dorotka.h 02.08.07, 11:53 witajcie kuzy wysłał mi z Niemiec te krople ale ulotka jest po niemiecku i nie wiem ile kropli i w jakim odstępie czasu podawać???moze ktos wie?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwia_ma Re: SAB Simplex jak stosować 02.08.07, 12:03 Już nie pamiętam co pisze w instrukcji, ja podawałam inaczej niż zalecają, ale kolki ustały. Przed każdym karmieniem podawałam 4 krople. Karmię piersią, więc było to dość często. Wydaje mi się, że zalecali 7 kropel do butelki (te podaje się rzadziej, bo dziecko bardziej się najada). Odpowiedz Link Zgłoś
everest16 Re: SAB Simplex jak stosować 02.08.07, 12:06 Daje się 15 kropli przed każdym karmieniem, ale było już na forum,że pediatra dla trzytygodniowego maleństwa zalecil 10 kropli. My zaczęlismy od mniejszych dawek ale nie skutkowało więc zwiększyliśmy je do 15 kropli. Pomagało różnie, choć nie wiemy jakie byłyby kolki bez tych kropli Kolki przeszły gdy odstawiłam mleko i jego przetwory. Teraz kropleki podajemy tylko wtedy jak zaczyna się jakaś niespodziewana kolka. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka 15 kropli przed każdym karmieniem 02.08.07, 14:39 jeślikarmosz butelką, lub 3* dziennie jeśli karmisz piersią. Mozesz w przypadkukarmienia podac te kropelki do butelki, ale musisz mieć pewnosć ze dziecko wypije całą flachę,dlategolepiej dać bezpośrednio przed jedzeniem na łyżeczce. Odpowiedz Link Zgłoś
jasia127 Re: SAB Simplex jak stosować 02.08.07, 15:34 15 kropii przed karmieniem (min 15 min przed), pozniej zmniejsz dawke do kilku kropli lub nawet co 2 karmienie. aptekarka w niemczech mowila mi, zeby nie dodawac do butelki tylko koniecznie dawac przed jedzeniem. podobo dodawanie do butelki z jedzeniem jest nieskuteczne chociaz wczesniej tak dawalam i nie zauwazylam. ale ona sie zapierala, ze koniecznie pomiedzy posilkami bo to wtedy dziala, jak trafi do brzuszka przed jedzeniem. a dziala super. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek832 Re: SAB Simplex jak stosować 02.08.07, 16:22 Ja dawalam zapobiegawczo 5 kropelek rano i 5 wieczorem. A w razie ataku kolki 15 kropelek. Odpowiedz Link Zgłoś
tinkey Re: SAB Simplex jak stosować 02.08.07, 23:46 My dawałysmy 5 kropelek przed kazda butelka. Odpowiedz Link Zgłoś