jasiek-2007 23.01.08, 21:12 mąż kupił i nie wiem jak ją podawać i do czego napiszcie jak ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: sinlac kaszka 23.01.08, 21:34 możesz podawać łyżeczka na gęsto / ja zawsze robięna oko / albo mozesz zrobic wersje płynną / dajesz duzo mniej kaszki/ i podawac butelką, ale potrzebny jest smoczek do kaszek / taki z krzyżykiem / bo przez zwykły nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilavati123 Re: sinlac kaszka 23.01.08, 23:05 To jest kaszka dla małych alergików, ale pewnie można ją podawać i dzieciom niealergicznym. Według wszelkich podanych tam proporcji wyliczyłam sobie, że na każde 18 ml wody przypada płaska łyżka Sinlaku. Taka rzadka wychodzi, ale faktycznie potrzebny jest specjalny smoczek. Ja podaję ją córci (7 miesięcy) raz dziennie, zjada około 160 ml. Chyba jej smakuje, chociaż słodkie jak ulepek. Można dodać do niej jabłko (wtedy bardziej gęste i łyżeczką). Na stronie Nestle są przepisy na różne dania z Sinlakiem, jeszcze nie próbowałam, ale mam zamiar Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek-2007 do lilavati123 24.01.08, 13:42 dzięki za namiary na przepisy z sinlacu Odpowiedz Link Zgłoś
jbielu Re: sinlac kaszka 24.01.08, 08:54 robie wg przepisu na opakowaniu. 125ml wody+7 plaskich lyzek kaszki. wychodzi wersja niezbyt gest, ale podaje z miseczki lyzeczka (synek ma prawie 6 m-cy) Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: sinlac kaszka 24.01.08, 13:01 podawac jako pelnoprawny posilek zgodnie z wytycznymi na opakowaniu czytanie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
trzy_misie Re: sinlac kaszka 24.01.08, 14:11 deela napisała: podawac jako pelnoprawny posilek zgodnie z wytycznymi na opakowaniu czytanie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: sinlac kaszka 24.01.08, 14:26 Dobra nauczycielka powinna poprawić wszystkie błędy Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: sinlac kaszka 24.01.08, 14:43 rozrabiam tak jak jest napisane na opakowaniu. daje przez butelke nuk ze smoczkiem do papek. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: sinlac kaszka 24.01.08, 18:45 IRONIA: wiem że to trudne słowo moze was pokieruje do odpowiedniego linka? pl.wikipedia.org/wiki/Sarkazm Odpowiedz Link Zgłoś
berinka Re: sinlac kaszka 24.01.08, 20:48 Popłakałam się, ze śmiechu oczywiście, ale wspułczujesz nie zauważyła. Odpowiedz Link Zgłoś
jawajkus Re: sinlac kaszka 24.01.08, 23:58 ja znam wersję Sinlacku na gęsto z owockami ze słoiczka, podawane łyzeczką Odpowiedz Link Zgłoś
mamakuby75 deela 25.01.08, 08:32 znowu deela musi sie dowartosciowac na forum,rece opadaja na jej wypowiedzi i pisownie,po co ona w ogole zabiera glos,nie odpisuj deela bo i tak nie wejde z toba w dyskusje,zal mi takich jak ty niedowartosciowanych,pstrych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
deela mamakuby75 25.01.08, 09:38 > znowu deela musi sie dowartosciowac na forum, nie mierz innych wg swojej miary > nie odpisuj > deela bo i tak nie wejde z toba w dyskusje,zal mi takich jak ty > niedowartosciowanych,pstrych kobiet. daruj sobie po prostu niepomiernym zdziwieniem napawa mnie pytanie takie o rzeczy jak metoda podawania jakiegos preparatu moza ja dziwna jestem, pewnie glupia, ale ja biore do reki owo dziadoswtwo i CZYTAM co producent napisal na pudelku i jeszcze nie zdarzylo mi sie miec watpliwosci producent pisze "zaweźmij 5 łyżeczek prepearatu i rozrób w 120 ml cieplej wody, preparat jest pelnowartosciowym posilkiem, należy podawać go łyżeczką" to tylko przyklad tam jest to jeszcze jasniej napisane wiec GDZIE tu miejsce na watpliwosci? poza tym chyba lepiej przeczytac informacje producenta, ktory to wyprodukowal i chyba najlepiej wie co jak z czym kiedy i dla kogo niz dopytywac sie mniej uczonych kolezanek na forum nie odpisuj tu juz nie ma pola do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
sara2103 Re: sinlac kaszka 26.01.08, 09:18 Od p.doktor dostałam ulotkę o sinlacu tam byly różne przepisy, podobno można robić różne rzeczy z nim, ale ją wyrzuciłam Robię jak na opakowaniu, może trochę bardziej gęstą Odpowiedz Link Zgłoś