caramamma 04.02.05, 22:41 Drogie forumowiczki, jakie książki o wychowaniu dzieci znacie i polecacie? pozdr Klara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szrekowa Re: ksiązki o wychowaniu 18.03.05, 13:51 Faber, Mazlish "Wyzwoleni rodzice, wyzwolone dzieci" oraz inne książki tych pań, A. Samson "Książeczka dla przestraszonych rodziców". Jeszcze McKenzie "Kiedy pozwolić, kiedy zabronić", ale do tej mam parę zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
opieniek1 Re: ksiązki o wychowaniu 18.03.05, 14:48 T.Gordon "Wychowanie bez porazek" Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: ksiązki o wychowaniu 18.03.05, 14:57 opieniek1 napisała: > T.Gordon "Wychowanie bez porazek" Ja też ją polecam. Najbardziej ze wszystkich, które znam. Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: ksiązki o wychowaniu 18.03.05, 14:52 polecam Wychować szczęśliwe dziecko Jan Parker, Jan Stimpson Odpowiedz Link Zgłoś
gopio1 Re: ksiązki o wychowaniu 18.03.05, 20:05 1. Dobra milosc - co robic, by nasze dzieci mialy udane zycie (W. Eichelberger i A. Samson) 2. 365 pomyslow jak wychowac wspaniale dzieci (S. Ellison i B. Barnett) 3. Emocjonalny i fizycznny rozwoj twojego dziecka przez pierwsze lata zycia: punkty zwrotne (dr T. Berry Brazelton) 4. Jak mowic, zeby dzieci nas sluchaly, jak sluchac, zeby dzieci do nas mowily (A. Faber i E. Mazlish) Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
princessa7 Re: ksiązki o wychowaniu 18.03.05, 20:26 Janet G. Woititz "jak stworzyć dziecku wymarzone dzieciństwo" Robert MacKenzie "Kiedy pozwolić, kiedy zabronić" Kewin Steede "10 błędów popełnianych przez dobrych rodziców" "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat" Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Do Princessy7 18.03.05, 21:14 A pamiętasz może autora "Rozwoju psychicznego od 0 do 10 lat"?. Kiedyś sama polecałam tę książkę jako bardzo dobrą, chcę do niej wrócić ale nie mogę namierzyć swojej wypowiedzi przez wyszukiwarkę. Będę wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
princessa7 Re: Do Princessy7 18.03.05, 21:38 pewnie. FRANCES L. ILG, LOUISE BATES AMES, SIDNEY M. BAKER "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat" Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
agades Re: Do Princessy7 09.04.05, 22:21 hello! ja również polecam T. Gordon "wychowanie bez porażek" Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: ksiązki o wychowaniu 18.03.05, 20:26 ROZSĄDNE DZIECKO jest to ksiązka jak wychować samodzielnego człowieka "pytaj i słuchaj kochaj i wymagaj" Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: ksiązki o wychowaniu 24.03.05, 09:23 "Jak wychowywac dziecko i nie oszaleć" rzecz o dyscyplinie praktycznej K. Leman Odpowiedz Link Zgłoś