (strasznie)jak skończyła 2 miesiące i wkładała do buzi wszystko co jej wpadło w rączki ale ząbki ząbki wyszły dopiero jak miała 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaburza Re: Ząbki 27.11.06, 11:04 A czy to prawda - wg mnie nie - ze jak dziecku szybko wyjdą ząbki to bedzie niewysokiego wzrostu. Slyszalam cos takiego, ale smiac mi sie z tego chcialo Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Ząbki 27.11.06, 11:07 bardzo możliwe. Córeczce kuzynki zaczęły wychodzić ząbki jak miała 2 tygodnie. Ale mój synek teżstrasznie się słinił oo ok 3 miesiąca a pierwszy ząbek pojawił się nie dawno (ma prawie 7 miesięcy). Odpowiedz Link Zgłoś
rossmari Re: Ząbki 27.11.06, 21:41 Dzieci zaczynają sie ślinić w tym wieku, bo wtedy zaczyna się produkcja śliny a dzieciaki jeszcze jej nie potrafia połykać.Mój synek wkładał do buzi całą rączkę wręcz i sie slinił, a ząbki mu wyszły dopiero w 10 miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozkka Re: Ząbki 27.11.06, 21:50 w Tym wieku niemowlak nie ma rozwinietego odruchu przełykania sliny, wiec byc moze to jest powodem.A małą jest wt ym wieku ze zaczyna poznawac otoczenia wkładajac wszystko do buzi. Odpowiedz Link Zgłoś