lulu2.0 14.07.09, 11:01 Od wczoraj rana mój synek ma wysypke na tważy,ale tylko na boczkach od skroni przez policzek i aż za uszkiem.Nieznam przyczyny ponieważ jestem na diecie a proszków i kremów też nie zmieniałam. Może miałyście podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuksu22 Re: Wysypka na twarzy 14.07.09, 12:49 Mój syn w drugim miesiącu dostał takiej wysypki z dnia na dzień. Najpierw buzia, skronie, a później brzuszek.Początkowo myślałam, że to ja coś zjadłam, ale okazało się, że jest uczulony na oliwkę i mieliśmy zalecone kąpiele w oilatum. W krótkim czasie to zeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Wysypka na twarzy 14.07.09, 17:14 przyczyn moze byc wiele..najlepiej poczekaj kilka dni, jak nie ustapi to idz do dermatologa dzieciecego. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia-4 Re: Wysypka na twarzy 14.07.09, 18:55 Miałam tak samo. Dermatolog nie wie co jest przyczyną (za małe dziecko na testy,a większość alergenów jest wykluczona-chyba że zwierzęta w domu lub roztocza). Pomagał Oilatum i jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Wysypka na twarzy 14.07.09, 20:13 Uczulenie może pojawić się później, więc nie wykluczone, że to kosmetyk. Co do diety, to dlaczego ją stosujesz? Co jesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lulu2.0 Re: Wysypka na twarzy 14.07.09, 21:14 Jestem na diecie ponieważ malutki ma na coś alergie(na nabiał lub ciemny chlebek) ale od strony jelitowej,robi bardzo często kupki,ale jeszcze częściej puszcza gazy też z odrobiną wodnistego kału.Jego pupa jest ciągle mokra i z tego powodu ciągle odpażona.Od kiedy jestem na" diecie "jest troche lepiej.Trwa to już 2 tyg.i niewiem kiedy się skączy-szukam nowego lekarza.A wysypka pojawiła się wczoraj i nic nie zmieniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tasia_tk Re: Wysypka na twarzy 14.07.09, 22:18 moj syn w drugim miesiącu dostał wysypki, najpierw na płatkach uszu, polem na policzkach, przy czym miał bardzo suchą skórę w tych miejscach, podejrzewano ,że to uczulenie na białko, mnie wydawało się ze nie, bo odstawienie nabiału nic nie pomogło. Okazało się, że to tzw. wysypka hormonalna i sama przeszła chyba ok. 3 m-ca i smarowałam tylko kremem oilatum soft. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu2.0 Re: Wysypka na twarzy 15.07.09, 16:11 Pediatra też mnie uspakaja że samo minie .Polecila mi krem firmy a- derma.Zobacze czy to cos pomoże . Odpowiedz Link Zgłoś