18.07.07, 10:24
Mój synek urodził się z gęstą, ciemną czupryną. Od dnia porodu wszyscy mi
mówią że te włoski się "niedługo wytrą". Dziś mały kończy 12 tygodni i jakoś
to "wycieranie" średnio mu idzie, bo nadal włosy są długie i gęste. No i tu
moje pytanie - co to znaczy "niedługo"? Kiedy Wasze maluchy zgubiły pierwsze
włoski? Czy te "docelowe" były w tym samym kolorze (wolałabym blondaska jak
tata a nie bruneta jak ja wink)
Obserwuj wątek
    • katka74 Re: Włoski 18.07.07, 10:32
      Chyba musisz jeszcze troche poczekać.
      Moja córa tez urodziła się z gęstą czuprynką. Zaczęły jej sie przecierać z tyłu
      główki tak gdzieś ok 5-6 miesiaca. Ale dla odmiany zaczęły rosnąć na czubku,
      więc nie było momentu, żeby nagle została bez włosków.
      Aha, jak sie urodziła miała ciemne włoski a dziś jako 3.5 latka jest blondynkąsmile
      • mama_piotrka07 Re: Włoski 18.07.07, 10:46
        Czyli mam jeszcze szanse na blondasa? Super ! wink
    • aanikka Re: Włoski 18.07.07, 10:39
      Mój pierwszy synek też urodził się kudłaty, z gęstą czarną czupryną. Mniej
      więcej od rzeciego miesiąca zaczęły mu się wycierać włoski dookoła główki, tak
      że wkrótce zostało mu tylko kółko na czubku główki (tam, gdzie nie stykała się
      się z materacykiem). Śmiesznie wyglądał, ale niedługo potem zaczęły mu rosnąć
      nowe. W tej chwili ma 4 latka i jest ciemnym blondynkiem.
    • druuna Re: Włoski 18.07.07, 10:49
      Zuzia tez urodziła się z ciemnym gęstym puchem na główce. Przeszliśmy ciężki
      przypadek ciemieniuchy i łojotokowego zapalenia skóry i jej prawie wszystkie
      włoski wypadły lub się wytały od leżenia. A odkąd raczkuje i chodzi i biega to
      ma jasne włoski - nie całkiem blond ale ... i coraz dłuższe. wink)
    • artjoasia Re: Włoski 18.07.07, 11:14
      Mojej zaczęły się wycierać włoski z tyłu ok. 3 miesiąca. Ale nie na łyso - stały
      się po prostu trochę krótsze niż reszta. A od 4 - 5 miesiąca gwałtowanie zaczęły
      rosnąć włosy na czubku głowy - do tej pory ma długie i sterczące, taki irokez,
      strasznie śmiesznie wygląda. Kolor się na razie nie zmienił. 8 miesięcy.
    • moniaolsz Re: Włoski 18.07.07, 12:18
      Mały urodził się z czarną, bujną czupryną a dziś kończy roczek i też ma bujną
      czuprynę tyle, że blond smile Troszkę wycierały się włoski z tyłu głowy i był taki
      meszek ale nie za bardzo.

--
      Krzyś ma już...
      Nasze szczęście
      • krztyna Re: Włoski 18.07.07, 13:02
        Mój miał troszkę włosków czarnych normalnie - na główce, ale też na skroniach,
        łączyły czuprynę z brwiami. W ciagu kilku tygodni (może 3-ech) wytarła się
        większość i do dziś jest niemal łysy (ma 8 m-cy)
        smile
        ------------
        Aniołek Platek ma braciszka Skorpka
    • monikaa13 Re: Włoski 18.07.07, 13:03
      corka urodzila sie z bujna czrna czuprynka, nigdy jej n ie zgubila, ma 8msc i
      takie same wloski tylko jasniejsze
      przeciez nie musza sie wytrzec, wycieraja sie male wloski, rzadkie
    • artjoasia aha, zapomniałam 18.07.07, 14:44
      Osobiście znam dwóch chłopaków (bracia), którzy jako dzieci byli dość jasnymi
      blondynami - taki "świński blond" - i dopiero w dorosłości (ok. 20 lat) włosy im
      bardzo ściemniały, teraz mają prawie czarne. Więc nigdy nic nie wiadomo...
    • justynakw4 Re: Włoski 18.07.07, 15:49
      Mojemu synowi wytarły sie tylko troche z tyłu główki ale zjaśniały mu trochę-
      urodził sie jako brunet a teraz jest mieszany: troche szatyn trochę blondyn
    • zuzia_ny Re: Włoski 18.07.07, 16:52
      moje mala urodzila sie z gesta CZARNA czupryna. wlosy dlugie na piec
      centymetrow. kudlata niesamowicie i strasznie smieszna. cudowna. teraz ma juz
      ponad osiem miesiecy i ma dlugie wlosy. jasno brazowe. nie wytarly sie.
      mialam czasem problem dlatego ,ze na tyle glowki troche jej filcowialy i robil
      sie koltun, pediatra kazal sie nie bawic w rozczesywanie i scinac. tak tez
      robilam. ktoregos dnia pobawilam sie w rozczesywanie i okazuje sie ,ze taki
      koltun bardzo latwo sie rozczesuje jesli nalozy sie odzywke do wlosow ( mozna
      kupic dziecieca) i powolutku przytrzymujac wlosy u nasady ,zeby nie ciagnac
      dziecka za wlosy dziecieca szczotka do wlosow mozna rozczesac wlosy. po takim
      zabiegu wlosy tez nei sa jak filc.. w ten sposob mala nie stracila wolsow na
      tyle glowki. teraz mniej spi, wiec wlosy nie filcowieja i ma piekne loki. (
      oczywiscie urodzila sie z prostymi)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka