aga_pietrzyk Dobry laryngolog - Łódź 28.03.05, 17:22 Witam wszystkie Mamusie! Ola ma siedem miesięcy i podejrzenie zapalenia ucha. Czy znacie dobrego laryngologa, którego możecie polecić? Pozdrawiam - Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: LODZKIE MAMUSIE 28.03.05, 20:38 Trafilam do Was przez przypadek, ale ciesze sie, ze trafilam, myslalam ze wszystkie mamusie z Lodzi sa na forum "lodzkie". Napiszcie dlaczego nie jestescie na forum "lodzkie" tylko tutaj? Wydaje mi sie, ze byloby tam wygodniej Jestem mamusia dwoch dzieciaczkow: syn ma 8.5 lat (8.12.96), a corcia 5 m-cy (4.11.04) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: LODZKIE MAMUSIE 29.03.05, 07:44 Witaj, ja nawet nie wiem gdzie znaleźć mamusie na forum łódzkie ) Jesteśmy tutaj, bo część z nas poznała się na Oczekiwaniu (jakoś sporo łodzianek zostało mamusiami w ubiegłym roku), a później, niejako "grupowo" przeniosłyśmy się tu. Zaczęły też ujawniać się nowe łódzkie mamy - i bardzo sie z tego cieszymy. My już po chrzcinach i baaardzo sie z tego cieszę. Bartuś był nad podziw grzeczny. Dostał trochę kasy i super słonia Fisher Price (co z tego kiedy pokrywki od słoików i tak są najlepsze do zabawy ) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: do yessa 29.03.05, 14:42 Na "lodzkie" wchodzisz tak: DZIECKO - REGIONALNE - POLSKA - LODZKIE oczywiscie przez gazete.pl Ciesze sie, ze chrzciny sie udaly. My robimy chrzciny razem z komunia starszego syna, tzn chrzest bedzie w sobote, a spotkanie dla najblizszych w niedziele razem z Komunia. Oczywiscie Hubert wyrazil zgode na polaczenie Jego Swieta z Swietem Mai Dlugo zastanawialismy sie, czy polaczyc Chrzest z Komunia, ale Hubcio rozwial nasze watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: LODZKIE MAMUSIE 29.03.05, 14:03 Witaj na łódzkim wąteczku )) Forum "łódzkie" jest raczej mało aktywne i tam nie zawsze potrafię się odnaleźć. Tutaj za to jest bardzo przyjemnie, z większością mam już się znamy jeszcze ze spotkania brzuszkowe, a potem ze spotkań wózeczkowych. )) Na spotkanko jak tylko się ociepli oczywiście się piszę. Już się nie mogę doczekać. )) Jolu ja też czekam na foteczki ze chrzcin. U nas imprezka za 2,5 tygodnia - to już roczek będzie... a pamiętacie że pierwsze spotkanie z brzuszkami było jakoś tak na koniec marca chyba??? Jak ten czas leci... Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: LODZKIE MAMUSIE 29.03.05, 14:53 Rzeczywiscie tutaj watek tetni zyciem w porownaniu z "lodzkim", ale nadal uwazam, ze tam byloby nam wygodniej, chociazby z powodu odrebnosci watkow. Mam nadzieje, ze sa u Was jesienne mamusie Ja niestety nie uczestniczylam w "oczekiwaniu" - nie moglam siedziec w czasie ciazy, glownie lezalam. To mile, ze tak sie zgralyscie i stworzylyscie grupke lodzkich mamus'04 Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama czy uda mi sie do Was dołączyć? 30.03.05, 12:40 Witajcie łódzkie Mamusie! podczytuje Was od jakiegos czasu i mam ochote porozmawiac, ale mam wrażenie , że Wy wszystkie się juz dobrze znacie i trudno byłoby do Was dołączyc Czasem cos tam pisze na łodzkich forach,ale nie moge sobie jakos znaleźć miejsca... Czy myslicie, że jest Wam potrzebna jeszcze jedna łódzka mamusia z 2,5letnim synkiem? pozdrawiam Kajka Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 30.03.05, 19:56 Oj ja głównie też czytam, ale miałam niewątpliwa przyjemność poznać kilka łódzkich mam osobiście...i bardzom temu rada. Ateraz mam propozycje...Może jakieś spotkanko wieczorową pora bez maluchów????? I co Wy na to? będziemy miały okazję troszke się poznać w większym gronie Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: spotkanko wieczorowa pora 30.03.05, 20:06 Ja tez jestem "nowa", ale z mila checia poznalabym lodzkie mamusie jesli mozna Jak najbardziej jestem za spotkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 30.03.05, 22:17 dzidek, czy ja dobrze kojarzę, że Ty regularnie na forum zachęcasz do spotkań? czy mi sie pomyliło z kims innym? jestem chetna na spotkanie, bo bardzo lubie babskie pogaduchy-tylko kiedy i gdzie to miałoby być? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 31.03.05, 12:29 Tak dobrze kojarzysz, to ja prowokuje spotkania, aczkolwiek częściej na łódzkim regionalnym. Moja propozycja środa Cafe Verte godzina 19:00... Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola SPOTKANIE!!!!! 31.03.05, 13:11 Tej tradycji Mamowych Spotkań nie można zaprzepaścić. Idea jest wzniosła! Małgosiu, ufam moim okolicznoościom, że będą mi sprzyjać,na mnie możesz liczyć. A zatem do środy!! Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: SPOTKANIE!!!!! 31.03.05, 13:12 Na dzień dziesiejszy .... pasuje mi środa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 31.03.05, 13:11 Kajka, Ty masz rówieśnika mojej Oli ))) Ona jest z 14 września ))) Ale fajnie. A tak na marginesie ... posyłasz synka od września do przedszkola? Jeśli tak to do którego? Masz coś na oku czy szukasz?? Ja też tu rzadko zaglądam, bo mam starsze dzieci ... a tu więcej się mówi o maluszkach. Ale na spotkanka jestem zawsze chętna. I te z dziećmi np. w botaniku i te popołudniowe bez dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 31.03.05, 17:48 A ja akurat co środy od 19-20 mam zajęte Pozatym kąpiel i wieczorny cyc Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama niestety środa dla mnie odpada:((( 31.03.05, 18:59 bo zawsze pracuję jeszcze o tej porze a może tak poniedziałek lub czwartek( zapytan nieśmiało...)? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: niestety środa dla mnie odpada:((( 31.03.05, 21:24 Ja mam w czwartek zebranie w szkole ale gdyby większość była za, to mogę dotrzeć po zebraniu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama do Alusi 31.03.05, 18:55 mój Przemek jest z 12 października 2002 i za 2 tygodnie w swoje imieninki skończy juz 2,5 roczku gdzie mieszkasz Alusiu, bo ja na Bałutach pod lasem łagiewnickim; jesli chodzi o przedszkole to w tym roku jeszcze nie-własnie zmieniłam nianię i poczekam do 4 latek-nie chcę, żeby juz zaczął chorować,a to niestety nieuchronne Zbieram jednak informacje powolutku i na razie dowiedziałam się o dwóch wartych podobno polecenia: na Racjonalizatorów przy Franciszkańskiej i na Jana przy Pojezierskiej-obydwa w mojej dzielnicy. Pozdrawiam Kajka Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: do Kajamamy 31.03.05, 22:38 Ja mieszkam na Polesiu, blisko Centrum w okolicy szpitala WAM. A Ola idzie od września do przedszkola, bo ja wracam do pracy. A przedszkola szukam. Mam kilka na oku na Kasprzaka, na Żeromskiego i dwa na retkini. A te o których piszesz ... niestety daleko ode mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama Alusiu! 31.03.05, 23:14 obejrzałam zdjęcia Twoich Dzieci-chłopcy są super, ale to nic! Ola jest sliczna dziewczyneczką!!!czy wiesz, że Twoja Ola ma chyba identyczny kolor włosków jak mój Przemek????!!!!! nie wiem czy to zdjęcie dobrze oddaje te barwę, ale Przemcio jest na czubku głowy miedziany, a z tyłu jasny blondasek; mam nadzieje, że sie kiedyś spotkamy z naszymi dzieciaczkami; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Alusiu! 01.04.05, 13:08 Dzięki ))) A Ola rzeczywiście ma taki kolorek włosków .... ja mówię "złotowłosa" Z tyłu troszkę jej zjasniały, ale nadal kolor pozostał. I chętnie się spotkam z naszymi dzieciaczkami ))) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 I po świętach:( 29.03.05, 11:56 Tak fajnie było rodzinnie. Mąż w domu a teraz trzeba czekać do weekendu. Yessy oczekuję zdjęć Bartusia z chrzcin. Jestem ciekawa jak twój mężczyzna wyglądał. Teraz robi się później ciemno po tej zmianie czasów (moje dziecko przestawiło się tak, że teraz już o 6 a nie o 7 jest skora do zabawy, a o 19 już do spania coś w drugą stronę) więc można się umówić już na jakiś spacerek. Ten tydzień ma być jeszcze chłodny no ale przyszły może???? Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: I po świętach:( 30.03.05, 07:58 Ja z tego wszystkiego zupełnie zapomniałam o fotkach... Tzn. nie robiliśmy pozowanych, ale były cykane zdjątka na dwa aparaty. Tylko ja ich nawet nie jeszcze oglądałam. Ale na pewno w tygodniu coś znajdę i albo zamieszczę na stronie, albo Wam prześlę. Odnośnie zmiany czasu to Bartuś ostatnio dłużej bryka więc już nie kąpiemy go o 19, ale bliżej 20. W ogóle teraz robi sie coraz fajniejszy, coraz dłużej potrafi zająć się zabawą i jeśli tylko pozwolić mu brykać po całym mieszkanku to nie marudzi. A spotkanko? Buuuu, bardzo bym chciała się z Wami spotkać, tylko, że ja mogę dopiero po południu... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: I po świętach:( 31.03.05, 14:50 Jolu ja też jeszcze pracuję i od rana nie mam możliwości się ruszyć, dopiero popołudniami. ) Ale pewnie niedługo dojrzeję do przejścia na zwolnienie, bo jestem coraz bardziej padnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Jackpot 01.04.05, 21:13 Witajcie Kobietki W ten weekend łącznie z poniedziałkiem - wyprzedaż na Elektronowej 6. Chyba nie uda mi się tam wpaść, gdyż ostatnio Maja ( 5 kwietnia skończy 5 m-cy) nie chce z nikim poza mną czy mężem zostać. Muszę częściej odwiedzać z nią dziadków Sredecznie pozdrawiam! Kasia P.S. Dopiero od miesiąca z kawałkiem mam znowu dostęp do netu - udało mi się załatwić neostradę - ale niestety działa z przerwami. Muszę w wolnej chwili nadrobić zaległości "forumowe" i poczytać wasze poprzednie posty Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Jackpot 01.04.05, 22:56 Czesc moja corcia konczy 5 m-cy 4.04. i tez ma na imie Maja Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Jackpot 02.04.05, 11:40 hej, hej - u nas chrzciny jutro, ale atmosfera spokojna, łączymy je z pierwszymi urodzinami. mamy nadzieję, że natalka bedzie grzeczna!!!!!!!! jestem za spotkaniem, bo pogoda ładna a my kupiliśmy wózeczek na moje wypady do łodzi )). pozdrawiamy-anita i roczniak (prawie) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Jackpot 02.04.05, 12:23 Czesc trzymamy kciuki z moja 5 m-czna Majeczka - Kluseczka za udana uroczystosc, my na te piekna chwile czekamy do 21 maja Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Papież... 02.04.05, 11:40 Witajcie! Kobietki, od wczoraj,ż wiadomego powodu - jakos nie możemy sie w domu pozbierać... Odczuwam to wszystko, jaky ktoś najbliższy memu sercu odchodził... Moniko, ale miło,że masz też Majeczkę ( mojej rodzinie nie podobało sie imię Maja ! a mnie bardzo!) i mam też synka Kubusia - 8 lat! )))Ale jest z lutego więc chodzi do pierwszej klasy. Jesli chodzi o temat "przedszkole", to Kuba chodził do przedszkola przy ul.Brackiej obok parku Promienistych - rewelacja! Kończę, gdyz Mała płacze! pa Pozdrawiam!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Papież... 02.04.05, 11:47 Aha, przympomniało mi się,że nie napisałam,iż jutro też mamy chrzciny Mai Pa Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Papież... 02.04.05, 12:20 Moja Pszczolka teraz drzemie, ale za chwileczke sie obudzi na obiadek Ja rowniez z moimi znajomymi i rodzina przezywam gasniecie Ojca Sw, pociesza mnie tylko tresc karteczki, ktora przekazal polskiemu ksiedzu, ze jest radosny i prosi, zebysmy radowali sie razem z Nim...Z tego zalu wczoraj rano zalozylam watek na "niemowleciu", co chwila wpisuja sie nowe Mamy, niektore wpisy sa naprawde piekne. Mily zbieg okolicznosci - ja tez mam starszego synka - Huberta ma 8.5 roku, w grudniu skonczy 9 lat. 22 maja bedzie mial Komunie, ktora polaczymy z Chrzcinami Majeczki, tzn Chrzest bedzie w sobote, a spotkanie dla najblizszych w niedziele (Hubert sie zgodzil Szkoda, ze mieszkacie daleko od nas (wnioskuje, ze na Balutach?), my na Chojnach k/Carrefoura. Trzymam kciuki za Chrzest i chrzciny, zeby Majeczka byla spokojna. Napisz jak sie udala uroczystosc. Pozdrawiam i ciesze sie ze znalazlam tutaj "bratnia" mamusie )) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Papież... 02.04.05, 14:11 Ja też się cieszę Mieszkam ok. 4 km za "M1" )) zatem kawałek drogi.Trzy lata temu wyprowadzilismy się z Łodzi. Wczesniej mieszkałam na Boya Żeleńskiego. Biegnę sprzątać i piec sernik na jutro ,póki Maja śpi. Serdecznie pozdrawiam! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Papież... 04.04.05, 08:43 hej dziewczyny, ja jestem jeszcze na adrenalinie. wczoraj ochrzciliśmy Natalkę i zorganizowaliśmy przyjęcie połączone z urodzinowym. Msza była bardzo uroczysta i podniosła, ze względu na sytuację. po mszy kwiatki Natalka położyła pod pomnikiem Papieża (jest na placu przed naszym kościołem). w niesamowitym dniu Natalka była chrzczona, kiedy cały świat jest pogrążony w modlitwie. Mam nadzieję, że chociaż ich cząstka ją obejmie... przyjęcie chrzcielne połączone z urodzinowym sprawdziło się w naszym przypadku na 100%. zrobiliśmy je w naszej ukochanej restauracyjce. najpierw owoce dla gości (a my na zdjęcia), potem obiad, deser, prezenty, przekąski i wreszcie tort. trochę radek pomógł zdmuchnąć swieczkę, ale było ok. u nas jest zwyczaj wybierania z różnych przedmiotów przez dziecko jednego jako wróżby przyszłej drogi życiowej. były : różaniec, pieniądze, kluczyki do samochodu, książka, kalendarz, wyciskacz do czosnku, grzebień, nożyczki itp. Natalka wahała się między nożyczkami a grzebieniem i w końcu wybrała grzebień ale w drugą rączkę złapała nożyczki... fryzjereczka nam się szykuje. piękny był dzień, choć stresujący na początku, Natalce do kościoła wzięliśmy zabawki małe trzy m.in. czerwone zelazko, z którym zresztą zanieśliśmy ją do chrzcielnicy - nie dała go sobie odebrać! i tak to wyglądało : księża w złotych ornatach, my w strojach eleganckich, Natalka w bieli z czerwonym żelazkiem trzymanym za przewód w garści. super. A dziś wspominam dzień z przed roku i nie mogę uwierzyć że to tak szybko minęło, a minie równo o 13.50... refleksyjnie pozdrawiam - Anita i zajęta nowymi zabawkami (prezenty) Natalka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Papież... 05.04.05, 08:04 a ja wracam do tematu spotkania...jak sądze odwołane...Dajcie znać baby.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Spotkanie 05.04.05, 08:28 Jeśli o mnie chodzi, jutro na spotkanie nie dam rady. Najwcześniej piątek albo przyszły tydzień oprócz wtorku. Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama Re: Spotkanie 05.04.05, 09:27 Wybaczcie, ale w tym tygodniu nie mam zupełnie nastroju do spotkan towarzyskich- tyle dni przed nami, na pewno niedługo sie poznamy Odpowiedz Link Zgłoś
malilka do yessy 05.04.05, 21:57 Yesso, bardzo dziękuję w imieniu Maciusia za życzenia, bardzo się wzruszyłam, że o nas pamiętałaś ))) A dzisiaj na ryneczku to byliśmy my! Teraz rzadko chodzimy do parku, bo po drodze eksplorujemy wszystkie huśtawki i zwykle nie zdążymy do niego dojść Ale jak już trafię to będę wypatrywała Twojego męża, bo tego małego mężczyzny jakim pewnie jest już Bartuś to na pewno nie poznam )) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re:Do wszystkich 09.04.05, 10:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=22527602 Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama Re:Do wszystkich 09.04.05, 12:32 Czy do odrabiania zaległości w plotkowaniu nadaja się również nowe e-mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re:Do wszystkich 09.04.05, 15:41 Witajcie! ja niestety nie mogę przyjśc na spotkanko - maja od dwóch tygodni za nic na świecie nie chce zostać z nikim poza mna czy mężem - a ten bardzo zapracowany. Może jak zorganizujemy spotkanko z dzieciaczkami? W niedzielę mieliśmy chrzciny Majeczki. Zastanawialiśmy się nad przełożeniem - ale nasz ksiądz rozwiałnasze wątpliwości co do termniu 3 kwietnia. Uroczystośc była wspaniała Uczciliśmy pamięc Ojca Świętego i w pięknym kazaniu ksiądz nawiązał do odejścia Papieża i jednoczesnego wstąpienia do grona Chrześcijan - Mai. Jesli chodzi o poczęstrunek to początkowo mieliśmy zorganzować w restauracji ale ponieważ kilku gości z powodów losowych nie mogło przybyć na chrzciny - zrobiliśmy wszystko w domu - wszystko przygotowali moi rodzice. Maja była baaardzo grzeczna i zaciekawiona tym, co sie wokół dzieje. Dopiero w trakcie ogłoszeń duszpasterskich chwycił ją głód i poszłam do samochodu dać jej cyca )). Ubrana była w komplecik z Cubusa jasno-różowy spodenki + bluzeczka rozpinana z przodu,pod spodem body z Cubusa z wywijanymi chawtowanymi mankiecikami i kołnierzykiem, białe buciki ( jeszcze po Kubie, płaszczyk- polarek(baranek) kremowy z różowym wykończem w ząbki przy kapturku ismieszny kapelusik z polarku kupiony przez dziadka! dla wnusi - niekoniecznie w moim guście - ale dziadek był taki dumny, że założyłam Małej)) W naszym Kościele jest dosyć zimno , dlatego nie planowałam sukieneczki. Jesli chodzi o posiłek to mama przygotowała pyszności i chyba nie będę wymieniała, gdyż zanudzę Was)) Pozadrawiam i biegnę do Mai, gdyż się budzi! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re:Do wszystkich 10.04.05, 09:27 Ja również nie mogę we wtorek - mam wizytę u lekarza. Pisałam już wcześniej, że ten dzień u mnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:14 nie moge nic napisac niczego nie widać hmm a TO? Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:16 jest !!!!!!!!!!!! przepraszam za te posty, ale nic a nic z tego co napisałam nie widziałam przez jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:12 szkoda ze ja nie moge na te wasze spotkanka przychodzic bardzo żałuję ( Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:47 Ja też żałuję,że nie mogę przyjść Kobietki, obejrzałam fotki Waszych Pociech i tak hurtem odpowiem, że cudowne dzieciaczki I ja w końcu umieściłam fotki moich Bąbli Pozdrawiam, Kasia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22536142 Odpowiedz Link Zgłoś
kobiagni Aga i Mati 11.04.05, 12:08 Cześć dziewczyny, przed chwileczką Madziki oswieciła mnie o istnieniu tego wątku. mam na imię Agnieszka, a mój mały skarb to Mateusz (08.05.2004). Pytałam madziki o jekieś spotkanie w Łodzi. Jesli bedziecie coś organizować to ja jetsem bardzo chętna, tylko w tygodniu jestem od 8 do 15 w pracy wię c odpada. Pozdrawiam wszystkie łodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Aga i Mati 11.04.05, 12:22 Witamy oczywiście na wąteczku. )))) Prognozy przewidują, że ma być coraz cieplej, może więc w końcu jakiś spacerek na świeżym powietrzu??? Jeśli w tygodniu to pewnie godziny popołudniowe, ale teraz długo jest widno, albo w jakiś weekend (oprócz najbliższego, bo imprezka u nas urodzinowa). ) Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Aga i Mati 11.04.05, 22:22 Witajcie, u nas pełne przygotowania do imprezy urodzinowej - od jutra zaczynamy naukę zdmuchiwania świeczki. A co do spotkania to ja bardzo chętnie, jak zwykle proponuję ogród botaniczny - lub park na zdrowiu. Ale w grę wchodzą tylko popołudnia gdzieś od 15:40 Odpowiedz Link Zgłoś
magdaplena Re: Aga i Mati 12.04.05, 12:01 Mało piszę na forum, ale do spaceru bardzo chętnie się przyłącze, jeśli tylko pozwolicie Jesteśmy często na retkini, więc okolice zdrowia bardzo nam odpowiadają. Może ktoś podrzuci jakiś konkretny termin i miejsce, to zaczniemy się "zmawiać" słoneczne całuski Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Spotkanie 13.04.05, 07:38 Ja też, z racji pracy, poproszę o termin popołudniowy (np. po 15.30) lub weekendowy )) Tylko coś pogoda nie chce się wyklarować... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie 13.04.05, 09:49 No to szykujemy się do spacerku. Czekamy na zapowiedzi słoneczka i może na początek Botanik jak proponuje Emi??? U nas również przygotowania do pierwszych urodzin - w sobotę imprezka, ale świętowanie zaczynamy od piątku rzecz jasna. )) Niestety wk... mnie dzisiaj w nocy. Ostatnio ciągle coś nam robili z samochodem, albo podkradali... dzisiaj w nocy ukradli nam tablice rejestracyjne.... :[[[[ Żeby jeszcze umiejętnie wyjęli, to nie, oderwali z plastikiem. Jestem wściekła strasznie..... koelejne wydatki, kolejne bieganie po urzędach.... wrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
joanjanus Re: Spotkanie 27.04.05, 02:12 Ja też staram się Was regularnie poczytywać, choć ostatnio trochę krucho z czasem. Mały (Michał, 11,5 m-ca - 09.05.2004) właśnie przechodzi pierwszą w swoim życiu infekcję i jest niestety bardzo absorbujący. Mieszkam na Widzewie i bardzo chętnie poznam mamy również mieszkające w tej dzielnicy. Może jakiś wspólny spacerek? (Jak już wrócimy do formy.) Madziki: Serdecznie gratuluję Kruszynki ) Zobaczyłam zdjęcia Lesia i oniemiałam. Jaki on fajny................, a jak ten czas leci. Dopiero teraz widać. I pomyśleć, że jeszcze tak niedawno spotykałyśmy się w szkole rodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaplena Wreszcie się pochwalę 13.04.05, 11:25 Wreszcie się pochwale moją malutką Zapraszam na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22640686&a=22640686 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22640686&a=22671268 wiosenne pozdrowienia magda i asia (6 styczeń 2004) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz 10 miesięcy Bartusia 13.04.05, 13:25 Wszystkiego NAJ....DLA BARTUSIA))) Jolu pamietam te sms'y))milo to wspominam)) Czytujae Was,ale nie mam juz neostrady,lepiej, wiecej czasu dla Julki. Na spotkanko chetnie bym pojechala,ale...zobaczymy, brakuje mi samochodu, męzowi potrzebny bardzo, bo sie budujemy, wiec chyba nie dam rady. Pozdrawim Was wiosennie,jola z julka (14/06/04) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: 10 miesięcy Bartusia 14.04.05, 08:29 Serdecznie dziękuję za życzenia. I oczywiście NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA JULCI, która urodziła się kilka godzin później, ale już 14-stego czerwca. Wyobraźcie sobie, że Bartuś wczoraj późnym wieczorem, niemal dokładnie o godzinie gdy kończył te 10 m-cy, obudził się z płaczem (co zdarza mu się niezwykle rzadko). Pewnie maluch miał żal, że nie dostał prezentu )) Mówiłam mu wprawdzie, że mama dzisiaj po pracy pojedzie po autko z klockami i Bartuś dostanie je dopiero dzisiaj, ale pewnie nie słuchał )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: 10 miesięcy Bartusia 14.04.05, 09:12 Najlepsze życzenia dla Bartusia i Julci na te 10 miesięcy. Jeszcze tylko 2 i roczek. )) A u nas przygotowania trwają........ Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe spacerek 14.04.05, 15:32 chętnie się piszę na spacerek. jeżeli chodzi o termin dostosuję się do większości bo jestem niepracującą mamusią. odpada tylko niedziela, bo wtedy mój radek ma cały dzień dla swoich kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Roczek Damianka :))) 15.04.05, 07:07 Damianku, z okazji ukończenia roczku, najlepsze życzenia, mnóstwa miłości i słodyczy, samych radości i uśmiechu życzy Lesio z mamą. )) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Roczek Damianka i .... roczek Lesia !!! 15.04.05, 09:38 Wszystkiego NAJ dla Waszych bąków, dziewuszki. Niech rosną zdrowo ku radości swoich mamuś, tatuśków, babć, dziadków itd. ... Życzę też udanych imprezek urodzinowych. Ciekawe co chłopcy wybiorą w czasie "roczkowego" wróżenia? Z ciekawości zapytam - udało się dzielnym maluchom podeptać roczek? Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama Re: Roczek Damianka i .... roczek Lesia !!! 15.04.05, 11:29 wszystkiego naj,naj... dla dzisiejszych Jubilatów))pozdrawiamy Kajka i Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Roczek Damianka i .... roczek Lesia !!! 15.04.05, 14:27 dziękujemy za życzenia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LESIA ZDRÓWKA I ŚLICZNEJ SIOSTRZYCZKI ZYCZĘ (ALBO BRACISZKA) Ja jeszcze godzinkę w pracy a potem już tyko dmuchanie świeczki i zobaczymy jaką sobie may przyszość wybierze )) Damian roczku jeszcze nie przedzie na razie dzielnie spaceruje za rączki. wybieramy się z Damianem w poniedzialek na Nową Gdynię ok 18:00 popywać - może ktoś się dolączy??? Odpowiedz Link Zgłoś
bursz LESIO!! WSZYSTKIEGO NAJ.... 15.04.05, 19:23 Madziu i mama Dominika wszystkiego naj.... z okazji roczku,ale ten czas pędzi)))Niech zdrowo się chowają. Bocian niechaj przyniesie Lesiowi piękne rodzeństwo, a rodzice szybko wybudują chatę!!! Całuję Was DZIECIACZKI,pa,jola ps. dzięki za życzenia, u nas rozek za 2 m.)Na 10 m. Lula zaczęła mówić ma- ma)))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Dziękujemy :)))))))))))))) 16.04.05, 21:43 Bardzo dziękujemy za życzenia. )) Właśnie goście poszli... Leszek zamiast dmuchać świeczkę chciał włożyć palca w płomyczek. )) Za to szampana z kieliszka koniecznie chciał spróbować, umoczył dziubka, skrzywił się i chciał jeszcze.... )))) Wybieranko było wczoraj rzecz jasna, udokumentowane na filmie. Najpierw wziął aparat fotograficzny, obejrzał i odłożył, po czym spodobała mu się łyżka kucharska i nic innego go nie interesowało (dodam, że był po jedzeniu, więc to nie z głodu )) ). Przewidujemy, że zainteresuje się fotografią, po czym zostanie kucharzem. )))) Co do chodzenia, to na razie nie ma odwagi sam chodzić. Od 2 miesięcy biega trzymany za rączki, ale jak tylko chcę go puścić samego robi awanturę. ) Za to często jak się zapomni stoi sam i czymś się bawi, po czym jak się zorientuje siada, albo przytrzymuje się czegoś. Śmiesznie to wygląda. ) Emi pomyślę o tym basenie, bo bardzo chciałam się wybrać. Nie wiem jednak czy tak późno Leszek nie będzie mi marudził. Na ogół koło 19 ma kąpiel i kolację, a przed bywa marudny. Idziesz z nim sama, czy również z mężem??? Pozdrawiamy )) Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 19.04.05, 21:49 UFFF my dopiero po imprezach - wczoraj z basenu nici bo była 3-cia tura gości, na szczęście ostatnich. Damian wyciągnął długopis - szykuje się mały biurokrata, narazie zrobił się mały wymuszacz - drze się w niebogłosy gdy tylko mu coś zabrać lub nie ustapić. No i idą kolejne ząbki z całą oprawą ale to już przerabialiśmy. Wybieram siędo lekarza obejrzeć bliznę i wybrać się nie mogę i ciekawa jestem wagi małego ale chyba 10 kg to on nie ma. Co do basenu to wybierzemy się któregoś dnia ale raczej wcześniej niż o 18:00 nie damy rady. Emi i Damianek (15.04.04) (gg 2958080) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 21.04.05, 17:14 Ważyłam Leszka przedwczoraj i pokazało 10,2 kg... a nie wygląda na to. )) A wymuszać też próbuje, tylko na ogół mu się to nie udaje - jesteśmy twardzi. ) A z basenem nie wiem. Teraz jestem na zwolnieniu, czyli mogłabym podjechać z nim kiedyś od rana, pewnie jest znacznie mniej ludzi. Do tego mój mąż stracił pracę, więc oboje jesteśmy w domu. Co do blizny, to jak ostatnio Leszek chorował, lekarka obejrzała i powiedziała, żeby przyjść razem ze szczepieniem na 13 miesięcy i wtedy opisze tą bliznę. A zębole też idą, bo jak na razie uzębienie roczniaka jest marne. Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 23.04.05, 19:34 no ładnie Damian waży tylko 9 kg to mniej niż norma w siatce centylowej ale pielęgniarka powiedziała że raczej nie ma się co martwić mały apetyt ma a rodzice chudzielce. Niestety rozchorował się znowu, tym razem jakaś opryszczka na gardle, mały ma gorączkę niewielką ale jest bardzo marudny i jeszcze te zęby. Więc na razie kwarantanna i ze wspólnego spaceru nici, może w maju coś się uda wszak pogoda już raczej gwarantowana. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 25.04.05, 19:46 Oj paskudnie z tą opryszczką. ( Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. A co do spacerku, to my na razie też odpadamy, ale z innego względu. Właśnie dzisiaj popsuł nam się wózek i jestem wściekła. Gwarancja skończyła się w lutym, a jedyny serwis jest u producenta we Wrocławiu - koszmar!!! Do tego dochodzą małe problemy finansowe i jesteśmy uziemnieni. Mogę jedynie prowadzać Leszka za rączki, albo nosić, co na dłuższą metę nie jest łatwe, szczególnie że nie powinnam teraz dźwigać............ Odpowiedz Link Zgłoś
1012ja Re: Łódzkie mamusie !!! 18.04.05, 10:16 Czytałam kiedyś i właśnie widzę, że temat ten wraca. Chodzi mi o basen. Chciałaby się wybrać z moją małą na basen, ma prawie 9 miesięcy. I mam kilka pytań. Gdzie chodzicie? Widzę, że do Nowej Gdyni ale czy tylko tam jest specjalne miejsce dla takich małych dzieci? (Dla mnie to daleko-mieszkam z drugiej stony Łodzi) Jak długo jesteście na basenie? Czy się tylko bawicie czy może jest to nauka pływania? Jakie są koszty? Jak ubieracie dziecko? Słyszałam, że są specjalne papmersy na basen. Jak się maluszek zachowuje? To chyba wszystko co mi teraz przychodzi to głowy. Bedę wdzięczna za wszelkie informacje i uwagi. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
magdaplena Re: Łódzkie mamusie !!! 18.04.05, 12:51 Sylwiu W łodzi na pewno jest jeszcze nauka pływania dla niemowląt na ulicy Spadkowej, w ośrodku pomocy społecznej. Tyle, że to też daleko (kochanówka, za teofilowem) ale na pewno będzie taniej, niż na Nowej Gdyni, jeśli koszty są dla Ciebie istotne. Na pewno z niemowlakiem nie ryzykowałabym odwiedzania starszych pływalni miejskich. Nie nadaje się też do tego basen na teofilowie (syf mają, który usiłują chlorem zatuszować) Nie nadaje się też basen w Aleksandrowie, fajny i tani, ale warunki dla dorosłych, nie dla niemowlaków. Może na rzgoskiej? nowy jest, nie byłam, może być fajny. Jeśli chodzi o strone techniczną, to basen na Nowej Gdyni na pewno jest przygotowany. Jest ciepło, w brodziku woda też jest ciepła. Są pomieszczenia do przewijania dzieci. Brodzik ze specjalną malutką fontanną Dziecko musi mieć "kompieluszkę" czyli pieluszkę (pampersa, huggisa czy jakąś inną) przeznaczoną do pływania. Są w marketach. Radze się zaopatrzyć w dodatkowy, dobry ręcznik. Ja chodze z chłopem, wtedy jak jedno z nas się przebiera, to drugie niańczy i na zmianę. Niektórzy stosują metodę "jeden rodzic na pływalni, drugi w poczekalni" Moja mała uwielbia basen, choć na wejściu troche jest onieśmielona wielką halą. Po około 45 minutach kończymy, choć ona mogłaby jeszcze... Niczego jej nie ucze pozostawiając naturze decyzję, do czego ta woda może się zdać. Bardzo uważam, żeby Asia nie przestraszyła się za bardzo, bo mogłoby jej to zostać. Nowa gdynia kosztuje 14 pln od rodzica (maluszek gratis) i 2 pln za parking. Dla mnie to dużo, ale ... mała tak dobrze się bawi... No i nie ukrywam, że my też, przy okazji popływamy, w saunie posiedzimy Acha, ja biore jeszcze coś do jedzenia i picia na potem, bo moja Asia już dawno nie cyca. pozd magda Odpowiedz Link Zgłoś
1012ja Re: Łódzkie mamusie !!! 18.04.05, 13:01 Serdecznie dziękuję. Chyba jednak się tam wybiorę. Trochę daleko ale od czasu do czasu trochę zabawy każdemu się należy. A mała tak uwielbia się pluskać, więc niech zobaczy "wielką wodę"!!! Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 BASEN 18.04.05, 21:44 To ja jeszcze raz opowiem. My chodzimy z Olą odkąd skończyła 3 miesiące. Mieszkam na Rudzie Pabianickiej więc o 8.12 co niedziela wychodzę z domu aby dojechać na zajęcia. Gdzieś tak 8.40 jesteśmy w przebieralni. Mała siedzi sobie w nosidełku samochodowym a ja z mężem się przebieram, potem przebieramy małą w swimmersy. zazwyczaj w wodzie jesteśmy gdzieś tak 8.50. Zajęcia zaczynają się o 9.00 i trwają 30 minut. Dzieci uczą się nurkować, wspinać na brzeg basenu, mają ogólne ćwiczenia. Jeszcze sobie siedzimy tak 5 góra 10 minut i wychodzimy. W Nowej Gdyni są specjalne przewijaki więc jest wygodnie no i cieplutko) My płacimy za zajęcia 25 zł Ja z dzieckiem i 14 zł mąż no i 2 zł parking. Niestety trzeba na następnych zajęciach wykupić karnet 10 zajęć i jest ważny przez określony czas. Ale jej uśmiech i pluskanie wszystko wynagradza. Naprawdę warto - polecam. Instruktorki te same co na Spadkowej, z tym że tam może uczestniczyć w zajęciach tylko jeden rodzic. Tu obje jesteśmy w wodzie. Na mojej stronie internetowej są zdjęcia Oli w basenie. Buziaki dla roczniaków Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Łódzkie mamusie !!! - żyjecie czy was zamroził :) 22.04.05, 20:20 Mnie trochę tych kilka ciepłych dni rozochociło i teraz się męczę( Na spacerki krótkie wychodzimy bo ten wiatr jest taki jakiś przeszywający i ja też marznę. Na razie zdrowe jesteśmy a to najważniejsze. Od środy ma być ciepło więc może jakieś spotkanko z maluchami na spacerku??? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 dolaczam sie do lodzkich mam 23.04.05, 21:49 witam mamy z lodzi. chetnie sie przylacze do grona lodzkich mam chociaz moja Majka ma dopiero 7 tyg, ale nie ukrywam ze nudzi mi sie nieco na spacerkach a tez nie ma to jak mama zrozumie mame. mieszkamy na chojnach mala urodzila sie 2 marca. pozdorowienia Agata i Maja Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg do agatha61 24.04.05, 08:06 czesc my tez mieszkamy na chojnach, moja majeczka 4.05 konczy 6 m-cy pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: do agatha61 25.04.05, 13:57 widze ze w lodzi same Majki, byc moze czsami sie widzimy na spacerkach, a nawet nie wiemy. Ja najczesciej oprocz wozka mam ze soba malego sznaucerka rozrabiake - ale jej tez naleza sie spacerki. poza tym moja Maja rosnie jak na drozdzach wazy juz 5 kg a uwierzcie ze urodzila sie malutka no i siedzimy sobie w domku czekamy na tate - ktos niestety musi pracowac i tak nam mijaja dzionki. fajnie by bylo pogadac z innymi mamami. ja poznalam fajna dziewczyne w szpitalu rodzilysmy tego samego dnia ale niestety mieszkamy b. daleko wiec nie za czesto sie spotykamy pozdrowienia Agata i Maja Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: do agatha61 26.04.05, 16:44 My w tygodniu na spacerki chodzimy na St Jana, a nasza ulubiona trasa jest spacer dookola St Jana i dalej dookola CZMP, i ladujemy w domu, do ktorego byc moze pod koniec roku uda sie nam przeprowadzic Mieszkam na osiedlu po str Carrefoura - czesto tez odprowadzamy mojego starszego syna do szkoly i krecimy sie po osiedlu idac np na ryneczek po zakupy. Niestety znaku rozpoznawczego (w postaci psiaczka nie mam), chyba tylko charakterystyczna fryzure: konski ogon - przy mojej Majeczce nie mam czasu na wymyslniejsza fryzure )) Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: dolaczam sie do lodzkich mam 24.04.05, 08:09 zjadlo mi watek??? pisze wiec jeszcze raz My tez mieszkamy na Chojnach moja Majeczka 4.05 konczy 6 m-cy Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: dolaczam sie do lodzkich mam 24.04.05, 13:05 Witam nowe Mamusie Moniko, ile waży Twoja Majeczka?Moja już ponad 9 kg! I mam problem z fotelikiem - kupiłam już Maxi Cosi Priori ale okazuje się, że nie powinno sie dzeci przewozić do 9 m-ca przodem do kierunku jazdy Zaczęłam już Mai podawać przeciery warzywne- je chętnie ). Deserki, soczki zamierzam podawać później, jak mała przyzwyczai się do mało słodkich potraw. Pozdrawiam Wszystkich! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: dolaczam sie do lodzkich mam 24.04.05, 15:24 Cześć Kasiu! Z tego co pamiętam, to Twoja Majeczka jest m-c starsza od mojej A moja już waży 9 kg, nosi ciuszki na 74 cm. Je już zupki (od tygodnia z indykiem) i deserki. Od m-ca Jej zachowanie zmieniło się diametralnie jest marudna i płaczliwa, idą Jej dwa dolne ząbki (widzę już dwie białe plameczki). Do tego w nocy zaczęła budzić się nawet po kilkanaście razy. Mam nadzieję, że to minie, bo nie mam już siły (( A jak u Was? Ząbkujecie już? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! - Giełda - na Łodziankach 25.04.05, 11:42 • Re: GIELDA ART: DZIECIECYCH majkanna 12.04.2005 19:50 + odpowiedz Jest! Udalo sie! Wszystkie Wytrwale Mamy! Zapraszam bardzo serdecznie na Pierwsza w Lodzi Gielde Art. Dzieciecych (i niemowlecych)w dniach: 21 maja (sobota) 29 maja (niedziela) 12 czerwca (niedziela) 19 czerwca (niedziela) w godzinach: 10-14 miejsce: Centrum Kultury Mlodych ul. Lokatorska 13 (od Rzgowskiej, jadac z miasta w strone szpitala Matki Polki nie dojezdzajac do Paderewskiego, ostatnia w prawo przed Paderewskiego) Wstep: dla sprzedajacych i kupujacych (udalo mi sie wytargowac) 3 zl Sprzedajemy bezposrednio rodzice rodzicom wszystko co dot. naszych pociech: ciuszki, zabawki, wozki, foteliki, nosidelka, rowerki i inne. Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie i mam wielka prosbe: w interesie wszystkich zainteresowanych prosze o przekazanie tych informacji znajomym (mamy uboga reklame), zeby pomysl sie przyjal i bylo od kogo kupowac, musimy zainteresowac jak najwiecej osob. Dziekuje z gory wszystkim za pomoc i zaangazowanie. pozdrawiam Ania PS Jak przyjdziecie na gielde, to prosze podejdzcie do mnie, chetnie Was poznam. Odpowiedz Link Zgłoś
odojoachim Re: Łódzkie mamusie !!! - Giełda - na Łodziankach 25.04.05, 21:22 czesc nie wiem czy mnie przyjmuecie do swojego grona bo juz w łodzi nie mieszkam. całe życie tam spędziłam, tam się urodziłam-na piotrkowskiej, tam chodziłam do podstawówki-14 na Wigury, do liceum, no i wyniosłam się półtora roku temu do innego miasta, ale czasami do rodzicow jezdze. chcialabym wogole dowiadywac sie na biezaco co w moim miescie slychac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Łódzkie mamusie !!! 27.04.05, 22:01 Hej to znowu ja. Co jakiś czas próbuję tu zaglądać, ale zwykle nie wystarcza mi czasu aby coś napisać. Filip zdrowy (odpukać). 8 maja kończymy roczek - tort zamówiony i przygotowania w toku. Nie wiem co mam kupić mu w prezencie. Może Wy mi podpowiecie co warto kupić dla roczniaka. Stan uzębienia imponujący - 12 szt. Chodzić chodzimy ale za rączkę. Samemu to nie chcemy. Zwiedzamy place zabaw. Najfajniejsze są zjeżdżalnie i grzebanie w piasku. Mam nadzieję, że wkrótce uda nam się spotkać. Czy w ogrodzie botanicznym jest plac zabaw. Sorry ale ja nie pamiętam. Dawno tam nie byłam, choć wielokrotnie się tam wybieraliśmy. Teraz wyjeżdżamy na długi majowy weekend. Mamy zamówiony domek nad jeziorem. Potrzebna nam tylko ładna pogoda. Życzymy Wam udanego majowego weekendu. Pewnie przed nie uda mi się już tu zajrzeć. Pozdrawiamy Oczywiście zdjęcia nieaktualne. Brak mi czasu na zamieszczenie nowych fotek. Mam nadzieję, że ten czas kiedyś przyjdzie. A jak tam wasze plany urlopowo-wakacyjne? Pa Marta i Filip (08.05.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Łódzkie mamusie !!! 27.04.05, 22:20 no rzeczywiście uzębienie imponujące, dwa razy więcej niż u nas. A jeśli chodzi o plac zabaw w botaniku to nie przedstawia się imponująco : szkrzypiąca przeraźliwie karuzela, chuśtawka, piaskownica drabinki i jeszcze taki kręciołek, ale przy odrobinie szczęścia można zobaczyć zająca, sarenkę i wiewiórek jest masa Emi i Damianek (15.04.04) (gg 2958080) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Dziewczyny warto wybrac sie na kilkugodzinny... 28.04.05, 09:11 ...spacer do Botanika? Mieszkamy na Chojnach i w tygodniu na spacerki chodzimy glownie na St Jana, ale Botanik chodzi za mna juz od dluzszego czasu - wieki juz w nim nie bylam. Jak on teraz wyglada? W maju jest bardzo kolorowy i pachnacy? Sa lawki (zebym mogla nakarmic moja polroczna Majeske)? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
odojoachim Re: Dziewczyny warto wybrac sie na kilkugodzinny. 28.04.05, 12:31 są ławki. kiedyś tam pracowałam charytatywnie. Pieliłam, grabiłam i takie tam. kiedy jest to spotkanie? jade do rodziców i moze udałoby mi sie załapać? czy mogę się dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaplena Re: Dziewczyny warto wybrac sie na kilkugodzinny. 29.04.05, 10:09 Moim zdaniem warto, ale ja mam blisko i dzidzi ma 15 miesięcy. Ławki są co pare kroków (wszędzie! nie będziesz miała z tym problemów), ale tylko w jednym miejscu jest zadaszenie. Nie ma psich kup, potłuczonego szkła, śmieci, ani meneli. Wszędzie delikatne pąki i dużo nowych sadzawek. Jest plac zabaw, choć maleńki. Polecam dni powszednie, bo w weekendy, zwłaszcza jak ładna pogoda, to dużo ludzi, zgiełku... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 14:07 Witaj Marto! Faktycznie imponujące uzębienie. U Leszka idzie to opornie - jak na razie sztuk 5 przebitych w kolejności dziwnej. ) Co do prezentu to ciężko mi coś podpowiedzieć. My kupiliśmy małemu po prostu dobre buciki na pierwsze spacery. A z zabawek dostał fajnego ślimaka z klockami Fisher Price i przytulankę. Może spotkamy się jakoś po tym długim weekendzie. Ja w zasadzie jestem już prawie dyspozycyjna godzinowo, bo siedzę na zwolnieniu. Nie mogę jedynie jak mam wizyty lekarskie, no i odpadają wieczory, bo zasypiam. ) Nowe mamy oczywiście też zapraszamy na spotkanie. ) A planów urlopowo-wakacyjnych brak z kilku powodów. Po pierwsze nie wiem, czy nie będę musiała niedługo więcej leżeć, po drugie na zwolnieniu nie można wyjeżdżać, a po trzecie planujemy rozpocząć budowę, tylko nie wiem co z tego wyjdzie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 15:26 Cześć dziewczynki! Czy mnie jeszcze pamiętacie?? Czytam Was regularnie ale z odpisywaniem to bardzo ciężko, niestety czasu to ja nie mam na nic Pola rośnie zdrowa, kończy za parę dni 9 m-cy, ma 6 zęboli, które wydzierały się na świat bardzo ciężko i wiele przy tym było płaczu i nieprzespanych nocy. Nadal karmimy się piersią i nic nie wskazuje na to żeby to się miało szybko skończyć. Wobec powyższego nocki mam do kitu. Postanowiłam od września zacząć pracować w swoim zawodzie, czyli w szkole jako nauczycie polskiego i kiepsko to widzę ale muszę wreszcie zrobić staż i zobaczyć czy to jest to co chciałabym robić w życiu. W związku z tym Pola pójdzie do żłobka i już ją zapisałam, zaczynamy od 22 sierpnia abym mogła z nią troszkę pochodzić Aż się boję co to będzie. Witam dwie nowe mamy z Chojen Ja też mieszkam na Chojnach , na Przedświt i może uda nam się spotkać na spacerkach Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 16:28 Czesc Chojenko Moja Majeczka tez jest z 4go, ale listopada Ja wracam do pracy 1.07 (( a Majka zostanie z niania. Rzeczywiscie moglybysmy spotkac sie kiedys na spacerku np na Stawach Jana. Pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 16:47 Jestem jak najbardziej na tak No proszę trzeba wykorzystać ten moment zanim wróci się do pracy, bo potem to już ciężko będzie. Zostawiam swój num tel jak będzie któraś miała ochotę na spacerek to można sms i się spotkamy 0 503 162 484 (Aga) Może też dołączy do nas Magdzia z Adasiem, jak czytasz to daj znać )) Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 21:06 W dniach 29-30 kwietnia jest na starcie wystawa psów. Oleńka ma katarek a zaraziła się od męża ja tylko cały czas wmawiam sobie, że nie będę chorowała ale tak całkiem zdrowa też nie jestem. Oby skończyło sie na katarku. Całuski dla wszystkich mam i dzieciaczków zarówno stare znajome ze spacerów jaki i te nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 21:25 ja tez z chojen mieszkam na Ofiarnej b. blisko stawow jana i jestem bardzo chetna na spacerki chociaz moja Majka chyba najmlodsza z chojenskiego towarzystwa bo ma 8 tyg dopiero ale moze dobrze skorzystam z rad doswiadczonych mam. wiec bardzo prosze o kontakt to moze w kilka sie umowimy, moze po weekendzie??? moj tel to 507056125 a ja poki co powrotem do pracy sie nie martwie bo przede mna dopiero obrona magisterki no i oczywiscie wczesniej napisanie pracy, mialam to zrobic w ciazy ale jakos sie nie moglam zebrac no a teraz to juz w ogole, ale glupio byloby zawalic jakzostala sama obrona do konca. pozdrowienia Agata Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Spacerek po Chojnach :) 29.04.05, 08:26 Mysle, ze po dlugim weekendzie moglybysmy sie spotkac na spacerku. Nie wiem jak Wam, ale mi najbardziej pasuje wtorek lub sroda i raczej po poludniu - 14.00 - 15.00. Moja Majeska od 1.5 m-ca nie dosyc, ze zabkuje i w zwiazku z tym jest bardziej marudna i placzliwa, to jeszcze przestala lubic lezec w wozku - rwie sie juz do siedzenia, ale jeszcze nie siedzi i pozycja lezaca lub pol-lezaca juz Jej nie wystarcza. Dlatego tez wychodzimy na spacerki po obiadku, kiedy mala robi sobie dluzsza poobiednia drzemke. Wtedy jest szansa, ze nie bede jedna reka dziwgala moje 9 kg szczescia, a druga pchala wozek )) Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra :) 29.04.05, 08:53 Witajcie Kobietki! Moniko, moja maj jest o jeden dzień młodsza od Twojej Majeczki5.11.2004r. ząbków jeszcze nie widać ale bardziej marudna i wczoraj okropnie sl\krzeczała i wsadzała paluszki do buźki. Widać,że to dziąsełka. Czytałam twój post o jedzeniu "6-o miesięczniaków". jejku, ja na razie daje małej tylko warzywa na obiadek popite moim mlekiem i to tylko pół słoiczka. Nr 1 wciąż cyc. Więcej nie chce na razie. Potem wprowadzę warzywa z mięsem a soczki i deserki jak Mała zaakceptuje w/w mało słodkie potrawy. Moze zacznę też podawać kaszkę. Pediatra powiedział mi, abym wcale sie ntak nie spieszyła z rozszerzaniem diety?????? Juropeczko, cieszę się że u Ciebie wszystko o.k. Dziewczyny, w realu jest aż do lipca taka akcja: codziennmie od 9 do 15.00 - dla mam z dzieckiem rabat 10% na dowolne zakupy. Pozdrawiam wsztystkie Mausie i Szkrabiki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra sprostowanie!!! 30.04.05, 11:45 Ta promocja w realu rzeczywiście ma miejsce ale dowiedziałam sie przed chwilą, że w dniach od poniedziałku do czwartku, tak aż do lipca. I dotyczy dzieci do 7 lat. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Łódzkie mamusie !!! 29.04.05, 20:24 mi odpowiada zarowno wtorek jak i sroda w zasadzie to jestem i tak codziennie na stawach. 14 - 15 tez ok tez tak mniej wiecej chodze na spacerki. a moze opisze jak wygladam i mozemy ustalic jakies konkretne miejsce ja jestem wysoka raczej, dosc krotkie ciemne wlosy chodze najczesciej w jeansach, a wozek mam niebieskiego deltima voyagera, no i chodze jak juz pisalam z psem ale ostatnio go nie zabieram bo strasznie poluje na kaczki na stawach a tam nie ma wody tylko mul i potem mam godzinna kapiel przymusowa a nie bardzo mam czsa na to. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Łódzkie mamusie !!! 29.04.05, 20:50 Dzis bylam na Stawach, na szczescie dla Twojego psiaczka - woda juz jest )) A propos spotkania - jutro wyjezdzamy ze znajomymi do nas na dzialke, bede dopiero 3.05 wieczorkiem, a 4.05 mam imieniny i gosci juz od poludnia. Moze spotkalybysmy sie 10 - 11.05? Proponuje spotkac sie k/przychodni weterynaryjnej, przy piaskownicy (na placu zabaw), przy Dworku lub na mostku (blizej Paradnej) - wydaje mi sie, ze to dosyc charakterystyczne miejsca - chyba sie odnajdziemy Wybierajcie! Ja jestem niska, niestety juz nie filigranowa (nie moge zrzucic 6 kg), sredniej dlugosci ciemne wlosy zwiazane w konski ogon, wozek ciemnobezowy Mikado, stroj sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Kosmetyczka przyjezdzajaca do klientek - polecam 29.04.05, 20:56 Dziewczyny chce troszke rozreklamowac kolezanke mojej siostry. Jesli jestescie zainteresowane zajrzyjcie na lodzkie forum, opisalam tam szczegoly (wejdziecie tam przez dziecko-regionalne-lodzkie) Pozdrawiam i zycze milego i bardzo dluuuugiego wekendu ))) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Kosmetyczka przyjezdzajaca do klientek - pole 29.04.05, 20:58 zjadlam "e" oczywiscie weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Agatha i Moniaweg :) 29.04.05, 21:37 No to spotkajmy się 10 na Stawach Dogadamy jeszcze godzinkę a miejsca o których piszecie to ja nie bardzo kojarzę Może i widziałam ale ja to jestem gapa Czy ten dworek to chodzi o Ambasadora? Ja mam wózek Graco ciemny i jestem średnia we wzroście, na bank dzinsy i kurteczka też dzins. Koński ogon sredniej długości ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Agatha i Moniaweg :) 02.05.05, 08:45 mi jak najbardziej odpowiada 10.05 a 11 juz mniej boide na dodatkowe usg bioderek, pierwsze wyszlo niezbyt dobrze niestety. no to moze juz konkretniej 10 np. o 14 kolo weterynarza (to jest wlasnie b. blisko piaskownicy i tego placyku dla dzieci, taki niski budynek troche wyglada jak miejski szalet) mysle ze sie odnajdziemy, chociaz wozkow na stawach pelno (ale zawsze jakos tak glupio mi zagadac obce mamy), jeszcze raz podaje moj numer 507056125 jakby co pozdrowienia Agata Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Agatha i Moniaweg :) 02.05.05, 22:25 Ja będę na prawie 100%, mam nadzieję, że nic nam nie wypadnie Pozdrawiam i podam też swój numer 0503 162 484 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bursz spotkanko?! 03.05.05, 12:38 Hej Laseczki, bardzo bym sie z Wami spotkac)))Przyznam,ze bardziej mi odpowiada środa i ok. 10,11 lub popoludniu, choc nie liczcie na mnie, bo mieszkam poki co 50km od Łodzi)Stawy Jana sa daleko (ode mnie), mysle,ze lepiej moze w zoo albo ... u mnie na dzialce przy M1,zrobicie zakupy - 10%))) (ale wybrane kasy, mi sie nie udalo go dostac, Julka byla spiaca,pani przy kasie mi przypomniala o rabacie,ale kasa nie ta((( ) Julka ok poludnia spi, kłade ja w domku, ale pewnie akurat beda tynkarze. Ewentualnie mogłabym chyba byc na dzialce w piatek lub sobote najblizsza i wtedy wiekszosc mam nie pracuje?! Zalezy jednak wiele od pogody i prac na naszej budowie, nie wiem czy nie bedzie za glosno aby julka spalą w domku,ale....czekam na odzew????)))) pozdrawiam, jola z julką(14/06/04) ps. Kasiu odalabym Ci gazetki. Mam komunię (potem chyba julki chrzciny na roczek), musze sprawic sobie i Luli kreacje. Kasiu daj znac jak bedzie cos fajnego w Cubusie (dla Julki i ja chce jakas ładna letnia, rozowa, łososiowa lub cos w tym stylu.Mysle za jak byloby chlodno aby ten sweterek z Jacpotu pasowal). W Solarze podobala mi sie kiecka,ale...za krotka i taka kwiecista,wiem,ze modna,ale ..szukam. Pisze tu do Ciebie i do innych mam, moze cos poradzicie))? pa,jola Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Agatha i Moniaweg :) 04.05.05, 07:33 Czyli jestesmy umowione we wtorek 10.05 o godz 14.00 k/przychodni weterynaryjnej Napewno sie rozpoznamy, w koncu nie czesto sie zdarza widok mamus z wozkami przy wejsciu do weterynarza )) Zeby tylko pogoda nam sprzyjala... Moj nr 603 941 335 Monika Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Agatha i Moniaweg :) 04.05.05, 11:12 Ja też będę się starała dotrzeć - pracuję wprawdzie do 14-stej właśnie, ale może uda sie wyjść troszkę wcześniej, we wtorek dziecko będzie akurat u babci na Górnej więc bliżej na Chojny niż z Widzewa. Tylko nie bardzo wiem gdzie ta lecznica weterynaryjna, ale może jakoś trafię? Przyjedziemy ciemnoniebieskim Tico, później zmiana pojazdu na również ciemnoniebieskiego Baby Dreamsa ), być może będzie też z nami nasza sunia (sheltie). Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: do yessa 04.05.05, 12:00 Jadac Rzgowska w kierunku Matki Polki mijasz swiatla na skrzyzowaniu z Kosynierow Gdynskich i skrecasz w pierwsza uliczke w prawo (doslownie pare metrow za swiatlami, vis a vis kosciola) - wjedziesz na parking na St Jana k/restauracji Dworek. Po prawej stronie bedziesz miala restauracje, a po lewej stawy i przychodnie (tuz przy parkingu). Do zobaczenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: do yessa 04.05.05, 12:18 widze ze robi sie nas duzo fajnie!!! dokladnie tak jak wytlumaczyla ci monika - ja dodam tylko ze ta uliczka w prawo jest doslownie zaraz za pasami za kosynierow malo widoczna z daleka jedz po prostu powoli prawym pasem a na pewno znajdziesz. pozdrowienia PS troszke mnie martwi ze moja Majka juz 3 noc nic nie je i za zadne skarby nie moge jej wybudzic spi od 21 do 6 rano. a mimo to ja sie mniej wysypiam niz jak wstawala dwa razy bo ze stresu ze jest glodna. mialyscie cos takiego?? Agata Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:30 Witajcie Mamusie ! Dobrze że zajrzałam bo szykuje się spotkanko i to blisko mnie ! huraaaaa Wiecie że u mnie z pisaniem kiepsko ale staram się czytać Was regularnie a na spotkaniach bywam obowiązkowo. Juropka i Yessa nareszcie się zobaczymy ! Chętnie też poznam nowe Mamusie. Mam nadzieje że jeszcze któraś mamcia dołączy. Adaś skończył już 7 miesięcy i waży 10300 na 77 cm. Zęby: 2 dolne jedynki - wygląda cudnie. Jest strasznym smakoszem, wszystko mu smakuje a przy niektórych potrawach aż mruczy z zachwytu. Uściski dla WSZYSTKICH Mamuś i dzidziusiów Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:35 Niestety prognoza na wtorek nie jest najlepsza, ale może jeszcze się zmieni. Wtorek, 10.05.2005 5/13 °C 997 hPa Wiatr: 17 km/h Deszcz: 5.1 mm Pozdrowienia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:43 Środa, 11.05.2005 5/17 °C Wiatr: 7 km/h Deszcz: 0.8 mm Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:52 Megan i Yessa bardzo się cieszę, że będziecie ))))))))) Wspaniale!!! Co do pogody to zobaczymy jeszcze, te prognozy to różnie się sprawdzają. No będzie nas już kilka, może jeszcze jakieś mamy dołączą???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 14:56 Jezeli tylko nie bedzie padać to też postaram się dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Spotkanie na Stawach ! 05.05.05, 11:36 jeżeli będzie ładna pogoda to wybierzemy się tez na spotkanko. pzdr Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Hop! 08.05.05, 21:05 Siedzę sobię w domu. Mąż na wyjeździe służbowym, dziecię padło a Łodzianki spadają. Więc Hop do góry. Mam nadzieję, że pogoda dopisze we wtorek. Muszę się pochwalić. Ola kompletuje już mini plac zabawa na 1 urodzinki. Mamy już huśtawkę, zjeżdzalnię i niedługo piaskownicę. Tylko pogody brak((((((( Na próbach podobało się jej ale nie mogłyśmy za długo się bujać i zjeżdzać bo nas deszcz wygonił( Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Co z naszym spotkaniem? Pogoda plata nam figle :) 09.05.05, 08:15 Och ta pogoda! Czy spotykamy sie jutro? Czy przekladamy spotkanie na cieplejszy dzien? Podobno od przyszlego tygodnia ma sie zrobic zdecydowanie cieplej. Oby - 21.05 chrzcze moja Majeske, a 22.05. Hubcio ma Komunie Agatha61 - zamiast martwic sie, ze Twoja Majeczka zaczela przesypiac noce - ciesz sie, ze reguluje sobie dobe i slodko spi. Moja ma skonczone 6 m-cy, jest na butli i budzi mnie przynajmniej dwa razy w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Co z naszym spotkaniem? Pogoda plata nam figl 09.05.05, 09:58 mysle ze moze przelozmu tp spotkanie bo ryzyko deszczu duze... moze przyszly tydzien??? Agata PS jak odzwyczaic od smoka bo przez niego nie chce ssac piersi POMOCY bez smoczka ja juz nerwowo nie daje rady, a strasznie chce karmic piersia Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Wiosenna kurteczka 09.05.05, 15:24 Mam do was pytanie. Szukam wiosennej kurteczki na 80 cm. Byłam dzisiaj w PTAKU ale albo były większe albo mniejsze a kosztowały 35-40 zł. Gdzie w Łodzi mogłabym kupić kurteczkę. Czy ktoś ostatnio widział. Ale nie chcę aby kosztowała zbyt drogo bo ją pweno tylko kilka razy założy w takie pogody jak dzisiaj. Zastanówcie się bo jutro muszę gdzieś za nią pojechać. Już tak sobie pomyślałam o sklepie "Oleńka" na Rzgowskiej ale z Olą to muszę w konkretne miejsca a nie po całej Łodzi. W Ptaku to ja się na chodziła a Ola wyspała Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Wiosenna kurteczka 09.05.05, 16:00 Marta, jak chcesz to ci podrzucę kurteczke po Natalce - jezeli będzie dobra, bo Natalka juz wchodzi na wcisk. jest ciemnozielona (mamy ja po Antku). trzymajcie sie - anita i natalka. ps - jak z jutrzejszym spotkaniem, pogody niewyraźne niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Zimno i mokro :-((( 09.05.05, 18:37 My z Adasiem chyba zrezygnujemy niestety z jutrzejszego spotkania. Zimno i mokro. Może przełożymy na przyszły tydzień ? Mały coś ma chrypke i wole uważać na niego. Szkoda, tak chciałam Was wszystkie zobaczyć Pozdrowienia Magda i Adaś Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Wiosenna kurteczka 09.05.05, 18:41 Marta, sklep Oleńka ma bardzo fajny asortyment, tylko, że ja mam zawsze pecha i często jeżdżę po kilka razy po jedną rzecz (zawsze akurat brakło albo jeszcze nie dowieźli). Tak było np. z fotelikiem - jeździliśmy z Widzewa cztery razy, ostatecznie kupiłam na Allegro nowe Meggy i jestem bardzo zadowolona. Odnośnie spotkania - sama nie wiem, bardzo chciałabym dotrzeć ale Bartuś jest troche podziębiony i muszę jutro wybrać sie do lekarza na kontrolę. Przy takiej pogodzie nie chciałabym też za długo spacerować. Może przełużmy? Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Spotkanko :(( 09.05.05, 21:43 Cześć dziewczynki! Widzę, że wiele dzieciaczków podziębionych Przykro mi A tak się cieszyłam na spotkanko. No ale skoro pogoda do bani to może faktycznie lepiej przełożyć, chociaż nie wykluczone, że jak będzie w miare znośnie to my się wybierzemy. Siedzę już kilka dni w domu i mam dość, poz tym Pola wcale nie śpi w dzień i mam nadzieję, ze chociaż na świeżym powietrzu się prześpi. Zajrzę jutro i zobaczymy, jak będzie ładnie to może będziemy się mogły spotkać. Jejku a miało być tak pięknie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: jak odstawic od smoczka 10.05.05, 10:02 My to zrobilismy 2 tygodnie temu - Maja ssala smoczek tylko do snu i zaczela sie wybudzac nawet kilkanascie razy w ciagu nocy, tylko dlatego, ze Jej smok wypadl. Wywalilismy smoka - w dzien przez 3-4 dni byl problem z zasypianiem - plakala, marudzila, w nocy - tylko dwie pobudki. Najgorsze byly pierwsze 3 dni (wybralam weekend, zeby pomogl mi maz gdy zaczynala plakac i marudzic). Kolejne dni coraz lepiej. Odzwyczajanie trwalo tydzien. Zycze Ci duzo cierpliwosci i wytrwalosci, bo jak sie poddasz po 2 dniach, to cala Twoja i Majki "praca" pojdzie na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: spotkanko 10.05.05, 09:55 Zapowiadaja po poludniu przejsciowe opady deszczu Pogoda taka-sobie, niezbyt cieplo, wiatr, a ja wlasnie z Majeska wrocilam ze szczepienia (wogole nie plakala - taka mam odwazna coreczke). Raczej nie przyjdziemy. Spotkajmy sie w innym termine - co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: spotkanko 10.05.05, 10:21 ja pewnie na spacerku bede i tak i tak jak nie bedzie padac ale tez proponuje spotkanie przelozyc na przyszly tydzien moze wreszcie sie pogoda poprawi Agata Odpowiedz Link Zgłoś
kobiagni Re: spotkanko 10.05.05, 13:26 Ja też mieszkam blisko Stawów bo na Kwietniowej, niedaleko szpitala Bonifratów. chetnie się z wami spotkam, ale najplepiej około 15, bo o tej godz. jestem po pracy w domu. no i mam nadzieję, ze umówicie się jak będzie troche cieplej bo na razie brrr, a przecież to maj. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: spotkanko 10.05.05, 15:49 ja bylam , krazylam obok ale zadna mama nie przyszla wiec proponuje nowe spotkanko bo szkoda o tym zapomniec moze przyszla sroda, 18.05 o godz 15 zeby wszystkie mamy tez te pracujace mogly dotrzec???? oczywiscie zakladajac ze bedzie pogoda pozdrowienia Agata i Maja Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: spotkanko 11.05.05, 07:13 Mnie ten termin (następna środa godz 15.00) pasuje idealnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: spotkanko 11.05.05, 23:37 Agata czy Ty chodzisz z pieskiem i wózkiem? Jeżeli tak to się minełyśmy w tym skwerku małym, który jest przed Stawami przy Kosynierów. Ty wracałaś a ja podążałam na spacerek. W związku z tym, że postanowiłyśmy to przełożyć pozwoliłam Poli pospać troszke i wyszłyśmy o 14 z domu. Ja jeszcze w planach nie sięgam tak daleko ale jak tylko będę mogła to się zjawię No i mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo tym razem przy powrocie nam dolałao Dziewczyny jak odzwyczaić małą od nocnego cyca????? Koszmar ona się budzi kilka razy w nocy i nic nie można jej podać w zamian bo wrzask jakich mało a ja już jestem tym zmęczona, no i ona już dawno nie powinna jeść w nocy. Dodam tylko, że od jakichś 2 tygodni je raz dziennie kaszkę mleczno ryżową i kleik i to jest wielki sukces bo do tej pory tym pluła i nie mogła przełknąć. No ale jak próbowałam na śnie dać modyfikowane mleko to nawet nie wzieła łyczka a może tym by się wieczorkiem zapchała a tak na okrągło cyc Poradźcie coś dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Kurteczka wiosenna 10.05.05, 21:59 Podzielę sie moimi odkryciami co do poszukiwań. W Oleńce na Rzgowskiej ceny nie schodzą poniżej 40 zł generalnie za wszystko. Byłam też w sklepiku na Górniaku ale tam też mają prześliczne rzeczy i bardzo drogie( W końcu kiupiłam małej kurteczkę za 34 zł. żółtą taką słoneczną w sklepiku niedaleko Wędlinki na Placu Rejmonta (jakby iść w stronę Piotrkowskiej). Były tam bardzo przemiłe Panie, które zabawiały Oleńkę zabawkami jak ja jej przymierzałam kurteczkę. No i rzeczy miały w bardzo atrakcyjnych cenach więc polecam. Jednak w Ptaku zdecydowanie najtaniej. Tam kurtki raczej oscylowały pomiędzy 35-40 zł w Łodzi 50-120 więc nieraz dostawałm zawału. Ja kupiłam z przeceny i jeszcze mają kilka egzemplarzy w różnych rozmiarach. Czekam na spotkanko w przyszłą środę. ******** Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg W SPR KOSMETYCZKI, KTORA POLECALAM 10.05.05, 23:25 Dziewczyny cos sie dzieje z moja poczta gazetowa, od m-ca nie dostalam na nia zadnej wiadomosci, a dzis przyszlo ich mnostwo, nawet z przed 1.5 m-ca. Bylo tez troche maili od Was z zapytaniem o kosmetyczke - odpisalam na wszystkie, ale niestety w "wyslanych" mam "0". Gdybyscie nie dostaly ode mnie maila - piszcie na: moniaweg@o2.pl Telefonu do Oli nie napisze tutaj (rozumiecie...), ale cene chyba moge Za manicure, pedicure i henne zaplacilam 35 zl (nie znam poszczegolnych cen uslug) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Spotkanie a pogoda 12.05.05, 11:14 Poniedziałek, 16.05.2005 zachmurzenie małe 10/20 °C 997 hPa Wiatr: 12 km/h Deszcz: 0.0 mm ******************* Wtorek, 17.05.2005 zachmurzenie całkowite 14/22 °C 991 hPa Wiatr: 15 km/h Deszcz: 4.8 mm ******************* Środa, 18.05.2005 zachmurzenie całkowite 12/19 °C 991 hPa Wiatr: 24 km/h Deszcz: 5.8 mm ******************** Czwartek, 19.05.2005 zachmurzenie umiarkowane 5/16 °C 1003 hPa Wiatr: 11 km/h Deszcz: 0.0 mm To może rozsądniej byłoby spotkać się w czwartek bo pogoda wygląda najlepiej. To samo miejsce i o 15.00 dla mamuś pracujących. Możnaby zrobić listę na początku przyszłego tygodnia jak sobie poplanujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie a pogoda 12.05.05, 11:16 Tak czttam tą pogodę i w poniedziałek najcieplej bo 16 stopni w czwartek to też do bani. Już nie mogę się doczekać ciepełka i słoneczka. Muszę się wygrzać. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Spotkanie a pogoda 12.05.05, 12:47 jestem za poniedzialkiem godz 15 miejsce to smo co wy na to, kto sie pisze??? Agata Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Spotkanie 13.05.05, 09:02 Postaram sie byc, ale nie obiecuje, poniewaz od poniedzialku zaczynam przygotowania od chrzcin i komunii (21.-22.05) moich dzieciaczkow Odpowiedz Link Zgłoś
kobiagni Re: Spotkanie 13.05.05, 13:26 Jesli chodzi o stawy JAna, poniedziałek i 15 to mnie pasuje. Chetnie się z wami spotkam, tylko ustalmy konkretne miejsce, bo jak będzie ładna pogoda to na pewno wiele mam wybierze się na spacerek. Żebysmy nie musiały każdej pytać, czy umawiała się na forum na spotkanie. Oby tylko było ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Spotkanie 14.05.05, 15:12 no to jak wreszcie z tym spotkaniem????? czyzbyscie sie wykruszaly dziewczyny? Agata Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie 14.05.05, 18:38 Spotkanie poniedziałek 16.05.2005 godzina 15.00 - Stawy Jana przy lecznicy. 1. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie 14.05.05, 18:40 Spotkanie poniedziałek 16.05.2005 godzina 15.00 - Stawy Jana przy lecznicy. 1. Marta i Oleńka - znak rozpoznawczy zielona spacerówka Chicco Odpowiedz Link Zgłoś
lapandora Położna z Jordana 14.05.05, 19:47 Dziewczyny, szukam jakiejś miłej położnej ze szpitala Jordana. Może mogłybyście mi kogoś polecić? Chodzi oczywiście po pomoc przy porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Re: Położna z Jordana 14.05.05, 22:30 Wklejam link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=14175130&a=20521507 Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Spotkanie 15.05.05, 20:38 Ja oczywiście również postaram się dotaskać Nasz znak rozpoznawczy czarne Gracco Do zobaczenia Mam nadzieję, że lecznica to ten budynek zaraz przy placu zabaw, taki niski?????? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie 15.05.05, 21:05 Wygląda na to, że pogoda dopisze. Do zobaczenia jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Spotkanie 15.05.05, 22:55 ja tez postaram sie byc ale jeszcze rano ide z Majka do lekarza bo cos sie martwie jej kichaniem wiec od tego zalezy nasza wizyta, choc moj maz twierdzi ze jestem przewrazliwiona - mam nadzieje. w razie co niebieski Deltim Voyager pozdrowienia Agata tak tak lecznica to ten budynek kolo placu Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Spotkanie 16.05.05, 11:26 No i pogoda taka sobie Proponuję aby się jeszcze odmeldować, kto będzie? Jak się tylko poprawi to my będziemy na bank, dam znać jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie 16.05.05, 12:41 I tak muszę się ruszyć z domu więc wpadnę jak tylko nie będzie padać Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Spotkanie 16.05.05, 12:55 poki co nie pada Majka zdrowa wiec bedziemy i trak musze isc na spacerek tylko troszke cieplej sie ubierzemy Agata Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 I po spotkaniu:) 16.05.05, 17:32 Byłyśmy we trzy. Ja, Jola z Bartusiem i Agata z Majką. Mam nadzieję, że więcej będzie takich spotkań. Jola proponuje tym razem u niej w lasku na widzewie Byl pogoda dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: I po spotkaniu:) 17.05.05, 07:26 Bartuś ślicznie dziękuje dwóm młodym damom za towarzystwo na spacerku. Pogoda dopisała, dziewczyny się nawet trochę pospały. Bartuś do końca dnia był super grzeczny i, wychodząc pewnie z założenia, że skoro na świecie takie "tereny" do zwiedzania to trzeba trochę poćwiczyć, kilkakrotnie podejmował (zakończone powodzeniem) próby samodzielnego przejścia pokoju w poprzek ) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: I po spotkaniu:) 17.05.05, 09:40 Zaluje, ze nie moglam sie z Wami spotkac Moze nastepnym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: I po spotkaniu:) 17.05.05, 12:04 Ja też żałuję, ale mąż mnie uziemił w domu musiałam czekać na stolicę No i cały dzień do du... bo dojechali dopiero po 17 a ja nie mogłam nawet na moment wyjść,no a pogoda się zrobiła za 15 15 Mam nadzieję, że na tym spotkanku się nie skończy i zobaczymy się niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: I po spotkaniu:) 18.05.05, 19:26 Ja też żałuję, że nie mogłam być na spotkanku, ale byłam w szpitalu kilka dni. Właśnie dzisiaj wróciłam i liczę, że jak tylko się ociepli będzie niejedno spotkanko. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: I po spotkaniu:) 18.05.05, 22:25 Madziki! Po zdjeciach i imieniu synusia wiem juz kogo ja tu spotkalam. Ale przypadek . W szpitalu bylas? Ale juz wszytko dobrze? Acha, a ja to siostra Edith, ta "Mysz" od kotka-Szafira Czy z malenka bylo cos nie w porzadku? Trzymam kciuki za poprawe! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: I po spotkaniu:) 19.05.05, 08:14 No proszę, co za spotkanie. ))))))))))) Byłam w szpitalu kilka dni na obserwacji szyjki, bo zewnętrznie znowu się skraca, ale wewnętrznie jest jeszcze długa i zamknięta, więc w porządku. A laleczka rośnie sobie zdrowiutka. )) Mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś spacerku. ) A jak Szafirek? Rośnie i rozrabia??? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_nadia madziki: gratulujemy :))) 19.05.05, 08:16 Dawno mnie tu nie było, na besen też przestałyśmy chodzić (niestety), a tu widzę zmiany )) Gratulujemy nowego "lokatorka" - siostrzyczki Lesia )) No i pozdrawiamy serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: I po spotkaniu:) 18.05.05, 22:20 Dziewczynki, jestem tu od dzis. ..I tez zaluje, ze mnie nie bylo . Ale nastepnym razem bede. I jestem jak najbardziej za Widzewem. Pozdrawiam Was wszytkie. Mam nadzieje, ze sie tu jakos do Was "gladko" wkrece, ze mnie przyjmiecie . Mama Rene -16.11.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 PIASKOWNICA 16.05.05, 17:35 Dziewczyny mam do was prośbę. Jak jeździcie po marketach spójżcie czy są plastikowe piaskownice z przykrywką i za ile. Szukam jakieś takiej większej. Widziałam w chicco w galeri dynię ale 600 zł no tu przesadzili. Jak któraś coś zobaczy niech da znać bo nie chce mi się calej Łodzi objeżdżać Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: PIASKOWNICA 18.05.05, 22:28 Marta, moj maz mowil mi nie dawno, ze widzial piaskownice-zolwia w Tesco! I podobno za niecale 200 zl (chyba nawet 150). Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 nowa :) 19.05.05, 01:00 Czesc lodzianki! nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze trafilam na Was. Moze wreszcie bede miala z kim chodzic na spacery. Udzielam sie na forum "lutówki 2005", a tam sa tylko 2 dziewczyny z Lodzi, nawet sie martwilam co tak malo, a tu prosze...ile Was jest Coś o mnie: mam na imie Magda, wlasnie idzie mi 34 rok /mam nadzieje ze chociaz kilka z Was jest w podobnym wieku/, mieszkam na Kozinach, moj synek urodzil sie 5 lutego 2005 w Koperniku, ma na imie Mikołaj. i jestem bardzo chetna na spotkanie jesli jeszcze jakies bedzie,bo wyczytalam,ze wlasnie jedno mnie ominelo bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163419.jpg bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163420.jpg bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163421.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Witajcie Mamusie :) 19.05.05, 07:04 Fajnie, ze tutaj trafilyscie - milo jest sobie od czasu do czasu "pogadac" na forum. Mnie rowniez ominelo spotkanie na Stawach (choc mieszkam bardzo blisko). Magda - witaj w klubie 34-latek A tu macie link do forum lodzkiego , forum.gazeta.pl/forum/71,1.html? f=600 na ktorym mozecie m.in. zdobyc namiary na dobrego pediatre, ginekologa, zlobek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Witajcie Mamusie :) 19.05.05, 07:09 Sorki jeszcze raz link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=600 Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: nowa :) 19.05.05, 08:17 Witam imienniczkę ) Ja również Magda, ale leci mi 33 roczek dopiero. ) A mieszkam na Żubardziu, czyli blisko. ) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: nowa :) 19.05.05, 08:39 Witam nową forumowiczkę (nową przynajmniej na naszym forum ). Myslę, że jak zrobi sie cieplej to i spotkanka sypną się jak z rękawa i będzie możliwość poznania się osobistego. Madziu, miło Cię widzieć. Już zaczynałam się martwić ) Pewnie siedzisz już w domku? No i widzę w podpisie, że Lesio będzie miał siostrzyczkę. Super!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: nowa :) 19.05.05, 08:50 Tak Jolu, już siedzę w domku na zwolnieniu i tak będzie aż do września. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i I ja tez tu nowa :) 19.05.05, 21:21 Dziewczynki, ale fajnie ze jestescie! Magda, 34 to nie tak zle, (33 tez nie ). Mnie leci 31 rok, ale jakos i tak tego nie czuje. O tak, mnie tez bardzo brakuje kontaktow i ciesze sie juz na mysl o cieplych dniach i wspolnych spotkaniach. Madda, a gdzie Ty kochana mieszkasz? na Widzewie to wiem juz, a daleko od Janowa? Madziki, a ja Cie znam! Czytalas wyzej posta? To ja, sister Edith, "Mysz od kotka Szafira - ..pozwolcie ze sie powtorze. Zycze zdrowka Madziki, i wszytkim innym tez. pa dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: I ja tez tu nowa :) 19.05.05, 21:24 Oczywiście czytałam i odpisałam wyżej. )) Jak tam Szafirek się chowa??? Rośnie i rozrabia pewnie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: I ja tez tu nowa :) 20.05.05, 08:13 Jak najbardziej na spacerek (to a propo odpowiedzi wyzej . A Szafirek rozrabia i psa podrywa .., a juz nie wspomne o szramach na raczkach René - ale René i tak szczesliwy z takiego kumpla. Bawia sie razem, ze milo patrzec . Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorka1 Nowa z Janowa 19.05.05, 22:07 Cześć mam na imię Aśka i mam 31 lat. Bardzo sie cieszę,że trafiłam na to forum, może uda mi się znaleźć towarzyszkę spacerów. Czy jest tu może jakaś mama z Janowa lub okolic? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Do Madziki 19.05.05, 23:13 Do Madziki - jak fajnie ze na Zubardziu, bliziutko, przez most przechodze i juz jestem u ciebie. I w domu siedzisz, mozemy pospacerowac - chociaz nie wiem czy mozesz , bo masz brzuszek Wszystkie inne dziewczyny z Janowa sa, na spacery za daleko - tylko spotkania co jakis czas pewnie beda. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 20.05.05, 11:26 Dokładnie tak, siedzę obecnie w domku na zwolnieniu i jeszcze mogę spacerować - najgorsze jest siedzenie. ) W zasadzie jak jest pogoda codziennie staram się gdzieś wyskoczyć, nawet na chwilkę. ) Weekend u mnie odpada, ale może po niedzieli jakoś się umówimy. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Do Madziki 20.05.05, 13:58 Oczywiscie! Ja jestem gotowa nawet w poniedzialek Moze byc kolo schodow po stronie Zubardzia? Tylko o ktorej? U mnie jest tak,ze moge wyjsc z domu po 12 /tak je/, pozniej kolo 2 zazwyczaj spi kolo dwoch a czasami do 3 godz. I moge wyjsc po poludniu tak miedzy 16 a 17. Jak jest cieplo to tez mozna pochodzic o tej porze, tylko nie wiem jak tam u ciebie z obiadem, maz itd. Napisz jak u ciebie wyglada plan dnia zebysmy utrafily na ten sam czas. Kazdy dzien wyglada tak samo,wiec bez roznicy czy to bedzie poniedzialek czy sroda... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 20.05.05, 16:20 Godzina dowolna - może być po 12. ) Leszek śpi rano 2-2,5 godziny, potem jedzonko i możemy iść. Kolejne spanko ma po południu. A mężuś mój długo pracuje, więc nie mam co się na niego oglądać. ) Tylko nie wiem o jakich schodach mówisz??? Jedyne schody w okolicy kojarzę na Żabieńcu. Żubardź to okolice Klonowej-Włókniarzy... mieszkam dokładnie na Lutomierskiej przy Mokrej, czyli pomiędzy Włókniarzy (Mc Donald) a Klonową. Mogę dojść gdziekolwiek. )) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Do Madziki 20.05.05, 23:53 he he myslalam ze mieszkasz po drugiej stronie Włókniarzy,kolo Zdrowia. Ale to nic nie szkodzi, znam ulice Mokra, mieszka tam moja kuzynka. Mam do ciebie z 10-15 minut spokojnego marszu. Moze byc rog Lutomierskiej a Kasprzaka /a moze to juz Klonowa(?) , przy skrzyzowaniu kolo kiosku ruchu? bysmy sie umowily we wtorek kolo 12.30 - 12.45,to powinnam dojsc na czas /zanim zje,zanim ubiore i dojde - wiesz jak jest/ Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 21.05.05, 20:03 Jak najbardziej pasuje. )) W razie czego podaję mój GG: 52468 - jestem niewidoczna na ogół. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Do Madziki 21.05.05, 23:41 ok, to jestesmy umowione, ciesze sie moje gg 1051745 Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 22.05.05, 20:54 Tylko jak się rozpoznamy? Mnie to chyba łatwo... blondyna z brzuchem i wózkiem. )) Leszek niezmiennie jeździ czarnym Driverem 3XL - w tej okolicy nikogo z takim nie widziałam. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Do Madziki 22.05.05, 23:35 tak myslalam,ze cie rozpoznam bez problemu po brzuchu i dziecku...wiec jak zobaczysz nadciagajaca kobite z wozkiem , ktora ci sie bedzie podejrzanie przygladac - to napewno bede ja Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Do Madziki 23.05.05, 00:00 wlasnie zajrzalam na nasz drugi lodzki watek i jest nowa dziewczyna chetna na Wapienna. zaprosilam ja na nasze spotkanie we wtorek na Lutomierska/Kasprzaka, zobaczymy co odpisze Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 23.05.05, 10:47 Czytałam ) Coronella mieszka o ile dobrze pamiętam na Łagiewnickiej, a widziałyśmy się wczoraj w hali EXPO. Może skusi się na spacerek. Tylko mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo dzisiaj słoneczko, a jutro coś wspominali o przelotnym deszczyku... Dzisiaj też tylko czekam aż młody się wyśpi, zje obiadek i ruszamy na jakiś spacerek. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Do Madziki 23.05.05, 13:08 moglaby sie taka ladna pogoda utrzymac, zawsze to milej sie spaceruje jak swieci slonko ja dzisiaj jestem umowiona na spacer po cmentarzu ...(!) kuzynka mojego meza ma chlopca starszego od mojego o m-c a mieszka na nieciekawej ulicy do chodzenia z szieckiem /1-go Maja/ i odkryla wlasnie ten cmentarz. Podobno bardzo ladnie,alejki,cisza i spokoj. Tam jest kilka cmentarzy, ten jest o ile pamietam ewangelicki. nie mam daleko to pojde zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 24.05.05, 08:49 Jak tam spacer po cmentarzu??? Dzisiaj jakoś tak mało przyjemnie, zachmurzone nieco, pytanie czy będzie padać czy nie? Ryzykujemy spacerek, czy przekładamy? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Do Madziki 24.05.05, 11:23 no wlasnie...pada cos. moze poczekamy i zobaczymy jak bedzie po poludniu,tak kolo 15? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 24.05.05, 11:31 Właśnie wyglądam przez okno i nie zanosi się raczej na dłuższą przerwę w padaniu... Możemy zobaczyć po południu, albo może jutro? Zastanawiam się czy nie skoczyć do Galerii połazić po sklepach - głównie chciałam zajrzeć do Smyka... Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nowa z Janowa 20.05.05, 08:10 hej Aska. ja mieszkam na Janowie, przy Macka..., wiec moze nie masz do mnie daleko i cos razem wymyslimy? Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nowa z Janowa 20.05.05, 08:17 Hej Aska. Juz na pewno znalazlas w innym temacie, ze i jak jestem z Janowa (chyba na lodzkich mamusiach, juz mi sie te fora myla, na tylu cos sie dzieje z lodziankami I ja mam 31 lat, a na imie mam Viola, zeby nie bylo tak anonimowo . A Ty Asiu z jakiej ulicy, jesli mozna spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorka1 Re: Nowa z Janowa 20.05.05, 21:24 hej, nie miałam dzis ani chwili zeby usiąsć przy komputerze. Mieszkam na Jagienki. Mozemy sie kiedyś umówic na spacer, napewno nie w niedzielę, bo mamy w rodzinie komunię. Nie wiem jak to będzie z jutrzejszym dniem, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie zeby nawet jutro. Mój znak rozpoznawczy: nienajnowsza już spacerówka Peg-Perego, Venezia, w biało-granatową kratę, no a w niej bardzo przystojny facet, najprawdopodobniej w czerwono-granatowej czapeczce. Mieszkamy w niebieskim bloku. Pozdrawiam. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nowa z Janowa 21.05.05, 07:40 Asiu, dzis juz sobota. Wlasnie udalo mi sie dojsc do komputera, maly jeszcze spi. ..Nie mam pojecia o ktorej moglybysmy sie spotkac.. Moze napisze Ci moj nr telefonu i dasz mi znac jak bedziecie wychodzic na spacerek? Tylko zerkne czy jest gdzies mozliwosc na priva, ..wiesz, ja sie jeszcze tu srednio orientuje.. to na razie pa Odpowiedz Link Zgłoś
lorana SPOTKANKO !!! 21.05.05, 10:14 Cześć pogoda na weekend cudowna więc może byśmy pomyślały o wypadzoe do Parku 3- go Maja na widzewie np. dziś około godziny 17 albo cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: SPOTKANKO !!! 21.05.05, 10:24 Oj ja w weekendy zupełnie nie mam czasu a ten to już tragedia - w niedzielę 1 imieniny kuzyneczki i mojej mamy a jeszcze prezentów brak więc dzisiaj duże zakupy i ładna pogoda sprzyja pracom ogródkowym Może coś w tygodniu choć poniedziałek i wtorek ma padać Oleńka ma katarek więc i tak nici by były(((( Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i a ja spotkalam mamewiktora :) 21.05.05, 20:06 Umowienie poszlo nam ekspresowo, rozpoznalysmy sie po ubraniach i wozkach, i przeszlysmy baaardzo dluga droge razem. Mamawiktorka to bardzo sympatyczna mama i na pewno sie jeszcze z nia na wozkowe randki bede umawiac . Asiu, dzieki za mily spacerek! Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: SPOTKANKO !!! 21.05.05, 20:03 oj zapozno zajrzalam.. Ale pewnie i tak by nic z tego nie wyszlo. Moj syncio postanowil dzis w ogole nie spac i byl troszke marudny. ale moze innym razem. Mnie tez wlasciwie w tygodniu bardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Targi zoologiczne 21.05.05, 20:01 Informacja dla zainteresowanych. W ten weekend, czyli jeszcze tylko jutro odbywają się targi zoologiczne Pet Fair w hali EXPO. Jest sporo różnych producentów karm i środków dla zwierząt - można ze wszystkimi porozmawiać, piekne akwaria z rybkami, no i mini-pokaz kotów rasowych z Łodzi i okolic. Również my prezentujemy naszego Williama (Turecki Van) i rudą damę (Maine Coon). Są kociaki Perskie, Norweskie i Syberyjskie Nevy. Z ciekawostek jutro ma być pani ze sfinksem - kotek bez futerka. ) Zapraszam serdecznie, gdyby ktoś był w okolicy. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Targi zoologiczne 21.05.05, 20:09 Magda, ja jestem zainteresowana , tylko ze nie wiem gdzie to jest. Mozesz podac mi ulice? Musze obkupic w karme Szafirka, a i Niko dostanie swoja dzialke. A René na pewno z checia pooglada kotki i rybki. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Targi zoologiczne 22.05.05, 20:43 W sumie tam się nie dało kupić karmy, ale można było poznać wielu różnych producentów i dowiedzieć się, gdzie konkretne karmy można znaleźć. My jedynie kupiliśmy drapak dla kotów, bo wyprzedawali ze stoiska po atrakcyjnych cenach - o taki drapak )) Rybek było dużo bardzo fajnych i piękne akwaria. Leszka zafascynowała mini- fontanna, bo uwielbia wodę. ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Targi zoologiczne 23.05.05, 23:25 Madziki, drapak super, a co najwazniejsze - najwyrazniej podoba sie Twoim pupilom! Oj mini-fontanna to byloby tez cos dla mojego René. ..Bylismy w niedziele w Toruniu, u mojej mamy.., ktora to, nieswiadoma fascynacji mojego syncia, zostawila drzwi do lazienki otwarte i - podniesiona klape od sedesu.. Moj kochany amator wody wpakowal oczywiscie raczki do toalety, wymontowal jakies zapachowe swinstwo i generalnie - bardzo byl z siebie zadowolony.., czego o jego wrzeszczacej mamusce powiedziec nie mozna. Bylam zniesmaczona jakos .. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Targi zoologiczne 24.05.05, 08:47 No jakbym Leszka widziała... też podnosi klapę ubikacji i próbuje wsadzić rączki do środka, bo tam fajna woda... ale nie sięga... za to zapachowe świństwo regularnie zrzuca do środka. )))) Fascynat wody... no i regularnie papla się w misce z wodą do picia dla kotków.) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 07:58 Juz pisalam o tym na watku o grupie rodzinnej, pozwolcie wiec, ze "wkleje" to samo - Pani z Wapiennej organizuje Dzien Dziecka. Spotkanie rozpocznie sie okolo 9:00-9:30, jak komu pasuje, punktualnie nie musi byc. Maja byc cukierki, ciateczka, kawki dla mamus i po malym upominku dla naszych skarbow. Mialybyscie ochote na spotkanko? Wtedy moglybyscie ocenic, czy chcecie tam przychodzic czesciej.. Ja bede i chyba moj mezowski tez skorzysta z okazji. Fajnie by bylo sie tam spotkac, tak na poczatek. ..Pozniej i tak sprawdzimy (ja na pewno) jak to jest na tej Szpitalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 12:45 Bardzo fajny pomysł,niestety 1 czerwca wypada w dzień roboczy i nijak nie będę mogła dotrzeć... Widzę, że obok pięknie rozwija się konkurencyjne łódzkie forum ) Fajnie, że tyle łódzkich mamusiek wreszcie się odezwało. Robi się coraz cieplej - może wkrótce uda nam się zrealizować spotkanie też gdzieś w plenerze (popołudniowe lub weekendowe, pleeeeease!!!)? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 15:54 Jolu możemy się umówić na popołudniowy spacerek kiedy chcesz. ) U mnie odpada tylko wtorek po południu, bo mam lekarza. No i weekendy też raczej nierealne... Pytanie gdzie i kiedy? ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 20:58 Yessa, ale ja nie mialam zamiaru robic konkurencyjnego forum , mialo byc tylko male male ogloszonko-pytanko. O tak, a popoludniu mozemy sie spotkac. Wlasnie na tym "konkurencyjnym" forum zastanawiamy sie, czy moze w poniedzialek. .. A dla Ciebie Jolu popoludnie to tez juz 16-ta ?? Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Targi zoologiczne 25.05.05, 07:59 Magda, moj tez ciagle przy miskach siedzi. ..Zreszta René bardzo lubi tez wysypywac zawrtosci misek tych z karma, ..no i oczywiscie probowac..., bo biedny taki zaglodziny, ze z psiej miski musi podjadac.. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Targi zoologiczne 25.05.05, 08:29 Widzę, że nasi synkowie doskonale by się dogadali. )))))) Co do spotkanka 1 czerwca pisałam na tamtym wątku, że wstępnie jestem chętna. ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i no to spotkanko - Wapienna. 25.05.05, 21:04 Madziki, juz czas zeby Lesiu poznal René i zeby René poznal Lesia. Ciesze sie, ze bedziecie Jak juz pisalam na innym watku, to spotkanie zaczyna sie kolo 9:00 - 10:00, ale i jak ktos przyjdzie okolo 11:00 - 12:00 tez bedzie dobrze, bo Pani chce rozdac prezenciki wlasnie kolo 12-tej. Tylko ze wlasnie ze wzgledu na prezenciki, Pani chce wiedziec ile bas bedzie... - to tez juz pisalam na innym watku Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: no to spotkanko - Wapienna. 26.05.05, 07:36 Śledzę oba wąteczki... chociaż moglibyśmy je połączyć zamiast pisać podwójnie... no ale jak na razie piszę i tu i tu. ) Też się cieszę na to spotkanko. ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: no to spotkanko - Wapienna. 27.05.05, 21:26 Madziki, rzeczywiscie byloby lepiej , gdybysmy tylko na tym jednym watku sie spotykaly. Chyba musze tamten zamknac i odeslac do lodzkich mamus.. Bo ja tez na tych dwoch watkach popisuje, aöe tak naprawde to duzo wygodniej byloby tylko tutaj.. Do poniedzialku, pa Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorka1 Do idusia_i 27.05.05, 11:11 Cześć Wiolu, nie odzywam sie bo od niedzieli jestem z małym na wsi u rodziców. Wpadłam dzis tylko na chwilę po parę rzeczy. Na pewno sie odezwę w przyszłym tygodniu, może wybierzemy sie na spacer, albo zobaczymy jak wyglada grupa rodzinna na Szpitalnej. Chyba, ze nie jesteś zainteresowana Szpitalna, bo juz dobrze się zintegrowaliście na Wapiennej. Pozdrawiam. Do zobaczenia. Buziaczki dla Rene. Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Do idusia_i 27.05.05, 21:22 Asiu, a juz myslalam, ze cos bylo nie tak w trakcie naszego spotkania, ze moze zle sie czulas ze mna. Dobrze, ze napisalas . Szpitalna jestem bardzo zainteresowana, tylko ze nie bardzo wiem czy dam rade w przyszlym tygodniu. Mam odwiedziny, a poza tym mnostwo terminow.. Juz dzis jestem zestresowana. Jak wrocisz, daj znac. I Ty ucaluj swoje pieknosci brazowookie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódzkie mamusie !!! 27.05.05, 10:03 Ja wcale nie mam żalu o to konkurencyjne forum ! Naprawdę miło widzieć tyle wypowiadających się łodzianek. Tu czy tam - nie ma różnicy, obyśmy się tylko nie zagubiły gdzieś pomiędzy ) Moje popołudnie to 16-sta na pewno, może nawet mogłabym zdążyć na 15 czy 15.30. Tylko nie wiem czy w poniedziałek się wyrobię bo mąż cały dzień w pracy i muszę wrócić do domku nakarmić starszego syna... Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Łódzkie mamusie !!! 27.05.05, 21:29 Yessa, na tym drugim watku umowilysmy sie na 15 w poniedzialek. Moze jednak sie wyrobisz? Ale jesli nie, a bedziesz na pewno, to moze zmienimy na 15:30?? Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Poniedzialek 30.05. o 15:00 27.05.05, 21:34 Umowmy sie moze przy kasach zoo, bo chyba stamtad nie jest daleko do tego placu zabaw(???) Nie pamietam za bardzo, jak tam sie szlo, stad ta propozycja. Mysle, ze tam najlepiej bedzie zaparkowac i sie znalezc. Chyba, ze od zoo do Zdrowia jest za daleko? Pomozcie, ja tu w Lodzi jestem dopiero od grudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Poniedzialek 30.05. o 15:00 27.05.05, 22:18 jak przy ZOO to moze o 15,30. ja bede szla pieszo /miedzy innymi przez Wapienna / do Włókniarzy, pozniej przez most /naprzeciwko MACRO/ i przez cale Zdrowie /w tym kolo placu zabaw/ do ZOO. tak sie zastanawiam, moze ja zaczekam przy wejsciu do Wesołego Miasteczka, bo i tak musicie do niego dojsc - /asfalt prowadzi prosto od ZOO do Lunaparku/. stad juz blisko na plac zabaw. jak sie umowicie o 15 pod ZOO to ja bede o 15,30 przy Lunaparku, a jak o 15,30 to ja o 16. tylko jak was rozpoznam?? no chyba ze bedzie z wami Madziki to bez problemu - bo ja juz poznalam Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Poniedzialek 30.05. o 15:00 28.05.05, 08:29 Na popołudnie bez problemu powinnam się wyrobić, więc się rozpoznamy bez trudu. )) Tylko konkretnie o której godzince i już. Może być przy kasach ZOO, albo od razu po drugiej stronie ulicy przy wejściu do parku. )) Ja pewnie podjadę samochodem, tylko wolałabym nie stawać pod ZOO, bo tam są "pilnowacze", za którymi nie przepadam... ale to już sama pokombinuję. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Wapienna - ADRES na srode 27.05.05, 21:36 Wapienna 29, przy zlobku Nr 15 (tel 651 36 43). Jadac od strony Lodzi Kaliskiej Aleja Wlokniarzy, po minieciu szyldow Macro, ...zdaje sie pierwsza uliczka w prawo (takim lagodnym lukiem), jesli dobrze pamietam to stoi tam budynek z duza reklama mebli albo okien, czy moze wnetrz... , sorki, nie pamietam, ale jest to ul.Srebrzynska. I tu, na Srebrzynskiej pierwszy zakret w lewo, w Wapienna. Dosc gleboko w Wapiennej, po prawej stronie mozna wjechac w kolejna uliczke, widac przy ulicy taki, powiedzmy - kiedys-chyba-bialy obskubany stary budynek.., zreszta na tej ulicy jest sporo takich budynkow. Znajdziecie, nie jest trudno tam dotrzec. No to do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Zamkniety tamten :) 27.05.05, 21:41 Te dwa powyzsze wpisy przerzucilam z tego drugiego watku i zamknelam go, zebysmy tutaj sie "widywaly". Yessa, to moze poczekajmy co inne dziewczynki na to - moze byc 15:30 w poniedzialek?? Dla mnie wlasciwie te pol godziny w ta czy w ta - bez roznicy. papa zmykam, bo maz w kolejce do komputera czeka . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Wapienna - ADRES na srode 27.05.05, 21:57 Witajcie mamusie. Bardzo chętnie pojawię się w środę na wapiennej z córcią )) Tylko ona pewnie bedzie najstarsza w towarzystwie .... ma 2,5 roczku A co do poniedziałku - to nie wiem, nie obiecuję, ale może też przyjdę. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 00:12 w środę jesteśmy na pewno, a w poniedziałek na 99% tylko gdzie się w końcu spotykamy?? przy zoo?? pzdr anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i ZOO o 15:30. Poniedzialek 28.05.05, 14:51 Umowmy sie przy zoo, jesli nikt nie ma innej propozycji . Ja bede o 15:30? Ta godzina, mysle pasuje wszystkim lepiej, a i slonce nie bedzie tak mocno grzalo.. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 14:48 Witaj Alusia. 2,5 roczku to w sam raz na nasze towarzystwo . Zapraszamy, bedzie na pewno milo. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 08:32 A na Wapiennej rozumiem, że umawiamy się już tam w środku??? Pani przyjmie nas wszystkich? Nie będzie nas za dużo??? A da się tam wejść z wózkiem? Bo pewnie na pieszo bym podeszła z Leszkiem. Aha, jest jeszcze jeden warunek co do naszego pojawienia się na tych spotkankach - mam nadzieję, że Leszek będzie zdrowy. Właśnie od wczoraj ma gile po pas, lekko podwyższoną temperaturę i zaczyna pokasływać... może mi się uda go wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 14:53 Madziki, z wozkiem nie ma problemu, a tak duzo to nas nie bedzie, na razie jestesmy w siodemke . No to zyczymy wyzdrowienia!! Tam sa dwa wejscia, zawsze wchodzilam tym po prawej (stojac na wprost zlobka). Tak, najlepiej umowmy sie juz w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i a dlatego przy zoo, ze ja chyba... 28.05.05, 15:02 nie trafilabym gdzie indziej (tzn na ten plac zabaw), a poza tym to nie wiem, gdzie mialabym zaparkowac, ..a tak naprawde to troszke jeszcze nie pewnie sie czuje w tym wielkim miescie Lodz (jesli o jazde autem chodzi - taki tu agresywny styl jazdy). Madziki, ja Ciebie tez rozpozma, wiec Ty bedziesz naszym znakiem rozpoznawczym . Czyli przy kasach o 15:30, a pozniej idziemy na plac zabaw i tam spotkamy jeszcze kogos, a ten "ktos" rozpozna nas po Madzi Do poniedzialku wiec Ja jeszcze tu zajrze, wiec jakby byly jakies zmiany, to piszcie dziewczyny! pa Milej soboty i niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i GIELDA artykulow dla dzieci 28.05.05, 20:01 Moze juz wiecie, a moze jeszcze nie, wiec wkleje tu informacje z innego forum: Jest! Udalo sie! Wszystkie Wytrwale Mamy! Zapraszam bardzo serdecznie na Pierwsza w Lodzi Gielde Art. Dzieciecych (i niemowlecych)w dniach: 21 maja (sobota) 29 maja (niedziela) 12 czerwca (niedziela) 19 czerwca (niedziela) w godzinach: 10-14 miejsce: Centrum Kultury Mlodych ul. Lokatorska 13 (od Rzgowskiej, jadac z miasta w strone szpitala Matki Polki nie dojezdzajac do Paderewskiego, ostatnia w prawo przed Paderewskiego) Wstep: dla sprzedajacych i kupujacych (udalo mi sie wytargowac) 3 zl Sprzedajemy bezposrednio rodzice rodzicom wszystko co dot. naszych pociech: ciuszki, zabawki, wozki, foteliki, nosidelka, rowerki i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: a dlatego przy zoo, ze ja chyba... 30.05.05, 08:58 Spokojnie, jeszcze trochę i poznasz wszystkie tereny. A jeśli chodzi o styl jazdy... upsss... no cóż... wszyscy się spieszą zawsze i nie lubią "powolnych"... ja też nie jestem spokojnym kierowcą, no i doskonale się czuję na ulicach Łodzi. )) Może jakby coś podam na dzisiaj moją komóreczkę (608 339191), gdyby ktoś chciał dołączyć, a nie mógł odnaleźć. )) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 21:03 Madziki - ten zlobek jest dokladnie z tylu za ryneczkiem, nawet przechodzilysmy kolo niego (moglam Ci pokazac,ale na ten pomysl to wpadlam dopiero w domu). Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Marta.28 nie może tu pisać ale czyta ! 28.05.05, 21:39 Witajcie Mamusie Marta prosiła żeby Was poinformować że od pewnego czasu ma problem z pisaniem na forum (nie może wysłać wiadomości), dlatego jeśli coś to ja przekaże wszystkie wiadomości dla Marty. Marta prosiła żeby przekazać że na środe zwerbowała jeszcze jedną panienke Nataszke - ja też postaram się być. Pozdrawiam Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna - ADRES na srode 30.05.05, 08:54 Myślę, że jakoś trafię. )) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! Już jestem z wami:) 29.05.05, 21:22 Mam pytanie do was i naprawdę proszę o szybką odpowiedź. Czy któraś zamawiał tort urodzinowy ze zdjęciem. Jeżeli tak to gdzie i za ile. No i żeby był naprawdę dobry. Jak wcześnie trzeba było zamówić. Imprezka 04.06.2005 więc jak widać pilne Widzę, że pogoda dopisze i spotkanko się jutro uda. Niestety mąż zapewnił mi rozrywki w postaci różnych fachowców więc niestety jestem "udupiona jutro". Ale w środę napewno będę więc się zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódzkie mamusie !!! Już jestem z wami:) 30.05.05, 07:50 Postaram się być o 15.30 przed wejściem do zoo. To czy na pewno zależy od starszego syna, bo w tym momencie on będzie musiał być całe popołudnie sam w domu, obsłużyc sie z obiadem itd. (ja będę jechała od dziadków i nie zdążę już po niego pojechać). Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! Już jestem z wami:) 30.05.05, 08:54 Jolu mam nadzieję, że uda się dzisiaj dotrzeć. )) My z Leszkiem będziemy o 15:30. Trochę mi pokasłuje, ale mam nadzieję, że nikogo na powietrzu nie zarazi, a całować może się nie będzie. )) Jedziemy na 11 do CZMP i nie wiem czy jeszcze uda mi się tu zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Kociaczki 30.05.05, 09:06 A u nas po nieprzespanej nocy sobotnio-niedzielnej w końcu urodziły się kociaczki. Tym razem jest siódemka, mam nadzieję szczęśliwa. ))) Piszczą jak najęte jak odejdą od reszty... ech wesoło. )) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Kociaczki 30.05.05, 10:29 Pamiętam jak w zeszłym roku nie wiedziałaś czy będziesz miała opiekunkę do kociaków i czy czy będziesz mogła przyjść na spotkanie do Hortexu Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Kociaczki 30.05.05, 13:36 Dokładnie tak. )) Wtedy mieliśmy sporo problemów z tamtym miotem. Teraz już nauczeni doświadczeniem, mam nadzieję że sobie poradzimy. Przestałam się przejmować przenoszeniem kociaków w różne miejsca przez kicię. Teraz jest zamknięta w sypialni i reszta kotów tam nie wchodz na razie, więc bez problemu mogę je zostawiać. )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 31.05.05, 11:39 Spotkanko super - przybyliśmy licznie. )) Dzieci zainteresowane najbardziej nieswoimi zabawkami. ) Natalka miała powodzenie wśród chłopców. )) Spotykamy się ponownie jutro na Wapiennej. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Wapienna 31.05.05, 13:34 ja nie bede mogla przyjsc konczy mi sie macierzynski no i trzeba cos z tym fantem zrobic. do pracy nie chce jeszcze wracac, a zasilek wychowawczy mi sie nie nalezy. wiec wyjscie jest jedno - musze nagle zachorowac...kolezanka mi zalatwila lekarza jutro miedzy 12 a 13... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna 31.05.05, 13:49 Rozumiemy. ( Trzeba sobie przedłużyć pobyt z synkiem. )) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Wapienna 31.05.05, 14:36 hej dziewczyny, Natalka pozdrawia wielbicieli jej zabawek i liczy na jutrzejsze spotkanko na wapiennej. fajnie było sie spotkać i zobaczycv, że inne dzieci też ząbkują i zaczynają mieć własne zdanie ;o)))). spała w nocy jak zabita, pełna wrażeń i piasku ze zdrowia (wanna była czarna) - ;o))))). madda - nie martw się i spokojnie kombinuj- jeszcze się spotkamy z Mikołajkiem, ja jestem chętna, a te tereny mi spacerowo odpowiadają . madziki, idusia_i oraz pozostałe mamusie do zobaczenia jutro, nie możemy się doczekać... i liczymy na dalsze spacerki... Natalka rozsyła panom buziaczki a jej mamusia pozdrawia łodzkie mamusie DO JUTRA pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Wapienna 31.05.05, 21:46 A czy znajdzie się miejsce jeszcze dla dwóch mamusiek i trójki dzieci i jednego tatusia? Bardzo chciałabym Was spotkac. Cześc z Was mnie zna, część pamięta ze spotkania w Galerii. Czytam ten wątek dośc systematycznie i chodz nie piszę prawie wcale to ciesze sie ze łódzkie mamusie są takie aktywne. Szkoda tylko ze na regionalnym forum łódzkim taki spokój. Tak więc odmelduję się jutro na Wapiennej razem z moim synkiem Pawełkiem i Gosiolą z córkami i małżonkiem. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Wapienna 31.05.05, 23:00 no ładnie miałam tygodniową przewę w korzystaniu z internetu i przeszło mi spotkanie koło nosa, szkoda, chętnie bym zobaczyła wasze maluszki zwłaszcza Lesia - dawno już przerósł Damiana (dzisiejsza waga - 9,750). NA wapienną raczej nie dotrę bo pracuję do 15:30 ale co powiecie na botanik?? jest tam mały plac zabaw z piaskownicą bo roślinki to naszych maluchów nie zainteresują już raczej. Czartek ok 16 - 17??? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Botanik 01.06.05, 07:36 Emi ja bardzo chętnie spotkam się z Tobą i Damiankiem w Botaniku. Znaczy się jutro po południu ewentualnie? No czemu nie. )) Leszek troszkę przystopował z wagą, bo ostatnio niewiele jadł przy upałach. Poza tym jak ja go ważę wychodzi więcej, a na wagach lekarskich mniej. W poniedziałek wyszło 9900g i 80cm długości. )) Nieźle jak na wcześniaka. )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna 01.06.05, 07:33 Dla wszystkich starczy miejsca, jak to było w piosence. ) Zapraszamy baaaaaaaaardzo serdecznie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Buziaczki dla Oleńki (marty28) !!! 01.06.05, 07:01 Dziś wielki dzień dla Oleńki - obchodzi swoje podwójne święto. Przede wszystkim - ROCZEK !!! Ten pierwszy roczek !!! Rośnij zdrowo, na pociechę swoim najbliższym i miłego, poznawania świata. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Buziaczki dla Oleńki (marty28) !!! 01.06.05, 07:32 Zdrówka i szczęścia z okazji roczku dla Oleńki. )) Mam nadzieję, że zobaczymy się dzisiaj, już się nie mogę doczekać. )) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Dziękujemy - Buziaki dla dziciaczków 01.06.05, 08:29 Dziękujemy za życzenia. Oleńka już od rana jest bardzo grzeczna. My składamy słoneczne życzenia i niezbyt upalne dla wszystkich dzieciaczków i żeby rodzice mieli dla was dużo wolnego dobrzepłatnego czasu))) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz BUZIACZKI DLA OLEŃKI I DZIECIACZKÓW:-))) 01.06.05, 09:33 Wszystkiego NAJ DLA PIERWSZEJ CZERWCÓWECZKI OLEŃKI, NIECHAJ ZDROWIUTKO SIE CHOWA. DLA CALEJ RESZTY NASZYCH POCIECH I ICH RODZICÓW PIEKNEGO SLONECZNEGO DNIA))) CAŁUJEMY,PA,JOLA Z JULA (14/06/04) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe dzień dziecka 01.06.05, 18:25 najlepsze życzenia dla naszych słoneczek z okazji ICH DNIA oraz dla Oleńki z powodu podwójnego święta. ecch załuję, że mnie dziś z wami nie było, ale choróbsko scieło mnie z nóg... cieszę się, że Natalka bawiła się dobrze w gronie prawie rówieśników. widziałam zdjęcia i filmiki - jestem pod wrażeniem... zaraz Radek mi wszystko opowie, bo miał zaraz po uroczystości zajęcia... a ja spadam do łóżeczka... jeszcze raz dziękuję za poniedziałkowy spacerek, fajnie było was poznać madziki,idusia_i, alusia2405, madda1971, yessa... pzdr - Anita Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 19:46 Kochane dziewczyny, bardzo sie ciesze, ze Was wszytkie poznalam! Mam nadzieje, ze kolejne spotkania pomoga mi zapamietac wszytkie twarze i przypasowac do nich imiona, no i nicki . No i ze bedzie wiecej okazji troche wiecej pogadac. Zarowno poniedzialkowe, jak i dzisiejsze spotkanie bylo dla mnie bardzo bardzo mila forma spedzenia czasu,... oby czesciej! Po poniedzialku René byl niemilosiernie brudny i spocony, ale i szczesliwy. A po dzisiejszym dniu, po raz pierwszy udal nam sie manewr przeniesienia spiacego syncia z samochodu, rozebranie go i wsadzenie do lozeczka. Spal jedynie 50 minut, a pozniej znow zaczal szalec. ..Zastanawiam sie skad te nasze malenstwa biora tyle sily??! Ja po powrocie do domu padlam na kanape i ruszyc mi sie dupska nie chcialo. Zaraz M jak Milosc i tylko relaks dzisiaj.. I ja dolaczam sie raz jeszcze do zyczen urodzinowych dla slodkiej Olenki! Anitka - nie martw sie, na pewno jeszcze nie raz powtorzymy te spotkania. A poza tym ja tez uwiecznilam nasze pociechy na video, wiec gdy obejrzysz - to prawie jak bys tam byla. Wracaj szybko do zdrowia! Madziki - zapomnialam zapytac Twojej siostry o telefon. Razem z Marta (Malilka) i wlasnie Twoja sis i mam nadzieje tez z Natalka od Anitki planujemy spotkania na Wapiennej - mniej wiecej dwa razy w tygodniu. Anitka - pasuje Ci na przyklad juz w piatek? I moze jeszcze ktos?? My bedziemy okolo 9:30 do max 12:00. Pozdrawiam wszytkich cieplo i dzieki duze i buzka duza za te spotkania . bardzo bardzo fajnie mi bylo. I zaraz bardziej czuje sie u siebie tu w Lodzi, tu w Polsce A moj mezu jaki zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 19:56 Spotkanko super. )) Leszek wybawił się na całego. Po drodze jeszcze skręciliśmy na małe zakupy i wracając w końcu do domu również zasnął mi w samochodzie. Bez problemu przeniosłam go na górę i rozebrałam, a jego to nie ruszyło... No i spał........spał..........spał.... ponad 3 godziny!!!!!!! To się musiało dziecko zmordować. )) Nadrabiał chyba skrócony poranny sen. ) Idusia - no właśnie miałam pytać jak Twój mąż się odnajduje na takich spotkaniach. )) Anitka wracaj do zdrowia!!! No i do następnego spotkanka. Dziewczyny super, że dotarłyście tak licznie - miło było znowu Was wszsytkie spotkać. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:15 Madziki - moj maz cieszy sie z kadej nowo poznanej osoby, ktora go akceptuje jakim jest. Nie rozumie co prawda wszystkiego o czym rozmawiamy, ale cieszy go sama juz atmosfera spotkan. ..Nie wiem czy generalnie ludzie niemieckiego pochodzenia tak maja, ale moj maz b. ubolewa nad stosunkiem innych krajow do jego nacji.. Np - w Poludniowej Francji nie zostalismy obsluzeni w restauracji, gdy uslyszeli, ze rozmawiamy po niemiecku, ..w Holandii patrzyli na nas wilkiem, ze az mi sie zachcialo krzyczec, ze my z Polski jestesmy! .... Moj maz twierdzi, ze chyba nie ma kraju, ktoremu Niemcy czegos zlego nie wyrzadzili.. No i przez to nie bardzo lubi ten swoj kraj i bardzo jest szczesliwy, ze w koncu mieszka w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:19 No było FANTASTYCZNIE!!!!!! Ja stoczyłam walkę o "niespanie" z Pawełkiem przez droge do domu. Zasnął na wózku przed drzwiami mieszkania....i spał prawie 2 godziny. Bez obiadu, bez mleka...Nam tez się bardzo podobało na Wapiennej, na pewno będziemy wpadac częściej, jak tylko zorientuje się jaki mam grafik na czerwiec. Bardzo ciesze się że Was poznałam, że jest nas więcej i oby czesciej takie spotkania były Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:37 Jeszcze raz dziękujemy za życzenia. Oleńka i Nataszka też się zapisały więc dziewczyny piszcie kiedy następne spotkanko na Wapiennej, to będziemy, z tym że ja mam w sobotę imprezkę więc odpada a w poniedziałek robotników od rana No i tak przed 23 muszę się pouczyć. Ale co tam te 2-3 godzinki zawsze się wygospodaruje Do miłego zobaczenia. Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:52 To jestem w podobnej sytuacji MArta Też imprezka w sobotę .... ale może wyrwiesz się w piątek?? Ja postaram się )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:31 Marta.28 - jesli uda Wam sie wpasc w piatek, byloby super. René czeka na wszelkie slicznotki Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:34 Dzidek - fajnie ze zdecydowalas sie na przyjscie, ..mam wrazenie, ze w ostatniej chwili (?) No i fajnie, ze Wam sie tez podobalo. A tak w ogole to Pawelek slodki chlopak, te ciemne oczy sa jednak najpiekniejsze . ..no tak tak, te niebieskie i zielone tez sa niczego sobie Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:48 Super spotkania to mało powiedziane .... było cudownie!! A dla Oli Dzień Dziecka zaczął się zabawą .... potem przyszedł niespodziewanie chrzestny z psiaczkiem-przytulaczkiem, potem babcia z dziadkiem .... jednym słowem dzień pełen wrażeń i niespodzianek. A usnęła dopiero teraz .... na dywanie nie zdążyła położyć się w łóżeczku. Idusia_i - jeśli chodzi o piątek - w zasadzie mam robotę w domu, ale na trochę chetnie się wyrwę. Możemy podjechać z Olą )) A i jeszcze jedną mamusię mogę zwerbować po drodze z synkiem. Mój GG 5200071 - pisz, ja odpiszę. Bo będę niewidoczna dla Ciebie dopóki nie wpiszę Twojego numeru. Roczkowe serdeczne życzenia dla Oleńki. I dziękuję wszystkim za milutkie spotkania!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 22:23 wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow z okazji ich swieta i dla Oli z okazji roczku zyczy Magda z Mikołajem /troche pozno , ale dopiero weszlam/. dzisiaj nie bylam na Wapiennej,ale chetnie podskocze w piatek przed 12 zeby zobaczyc w koncu jak tam wyglada. no i zobaczyc Was oczywiscie. rowniez jestem chetna na spotkanie w Botaniku po poludniu. tylko,ze jutro odpada, bo juz sie umowilam z kolezanka...jakbyscie zmienily dzien /albo umowily od razu na kolejne spotkanie - to sie zjawie!/ Magda&Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:38 Madda71 - MIkolajek co prawda maluszek jeszcze i pewnie nie wiele bedzie z tego spotkania mial, ale niech choc mama sobie pogada.. U mnie spotkanie jutro po poludniu niestety tez odpada.. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:30 Alusia, podjedzcie podjedzcie. my bedziemy na pewno, moze uda nam sie tez Malilke zabrac po drodze, jak bedzie chciala. 9:30 -10:00 w tym czasie bedziemy. ..Dzis jest juz pozno, wiec zadna z Was pewnie juz tu nie zajrzy, - jutro, tj. czwartek wybieramy sie z René tez na male brykanie. A moze jednak ktos zajrzy Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorka1 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 02.06.05, 22:45 Wiolu, już wróciłam. Możemy sie spotkać pt-sb-nd, lub we wt-sr. Daj znać kiedy by ci pasowało. Do 10 jestem sama z Wiktorem więc mam nielekko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek51 Re: Łódzkie mamusie !!! 01.06.05, 22:25 Witam serdecznie wszystkie łódzkie mamusie i ich poiechy(tatusiów też). Aruś urodził sie 15,12,2003r.o6,05.Teraz ma prawie 1,5m-cy.Jest super facetem i kochamy go nad życie. Poadrawiam wszystkich gorąco Lidia i Arkadiuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Łódzkie mamusie !!! 01.06.05, 23:42 Lidek, i Ciebie serdecznie witamy! A Arus to jest prawie w wieku mojego René. René urodzil sie 16.11.2003 .. i tez jest super facetem i tez go kochamy nad zycie ) Pozdrawiamy i witamy! Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 01.06.05, 23:50 ja jeszcze dzisiaj zagladam ale jutro na Wapienna nie zajrze, bo juz umowiona jestem, bede w piatek i tu Idusia masz racje hihi , bo to raczej wypad dla mnie niz dla malego. Witamy serdecznie Lidek i kolejnego chlopczyka(!) Artusia...(no wlasnie chlopcow jest wiecej) Magda&Mikołaj /05-02-2005/ bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163419.jpg bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163420.jpg bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163421.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 08:06 hej, ja się chyba w piątek piszę ( odpukać - dziś mi lepiej, ale zobaczę). Fajnie będzie kobitki pogadac, co?? a dzieci (z tego co mówił Radek) zachwycone. cały czas oglądam zdjęcia i sie nie mogę napatrzeć na minki Natalki - czysta radocha. Ja wczoraj odpoczęłąm, wyleżałam się, kurowałam pod okiem Radka i siostry. Natalka została zabrana na 3-godzinny spacerek... fajny miała dzień a wieczorem przyszli moi rodzice z prezentami dla dzieci (tak, tak!!!!) i wnuczki... ja popoludniu straciłam głos, więc Radek miał trochę świętego spokoju ;o))) ale dziś na szczęście mogę mówić.... hihihi ja juz na nogach bo natalka "odpala wrotki" zaraz jak Radek wychodzi po 7, żeby była sprawiedliwość (niech się matka nie byczy, jak ukochany tatuś tyra...)... a Radeczka mi dzisiaj żal bo całą noc wstawał do małej (ja miałam się wylezeć w chorobie) a dziś na 7 i cały dzień zajęcia poza domem... moje biedactwo, fakt, że daje sobą manipulować przez małą kobietkę i jak on wstaje to mała zaraz ląduje w łóżku... zakochany tatuś ))) a natalka lata po domu z łopatką i grabkami pol metrowej długości i cały czas woła tatusia... super pozdrawiam was cieplutko i nie mogę się doczekać spotkania - duuuza bużka dla dzieciaczków - anita Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 09:19 Spotkanie było super, co prawda musiałam ponownie obejrzeć fotki dzieciaczków, żeby się zorientować jaki nick ma która mama i chociaż nie wszystkie mamy udało mi się rozszyfrować, to i tak było super. Dla mnie po roku siedzenia w domu z dzieckiem kontakty towarzyskie to duża atrakcja, a zwłaszcza z fajnymi mamami ))) Dzieciaczki boskie, fajnie że w różnym wieku, to można sobie powspominać jak to niedawno było i popatrzeć jak za chwilę będzie. Maciek zmęczył mi się okrutnie, zasnął u Idusi w samochodzie jak kamień, nie obudził się w czasie przenoszenia i rozbierania, padł jak nieżywy, spał 2h i nie ruszył nawet ręką. To się nazywa zmęczone dziecko A w piątek też się wybieramy, więc do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 09:26 Do nas też wczoraj zjechali rodzice z prezentem dla dzieci!!! A przy okazji też dla wnusia. )) Co do Botanika to chyba dzisiaj nic z tego nie będzie. Nie wiem co prawda jak z pogodą, ale od rana będę krążyć i nie wiem czy się wyrobię. Może umówimy się większą grupką jakoś w przyszłym tygodniu? Oprócz poniedziałku pozostałe dni jak na razie mam wolne. ) Co do piątku na Wapiennej zobaczę. Jak na razie Leszek ma taki system dnia, że sypia najczęściej od ok. 9 do 11, czasem dłużej. Potem obiadek i dopiero koło 12 jesteśmy "wolni". Żeby wyskoczyć wcześniej z domu zaburzam mu ten rytm i na ogół jest wtedy niedospany, więc gorzej się bawi... Może za jakiś czas zmieni ten cykl spania i będziemy mogli przed południem częściej wychodzić na spotkanka. ) Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 13:58 Z Adasiem jest dokładnie tak samo jak z Lesiem. Między 9 a 11 ma swój święty czas snu i jak go przerwiemy lub nie dośpi to klapa i cały dzień zmarnowany. Więc my możemy się zjawiać na spotkania na Wapiennej dopiero koło 12.00. Było naprawde fajnie - mój mały miał jeszcze w oczkach wielkie zdziwienie na widok tylu rozbawionych dzieciaków ale jak już zacznie pewniej stać na nóżkach to da czadu. Pozrdrowienia Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 13:51 Czytam, że na Wapiennej było super. I tyle dzieciaszków było! Trochę Wam zazdroszczę, że mogłyście być, ale w taki pozytywny sposób oczywiście. A mogłabym nieśmiało poprosić o zdjęcia? Chociaż sobie obejrzę... ) Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 14:00 TEŻ PROSZE O ZDJĘCIA !!! Na prywatnego maila: magdalena117@op.pl Dzięki Magda Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 15:16 No niestety nie wyrwiemy się w piątek a dodatkowo Nataszka mnie odwiedza. Dla nas to taka mała wyprawa bo my jedziemy z Rudy Pabianickiej więc 20 minut samochodem tak nam wychodzi. W przyszłym tygodniu to tylko poniedziałek jak na razie mam zajęty A zdjęcia z imprezki co prawda tylko 2 ale są na zobaczci "nowe zdjęcia Oleńki" Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 21:57 Cześć dziewczyny! My wróciliśmy z gór wczoraj No i widzę, że nam jakieś super spotkanko przeszło koło nosa (( A gdzie jest ta Wapienna? Mam ochotę się z Wami bardzo zobaczyć, bo szłu można dostać od tej ciągłej bieganiny. Kiedy kolejne spotkanie? Składamy serdeczne życzenia pierwszym czerwcowym dzieciaczkom )) Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 23:05 Kolejne spotkanko w piątek, 3 czerwca. Przed południem, tj. ok. 9 - 10. A gdzie to jest - przeczytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=14175130&a=24445253 Zabawa jest superowa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: A w poniedziałek? 02.06.05, 21:59 czy ktoś się wyrwie w poniedziałek na Wapienną? Nam się tak spodobało że nie mozemy sie juz doczekacBardzo prosze o Duuużo chętnych , Paweł będzie szczęśliwy Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kobiagni Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 10:30 Nie mogę się doczytać co jest na tej Wapiennej. Chetnie wybrałabym się z Matim na takie spotkanko, może być poniedziałek, ale dopiero około 15, bo do 14:30 siedzę w pracy. A może coś jutro: zoo, botanik?? POdobno ma być ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 12:17 na Wapiennej jest zlobek, do ktorego mozna przyjsc z dzieckiem na kilka godzin. sa tam opiekunki,zabawki i rozmowy z innymi mamami. wejscie kolo 8 zl ja mialam byc dzisiaj zeby wreszcie zobaczyc /mam najblizej i nie moge tam dotrzec hihi/ jak to wszystko wyglada. niespodziewanie zawitala do nas tesciowa kolo 10 i wlasnie przed chwila wyszla. jest juz po 12 wiec nie mam po co biec, bo wy sie pewnie juz zbieracie do domu... Magda Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 14:59 Na Wapiennej jak napisała już Magda jest żłobek i są tam organizowane takie zajęcia dla dzieci. Rodzice mogą sobie porozmawiać albo bawić się z dziećmi. Są opiekunki, które zabawiają maluchy, jest sporo zabawek, zjeżdżalnia, basen z piłeczkami. Taki nowy rodzaj zajęć - to dopiero początkuje. Niestety zajęcia tam są od rana do 15. Jak wspomniałam wcześniej my moglibyśmy docierać dopiero koło 12, bo inaczej Leszek ma zaburzony dzień. Raz na jakiś czas możemy się wyrwać, ale nie za często. Z kolei jestem bardzo chętna na popołudniowy spacerek po 15-tej. Może być ZOO, może być Botanik - obojętne. Na pewno sporo chętnych mam się dołączy. Już Emi z Damiankiem proponowała spacerek. ) Jutro raczej nie dam rady, bo od rana będziemy z mężusiem krążyć po mieście, a wieczorem idziemy na imprezkę do siostry. )) Jak dla mnie może być przyszły tydzień, ale oprócz poniedziałku, bo spotykam się z brzuchatkami. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i W piatek bylo milo :) 03.06.05, 19:27 Spotkalismy sie tym razem w mniejszym gronie, ale bylo tez milo. Byla Anitka z mezem i oczywiscie z Natalka - usmiechnieta (jak zwykle) od ucha do ucha, byla Alusia z Olenka, ktora do opiekunek juz sie przekonala i mamy "spodnice" zaczyna puszczac , i byl Macius z Malilka, ktory choc dzis troszke nie w formie i tak z wielkim przejeciem walil w pianino - oczekujac braw naturalnie , no i byla Idusia z René, ktory to na swoja mame w ogole juz uwagi nie zwraca, tak bardzo jest zajety ... I troszke poplotkowalismy, kawki nie wypilismy i przed 12 sie zmywalismy . Faajnie bylo. I w poniedzialek tez jestesmy . Pozdrawiam wszytkich Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 19:21 A w poniedzialek to my tez bedziemy. My tzn Malilka z Maciusiem i ja z René, moze i maz sie skusi, moj znaczy . Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 21:56 a do chłopaków dołączy usmiechnieta Natalka (która własnie zalewa klawiaturę soczkiem marchewkowym i nie chce spać, bo tatuś ukochany jeszcze pracuje) i może przywiezie koleżankę prawie w wieku Rene... dziewczyny, było super, natalka wymęczona spała 2,5 godziny, ja jestem zachwycona złobkiem, fajnie się tak spotkać i popatrzeć jak dzieciaki szaleją... wiolu, mój też będzie to sobie mogą pogadać tatusiowie ;O) pozdrawiamy cieplutko - Anita i Natalka (która ma wciąż gdzieś kotki dwa...) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: A w poniedziałek? 04.06.05, 01:42 hm...robie kolejne juz podejscie do zlobka w poniedzialek. mam nadzieje ze tym razem nic nie wyskoczy z nienacka...(!) i dotre tam szczesliwie kolo poludnia. pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki Magda&Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: A w poniedziałek? 04.06.05, 07:35 Widzę, że spotkanka żłobkowe się rozkręcają. Fajnie, może uda mi się jeszcze tam kiedyś zajrzeć. ) Ech... znowu ziewam przez te pobudki synka... idę sobie strzelić kawusię. ) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: A w poniedziałek? 04.06.05, 08:07 Rozkręcaja się rozkręcaja Ja bedę w poniedziałek i wstepnie przyprowadzę jeszcze jedna mamusię Bedziemy koło 10:00 może troszke później Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: A w poniedziałek? 05.06.05, 13:38 Tak, w piątek było super .... Ola chyba uczyła się jakiegoś wierszyka, bo coś mi w domu powtarzała. W każdy razie grubsze lody nieśmiałości przełamane A w poniedziałek oczywiście będziemy ))) Może nawet przed 10, bo najpóźniej o 12.15 musimy wyjść. Już czekam na pogaduchy ..... a kawkę tym razem pewnie wypijemy Do zobaczonka. Odpowiedz Link Zgłoś