marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! - wapienna 06.06.05, 13:52 Będę jutro z kuzynką na Wapiennej tak na 90%. Kto się jutro wybiera????? Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Łódzkie mamusie !!! - wapienna 07.06.05, 19:58 ooo, przykro mi, ze dopiero teraz zajrzalam... Ja tez wybieram sie dopiero w piatek, ale gdybym wiedziala, ze i dzis ktos tam jedzie, to chyba bym skoczyla.. I Malilka z Maciusiem pewnie tez . .. Tak mi jakos ostatnio te dni szybko leca, ze nawet czasu na internetowe "pogaduchy" nie mam. My bylismy w poniedzialek no i fajnie bylo. Bylo chyba 7 dzieciaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! - Wapienna 06.06.05, 20:11 To to ja będę z Kuzyneczką Nataszą na pewno jutro na Wapiennej tak około 10. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Łódzkie mamusie !!! - Wapienna 06.06.05, 22:26 Mnie jutro nie będzie. Podjadę dopiero w piątek rano )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i A w piatek to beda kamery! :) 07.06.05, 20:03 Taak kochane moje. Kto sie kamer nie boi i slawa mu nie straszna niech sie na piatek przygotuje, bo Pani Malgosia zwerbowala telewizje! Ktos planuje zrobic reportaz na temat grupy rodzinnej.. ...Podejrzewam, ze pani Gosia liczy na liczne przybycie . Malilka powiedziala co prawda, ze ona na pewno nie przyjedzie, ale juz od jutra wieczor bede pod blokim ja wolac .. Mar-ta-Ma-cius-Mar-ta-Ma-cius! ... Bedzie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: A w piatek to beda kamery! :) 07.06.05, 20:15 wiola, masz we mnie wierną towarzyszkę pod blokowych wrzasków... sława nas czeka i nasze potomstwo jak widzę... to ja jutro solarium, fryzjer, kosmetyczka i dla Natalki to samo ;O))))) będziemy w żłobku w piatek o 9.30 ja z natalką i kasia z julką. wiolu - z alusią ustaliłyśmy że masz u łódzko/pabianickich mamuś dużą kawę i dobre lody w hortexie za grupę rodzinną - duuuuża buźka kochana!!!!!!!!!!! Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: A w piatek to beda kamery! :) 07.06.05, 20:59 No to normalnie nie moze nas zabraknąć Ja tez chce w domu mieć gwiazdę Postaram się dotrzeć koło 9:30 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: A w piatek to beda kamery! :) 07.06.05, 21:16 aaa, z tych lodow to ja chetnie skorzystam, bo ja slodkie to kilogramami moge zajadac. Straszliwie mi milo! )) Zwlaszcza, ze ta grupa to dla mnie sama przyjemnosc . oj, to ja chyba tez jeszcze przed piatkiem do fryzjera musze, a juz o solarium nie wspomne ..no i - w co ja mam sie ubrac ludzie!? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: A w piatek to beda kamery! :) 07.06.05, 21:46 Mnie Pani Małgosia też dzisiaj zapraszała no i uprzedziła o kamerach. Niestety dziasiaj dziewczyny były same. To znaczy Ola z kuzynką Nataszką a liczyłam, że może jeszcze jakaś mama przyjdzie. Widzę, że jak się na forum nie umówimy to takich stale przychodzących mam nie ma. Więc mam prośbę piszcie kiedy idziecie to się też będziemy dołączać. W piątek poeinnam być bo na razie nic nie planuję a, że mąż w podróży słóżbowej to co tak same będziemy siedzieć) No ale ja do kosmetyczki i fryzjerki nie mągę iść bo nie mam z kim Oli zostawić obie babcie zabiegane a tak by się przydało coś fajnego na lato z włosami zrobić( Anitka i tu ci zazdroszczę Pani Reni)) No już tak na oko widać, że będzie sporo mam w piątek i tak jak na 1 czerwca będzie) Ciekawe czy Pani Małgosia coś specjalnego przygotuje czy tak jak zawsze będzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: A w piatek to beda kamery! :) 07.06.05, 22:10 hej jak ja kurcze ostatnio nie mam zupełnie czasu na net. Niestety niania mi odchodzi i na gwałt szukam nowej - niestety teraz nie będzie tak łatwo bo Damian bardzo nie lubi obcych. A co do spotkania to Magdo ja się dostosuję pod warunkiem że od 16:00 i gdzieś blisko mnie. No i ta pogoda trochę niespacerkowa znowu. Byleby nie padało. Uciekam wyspać się może. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: A w piatek to beda kamery! :) 07.06.05, 22:52 hej, bylam pierwszy raz na Wapiennej w poniedzialek, bardzo mi sie podobalo i tak sobie pomyslalam, ze moze to my moglybysmy mile zaskoczyc pania Malgosie i przygotowac cos ekstra na piatek? Ja na poczatek mam taka muzyczna propozycje. Czy lubicie spiewac? Najlepiej, zeby cos zaspiewaly nasze dzieciaczki, ale nie wiem, czy juz ktos potrafi? W sali jest pianino, a ja znam taka piosenke w sam raz do przedszkola/zlobka. Moze przesle Wam tekst? Napiszcie co o tym sadzicie. Taka rozspiewana grupa robi super wrazenie. Moze jakies inne ciekawe pomysly? Pani Malgosia miala swietny pomysl z ta grupa rodzinna to moze zrobmy jej mila niespodzianke i przygotujmy sie na ten piatek. OD tego reportazu pewnie wiele zalezy. pozdrawiam Majkanna Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: A w piatek to beda kamery! :) 08.06.05, 09:45 Emi niestety nie pomogę z nianią, bo nie znam żadnej. ( Pogoda faktycznie wybitnie niespacerowa... nigdy nie wiem czy jak wyjdę to mnie złapie deszcz czy nie. | Ale gdyby nie padało możemy się umówić któregoś dnia po 16-tej, tylko napisz kiedy - może jutro albo w piątek nie będzie padać. Co do piątkowego spotkanka w przedszkolu to jeszcze nie wiem... ja nie mam prezencji... ) Musiałabym obudzić Leszka wcześniej, żeby dotrzeć przed południem... Pomyślę jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: A w piatek to beda kamery! :) 08.06.05, 10:43 Tam jest magnetofon to można poprzynosić piosenki na kasetach. Ja mam: Piosenki i zabawy wspomagające rozwój dziecka w co sie bawic z dziecmi? + 3cd Bogdanowicz Marta (oprac.) Opis: Komplet składa się z książki i trzech płyt CD z muzyką do proponowanych zabaw. Książka powstała z myślą o dwu-, trzylatkach i przedszkolakach. Zaprezentowano w niej stare, niemal odwieczne sposoby zabawiania dzieci przez rodziców, babcie i opiekunki. Znalazły się tu piosenki i zabawy utrwalone w tradycji i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Do znanych piosenek i wierszyków dołączono też nowe, wymyślane podczas zajęć z dziećmi i ich rodzicami bądź specjalnie dla tej publikacji napisane. Część propozycji można wykorzystać w indywidualnej zabawie z dzieckiem. Przede wszystkim jednak prezentowane tu piosenki i wierszyki należy wykorzystywać w zabawach grupowych. Wydawnictwo: HARMONIA, Rok wydania: 2004, Oprawa: Twarda, Format: 22x30cm, Język: polski, Ilość stron: 128, ISBN: 8371341660, Jest o tyle fajne, że najpier leci piosenka z tekstem a potem sam podkład, jak karaoke no i mam do tego ksiązkę z tekstem. Możnaby pokserować jakieś konkretne. albo się nauczyć a dużą częśc każda z nas zna. Są tam np. kosi kosi łapci Mało nas Ta Dorotka Siała baba mak Zasiali górale Krasnoludki Jedzie pociąg z daleka Julijanka Stary niedzwiedź **************** Można też zrobić masę solną to bo sobie dzieci polepiły a że zjadliwa to i te najmłodsze z pomocą rodziców by sobie polepiły. Czekam na propozycję macie starsze dzieci więc jesteście bardziej doświadczone. ******************* A mam też książkę gry i zabawy z maluchami to mogę przynieść. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: A w piatek to beda kamery! :) 08.06.05, 10:45 A czy któraś wie na którą są kamery, żebyśmy miały czas coś omówić no i żeby wszystkie były??? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Kilka fotek 08.06.05, 10:45 Wrzuciłam na Zobaczcie kilka fotek z naszego pobytu w żłobku. ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Kilka fotek 08.06.05, 21:30 Madziu, ja chetnie obejrze, tylko powiedz konkretniej gdzie, bo ja za bardzo czasu na wieksze szukania nie mam. W glownym troszke bardziej forum? Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Kilka fotek 08.06.05, 21:34 Madziki, znalazlam juz zdjecia. Glupol ze mnie. Wystarczyl jeden klik zamiast pytan. - Fajne zdjatka . Bardzo zajeci chlopcy.. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: A w piatek to beda kamery! :) 08.06.05, 12:36 Będę w piątek na pewno. Myślę, że nawet koło 9. Tak mi pasuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: A w piatek to beda kamery! :) 08.06.05, 13:23 a ja myślę, że najlepiej zachowywac się normalnie tak jak zwykle... śpiewac nie umiem i przy kamerach to się nie zmieni ;O) a ewentualne nowe mamy do grupy rodzinnej mogłyby sie przestraszyc ze tak tam jest. Przeciez jeździmy tam po to , żeby pogadac , popatrzec jak nasze dzieciaczki się bawią a nie robić im konkurencję ;O))) - sorki, takie mam zdanie. ale jakby ktos chciał ładnie pośpiewać to ja chętnie posłucham, słoń mi tak do końca nie nadepnął... a masa solna... cóż, moja natalka jest otwarta na wszelkie eksperymenty kulinarne, myśle że jej będzie smakować niestety trzymajcie się cieplutko babeczki - Anita z Natalką, która ( kurcze ) właśnie się budzi... ojojoj - biedna mamusia Natalki ;O)))) Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: A w piatek to beda kamery! :) 08.06.05, 19:42 hej, oczywiscie, ze jesli bedziemy zachowywac sie naturalnie to wystarczy i masz racje, ze przychodzimy tam pogadac i to wystarczy, taka jest idea. Nic wiecej nie potrzeba robic, ale mozna. pozdrawiam Ania PS Poza tym w piatek nie bedzie kamer, rozmawialam dzis z pania Malgosia. Reportaz zostanie nakrecony w innym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Oleńka chodzi sama!!! 08.06.05, 18:09 Wczoraj podreptała sama ze 3 metry a dzisiaj już się puszcza na całego) Mam nadzieję, że na tym na razie puszczanie się skończy. Powiedzmy, że prawie na roczek podreptała, o tyle co się wcześniej urodziła)) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Oleńka chodzi sama!!! 08.06.05, 20:03 Olenka, no to brawo!!! No to teraz skonczy sie blogi spokoj mamy ..... Marta.28, a Ty to fryzjera nie potrzebujesz, bo, jesli dobrze Cie pamietam, wygladasz i bez pomocy specjalistow jak modelka . Ha, ..nie ma to jak komplement od innej kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i eee tam... 08.06.05, 20:08 no cos ta nasza pani Malgosia kreci. Juz drugi raz przeklada te kamery. a mnie juz taka trema gwiazdorska chwycila, ze o niczym innym myslec nie potrafilam . A tak serio - czekam juz na nasze spotkanie, bo mi sie ostatnio cos wszystko na leb wali i potrzebuje odskoczni.. René tez bedzie szczesliwy, bo go energia rozpiera i mieszkanie roznosi. A jesli o spiewanie chodzi to ja moge, ale tylko tak troszke, pod nosem, bo chyba jak mnie sluchaja, to jakos mi gorzej wychodzi , a masa solna - tak! René potrzebuje czegos, by zajac dlonie, moze to zda egzamin.. no to pa i pozdrowienia cieple. Uciekam na mjm. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: eee tam... 08.06.05, 20:24 Hej hej moze nazwę wątku na mamy gwiazdy zmienimy i dzieci gwiazdeczki A tak na pozważnie to pomysł z zaskoczeniem Pani Małgosi jest suuper, możemy cos wymyślić w piątek..Mnie obiecała przyjśc jeszcze jedna nowa koleżanka, ciekawe czy się nie rozmyśli;-( A co do niani byc moze będę nogła pomóc conieco, jak ktoś jest zainteresowany zapraszam na priv Buziaki i do piątku Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: eee tam... 08.06.05, 20:37 czy tylko ja robię za drętwą mamuśke??? taka co to spiewać nie lubi, masy solnej się boi jezeli tak to buuuuuuuuuuuuuuu!!!! a takie niespodzianki to niestety czasem nie wypalaja - wiem to z autopsji - pracuje w szkole prywatnej i parę takich spontanicznych numerów nam dzieciaki i ich rodzice wycieli... od tej pory spontaniczne reżyserujemy hihihi - w poniedziałek opowiem.... co do kamer to sie cieszę egoistycznie bo nas w piątek nie będzie - katarek mamy jak stąd do sieradza....tzn Natalka ma a ja sie łączę w bólu... dobrze, że poza mamą be, jest tatus cacy - mama jest be bo sciaga gruchą, smaruje majerankiem, wkrapla nasivin - ogólnie podpada na całej linii... trzymajcie sie cieplutko i do poniedziałku (mam nadzieję) - Anita i zakatarzona Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: eee tam... 08.06.05, 21:18 spontaniczne rezyserowanie bardzo mi sie podoba. Dobrze, ze kamery odlozone, to bedziemy mogly wszystko obgadac. Ania PS a ja jeszcze czekam na samodzielne kroczki, juz bardzo jestem zniecierpliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: eee tam... 08.06.05, 21:28 Aniu, i mnie sie wydaje, ze maly plan nie zaszkodzi, sprobowac mozna, ..no coz, a jesli spali na panewce, tez nic sie nie stanie. A Majce to Ty daj czas i sie nie stresuj. Ona na pewno tak bardzo zajeta jest glowkowaniem, ze jej czasu na nogi nie wystarczylo.. . Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: eee tam... 08.06.05, 21:26 zaraz tam dretwa! Ja tez nie bardzo ze spiewaniem i tez w takich akcjach dziwnie mi jakos . No to bedzie nam Was brakowalo w piatek . Leczcie szybciutko katarek. Mam nadzieje, ze to nie od René Natka sie zarazila. Moj syncio ma juz od ok. 23.maja i jakos mu nie przechodzi, tzn czasami jest mniej czasami w ogole, ale generalnie to kwestia np nocy kiedy kataru nie ma. ..Juz mysle, ze to moze cos alergicznego??? Trzymamy kciuki za zdrowienie Natalki. Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Będę w piątek ale później 08.06.05, 21:45 Cześć Mamusie ! Będę w piątek ale później, tak koło 11.30 bo Adaś rano musi się wyspać. Zabiore ze sobą Juropke i Pole ! Madziki może też przyjdziesz chwilke później jak Lesio się wyśpi ? Uściski Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: eee tam... 08.06.05, 22:16 dziewczyny, to tylko propozycja i musze sie Wam do czegos przyznac... spiewac to ja w ogole nie potrafie, tylko dla Majeczki, dzieci uwielbiaja mamusi spiew, nawet jak strasznie falszujeJa moge akompaniowac i to tez nie do kamery. Do zobaczenia w piatek Ania PS A propos fryzjera, znacie jakiegos taniego i dobrego w Lodzi, z ktorego jestescie zadowolone? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Wapienna, piatek 09.06.05, 04:07 ale grupa sie szykuje Ja wreszcie znalazłam gdzie to jest dokładnie, całkiem miły dojazd ode mnie, tak więc jesli mój cynuś w brzuchu pozwoli, tez dojadę. Szkoda mi Dominiki, ostatnio bardzo duzo siedzimy w domu, a ja nawet leżę. Bidulka nudzi się. Więc pewnie będzie szczęśliwa. Dzisiaj (czwartek) też się wybieram, czy któraś z Was bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Wapienna, piatek 09.06.05, 07:36 hej, widze, ze nie jestem jedyna mamusia, która potrafi pisać posty o 4 nad ranem... nas nie bedzie w tym tygodniu ze względu na katarek, ale w przyszłym tygodniu jak najbardziej... pozdrawiamy gorąco w nareszcie słoneczny dzień anita i natalka... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna, piatek 09.06.05, 08:55 Dzisiaj miałam pobudkę o 4 rano!!! Nie wiem, czy Leszek zmarzł, czy coś go bolało... nie wiem.... Płakał mi bardzo, więc dostał butlę mleczka i potem zasnął z mamą w łóżku... Co do piątku, skoro kamery nie będą straszyć może i podejdziemy, tylko nie z rana, a jak Leszek się nieco prześpi. )) Warunek jest jeszcze jeden, że przestanie mu z nosa lecieć, bo podobnie jak Natalka coś jest zakatarzony. Już mu przeszło na kilka dni i od nowa z jednej dziurki zaczęło prawie ciurkiem lecieć.... Alergiczne to chyba nie jest, bo miał lekko podwyższoną temperaturę. ( Gratulujemy Oleńce pierwszym kroczków. ) Leszek też już w końcu coraz pewniej zaczyna sam chodzić. Widać, że to już nie jest przypadek, tylko faktycznie cieszy się i idzie, tylko często jest klap na pupkę i dalej zasuwa na czworaka, bo wygodniej. )) Śpiewać.... no tak, to akurat potrafię... kiedyś tam zahaczyłam w życiorysie o jakąś szkołę muzyczną, a niedawno przestałam śpiewać w chórze ACHPŁ po 8 latach. )) Odpowiedz Link Zgłoś
kryska2 Re: Wapienna, piatek 09.06.05, 16:36 witam, chciałam się Wam przedstawić . mam na imię Kasia i jestem mamą Julii (27mies.). tak, byłyśmy na spotkaniu w poniedziałek . niestety nie miałam okazji porozmawiać ze wszystkimi . Jula była zachwycona nowym miejscem i towarzystwem. zbyt pochłonięta i nieuważna, żeby można było ją puścić samopas . następnym razem będzie bardziej oswojona. już się nie może doczekać. jednak jutro - w piątek - nie będziemy niestety mogły przyjechać... dopadł Julę katar i jest zbyt 'pociągająca' żeby ją publicznie pokazywać. mam nadzieję, że niedługo dołączymy i będzie świetna zabawa. chciałabym jeszcze podziękować w tym miejscu Anitkashe , gdyby nie ona nie wiedziałabym o tak fajnym przedsięwzięciu. dzięki Anitko . zatem do zobaczenia się z Wszyskimi Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: Wapienna, piatek 09.06.05, 21:07 Hej, tak mi przykro, jutro raczej nie przyjde na Wapienna, Majce leci z nosa. To ja zaczelam cala dyskusje z ewentualna niespodzianka i bardzo chcialabym sie jutro z Wami zobaczyc. Jesli zdrowko Majeczce dopisze to przyjdziemy, ale jesli sie pogorszy to niestety nie. Nie chcialabym, zeby zarazila Wasze Pociechy. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Wapienna, piatek 09.06.05, 21:15 Aniu! Dla Majeczki Duuuużo zdrówkaByłoby bardzo miło gdybyś była...Ale cóż katar nie wybiera..Ja bee na pewno razem z Pawełkiem i jego kolegą Bartkiem. No chyba że będzie padał deszcz... Bo wtedy podróz tramwajami z przesiadką odpada... Buziaki i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: Wapienna, piatek 09.06.05, 21:35 Dziekujemy. Jeszcze zapomnialam Wam napisac o gieldzie, ze tym razem bedzie wiecej ogloszen i mam nadzieje, ze przyjdzie duzo zainteresowanych, poza tym pogoda brzydka. Jesli macie ochote i interes, to przyjdzcie, przed wakacjami jeszcze tylko jedna gielda oprocz niedzielnej. pozdrawiam i zycze milego dnia na Wapiennej Ania Odpowiedz Link Zgłoś
acink ortopeda dziecięcy 09.06.05, 17:41 Cześć! Czy znacie może jakiegoś dobrego ortopedę dla dzieci w Łodzi? Najlepiej, żeby przyjmował prywatnie. I jeśli można to poproszę o kontakt do niego. Pozdrowienia!!! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Katarki - a kysz a kysz :) 09.06.05, 21:37 Szkoda mamuśki, że nie będziecie ale kurujcie swoje pociechy, życzymy zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Katarki - a kysz a kysz :) 09.06.05, 23:05 my równiez jesteśmy "pociągające" i nie nadajemy się do ludzi ;O) może w poniedziałek przyjedziemy, ale nie obiecuję... chociaz strasznie mam ochote na wasze towarzystwo a natala pewnie też... kryska - cała przyjemność po naszej stronie... konczymy z katarkami i wapienna wzywa... kiedy będzie lato??? bo ja już mam dość tej aury za oknem brrrr... pozdrawiamy i życzymy zdrowia "smarkaczom" - Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 chcę ładną pogodę !! 10.06.05, 00:24 czesc mamy i dzieciaczki moglaby sie ta pogoda poprawic wreszcie, bo nie moge sie z wami spotkac znowu. ja chyba nie przyjde w koncu na ta Wapienna, bo moj dzieciak jest za maly i boje sie tych wszystkich katarkow i wszelkich innych chorob dzieciecych. do tej pory nie chorowal i chcialabym zeby tak bylo dalej. 17 czerwca idziemy na kolejne szczepienie. moze przesadzam? ale cos w tym jest, ze jak dziecko idzie do zlobka lub przedszkola to po paru dniach chore jest... a jakby pogoda byla ,to znowu by bylo spotkanko gdzies na powietrzu - to ja wtedy bardzo bardzo chetnie sie spotkam z wami. pozdrawiam wszystkich pociagajacych i zdrowych Magda&Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: chcę ładną pogodę !! 10.06.05, 08:48 Oj ja też chcę ładną pogodę - mam dosyć tej ponurości.... Magdo nie przesadzasz, przy takim maluchu trzeba uważać na te wszystkie katarki i choróbki. Jak Leszek był malutki też bardziej go pilnowałam. Teraz w miarę długi czas trzymał się zdrowy i dopiero te go dopadły katarki, które spowodowała jak sądzę pogodę... Wydaje mi się, że Leszek nie zaraża, czasem poleci mu tylko troszkę z noska - wygląda na to, że już przechodzi... Jest szansa, żebym dzisiaj tam dotarła, bo uśpiłam Leszka o 8, więc najpóźniej o 10 powienien wstać. Jeśli ktoś się boi, że może zarażać, to się wycofam... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: chcę ładną pogodę !! 10.06.05, 09:07 Chyba jednak nie będę ryzykować... nochal znowu zapchany... lekko cieplejszy... mam nadzieję, że w końcu mu przejdzie. (( Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: chcę ładną pogodę !! 10.06.05, 13:59 ale na dworku bym sie mogla spotkac, wczoraj bylam na Mokrej wyszlam na spacer o 17,30 i w domu bylam po 19. rozgladalam sie za toba, ze o malo glowa mi sie nie urwala hihi ale cie nigdzie nie bylo. na Wapienna dzisiaj nawet jak bym chciala pojsc na chwilke to i tak by nic nie wyszlo /nie chodzi o katarki dzieci.../ ale Mikolaj dla odmiany zamiast spac od 13 tak jak zawsze, spi od 11,30 do tej pory...w zwiazku z czym pewnie wczesniej zaliczymy spacer Magda&Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: chcę ładną pogodę !! 10.06.05, 14:09 A na Wapiennej było jak zwylke super właśnie wróciliśmy i Paweł padł był I śpi jak niemowle więc mam czas dla siebie... Buziaki i dzięki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
acink Re: ortopeda dziecięcy 10.06.05, 13:06 Dziękuję za informacjo ortopedach. Pozdrowienia! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Bartuś w internecie! 10.06.05, 10:45 Zapraszam do obejrzenia strnki internetowej Bartusia (i nie tylko). Tata obiecał umiescić ja na serwerze jeszcze przed roczkiem synka jako jeden z prezentów. Dotrzymał słowa... www.widzew.net/~ppn Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Bartuś w internecie! 10.06.05, 13:55 Ach jak to miło powspominać) Śliczne Ale rozjechały się napisy na przyciskach do stron. Chyba za długie lub trzeba je powiększyć. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Bartuś w internecie! 10.06.05, 20:40 hej, u nas katarek mniejszy, ale humorek gorszy... nie wiem jak będzie z poniedziałkiem na wapiennej. dobrze, że radek wolniejszy - razem łatwiej znieść "problemy wychowawcze" z Natalką. podawanie izoprinosiny wykańcza mnie psychicznie... dodatkowo pogody nie sprzyjają dobremu nastrojowi... magda, lepiej rzeczywiście trzymać Mikołajka z dala od siorbiących i kichających... ja oszczędzałam natalce spotkań z rowieśnikami, wypraw do skupisk ludzkich bez potrzeby do skończenia roku (zgodnie z zaleceniami naszej p. doktor) i jak do tej pory obyło się bez chorób i antybiotyku, a myślę, że lato do nas przyjdzie i umówimy się na Zdrowiu na spacerek.... yessa, stronka baardzo ładna a szczególnie ujęła mnie nazwa "Bartusiowo i okolice" - przepięknie, kurcze, Bartuś ma zdolnych rodziców - nie ma co... pozdrawiamy z nie-letnich Pabianic - Anita i Nati Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Bartuś w internecie! 10.06.05, 23:50 obejrzalam galerie, bardzo ladne fotki fotogenicznego babla czekam na reszte nie dzialajacych zakladek... Magda&Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Wapienna :))) 10.06.05, 23:56 Było bardzo fajnie Cieszę się z poznania nowych mam i dzieciaczków Bardzo proszę Martę i Magdę o przesłanie na e mail fotek ja jutro wyślę te dla Was Gosia przepis na ciasto marchewkowe wysłyłam na e mail Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Bartuś w internecie! 11.06.05, 18:53 Marta, prawdopodobnie używasz przeglądarki, która nie odczytuje stylów. Polecamy Internet Explorera, chyba większość internautów z niej korzysta i tam na pewno jest wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Bartuś w internecie! 12.06.05, 18:54 Faktycznie, używam firefoxa a w Internet Explorera jest OK. Yessy jak tam Bartuś już się uczy dmuchać świeczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Po imprezce! 12.06.05, 21:52 To my już po imprezce urodzinowej. Zrobiliśmy ją w kawiarence Hortexu na Widzewie. Super wszystko przygotowują i już nas tu znają, bo przyjęcie weselne też tu robiliśmy. Tym razem było na słodko, tzn. oczywiście tort ze świeczką do zdmuchnięcia (mama pomogła), lody i ciastka wedle życzenia gości. No i oczywiście szampan i soczki. Były prezenty i wróżby (Bartuś zdecydowanie wybrał monetę, później wziął kieliszek i zaraz go stłukł ) Mamy sporo zdjątek - myślę, że w tygodniu wkleimy je na stronkę Bartusia. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Wapienna - pytanie 12.06.05, 21:49 Czy do tego żlobka na Wapiennej trzeba dziecku cos zabrać? Np buty na zmianę, czy tp rzeczy? A dla mamy? tez musze wziąc jakies buty? Do której godziny mozna się bawić? Czy któras z Was będzie w poniedziałek? My się wybieramy ok 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Wapienna - pytanie 12.06.05, 22:09 hej, dziewczyny yessa - przekaż Bartusiowi od Natalki roczkowego buziaka, najlepsze życzenia, duzo zdrówka i uśmiechu na pysiu, fajny pomysł z cukiernianym przyjęciem na słodko... coronella - buty na zmiane dla dzieciaczka i dla ciebie też, chociaz ostatnio kilka mam szalało boso, bawić sie można do 15. nas w poniedziałek nie będzie, ale w piątek juz chyba tak i tez ok tej godziny... u nas jeszcze katarkowo i ząbkowo ( nie wiadomo co gorsze), Natalka coraz więcej mówi i sa obawy, że niedługo przegada mamusię (Radek mówi że to niemożliwe ;O)). dzisiaj cały dzień trenowała siadanie na progu w drzwiach, kojec poszedł na górę - już się nie da w nim uwięzić - zegnaj słodki spokoju... pozdrawiamy - zmęczona Anita i zabkująco-zakatarzona Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Bartusiowi na urodzinki! 13.06.05, 07:22 Wszystkiego najlepszego, duzo zdrowka i szczescia w pelnym tego slowa znaczeniu. Pozdrowionka od René i jego mamy! (A mama tez z 13-tego, tylko ze listopada Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Bartusiowi na urodzinki! 13.06.05, 08:31 Również od nas najlepsze życzenie dla roczniaka Bartusia!!! Niech spełniają się Twoje marzenia. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Wapienna - pytanie 13.06.05, 07:23 Coronella - ja bym sie ta zmiana obuwia az tak nie przejmowala.. My bedziemy dzis na pewno. I mam nadzieje, ze René bedzie mial sie z kim bawic.. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna - pytanie 13.06.05, 08:32 Ja nie wiem czy dotrę z Leszkiem, bo nadal troszkę z nosa mu leci niestety. Na spacer pewnie się jakiś wypuścimy przy takim słoneczku. ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 100 lat dla roczniaków 13.06.05, 10:20 100 lat moc uścisków i kuksańców od brata dla Bartusia. Nasz Bursztynek to znaczy Julka też ma urodzinki. Zdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: 100 lat dla roczniaków 13.06.05, 12:16 dokladamy sie do urodzinowych zyczeń, wszystkiego najlepszego male roczniaki Magda&Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 13.06.05, 12:44 Zdrówka , radości i słoneczka dla Bartusia !!! Jeszcze chwilka moment i moje maleństwo będzie już takie dorosłe ! Jak się zrobi jeszcze cieplej to będzie można poszaleć w ogródku na Wapiennej - może być całkiem fajnie. Uściski Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 13.06.05, 15:01 Wszystkiego najlepszego dla kolejnego roczniaczka Bartusia )))))) Yesso, Bartuś to już mały mężczyzna, na zdjęciach go nie poznałam. Przystojniak z niego ) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 13.06.05, 19:11 Jolu, wszystkiego NAJ...... DLA BARTUSIA, NIECH WAM PRZYNOSI SAME RADOSCI. Skladam też życzenia Julce Moniapukowej z ktorą rodzilam i która mnie nieźle wystraszyła. Juleczko buziaczki od imienniczki, mlodszej kilka godzin(chyba z 5) Julki. Jestem pelna wspomnień z tego wyjątkowego dnia. Pozdrawiam Was Łodzianeczki i Wasze pociechy. Anitko,odpisalam gdzies na "fotelikach do rowerków"(my jeżdzimy od marca,na Kopernika jest sklep rowerowy i sa foteliki,nasz to Polisport,ale...kup chyba inny, w sklepie Ci polecą). Mam nadzieje,ze Was poznam na Wapiennej,ale czekam az sie dzieciaki wychorują,bo Jula tez ząbkuje na potęga, a odporność wtedy spada, a kataru mam juz dość)) pa,jola(15/06/.....) i jula (14/06/04) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 13.06.05, 20:21 hej, jeszcze raz urodzinkowe życzenia, niech 13 zawsze będzie szczęśliwa dla Bartusia. jolu, dziękuję, czytałam twój wpis w sprawie mojego pytania na temat fotelika rowerowego, niestety nie mogłam odpisać bo ratowałam meble przed moim małym picassem (ech, te kredki świecowe...). Na pewno wybierzemy sie na kopernika. Mam nadzieję, że spotkamy was na wapiennej... pozdrawiamy - Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 13.06.05, 21:46 Duży buziak dla superaśnego faceta ))) Bartusiu, życzymy Ci dużo zdrówka i góry fajnych zabawek )) Ale to przeleciało, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 14.06.05, 09:02 A dzisiaj duże buziaki dla kolejnego roczniaka - Juleczki. Rośnij zdrowo i niech spełniają się marzenia. )) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 14.06.05, 12:15 Jolu, Wszystkiego najlepszego dla Juleczki - niech rośnie zdrowo, na pociechę rodzicom !!! I wszelkim katarkom precz !!! I dziękujemy bardzo za pamięć i życzenia. P.S. I wciąż Wam zazdroszczę tej Wapiennej ) My dziś tuptamy na szczepienie (dodatkowe Hibb - jedno po roczku, Bartuś do tej pory nie był na to zaszczepiony), poczekamy aż się przyjmie i wtedy pomyślimy jak by tu rozpocząć "socjalizację" małego w gronie rówieśników... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: NAJLEPSZE ŻYCZENIA !!! 14.06.05, 15:34 Leszek też nie był szczepiony Hibbem i właśnie się zastnawiam, czy warto, czy nie ma sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Wapienna w piątek???????????? 14.06.05, 21:34 Wapienna w piątek kto będzie????????? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe życzonka urodzinowe... 14.06.05, 21:57 ...dla Julki i czy dobrze widzę, że jutro dla jej mamusi??? - sto lat dziewczyny!!!! Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Wapienna w piątek???????????? 14.06.05, 22:31 ja nie zajrze w piatek, bo idziemy na kolejne szczepienie. powiedzcie mi, czy na Wapiennej dzieci siedza tylko w pomieszczeniu, czy wychodzicie do ogrodka? sprawa by sie rozwiazala gdyby dzieci bawily sie na dworku, wtedy moge zachodzic nawet na dluzej , ale jesli tylko w budynku - to moze w koncu sie zbiore zeby zajrzec na chwile i wypic z mamusiami kawe. Magda&Mikołaj /05-02-2005/ Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Wapienna w piątek - GAZETA WYBORCZA!!!! 15.06.05, 00:01 My tez bedziemy, i mysle ze Malilka z Maciusiem tez, i bedzie tez nowa mama Agnieszka z Kubusiem. I jeszcze Ania z Majka (jesli nic sie nie zmienilo). W poniedzialek bylismy w ogrodku. Bylo slonecznie, a dzieciaki szalaly (tez te z grupy zlobkowej). Ogrodek sympatyczny, ale René wyszukiwal oczywiscie katy w ktorych bylo najmniej sympatycznie - kacik ze zgnilymi czeresniami = plamy na kolanach i proby zjedzenia... Lub najglebsze krzaki, z ktorych ciezko bylo go wydostac. A tak w ogole to Ania grala na pianinie i nawet sobie pospiewalysmy troszke. René tez pukal w klawisze, i na bebenku sie udalo, a ja Maja zajela sie tamburynem . Milo bylo. Ania sie jeszcze nie pochwalila to ja powiem - zalatwila na piatek pania z Gazety Wyborczej, ktora chce napisac artykul o grupie rodzinnej. Pani kierownik-Gosia zachwycona. wiec przybywajcie przybywajcie.. a ja tymczasem wybywam do lozeczka, bo pozno sie jakos zrobilo. pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: Wapienna w piątek 16.06.05, 11:34 hej, my tez bedziemy z Majeczka, jesli nie bedzie katarku. Wczoraj Majka zrobila piersze samodzielne kroczki! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Zdjęcia z Wapiennej! 17.06.05, 15:53 Tak na szybko, wklepiłam do albumu na onecie zdjęcia z dzisiejszej zabawy. Jeśli któraś z Was chce jakies zdjęcie, podajcie mi na coronella@poczta.onet.pl numerki, a wyslę Wam w oryginalnym rozmiarze- bedzie lepsza jakość. A tym mamom, które sie wciąż zastanawiają napisze, ze było super Zdjęcia: foto.onet.pl/albumy/album.html?id=40524&q=dpinek&k=2 Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: Zdjęcia z Wapiennej! 17.06.05, 16:18 Dorotko, napisałam do Ciebie maila. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Zdjęcia z Wapiennej! 17.06.05, 21:38 Zdjęcia super - szkoda, że mnie dzisiaj nie było ale mam egzamin w czwartek więc się uczyłam a pozatym miałam niedyspozycję a Ola ząbkuje więc jakoś tak Coronella a jak ty się czujesz szkoda, że Cię nie ma na zdjęciach. Córeczka coraz piękniejsza. Jak te nasze dzieciaczki rosną i dorośleją) Ola ma górną czwórkę - i wszystko jasne dlaczego w zeszły weekend nocki były nie przespane dopiero po panadolu jakoś się udało. Buziaki Mam nadzieję że w piątek za tydzień też będzie tak miłe grono. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Zdjęcia z Wapiennej jutro w Wyborczej 17.06.05, 22:06 A ja , dzięki, czuję się coraz lepiej, niestety Niestety, bo już chce urodzić!! Mnie nie ma, bo robiłam. Ale jutro być może bedziemy w Gazecie Wyborczej Oj, dzieci rosną, a najszybciej te czyjeś, które się widzi co jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Zdjęcia z Wapiennej! 17.06.05, 23:12 zdjecia super, od razu widac, ze dzieci zadowolone ! (i mamusie te co sa na zdjeciach tez /. jak patrzylam na sprzety to moj dzieciaczek jest jeszcze za maly zwrocilam uwage na hustawke, nie mam w domu a ciekawa jestem czy by sie Mikołajowi podobalo... chyba pozycze sobie jakiegos 2-latka !! Magda&Mikołaj /05-02-2005/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23803689 Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Zdjęcia z Wapiennej! 18.06.05, 08:50 Magdo z Tobą chętnie umówię się na spacerek, bo jak się okazuje Leszek nawet jak wstanie wcześniej, to po godzince jest już śpiący mimo zabawek i innych dzieci... A huśtawkę my mamy podobną w domu i Leszkowi się podobała jak był mniejszy i teraz również, ale oczywiście nie za długo, bo teraz chce wychodzić. ) Ech jak fajnie było jak był malutki i siedział grzecznie. )) Dorotko, zaraz wyślę do Ciebie maila z prośbą o foteczki. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Zdjęcia z Wapiennej! 18.06.05, 15:28 oczywiscie bardzo chetnie Magdo. jak juz kiedys tam pisalam, wychodzac na spacer zapuszczam sie w Twoje tereny,a noz spotkam znanego mi trojkolowca... no i czekam na kotki Magda&Mikołaj /05-02-2005/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23803689 Odpowiedz Link Zgłoś
bursz dziękujemY:-))))) i Wapienna 19.06.05, 14:12 WITAM, SERDECZNE DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIE)))był tort z petarda, upieczony przez babcie.Jula wyciagnela jako pierszy termometr!? Anitko mam nadzieje i bedzie nam bardzo milo wkrodce poznac wszystkie Forumowiczki z Pociechami,nistety mamy jeden samochod i 50km do łodzi.Tak Jula urodzila sie 14 , ja 15/06)))A ROWER I FOTELIK POLECAM,WYPRAWY SA SUPER, las mniej atrakcyjny niz miasto i ludzie)) W GW weekendwej jest zdjecie i artykuł o Wapiennej))) Pozdrawiam Was,pa,jola z jula. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: dziękujemY:-))))) i Wapienna 19.06.05, 21:35 Alez tu sie pustki ostatnio porobily.. A ja myslalam, ze to tylko ja tu tak rzadko zagladam ostatnio. Dorotko - nie ma Cie na zdjeciach, ktore robilas, ale za to gwiazda sobotniej wyborczej jestes! Dziewczyny, bedzie ktoras jutro na Wapiennej? W piatek bylo tak milo. Siedzialysmy zamkniete w "jadalni", a pani zajela sie dziecmi i chyba z 40 minut zadne sie o mame nie dopominalo. To byl prawdziwy relaks. Pani z Wyborczej bardzo mila byla, ucielysmy sobie pogawedke, a potem przyszla pani fotograf i moj narcyz wciskal sie w obiektyw, no i udalo mu sie . .... A moje nazwisko przekrecone zostalo w obu czlonach, az sie zdziwilam, ze imie brzmialo prawidlowo pozdrawiam wszystkich pa Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: dziękujemY:-))))) i Wapienna 19.06.05, 22:42 Dorota! Wielkie dzieki! Zdjecia piekne! A Rene faktycznie blyszczy na stronach Wyborczej i Dorota w tle, w ogole nie widac tego Skarba, co w brzuchu siedzi. W tej samej gazecie tez byla wzmianka o gieldzie i przyszlo faktycznie sporo ludzi, ktorzy dowiedzieli sie z GW. A ja zrobilam fajne zakupy Niestety jutro nas nie bedzie na Wapiennej, raczej nie, bo to jednak kusi, taka kawka i chwila relaksu i Majka zawsze spi bardzo dlugo po pobycie w zlobku. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe wtorek na wapiennej 20.06.05, 08:17 hej, gratulacje gwiazdom łódzkich mediów, czytałam w internecie artykuł - super - niestety nie widziałam zdjęcia... nasza zasmarkana gwiazdeczka na pierwszą strone w piątek się raczej nie nadawała... ale jutro tak. już się stęskniłysmy za atmosferą złobkową, katar definitywnie pozegnany... we wtorek jesteśmy na pewno... super pogoda się zrobiła - wreszcie lato, oby się utrzymała bursz - zazdroszczę tych wycieczek rowerowych - w tygodniu sie wybieramy po fotelik i kask i w droge... trzymajcie cię - anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: wtorek na wapiennej 21.06.05, 14:09 Anitko, byłaś na Wapiennej?? Ja byłam dzisiaj z Olą i anies i jej Wojtusiem ) Dzieci bawiły się, a później malowały farbami. Może jutro też podjadę, będzie ktoś jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Propozycja 21.06.05, 15:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=25487535&a=25487535&wv.x=2 w końcu niektórzy od rana pracują może się skusicie? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Propozycja 21.06.05, 18:40 nie byłam dzisiaj w żłobku bo zapomniałam że szykujemy samochód na wyjazd i byliśmy na wymianie opon (co natalke zachwyciło prawie jak wapienna)... będę dopiero w piątek i to o ile znowu coś nie wypadnie ( zakupy itp)... pozdrawiamy anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i No i ma byc w koncu ta TOYA 22.06.05, 08:27 My z René tez przyjedziemy w poniedzialek po poludniu do parku, a w piatek na Wapiennej tez bedziemy. Pani kierownik mowila, ze tym razem beda juz kamery.., wiec komu slawa nie straszna - przybywajcie . Chcielismy dzis tez przyjechac, ale mamy odwiedziny, wiec nie wypali.., choc René przed poludniami naprawde wymaga wiekszego wybiegu.. A co z Dorotka, czyzby w koncu sie zaczelo ????? Czekamy na malego syncia, czekamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: No i ma byc w koncu ta TOYA 22.06.05, 10:04 Nie!!!! Nie zaczelo sie w piatek ide do szpitala na spotkanie z polozną, i moze mi troche rozrusza mlodego, licze na to bardzo. W kazdym badz razie chyba sie w piątek pokazemy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: No i ma byc w koncu ta TOYA 22.06.05, 13:09 a my niestety odpuszczamy - natalce zaczęło grac w oskrzelikach i jednak antybiotyk (kiedys musi być ten pierwszy raz, niestety) a musimy sie wykurować na wyjażd do 3 lipca... pewnie dopiero po powrocie w połowie lipca się odhaczymy na wapiennej... poniedziałek w naszym przypadku też jednak raczej odpada... trzymajcie sie, Dorotko trzymam kciuki za Ciebie... a mnie już też powoli teskno do brzuszka... ale dopiero koło października planujemy zacząć starania... zimowa ciąża z natalką dała mi w kość, teraz chcę letniej Julki.... pozdrawiamy - anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
bursz gdzie ta Wapienna? 22.06.05, 17:57 Hej Łodzianeczki, czy w piątek 24 jest "wstęp" do żłobka i o której? Jeśli to byłybyśmy ok. 10,11.Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki zdrowe? Napiszcie proszę jak tam dojechać samochodem i jaki jest dokladnie nr Wapiennej. pozdrawiam Was,pa,jola Anitko, przeslaląm Ci nasze fotki, m.in. Jula na rowerze,pa,jola Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: gdzie ta Wapienna? 23.06.05, 08:54 Dziewczyny - kroi mi się na jutro możliwość wzięcia wolnego - może udałoby mi sie tez podjechać na Wapienną. Będziecie?? I o której godzinie można być?? Bo ja o 13-stej powinnam być już z powrotem w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: gdzie ta Wapienna? 23.06.05, 09:11 Można być od rana chyba od 8, ale w zasadzie przed 9 raczej nikt nie przychodzi... Ja nie wiem czy będę... tradycyjnie Lechu śpi, chyba że go obudzę, ale wtedy po godzinie robi się marudny i śpiący... A widzę, że sporo osób jutro się wybiera... No cóż, pomyślę jeszcze, ale nie obiecuję. W poniedziałek w parku za to jak najbardziej się pojawimy. ) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Do Majkanna:-) 23.06.05, 09:43 Aniu! Nie wiem czy dostałaś mojego maila więc pisze tutaj. Nie pojadę na Wapienna , bo Paulinka ma zakończenie roku szkolnego o 9:00. Przepraszam Cię za zamieszanie a Wszystkim Mamom i Ich Pociechom Dobrej zabawy życzę Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: gdzie ta Wapienna? 23.06.05, 09:44 Madziu, a może jednak? Bartuś też ma drzemkę od 10-tej, zobaczymy jak wytrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: gdzie ta Wapienna? 23.06.05, 10:26 Ok, spróbuję uśpić go przed 8, to najpóźniej o 10 powinien wstać... a ode mnie to 5 minut samochodem. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: gdzie ta Wapienna? 23.06.05, 09:09 Wklejam link z opisem dojazdu na Wapienną: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=14175130&a=24445253 Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Spotkanie Poniatowski... 23.06.05, 10:50 Wybieramy się z Bartusiem też na poniedziałkowe spotkanie. Ponoć spotykamy się w ogródku Jordanowskim, nie wiem jak to wygląda czy jest to teren ogrodzony i przede wszystkim - czy można tam wchodzić z psiakami? Bo ja chętnie zabrałabym swoją sunię... Odpowiedz Link Zgłoś
siwaa1 Re: Łódzkie mamusie !!! 23.06.05, 12:17 Witam wszystkie łódzkie mamy i dzieciaczki! Jestem mamą ośmiomiesięcznego Kacperka. Jest może mama, która ma dziecko w podobnym wieku? chętnie wymienię doświadczenia, jak również mam mnóstwo pytań, bo mój synuś bardzo często mni8e zaskakuje. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Łódzkie mamusie !!! 23.06.05, 12:57 Witaj Siwaa1 Mój Adaś ma 9 m-cy więc chętnie wymienie doświadczenia. Będe w poniedziałek na spotkaniu w parku Poniatowskiego to może się spotkamy ? Pozdrawiam Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 piatek-Wapienna 23.06.05, 14:44 w piatek wybieram sie do administracji na Wapienna , chyba juz czas najwyzszy zameldowac Mikołaja... wiec jak bede wraca to zajrze do was do zlobka. Madziki jak bys byla bez samochodu to mozemy pozniej spacer odprowadzajacy zaliczyc bede tak kolo 11-11,30 Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: piatek-Wapienna 24.06.05, 06:26 Oj chyba nie uda mi się dzisiaj zajrzeć na Wapienną. ( Lechu od wczoraj coraz bardziej kaszle i chyba podjadę z nim dzisiaj do lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: piatek-Wapienna 24.06.05, 08:50 A my się wybieramy. Planowaliśmy być około 10-tej ale nie wiem czy się uda bo Bartuś jeszcze śpi... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: piatek-Wapienna 24.06.05, 13:48 Leszek przebadany przez panią doktor i nic mu nie jest... Niegroźny kaszelek pokatarkowy... Tym sposobem wylądowaliśmy na Wapiennej, a tam dzisiaj tłumno i gwarno. )) Nasze maluchy zostały gwiazdami TV. )) Dla zainteresowanych podaję terminy emisji programu w TV TOYA: 1 lipca o godz. 22:20, a powtórka 2 lipca o 13:40, o ile oczywiście nie pokręciłam. ) W każdym razie było super, maluchy się bawiły, Leszek pogryzł Dominikę... No cóż... dzieci są nieobliczalne i zawsze najfajniejsza zabawka to ta, którą bawi się ktoś inny. ) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: piatek-Wapienna 24.06.05, 21:13 My dziś byliśmy po raz pierwszy, było bardzo fajnie więc mam nadzieję, że nie ostatni tym bardziej, że po zachowaniu naszego młodego widać, że potrzebny mu kontakt z innymi dziećmi bo inaczej wyrośnie na odludka! Dziś miał jednak "nie swój dzień" - po powrocie do domu zjadł obiadek i poszedł spać na całe dwie godziny - niestety po południu też był nieco marudny. Stale zaglądam mu do paszczy, bo dziąsła opuchnięte a wciąż i niezmiennie chyba od dwóch m-cy - stan 8 sztuk. Ale teraz już smacznie śpi, a ja przeglądam fotki z Wapiennej. I znalazłam na nich też Wasze dzieci więc przesyłam fotki na konta, które mam lub na gazetowy (jeśli jakieś nie dojdą - reklamujcie). Chodzi o zdjęcia Dominiki, Oleńki, Leszka, Maciusia i Rene. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: piatek-Wapienna 25.06.05, 14:45 i tak sie wybieralismy jak sojki za morze, ze udalo sie dotrzec na Wapienna po 12. przy wejsciu spotkalam Jole-Yesse z mezem i Bartusiem w koncu stanelo na tym, ze nie weszlismy do srodka. poczekam na jakis dzien gdy DOTRE TAM NA 11! /smiac mi sie juz chce z tych moich wizyt w zlobku, bo mam rzut beretem na druga strone Kasprzaka a jak na razie udalo mi sie dotrzec pod furtke / Odpowiedz Link Zgłoś
siwaa1 Re: Łódzkie mamusie !!! 23.06.05, 15:45 witaj Megan77! W poniedziałek już wyjeżdżamy na wakacje, także nie będę mogła niestety przyjść. Może przy następnej okazji.Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Łódzkie mamusie !!! 25.06.05, 13:27 Ale się piękna pogoda zrobiła na weekend my z Laurunia gdzieś za miasto chcemy jechać żeby odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 27.06.05, 10:17 No i znowu w domku... W weekend pojechaliśmy do rodzinki do Skierniewic na grilla. Było nieźle, Leszek w sobotę po zabawach na powietrzu wyglądał jak dziecko z ulicy. )) Synek przewracał się co jakiś czas na nierównym terenie, jako że dopiero uczy się chodzenia po nierównościach... do tego wszystkiego musiał dotknąć, wszędzie wsadzić rączki... a to do rynny... a to do wody... a to polizać łopatkę z piaskiem.......... Pomysłowe mam dziecko. ) Gdzie te czasy jak leżał spokojnie w wózeczku. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 pierwsza choroba i antybiotyk :( 27.06.05, 22:25 my w niedziele bylismy na Zdrowiu z moja siostra i jej dzidzia. maluchy spokojnie lezaly w wozkach (do Madziki: jeszcze ), my z Marta spacerowalysmy a tatusiowie popijali piwko. w Lunaparku bylysmy na karuzali,na ktorej leb urywa...drugi raz juz na nia nie wsiade! wszystko pieknie do czasu, bo wieczorem maly zaczal pokaslywac. rano kaszel i kichanie, ale nos nie jest zatkany, bo ciumka smoka i oddycha przez nos. odstawil tez niezle przedstawienie z porannym jedzeniem. no i w koncu poszlismy z nim do przychodni. pani doktor stwierdzila,ze jej sie gardlo nie podoba i przepisala antybiotyk co 12 godzin. podalam Mikołajowi,ale do konca nie jestem przekonana czy slusznie. choruje po raz pierwszy, goraczki nie ma, usmiechniety i zadowolony, nie marudzil nawet. spal sporo w ciagu dnia,bo od 10-12,30; 15-17,30 i spacerku z 45 min. bo pytalam czy na spacer mozna, nie widziala przeciwskazan. w ten oto sposob nie bylismy tez na spotkanu w Poniatowskim, nic nie piszecie - fajnie bylo?? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: pierwsza choroba i antybiotyk :( 28.06.05, 08:44 Dużo zdrówka dla Mikołaja!!! Na pewno szybko wróci do zdrowia. ) Co do antybiotyku, to my akurat chodzimy do pediatry, która daje go tylko jak naprawdę nie da się inaczej wyleczyć. W każdym razie stosuję się do jej zaleceń i Leszek do tej pory poważnie się nie rozchorował, wszystko w porę stłumione... Co do spotkanka w parku było bardzo przyjemnie. ) Chociaż ja już nie mam siły biegać za synkiem... do tego podobały mu się zjeżdżalnie dla większych dzieci i on trochę przeszkadzał... Wróciliśmy nieco szarzy od piachu. ) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: pierwsza choroba i antybiotyk :( 28.06.05, 12:01 Bartuś też się strasznie nachodził i jeszcze bardziej umorusał ) Traf chciał że akurat starsze nieco dzieci bawiły się w chowanego a ten obserwując je starał sie dotrzeć tam gdzie i one. Tym samym zaliczyliśmy troche krzaków, murek (przez który trzeba było poprzełazić trochę) i schodki prowadzące na scenę (były daleko, zupełnie z tyłu ale i tak znalazł) A w drodze powrotnej padł tak skutecznie, że nie obudził się nawet po wniesieniu do domu - a to mu się zdarzyło ostatnio chyba jak miał 5 m-cy ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i oglaszam, ze... 28.06.05, 12:24 Mikolajowi duuzo zdrowka! Moi dotychczasowi lekarze tez byli bardzo przeciwni antybiotykom w tym wieku. Jasne, ze jesli inaczej sie nie da, nalezy podac, ale my bylismy zawsze bardzo ostrozni z lekami. Przykro mi, ze nie bylismy na spotkanku, ale tak nam sie dzien potoczyl, ze nie dalismy rady. ... Zazdroszcze mamom poznania sie, ale mam nadzieje, ze to nie ostatnie takie liczne.. A no wlasnie, ile Was bylo dziewczyny??? A tak w ogole, to oglaszam wszem i wobec, ze "juz" sie "odcycowalismy".. Po prawie 20 miesiacach koniec, a René jakby w ogole tego nie zauwazyl.. Najpierw w poludnie odstawilismy cycusia - i z tym bylo troche placzu, ale wieczorne, a potem ranne karmienie przeszlo jakos zupelnie bez bolu.. dla René. Ja musze sie przyznac, czuje sie jakos tak.. no nie wiem..., no smutno mi troszke.. No bo przeciez juz nigdy wiecej.. A to taki fajny etap macierzynstwa byl. Ale na pocieszenie bedziemy dzis z Marta (Malilka) urzedowac z chlopakami (naszymi dziecmi, zeby nie bylo nieporozumien) na dzialce. I wypijemy sobie winko. O! Bo ja teraz to juz moge . Rozowe, zebyscie nam troszke pozazdroscily, pyszne zreszta bardzo . Milego dzionka wszytkim pa Viola Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: oglaszam, ze... 28.06.05, 22:11 Gratuluje odstawienia! I doskonale Cie rozumiem, ze jestes smutna. Ja tez juz powinnam odstawic i ... nie chce zakonczyc tego etapu, choc wiem, ze juz najwyzszy czas. Co z Wapienna? Bedziecie w piatek? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 28.06.05, 13:58 ja tez mam nadzieje,ze to nie ostatnie spotkanko, moze znowu na Zdrowiu jakies ? ja wina nie zazdroszcze, tylko tego ze nie karmilam prawie wcale. juz w szpitalu mieli ze mna problem - niedrozne kanaliki nic sie nie dalo zrobic choc walczylam razem z moja mama i lekarzami bardzo. rozne cuda robilismy: masowanie non stop, oklady z kapusty, nagrzewanie olejkiem i poduszka elektryczna, pelno zastrzykow w dupe i elektryczna mendela. a na koniec wyszlam ze szpitala obandazowana i z tabletkami na wstrzymanie laktacji. kazdy sposob karmienia ma swoje + i -... Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Gielda - w soboty czy niedziele 28.06.05, 22:15 Witam, ustalam kolejne terminy gieldy art. dzieciecyh. Od wrzesnia gielda bedzie odbywac sie regularnie, ale zastanawiam sie, czy w soboty czy niedziele? Napiszcie, ktore dni bardziej Wam odpowiadaja. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Gielda - w soboty czy niedziele 29.06.05, 09:10 Nie wiem czy mogę się wypowiadać, bo na giełdzie (jeszcze) nie byłam, ale stawiam na niedzielę. Winka pewnie, że zazdroszczę, i pogaduch na działce też (bo ja w pracy buuuu). A na odstawienie od cyca pewnie już pora najwyższa, bo Rene to zuch-chłop! Bartuś odstawił sie sam jak miał pół roku - pamiętam, to takie właśnie dziwne uczucie jakiegoś żalu... Szczególnie brakowało mi porannych karmień łóżkowych. Ale jeśli trzeba wstać skoro świt do pracy, to na wylegiwanie się z maluszkiem u boku nie było już czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Gielda - w soboty czy niedziele 29.06.05, 14:56 Gratulacje odstawienia od cysia Rene. ) Ja podobnie jak Jola już zapomniałam jak się karmi... Wróciłam do pracy jak Leszek miał 4,5 miesiąca i stopniowo sam się zaczął odstawiać. Pod koniec były już tylko karmienia nocne i poranne, na które brakowało czasu, a synek i tak nie zawsze chciał jeść... Za to już za niecałe 3 miesiące karmienie zacznie się od nowa, tyle że teraz Joasia będzie się przysysać. )) Działeczki i winka też trochę zazdroszczę... Ja niestety nie mogę za dużo alkoholu. ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella do Idusi :) 29.06.05, 19:10 Ja równiez gratuluje odstawienia I tak dłuugo go karmiłaś, w niemczech to raczej nie jest popularne. Z tego, co wiem, karmi sie minimum, i przechodzi na butelke. Nie ma to jak polskie mamy Ja tez karmiłam dominike dość długo, nawet będąc już w 5 miesiącu ciazy. I wspominam to jako koszmar! Sutki wrazliwe, piersi bolace, często karmienie doprowadzało mnie az do mdłosci. Dlatego obce mi jest uczucie żalu, a odczułam wielka ulgę, jak juz na dobre odstawiłam młodą A tak nawiasem- ja wciąz jeszcze w całości ) Połozna pojechała, buuu, i teraz juz bez stresu czekamy na pierwsze sygnały. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: coronelli 29.06.05, 21:04 Życzę ci szybkiego i sprawnego rozdwojenia. Ja też młodą powoli odstawiam. Na razie cycyuje już tylko rano o 7 w łóżku. Ja nie wiem jak z tą wapienną napewno w piątek mnie nie będzie bo się uczę do egzaminu a potem zobaczymy. Aga z Magdą zaproponowały mi www.mzz.neostrada.pl/zl/zl25.html bo blisko nas. Zobaczymy. Pewno do września to raczej sporadyczne spotkania i głównie na powietrzu. Np stawy stefańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe a ja juz prawie wakacyjnie 29.06.05, 22:18 Natalka juz zdrowa (tfu, tfu...), my też (tfu, tfu...) i szykujemy walizki. w niedzielę wyjazd, pierwsze wakacje natalki (w poprzednie nie wyjeżdzaliśmy)... znalazłam ofertę na wakacyjnym forum edziecko. zapowiada się fajnie... a my spacerujemy we trójkę, natalka, radek i ja, nadrabiamy zaległości z roku szkolnego, radek pracuje na pół gwizdka więc mamy czas dla siebie. ja jestem trochę zmęczona naszym małym żywym sreberkiem, mała ma tysiąc pomysłów na sekundę... a radek pełen zapału do zabaw z potomstwem... madda- mam nadzieję, że Mikołaj już lepiej, ostatnio wszyscy choruj, może i dobrze z tym antybiotykiem, my mamy też b. ostrożną p. doktor, ale te natalki choróbska ciągnęły się miesiąc i dopiero antybiotyk pomógł... coronella - trzymam kciuki !!!!! a w ogóle to zazdroszczę i madziki i coronelli, ale ja się uparłam na październik (zwłaszcza, że nasi przyjaciele planują slub na 7 października, a na ich weselu chcę potańczyć i popić winko...) trzymajcie się dziewczyny, ja teraz rzadko na forum, bo spacerujemy no i to mój ulubiony sezon na robienie przetworów (mniam), truskawki już przetworzyłam - teraz czekam na dalsze dary lata... pozdrawiamy - Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: a ja juz prawie wakacyjnie 29.06.05, 22:28 Madda- jak tam maly Mikus, zdrowy juz???? Majkanna-dla mnie ta swiadomosc, ze zakonczenie tego etapu macierzynstwa jest nieodwracalne, byla wlasnie najgorsza, a jesli chodzi o gielde, to tez wydaje mi sie, ze niedziela jest lepszym na to dniem. Yessa-René faktycznie zuch-chlop i teraz to juz w ogole na mame uwagi nie zwraca. A wineczko bylo za to prze-py-szne. Ach, to leciutkie zakrecenie, swiat w lagodniejszych wymiarach, miodzik relaks . Dzialka przepiekna, doborowe towarzystwo, czegoz trzeba wiecej.. Madziki- moj za to zawsze chcial jesc….. Musze przyznac sie bez bicia, ze dzis, gdy piers (jedna tylko) byla jeszcze przepelniona, skusilam sie za dnia na male cycusiowanie-przytulanie. René z checia przystal na propozycje, ale gdy juz skonczylismy, zapomnial od reki i nie dopominal sie o drugiego (jak to zazwyczaj bywalo). A Joasia to jak dlugo bedzie karmiona? Coronella - o tak, w Niemczech uznano by mnie za perwesyjna matke i na pewno uznano by, ze to dlugie karmienie ma zly wplyw na dziecko.. Gdy wyprowadzalismy sie stamtad, René mial 13 miesiecy i juz wtedy tylko nielicznym przyznawalam sie, ze synek nadal na cycusiu. Alez te Twoje drugie dziecie niechetne do wyjscia. ..No coz, pewnie juz czuje, ze nigdy juz nie bedzie mu tak dobrze, jak tuz pod mamy sercem. Mnie tam do dzis sie czasem marzy - zanurzyc sie w wodzie i nie wyplywac . Marta.28- no to milych koncoweczek karmienia. Taak, mnie tez sie ostatnio srednio chce w tym cieple jechac taki kawal na Wapienna. W ten piatek tez nas nie bedzie, bo spotykamy sie z ciocia René na dluugie sniadanko. Mysle, ze latem nie bedzie ow zlobek przez nas oblegany.. A o stawach stefanskiego to jeszcze nie slyszalam, ale jesli sa tam stawy, to moje wiercipiectwo zrobi wszytko, zeby sie tam wpakowac.., wiec nie wiem sama .. Anitka- no to dalej milych spacerkow z rodzinka i pieknych pieknych wakacji! No i czekamy na przetwory truskawkowe ..Pozdrowionka wieczorne. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: a ja juz prawie wakacyjnie 29.06.05, 23:04 dzieki dziewczyny za pamiec jak na razie nie widze zmian zadnych, kaszle biedaczysko moje az mi go zal cos usnac dzisiaj nie chcial...moze dlatego,ze wieczorne jedzonko po kapieli zawsze tatus obrabial a dzisiaj jestesmy sami. Marcin pojechal kolo 7 rano do Jastarnii. wroci jutro pod wieczor na kapanko. pomogl zawiezc graty, kucharza i pomoce kuchenne mojemu wujasowi,bo otwiera tam od lipca bar. sam by sie nie zabral z tym wszystkim. troche mu /wujkowi/ zazdroszcze znowu ma 2 miechy nad morzem... no nic...ale za to dzisiaj bede spac z Mikusiem, bo on przyzwyczajony od poczatku,ze spi w swoim lozeczku. to pewnie dlatego ,ze nie karmilam piersia. bo tak to pewnie zebym nie musiala wstawac w nocy spalibysmy w trojke Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: a ja juz prawie wakacyjnie 30.06.05, 08:19 Mikołajkowi życzę, żaby jak najszybciej mu przeszło, bo widzę, że męczy się maleństwo. ( Anitka a może jednak zmienisz plany i nie będziesz czekać do października. ) Życzę udanego wyjazdu wakacyjnego! Troszkę zazdroszczę, bo my w tym roku nigdzie nie jedziemy.... ( Idusia co do karmienia Joasi to wszystko zależy od niej, czy będzie chciała moje mleczko... Niestety również dość szybko będę musiała wracać do pracy. Na drugie dziecko jest zaledwie 2 tygodnie więcej macierzyńskiego, czyli 18 tygodni. Do tego skorzystam z urlopu wypoczynkowego i do pracy pewnie po nowym roku.... ( W piątek nas raczej nie będzie na Wapiennej. Ostatnio czasu brakuje mi na wszystko, już prędzej ruszę z małym na jakiś spacerek, chociaż za długo już nie daję rady. W ogóle ostatnio większy wysiłek i już zmęczenie, do tego bolący brzusio. ( Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: a ja juz prawie wakacyjnie 30.06.05, 09:08 Madziu, oj, uważaj na ten bolący brzuszek, może raz na jakiś czas mogłabyś Lesia "sprzedać" np. mamie - należy Ci się odpoczynek a nie wieczne bieganie za młosdym, schylanie, dźwiganie itp. Ja nie 2w1 a po kilku godzinach po południu mam dość tych ćwiczeń fizycznych, no i intelektualnych też, bo przecież trzeba organizawać jakiś zabawy bo dziecko się nudzi. Anitko - miłych (i zdrowych) wakacji życzę! Mikołajku - wracaj do zdrowia szybciutko bo rodzice (i ciotki forumowe) się martwią! Dorotko - a więc jednak synuś będzie lipcowy... A ja cały czas zapominam się zapytać - wybraliście już imię? Trzymaj się i odezwij jak się zacznie, to będę trzymać kciuki i przesyłać Ci pozytywne fluidki. Oby było krócej jak przy córci... Idusia - na Stawach Stefańskiego jest sporo przestrzeni więc może Rene nie zdążyłby się skąpać... W upalne dni nad wodą jest całkiem przyjemnie. A może dacie się namówić na Lasek Widzewski? Nie ma tu wody ale jest sporo alejek, i lasek i otwarta przestrzeń, dwa place zabaw, w tym ogrodzony tzw. ogródek jordanowski. Jeśli pasuje któreś popłudnie - zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: a ja juz prawie wakacyjnie 30.06.05, 09:33 A my się wybieramy na Wapienną w piatek...Dawno nas tam nie było. Ktoś będzie jeszcze? Paulinka wyjechała na kolonie to troszkę spokojniej pozyję Wszystkiego dobrego Wam zycze ...I tym podwójnym i tym pojedyńczym mamom... Buziaki i mam nadzieję do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: a ja juz prawie wakacyjnie 30.06.05, 10:15 Jolu no właśnie akurat teraz nie mam komu "sprzedać" Leszka, bo rodzice wyjechali na 3-tygodniowy wypoczynek nad morzem... Dzisiaj akurat przyjechali załatwić jakieś sprawy dosłownie na jeden dzień i chcą się nacieszyć wnukiem, więc pewnie im go podrzucę, a sama się zmyję...ale nie na długo, bo wieczorem ruszają spowrotem. A męża tradycyjnie nie ma calutkie dnie i wraca jak młody się kąpie i idzie spać... Co do spacerku na Widzewie, to może kiedyś się wybierzemy, ewentualnie na Stawy Stefańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: a ja juz prawie wakacyjnie 30.06.05, 11:26 No tak... to już sobie odpoczęłam... Właśnie rodzice zadzwonili do mnie, że ojcice załatwił sprawę i wracają nad morze... A jako, że to on jest najważniejszy, mnie mają nie powiem gdzie... :[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 dziewczyny pomozcie 30.06.05, 20:36 szukam poradni laktacyjnej bo moja Maja ma ogromne problemy z cycem - probowalam dac butle ale strasznie sie wscieka - ryczy potwornie zaden smoczek nuk, avent, canpol jej nie odpowiada. juz nie wiem co robic bo zaczela mi minimalnie tylko przybierac, ma 4 miesiace. bylam w CZMP w poradni ale pozal sie Boze. moze macie jakies namiary na kogos albo sprawdona poradnie?? Agata i Maja (02032005) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: dziewczyny pomozcie 30.06.05, 21:09 Patrzyłaś tu www.laktacja.pl/problemy/poradnie.html Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: dziewczyny pomozcie 30.06.05, 22:25 Agatko, a byłaś u pediatry z nią? Mówiłaś, że byłyście na szczepieniu i wówczas nie było jeszcze tak źle? Moze warto pojechać do niej? Na pewno Cię uspokoi i wszystko będzie dobrze Ja strasznie się denerwowałam przed karmieniem, bo zawsze małej coś nie pasowało i wydawało mi się, że wiecznie głodna a za pare tygodni przybrała, że hej. Najważniejsze, żebyś Ty się uspokoiła i myślała podczas karmienia o małej a nie stresowała się, bo ona wyczuwa Twój nastrój i zaczyna się niepokoić i tak w kółko Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze a małej na pewno nic nie będzie i da sobie radę, może przez te upały też ma swoje humory i apetyt mniejszy? Będziesz jutro na spacerku? Ja będę ok 12, jak masz ochotę to się spotkamy przed Twoim blokiem? Mój numer 0 503 162 484 Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 30.06.05, 23:35 coronella - synek bedzie lipcowy raczek tak jak ja ...o rany zaraz beda moje kolejne urodziny i to nie 18-te buuu madziki - uwazaj na siebie. wrocisz do pracy po nowym roku, ja tez tak planuje. do tego czasu mozemy spacerowac razem. tylko jedno mnie zastanawia: jak ty bedziesz chodzic na spacer z dwojeczka?!? spotkanie - Stawy Jana i Lasek Widzewski jest strasznie daleko od nas...a co myslicie o Botaniku, tam tez ladnie i jest malutki plac zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 01.07.05, 07:19 Madda to kiedy te urodzinki??? Do moich jeszcze pół roku. )) Co do spacerków to bardzo chętnie, może przy maleństwie prędzej się zorganizuję i regularnie będę chodzić, bo teraz to ciągle gdzieś jeździmy. ) A spacery z dwójeczką... no cóż, Leszek będzie chodził na nóżkach... tylko pewnie nie tam gdzie będziemy chcieli. ))))) Botanik jest super, w zeszłym roku nawet kupiłam sobie karnet i dość często odwiedzałam go z Leszkiem. ) Odpowiedz Link Zgłoś
k_szymczewska Łódzkie mamusie które rodziły w Koperniku.. 01.07.05, 13:21 Kobitki kochane, znalazłam dzisiaj wasze forum po tym jak kilkakrotnie bezskutecznie szukalam jakiejkolwiek odpowiedzi na moje zapytanie na forum eDziecko/ciaza i porod. Alboe nie znalazła się tam żadna łódzka mama albo zwyczajnie żadna z tamtejszych łódzkich mam nie poznała tego szpitala od tej strony. Bardzo prosze wszystkie mamy, które posiadają jakąkolwiek opinię na temat szpitala im. Mikołaja Kopernika, a dokładnie jego oddziału położniczego o podzielenie sie nią ze mną. jestem w 29tc i wkroczyłam obecnie w etap wybierania bezpiecznego i przyjaznego szpitala na poród, a ponieważ wiem, że Kopernik całkiem nieźle prosperuje finansowo i został nie tak dawno całkowicie odnowiony, to właśnie ten szpital wybrałam sobie jakby na pierwszy ogień. Dodam jeszcze, że do Łodzi przeprowadziłam się trzy miesiące temu, więc nawet nie mam tutaj możliwości rozpytania się wśród znajowych. Będę bardzo wdzieczna za wasze opnie, zarówno pozytywne jak i negatywne. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie które rodziły w Koperniku.. 01.07.05, 14:43 ja rodzilam w Koperniku, oprocz porodu lezalam tam jeszcze 3 razy. oddzial jest maly, wiec nie ma anonimowosci. polozne i pielegniarki bardzo mile, chociaz oczywiscie zawsze znajdzie sie jakas zolza. czysto. lazienki sa w pokojach, ale nie dla "duzych brzuchow". dla nich jest wspolna na korytarzu z dziwczynami,ktore juz urodzily. glos decydujacy ma tylko ordynator, cala reszta lekarzy jest mu podporzadkowana i sie go boi,nikt nie podejmie decyzji bez niego. w ogole gosc ma dosc specyficzny humor. slyszalam,ze poloznictwo w Koperniku ma byc zamkniete od nowego roku, bo za malo dzieci sie rodzi. ja rodzilam w tym szpitalu tylko dlatego,ze pracowala w nim moja mama. pielegniarki na oddziale noworodkowym sa niemile, oprocz dwoch kobitek. ja pobyt wspominam dobrze, ale nie wiem czy ci go polecac... Odpowiedz Link Zgłoś
k_szymczewska Re: Łódzkie mamusie które rodziły w Koperniku.. 01.07.05, 14:55 Madziu wielkie dzieki za informacje. Co do lekarza to prowadzę ciąże w prywatnym gabinecie doktora Rybińskiego - ordynatora ginekologicznego albo polożniczego (nie jestem pewna). Jestem z niego bardzo zadowolona, choć jego poczucie humoru rzeczywiście czasem przyprawia o dreszcze. Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Kopernik... 01.07.05, 23:59 tam jest jeden oddzial ginekologiczno-polozniczy. jak jestes u niego to spoko chociaz tak naprawde to lekarza przy porodzie nie ma...przychodzi tylko popatrzec i na koncu zszyc. wszystko dzieje sie pod okiem poloznej. no chyba ,ze jest cesarka. doktor Ryba /hihi taka ma ksywke, albo wszyscy mowia Szef-lacznie z personelem/ jest dobrym fachowcem. wyprowadzil moja siostre i urodzila teraz w maju slicznego chlopaczka, a nie miala wielu szans, bo miala usuniety 1 jajnik,a drugi ruszony. a z gosciem trzeba umiec rozmawiac i nie brac na powaznie tego co mowi, nie obrazac sie ,tylko oddac riposte. bardzo to lubi Odpowiedz Link Zgłoś
k_szymczewska Re: Kopernik... 03.07.05, 07:29 No to fajosko! Bardzo mnie podbudowalaś. Bardzo Ci dziekuje i pozdrawiam gorąco Ciebie i Mikołaja. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2 Dziewczyny, gdzie w Łodzi USG ciąży z nagraniem ? 01.07.05, 14:48 Może któras wie i poda jakieś namiary. Szukam dla mojej bratowej. Tutaj są łodzianki, więc mysle, że ktoś mi pomoże pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Dziewczyny, gdzie w Łodzi USG ciąży z nagrani 01.07.05, 15:14 Polecam USG u Dudarewicza, doskonały fachowiec, do tego za darmo nagrywa na przyniesionej przez siebie kasecie. Do USG genetycznego daje również nagraną płytę już od siebie, ale nie wiem czy do normalnego USG też. Cennik, telefon i adres są na jego stronie: www.genetyka.hg.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Dziewczyny, gdzie w Łodzi USG ciąży z nagrani 01.07.05, 23:04 Polecam USG na Radwańskiej (na miejscu można kupić krótką kasetę) - ja byłam zadowolona z zabiegu, formy rozmowy z lekarzem, dokładnością... super ech, a ja zamiast myśleć co wezmę na wyjazd to siedzę w necie - uzależnienie. dziś zrobiliśmy zakupy na wyjazd, jutro jeszcze przetwarzam truskawki i pakuję rzeczy pozdrawiamy - anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Dziewczyny, gdzie w Łodzi USG ciąży z nagrani 02.07.05, 00:01 ja tez wszystkie usg robilam na Radwanskiej. a doktor Dudarewicz jest chyba juz slynny w calej Lodzi fakt,ze zna sie na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Reportaż z Wapiennej. 01.07.05, 23:40 Dziewczyny, widziałyście materiał Toi? Paweł właśnie przywiózł nagranie od ojca (ona ma tę kablówkę). Z całości zmontowali (tylko) 5 minut. Szkoda, że tak mało, ale i tak widać i nas i nasze dzieciaszki. Zamieścili krótkie wypowiedzi Marty, jej kuzynki, Wioli i Pawła. Wszystkie przewijamy się gdzieś w tle, dzieci bawią się doskonale (Bartuś np. jest pokazany jak przez moment rąbie zapamiętale klockiem w blat stołu czyli robi to co lubi robić najbardziej ) Nagraliśmy ten reportaż na kasecie z USG Bartusiowymi - fajna pamiątka. A'propos USG - ja też polecam Dudarewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Reportaż z Wapiennej. 02.07.05, 10:53 Oczywiście oglądałam i też nagrałam, bo Leszek sporo tam się przewijał, ale i tak najlepiej wali w pianino. )) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Reportaż z Wapiennej. 02.07.05, 15:35 A JA NIE MAM TOYI I NIE WIDZIAŁAM Jak któraś mogłaby mi przegrać lub pożyczyć do przegrania to bym była bardzo wdzięczna. Tym bardziej, że słyszę o wywiadzie ze mną. Ale ja będę wolna jak skowronek dopiero od piatku bo w czwartek mam egzamin i szlaban na rozrywki. Niech mi któraś napisze czy może. A może by tak spotkanko popołudniowe może hortex? Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Reportaż z Wapiennej. 02.07.05, 23:19 Marta, faktycznie wywiadów z Tobą jest najwięcej - chyba 3 wejścia. Mamy dwa magnetowidy więc nie będzie problemu z przegraniem, tylko musimy jakoś umówić się z kasetą. Na spotkanko popołudniowe też jestem chętna, odpada tylko środa. Ale jeśli w Hortexie to ja raczej bez Bartusia, bo on coś ostatnio marudny strasznie i raczej nie dałby posiedzieć spokojnie i pogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Reportaż z Wapiennej. 04.07.05, 21:20 Ja mam w czwartek egzamin więc po jestem już każdego dnia do dyspozycji i się dostosuję. Miejsce jest obojętne. Jolu kup nową kasetę bo ja w domu mam jakieś takie niedobitki i już coś tam nagrane więc i tak bym musiała kupić. Mała usypia już bez mamy cycujemy tylko rano, a mąż ją super usypia i kąpie więc wieczory mam wolne. Może bez dzieci byłoby fajnie, jakiś ciepły wieczór w ogródku na Piotrkowskiej? A ja zamiast się uczyć to na forum. Już nie mam siły ale co będzie to będzie i tak będę miała wolne do września. HURAA Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Coronella podwójną mamą !!! 05.07.05, 23:34 Właśnie dostałam SMS-sa - dziś o 20.10 Dorotka urodziła synka - Pawła Mateusza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: Coronella podwójną mamą !!! 06.07.05, 11:02 Gratuluje Dorotko! I zycze wszystkiego najlepszego. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Coronella podwójną mamą !!! 06.07.05, 15:28 GRATULACJE !!! Witaj Pawełku ! Uściski Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Coronella podwójną mamą !!! 07.07.05, 00:39 Gratulacje!!! dla Mamy i malutkiego Pawełka DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama Re: Coronella podwójną mamą !!! 07.07.05, 08:50 Wielkie gratulacje i życzenia wszystkiego dobrego dla całej powiększonej Rodzinki Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Coronella podwójną mamą !!! 10.07.05, 19:53 Dorotko, gratuluje synka! Fajnie masz, ze poznasz jak to jest i z dziewusia i z chlopaczkiem. Zycze powodzenia i duuzo radosci ze smyka. Pawelku hop hop, ale fajnie ze w koncu sie zdecydowales! . Pozdrawiam wszystkich Viola Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Jestesmy juz w domu ! 10.07.05, 21:03 Dzięki Jolu za poinformowanie o narodzinach Pawełka A wam dziewczyny dzięki za miłe słowa ) Dzisiaj wróciliśmy do domu. Niestety, mały dostawał antybiotyk. Ale już cali, zdrowi i szczęśliwi cieszymy sie sobą. Pierwszy spacer tez już zaliczony. Dominika bardzo się cieszy, aż za bardzo, wciaz chce dzidzie całować, przytulać, ściskać myć, nawet swojego kochanego cycusia oddała !! Niesamowite! Przed nami pierwsza noc, trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
majkanna Re: Jestesmy juz w domu ! 10.07.05, 21:38 Ale masz wspaniala coreczke, oddala kochanego cyca! Nie moge uwierzyc. Ucaluj Pawelka i Dominisie, taka wspanialomyslna! Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Jestesmy juz w domu ! 11.07.05, 06:51 To naprawde super, ze Dominika taka szczesliwa z braciszka. No a ze cycusia oddala to juz przechodzi wszelka wspanialomyslnosc . ..No i jak tam pierwsza nocka minela? Z Pawelkiem wszystko dobrze, dlaczego podali mu antybiotyk?! Madda, ja tez chetnie spotkalabym sie ktoregos popoludnia z wieksza grupka. Moze i Dorotka pokazalaby nam Pawelka??? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 moze znowu sie spotkamy? 11.07.05, 01:25 czy nie bedzie juz jakiegos spotkania , najlepiej na powietrzu ? Zdrowie, Botanik?? bo ja wyjezdzam na poczatku sierpnia... a chetnie bym sie z Wami spotkala znowu na zywo Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Łódzkie mamusie !!! 11.07.05, 11:47 my na razie wychodzimy na krótko, ale za jakiś tydzien zaczniemy normalne spacerki, wtedy chętnie podjade na spotkanie Noc minela rewelacyjnie. Mały spał obok naszego łóżka (które zajmujemy w trójkę ) w swojej gondoli, pojadł ze 2 razy i przespał do 10 rano. Potem sniadanko i dalej drzemka, spi nadal Duzo spi, prawie cały czas. Antybiotk dostał, bo miał sporo podwyzszone leukocyty, które świadczą o jakiejś infekcji. Prawdopodobnie coś działo sie z łożyskiem. Podali osłonowo, najsłabszy, najłagodniejszy. Bali się, że może się coś z tego rozwinąć, zaatakować, wtedy będzie trzeba juz leczyc na całego. Dominika też tak miała, widocznie taki juz mój urok. Nie potrafię uchronić dzieci, ale tez i nie mam na to wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Łódzkie mamusie !!! 14.07.05, 12:53 hej dziewuszki, Dorotka super, że już jest was więcej - całuski dla Pawełka a my już wróciliśmy z kazimierza, było cuuuudownie, jedziemy tam jesienia i zima na weekend, a za rok z przyjaciólmi wynajmiemy całą chatę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! natalka bawiła się z kolezankami i kolegami, karmiła kozy i króliki, zwiedzała kazimierz i jaaadła ogromne ilości jedzenia (nawet kiełbaskę z ogniska), a my po urlopie z nia szykujemy się na samotny wypad nad morze (musimy od niej odpocząć - dała nam w kość, ma bardzo duże pokłady energii i tysiąc pomysłow na sekundę)... na spacerki jesteśmy chętne, co z wapienną latem ??? całuski dla wszystkich - anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 pewnie przerwa wakacyjna 14.07.05, 22:22 witajcie z powrotem cos tu zapanowala cisza i spokoj, dziewczyny pewnie powyjezdzaly proponowalam spotkanie pare postow wyzej, ale nic sie nie dzieje. a z Wapienna nie mam pojecia czy ktos tam zaglada, moze za cieplo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: pewnie przerwa wakacyjna 15.07.05, 11:32 Nie odzywałam się, bo byłam w niezbyt dobrej formie. Już wróciłam do zdrowia, ale dość porządnie mnie złamało tym razem... ( Teraz z kolei mamy problemy z kolejnymi kociaczkami, które urodziły się w niedzielę. Najmniejszy tyciutki kocurek nie przeżył już pierwszej nocy mimo naszych starań... a teraz walczymy o życie kotki, która urodziła się największa, ale widać była dosyć słaba... Siedzimy przy niej dzień i noc, podgrzewamy i karmimy... a na początku musieliśmy nauczyć się podawać zastrzyki z glukozy... Tak więc w chwili obecnej nie mogę wyjść z domu na dłużej niż 2 godzinki. Kicia niestety nadal nie potrafi sama znaleźć cysia u mamy i ciągnąć skutecznie. ( Leszek na kilka dni pojechał do stęsknionej babci i ją zamęcza. ) Dzisiaj muszę go odebrać... Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: pewnie przerwa wakacyjna 15.07.05, 22:53 oj fajnie ,ze sie odezwalas, bo juz zaczelam sie martwic ,ze cos sie stalo jak juz wszystko bedzie ok z kotkami i Ty sie bedziesz dobrze czula, to daj znac a wpadniemy do Was jestem do konca lipca w Łodzi, pozniej jedziemy na 2 tygodnie w okolice Borek. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 18.07.05, 18:51 Ciekawe coo się z wami dzieje. Ja uczyłam się do egzaminu, który na szczęście zdałam więc został mi już 1 we wrześniu no i w związku z tym szaleję. Mam propozycję spotkanka na basenie w Nowej Gdyni Co wy na to? W czwartek ma padać. Do godziny 16 wejście 10 zł/h. Dzieci do 3 lat gratis. Czy któraś była w Borkach na zalewem Sulejowskim. Co o tym miejscu myślicie? www.borki.pl/glowna.html Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 18.07.05, 23:03 w Borkach bylam dawno temu, kiedy jeszcze bylismy na studiach...fajnie bylo, teraz z pewnoscia jest jeszcze lepiej, bo sie napewno pozmienialo... a ja jade w ostatni weekend lipca na 2 tygodnie w okolice Borek razem z moja siostra i jej dzidzia /z maja jest/. odpoczniemy od mezow hehe chociaz ja sie zastanawiam jak wytrzymam z Marta /siostra/ i czy przypadkiem nie zamienilam siekierki na kijek ale bedzie fajnie, caly dom na wsi tylko dla nas/wlascicielka wyjezdza w cieple kraje i mamy podlewac kwiatki/, dwoje malych dzieci, bez TV /bo tam nie ma telewizora (!)/, radio odbiera tylko "spokojne melodie" - czy jakos tak i radio maryja !! ubaw po pachy...chyba trzeba jakies kasety ze soba zabrac, chociaz nie wiem czy magnetofon dziala, bo zapomnialam sie zapytac. no nic...mam nadzieje,ze odpoczne i nie zwariuje. jak jeden przestaje plakac,to zaczyna drugi 8-/ Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Pewno wszystkie na wakacjach???? 21.07.05, 10:19 Nie odezwałyście się hasło basen dzisiaj, pewno nikomu się nie chce. A samej też nie chce mi się jechać. Taki ponury dzień, no zupełnie nic się nie chce robić. No może tylko spać. Dziewczyny co tam u was słychać. Madzik jak tam Joasia ile już waży? Wstawiłam nowe zdjęcia na zobaczcie Zapraszam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=24357058&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Pewno wszystkie na wakacjach???? 21.07.05, 12:28 Oj myślałam o basenie, ale jakoś siebie tam nie widzę. Nawet nie wiem, czy zmieściłabym się w jakikolwiek kostium. Ostatnio jestem jakoś nie w formie. Wszystko mnie boli... Do tego wzięliśmy się w końcu za małe przemeblowanie sypialnie, żeby zrobić spanko dla Leszka, a łóżeczko zostawić Joasi... Będziemy chodzić po suficie, ale to już drobiazg... ) Niestety nie wiem ile waży moja laleczka, bo ginek robi mi tylko ogólne poglądowe USG bez pomiarów, a w ramach oszczędności nie wybieram się na dodatkowe pełne USG. Kupię za to materac Leszkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Pewno wszystkie na wakacjach???? 21.07.05, 12:53 basen bardzo fajnie, tylko za daleko dla mnie. bym musiala angazowac meza, a on raz jest w domu, raz go nie ma...poza tym mam takie postanowienie,ze od wrzesnia zaczne chodzic z Mikołajem na basen dla niemowlakow do Wodnisia. teraz maja przerwe wakacyjna, ruszaja od wrzesnia. dzisiaj bylismy z malym w Korczaku u okulisty. mial biedak robione sadowanie oczka. po raz drugi zreszta, bo w 3 m-cu tez sprawdzali i bylo drozne. zobaczymy czy to cos dalo, moze wreszcie przestanie mu lzawic. sama okulistka nie byla pewna czy ta sonda byla potrzebna. zobaczymy. strasznie plakal tez zamiescilam wczoraj nowe fotki, z okazji ukonczenia 5-go miesiaca. no teraz ma 5,5 wiec troche z opoznieniem rety! jeszcze chwila i bedziemy miec POŁ ROCZKU!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Pewno wszystkie na wakacjach???? 21.07.05, 21:48 Madda71 a w jakiej dzielnicy mieszkasz. Może tu byłoby ci bliżej virgo.wsinf.edu.pl/~angel/main.php?wid=617274796b756c&secid=2&PHPSESSID=80b7102d4dd1d120baa8e5cac1d7622d Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 plywanie,masaze i aerobik 21.07.05, 23:00 jakies 4 lata temu mialabym tam rzut beretem, bo mieszkalam na Paderewskiego. teraz juz nie przeprowadzilismy sie na Koziny. do Wodnisia zdecydowanie blizej no i prowadza tam zajecia specjalnie dla niemowlakow. ogladajac ta polecona strone przez ciebie troche sie rozmarzylam...bo tam jest masaz, a ja jeszcze w zyciu nie bylam na profesjonalnym. to musi byc cudowne uczucie ale nie podali cen! napisane ze do uzgodnienia. i kurde myslalam o jakims aerobiku...bo tu chuda jestem a brzuch mi wystaje hihi. probowalam robic brzuszki, ale jak nie mam nad soba bata to mi sie nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: plywanie,masaze i aerobik 22.07.05, 21:40 My z Oleńką chodzilismy jak skończyła 3 miesiące na basen, co niedziela na 9 rano do Nowej Gdyni. Musieliśmy wyjść z domu o 8.15 No i były właśnie tam te specjalne zajęcia i nawet chyba te same instruktorki. Ponieważ chodziłam razem z mężem to oboje mogliśmy razem uczestniczyć w zajęciach. Dlatego teraz tak nas ciągnie na ten basen. No i w N.G. też mają wodę ozonowaną a na Rzgowskiej już nie. Od wrześnie pewno znowu się zapiszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_nadia Wakacje wakacjami a żłobek??? 25.07.05, 09:06 Witam dziewczyny )) Pomóżcie! Muszę poszukać od września żłobka dla Nadii i nie wiem jaki w Łodzi jest godny polecenia??? Może macie jakiś pogląd na to? Nadia, na szczęście lubi bawić się z dziećmi i, mam nadzieję, że to pomoże Jej zaadoptować się do nowych warunków... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 27.07.05, 21:18 Wyjeżdzam na wakacje do 7 sierpnia na Wawrzkowiznę koło Belchatowa. Może jeszcze jakaś mam się skusi. No niech ten wątek aż tak mocnie nie spada Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 28.07.05, 22:14 chyba trzeba poczekac zeby watek ruszyl znowu "z kopyta"... Marta - nawet ja odpadne, bo wyjezdzam w niedziele (31/07) na 2 tygodnie ale jak tylko wroce napewno dorwe sie do kompa...bo tyle bede bez, ze sama sie zastanawiam jak to wytrzymam hihi pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 29.07.05, 12:32 Madziu udanego wyjazdu życzę i trochę zazdroszczę. ) Ja sporadycznie zaglądam tu ostatnio, bo czasu brakuje na wszystko. Chcemy ruszyć w tym roku z budową, a to wymaga trochę jeżdżenia i załatwiania papierków... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 29.07.05, 12:33 Marta również życzę udanego wyjazdu. ) Chętnie bym się skusiła, ale to niewykonalne w moim przypadku niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 29.07.05, 13:02 A ja i tak zapraszam wszystkie mamy na Wawrzkowiznę www.wawrzkowizna.com.pl/prezentacja.htm Dzisiaj w Dzienniku przeczytałam, że w Zalewie Sulejowskim Sinice. Dobrze, że nie jadę do Borków Na Wawrzkowiźnie na razie można się jeszcze kąpać i mam nadzieję że tak już zostanie. A jak nie to jest tam wiele innych atrakcji. Do zobaczenia za tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 do uslyszenia za 2 tygodnie :D 30.07.05, 00:57 trzymaj sie Madziki, jak wroce masz byc jeszcze w calosci, i zeby wam sie udalo wszystko pozalatwiac, bo wyobrazam sobie jak to w naszym kraju wyglada... marta28 udanych wakacji! papa Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Podciągam.. 05.08.05, 08:50 Podciągam wąteczek, bo coś spada ostatnio... wszyscy na wakacjach chyba... no oprócz mnie rzecz jasna. ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Zdjęcia moich dzieci :)) 05.08.05, 17:00 Ja tez nie na wakacjach I z powodu kolek syneczka, który dzisiaj kończy miesiąc chyba nigdzie nie pojedziemy Pochwalę się moimi pociechami foto.onet.pl/albumy/album.html?id=42150&q=dpinek&k=2 Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Zdjęcia moich dzieci :)) 07.08.05, 22:40 Witaj Dorotko Jestem między 1 wyjazdem a 2 więc tu zaglądam. Jakie piękne te Twoje skarby !!! I jak ten czas leci ! Przed chwilą w brzuszku i już taki duży synek na świecie. A mój Adaś właśnie zaczął chodzić ! 10 miesięcy i już go muszę ganiać ! Ściskam wszystkich mocno Magda i Adaś(16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Zdjęcia moich dzieci :)) 10.08.05, 22:24 Dorotko, śliczne zdjątka ślicznych dzieciaszków ) A my juz po wakacjach - właśnie się odmeldowuję. To pierwsze wakacje Bartusia. Był bardzo dzielny i (prawie ) grzeczny. Wszystko mu sie podobało. Aż miło patrzeć jak takie małe dziecko chłonie świat. A morzem był zachwycony. I wcale sie nie bał. Na razie tak króciutko - jak tylko znajdę chwilke czasu przygotuję jakieś zdjęcia i napiszę coś więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 W przelocie:) 08.08.05, 12:12 Wpadłam do domu na małą przepierkę i dalej w drogę. Cornella zdjęcia super, aż mi się zamarzyło Czekamy na dalsze)) Zamieściłam na zobaczcie nowe zdjęcia. Na naszej stronie mam opóźnienie bo mąż nie ma czasu jej zaktualizować na serwerze a już m u wszystko przygotowałam może dzisiaj ale nie obiecuję. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
coronella co z wapienna? 11.08.05, 13:12 Widze, ze sezon wakacyjny w pelni. Jolu, dzieki za kartke! Wlasnie sie zastanawialam, gdzie wybyliscie. Inne mamy tez na wakacjach ) My na razie w domu. Pawelek jest jeszcze za maly na zbyt dluga droge w foteliku. Jest wrazliwszy niz dominika na zmiane otoczenia, i nie chce go stresowac. Moze we wrzesniu? Czy na wapiennej cos dziala? zapisalam dominike do zlobka na osiedlu, ale ona nie chce tu chodzic, chce na wapienna! Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 jestem z powrotem:) 14.08.05, 22:22 hej juz jestem z powrotem, 2 tygodnie minely. bylo fajnie, nawet nie bylo duzo zgrzytow miedzy mna a moja siostra pogoda troche nie dopisala... coronella - jejku czlowiek wyjezdza na chwile a synus ma juz m-c! ) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Zdjęcia wakacyjne i nie tylko 17.08.05, 08:35 Zapraszam na stronkę internetową Bartusia. Mężuś się sprężył i już są tam fotki z wakacji: mail.widzew.net/~ppn/wakacje-01.html Dodatkowe komentarze w Kronice Bartusia: mail.widzew.net/~ppn/kronika-07-05.html Odpowiedz Link Zgłoś