Dodaj do ulubionych

OWŁOSIONA

01.08.07, 16:20
Mam 13 lat i... owłosione nogi
chciałabym zrobić sobie depilację,
ale niewiem jak poprosić o to moją
mamę. Czy nie jestem za mała na
takie rzeczy??? sad
Obserwuj wątek
    • ibulka Re: OWŁOSIONA 01.08.07, 17:23
      nie, nie jesteś smile

po wakacjach idziesz do gimnazjum, tak?
      w gimnazjum dziewczyny bardziej zwracają już uwagę na wygląd - zwłaszcza te ze
      starszych klas. nogi wydepilować możesz zwykłą maszynką do golenia - polecam
      Gillette dla kobiet, różowe - tylko ostrożnie, bo możesz się zaciąć.
      kremy do golenia (wszelkie Veet i inne) na razie odstaw, osobiście polecam maszynkę.

no i pamiętaj o wydepilowaniu pach, a jeśli chcesz - również okolic bikini, żeby
      włoski nie wyłaziły z majtek na wuefie wink

z mamą też możesz porozmawiać na ten temat, obie jesteście w końcu kobietami, a
      może mama coś ci doradzi albo odradzi? wink
      • makurokurosek Re: OWŁOSIONA 08.08.07, 22:24
        ja polecam depilator, wosk.jeżeli masz duże owłosienie to goląc maszynką je
        wzmocnisz.
    • aurora_project Re: OWŁOSIONA 14.08.07, 10:26
      Wiesz, z racji płci nigdy nie miałem z tym problemu ( w sensie nigdy nie miałem
      potrzeby się depilować ;o) ) Ale jedyna rada jakiej moge Ci udzielić to najpierw
      zanim zaczniesz działać i eksperymentować na sobie pogadaj o tym z mamą ;o) ona
      napewno ma dużo większe doświadczenie w tych sprawach i napewno da Ci lepsze
      rady niż - z całym szacunkiem forumowicze ;o). A co do depilacji okolic bikini,
      to prawda, nie zapominaj o tym... moge Ci powiedzieć że z punktu widzenia faceta
      to bardzo ważne i sam zwracam na to uwage u kobiet ;o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka