IP: *.* 03.03.02, 23:54
Mamy doradźcie jakiś sposób na czkawkę! Mój dziewięciodniowy syneczek ma czkawkę prawie po każdym karmieniu. Podanie piersi zwykle pomaga, problem w tym, że najczęściej mały jest już najedzony i nie chce i czkawka męczy go nawet pół godziny nie dając zasnąć. Pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: babeczka Re: czkawka IP: *.* 04.03.02, 09:24
      Podeprę się literturą "W przeciwieństwie do czkawki występującej u dorosłych nie znamy jej przyczyny. Przypuszcza się, że jest to jeszcze jeden z odruchów. Noworodki nie cierpią z jej powodu tak jak dorośli, a jeśli tobie przeszkadza ona u dziecka, pozwól mu popić kilka łyków wody lub possać przez chwilę z piersi, co powinno spowodoać, że atak czkawki minie" - z książki Pierwszy rok życia dzieckaPozdrowieniaAnia
    • Gość: Alka Re: czkawka IP: *.* 04.03.02, 10:01
      Moja Zuzka miała czkawkę właściwie po każdym karmieniu i pomagało jedynie ponowne podanie piersi - jeśli wogóle chciała jeszcze possać. Ale po 2 czy 3 tygodniach jak przy karmieniu przestała mi wystarczać wkładka laktacyjna na drugiej piersi i musiałam podkładać pieluchę to pomyślałam, że może mleczka zbyt szybko wypływa i stąd ta czkawka. Zmieniłam pozycję do karmienia na taką, w której mała leżała na mnie i tak musiała ciągnąć i czkawki przeszły! Może masz to samo? :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka