21.11.06, 23:17
Czy to możliwe żeby niespełna trzymiesiacznemu niemowlęciu zaczynały wyżynać
się ząbki? Mała strasznie się ślini i wkłada do buzi wszystko co ma w zasięgu
rączki.
Obserwuj wątek
    • iwo78 Re: Ząbki 21.11.06, 23:24
      Możliwe! Mojej siostry synek miał już pierwszego ząbka jak miał właśnie 3 m-ce.
      • lafey76 Re: Ząbki 21.11.06, 23:28
        Mojej znajomej synek w 3 miesiacu mial juz 2 zabkismile
      • aga55jaga Re: Ząbki 21.11.06, 23:28
        możliwe bo mojej drugiej córce właśnie w wieku 3 miesięcy wyżął się ząbek. Ale
        to ślinienie nie zawsze jest objawem ząbkowania. Często bywa że to tylko
        fizjologia a zęby wychodzą znacznie później.
    • rybusie Re: Ząbki 21.11.06, 23:28
      Jest to możliwe ale moja córeczka też się sliniła (strasznie)jak skończyła 2
      miesiące i wkładała do buzi wszystko co jej wpadło w rączki ale ząbki ząbki
      wyszły dopiero jak miała 6 miesięcy.
      • karolinaburza Re: Ząbki 27.11.06, 11:04
        A czy to prawda - wg mnie nie - ze jak dziecku szybko wyjdą ząbki to bedzie
        niewysokiego wzrostu. Slyszalam cos takiego, ale smiac mi sie z tego chcialo smile
    • anulkas86 Re: Ząbki 27.11.06, 11:07
      bardzo możliwe. Córeczce kuzynki zaczęły wychodzić ząbki jak miała 2 tygodnie.
      Ale mój synek teżstrasznie się słinił oo ok 3 miesiąca a pierwszy ząbek pojawił
      się nie dawno (ma prawie 7 miesięcy).
      • rossmari Re: Ząbki 27.11.06, 21:41
        Dzieci zaczynają sie ślinić w tym wieku, bo wtedy zaczyna się produkcja śliny a
        dzieciaki jeszcze jej nie potrafia połykać.Mój synek wkładał do buzi całą
        rączkę wręcz i sie slinił, a ząbki mu wyszły dopiero w 10 miesiącu.
    • rozkka Re: Ząbki 27.11.06, 21:50
      w Tym wieku niemowlak nie ma rozwinietego odruchu przełykania sliny, wiec byc
      moze to jest powodem.A małą jest wt ym wieku ze zaczyna poznawac otoczenia
      wkładajac wszystko do buzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka