an555 10.01.08, 23:49 Dziewczyny jak podajecie maluchom ugotowane żółtko? Ja zgniatam widelcem i dodaje do zupki jarzynowej a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rengur Re: żółtko 11.01.08, 09:18 Ja wlewałam surowe żółtko do zupki i jeszcze chwilę gotowałam (no ale ja sama gotuję). Czasem robiłam lan kluseczki na mleku. Ale teraz to podaję już całe jajko 3-4 razy w tygodniu, po prostu robię jajecznice na parze, na maśle, do tego kruszę trochę bułki i kolacja gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: żółtko 11.01.08, 10:51 Po prostu gotowałam na twardo, rozgniatałam żółtko widelcem z odrobiną roztopionego masła, żeby było rzadsze. Dodaje trochę soli. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
buns Re: ja wcale nie daje 12.01.08, 16:21 Surowe do zupki dodaję, gotuję chwilę. Aga taką zupkę woli od mięsnej Całego jajka jeszcze nie podałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ominix Re: żółtko 12.01.08, 23:03 Ja samego tez nie dawałam.Młody je pulpety z całym jajkiem i póki co jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś