Dodaj do ulubionych

Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc

06.01.06, 10:09
Jak już wcześniej pisałyśmy o tym jak to fajnie że będziemy miały majowe
dzieciaczki, że nie będziemy miały tych wielkich brzuchów latem kiedy jest
goroąco, tylko będziemy rozkoszować się naszymi pociechami, to jednak jedna
myśl zaprząta mi głowę:
mianowicie, że mi osobiście żal będzie tych wszystkich owoców lata,
truskawki, czereśnie, maliny, wiśnie i te inne świeże smakołyki, których nie
możemy pojeść sobie teraz, a i później też się nie bardzo nam uda.
Poza tym jak juz wspomniałam bardzo się cieszę że to będzie maj.
Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • anja.t Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 10:11
      No niestety z tymi owocami bedzie cięzko. Szczególnie za truskawkami i
      czereśniami będę tęsknić. Ale już raz to przeżyłam i zapewniam was, że dzidzia
      rekompensuje takie tęsknoty.
    • lila_m Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 10:11

Karmienie dziecka wyklucza jedzenie owoców? Naprawdę?
      Hmm, to będę robiła mrożonki, kompociki i dżemy smile
      • anja.t Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 10:13
        Raczej wyklucza truskawki, cytrusy, owoce pestkowe. A to po to aby zpobiec
        kolkom i uczuleniom.
        • lila_m Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 10:35
          Uuuu,
          a ja mam bzika na punkcie truskawek, mogę w sezonie zjeść spokojnie dwa kilo w
          ciągu dnia ....
          Ale tak jak pisała Pszczółka - damy radę smile A ja się będę bawić w kuchni w
          robienie przetworów (czy to jest jakieś zboczenie? uwielbiam robić dżemy,
          kompoty, paprać się z drelowaniem ... mogłabym mieszkać na wsi i mieć wielki
          sad i ogród, chociaż pewnie wtedy nie sprawiałoby mi to takiej przyjemności...)

pozdrawiam, Lila

P.S. Idę wyciągnąć z zamrażarki truskawki smile Zrobię koktajl smile
    • pszczolka2 Damy rade:) Będzie ciężko ale pokonamy to!!! 06.01.06, 10:15
      Zapewniam Wassmile

Pozdrawiam,Ola
      • kkatie trzymam za Was kciuki ;) 06.01.06, 10:37
        ja nie zamierzam karmic piersia, po moich poprzednich "przezyciach" mam uraz.
        wiec ja sobie pojem :p
        • pszczolka2 Kkatie:) 06.01.06, 10:49
          Jeszcze nic nie jest tak do końca przesądzone co do karmienia, może okazać się,
          że to będzie coś wspaniałego, każde dziecko jest inne, widać starszy synek to
          brutal hihi - żartuje (wiem bywa naprawde różnie) ale może warto spróbować co?
          A truskaweczki zjesz za roksmile

Pozdrawiam,Ola
          • kkatie Re: Kkatie:) 06.01.06, 11:02
            powiem Ci, ze u mnie to chyba juz tak, bo nawet nie chce o tym slyszec, tak
            jestem na tym punkcie przewrazliwiona. nawet nie chce probowac sad(
            na szczescie rodzina mnie nie dobija gadaniem na ten temat, jak poprzednio.
            wiec lepiej sie czuje, ze to zaakceptowali, choc to nie ich sprawa. ale
            naprawde czulam sie strasznie jak mnie nawet znajome (nie kolezanki, po prostu
            znajome) pytaly czy karmie piersia?
            wkurzalo mnie to niesamowicie, co to kogo obchodzilo?
            mi w zyciu do glowy nie przyszlo, zeby moja siostre ktora blizniaki urodzila
            pytac czy karmi piersia. po prostu mnie to nie interesowalo, wazne ze dzieci
            zdrowe byly. a pozniej okazalo sie, ze wzgledow medycznych karmila butla i od
            razu poczulam sie lepiej smile
            ale sie rozpisalam nie na temat wink
            pozdrawiam
            • pszczolka2 Re: Kkatie:) 06.01.06, 11:10
              Rozumiem Ciebiesmile Dla mnie też to znaczenia nie ma. Jak będe karmić to będe,
              jak nie to nie. Dlatego zapytałam, być może się "skusisz" hihi.

Pozdrawiam,Ola
    • dido_dido Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 10:59
      A dlaczego z góry wykluczacie możliwość jedzenia owoców i przyjmujecie wersję
      pesymistyczną? Przecież nie zawsze dziecko jest alergikiem lub ma skłonności do
      kolek. Pisze to jako matka, która wykarmiła piersią dwójkę swoich pociech i nie
      stosowała ŻADNEJ diety. Karmiąc miesięcznego noworodka (urodzonego w grudniu)
      jadłam cytrusy, zypy fasolową i grochową, nabiał i w ogóle wszystko na co
      miałam ochotę. W przypadku syna urodzonego w marcu nawet mi do głowy nie
      przyszło zrezygnować z sezonowych owoców. A chłopcy mimo mojego beztroskiego
      sposobu odżywiania byli zdrowi, spokojni i pogodni.
      Czego i Wam życzę!
      Iwona
      • pszczolka2 Oczywiście!!! Masz racje Dido:) Nie ma co zakładać 06.01.06, 11:09
        Najwidoczniej mialaś szczęściesmile Obyśmy WSZYSTKIE takie miałysmile

Pozdrawiam,Ola
        • anja.t Re: Oczywiście!!! Masz racje Dido:) Nie ma co zak 06.01.06, 11:36
          ale ja akurat mam niemiłe wspomnienia z próbowania tych smakołyków. I chyba w
          dzisiejszych czasach rzadko się zdarza aby można było sobie tak folgowaćsad
          • magdacz1 Re: Oczywiście!!! Masz racje Dido:) Nie ma co zak 06.01.06, 11:44
            No właśnie ja też mam złe doświadczenia, I dziecko urodziłam w sierpniu i nie
            mogłam jeść różności, z owoców tylko jabłka a i z reszta nie było najlepiej.
    • izuniap78 Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 11:46
      Ja też będę pewnie cierpiała z powodu niejedzenia truskaweczek, ale przeżyję to
      (najważniejsza będzie dzidzia). Na szcęście moja zapobiegliwa mama zrobiła
      mrożonki, które sobie teraz podjadam.
      POzdrawiam, Iza.
    • maga202 Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 12:12
      Co Wy wymyślacie z tymi owocami, nie przesadzajcie. Słyszałam tylko o truskawkach a i na nie dziecko nie musi mieć alergii. Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała. Ja jadłam przy karmieniu wszystkie owoce jakie mi się tylko zamarzyły, pomijając cytrusy i truskawki bo mój synek miał na nie alergię ale przekonałam się o tym jak dostał wysypki. Nie ma co wydziwiać, trzeba spróbować.
      Pozdrawiam Magda
      • dido_dido Re: Odnośnie tego że maj to piękny miesiąc 06.01.06, 12:42
        Magda,
        Popieram na całej linii!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka