Dodaj do ulubionych

Ulubione jedzonko

06.03.05, 21:40
Drogie mamusie!
Bardzo bym prosiła o przepisy na potrawy, które bardzo lubią wasze dzieciaczki. Mój roczniak jest niejadkiem, może nie skrajnym, bo waży prawidłowo, ale ile ja się z nim naużeram.... poza tym nie lubi warzyw, mięso jak ma dobry humor. Może coś doradzicie, wiem, że każde dziecko jest inne, ale mam nadzieję, że trafię na przepisy na dania, które posmakują mojemu synkowi. Nie chodzi mi o przesyłanie 100-200 przepisów, wystarczy nawet jeden fajny i sprawdzony. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • martamaria10 Re: Ulubione jedzonko 06.03.05, 23:04
      Ja to mam szczęście! Moja córa (1,5 roku) lubi sobie dobrze zjeść, chociaż
      oczywiście nie wszystko jej odpowiada. Niestety, żadnych ciekawych przepisów Ci
      nie podam, bo po prostu Ola uwielbia najzwyklejsze zupy i to z mięsem.
      Najbardziej ukochane to: barszcz biały z ziemniakami, pomidorowa z makaronem i
      filetem z indyka, krupnik z królikiem.
      Pzdr, Marta
    • polaola Re: Ulubione jedzonko 07.03.05, 11:56
      Ulubione jedzonko mojej corki (15 miesiecy) to kluski swiderki (najfajniejsze
      sa te kolorowe, zielone - z dodatkiem szpinaku lub czerwone - z dodatkiem
      marchewki). Koniecznie pozwolic jesc paluchami smile)
    • szpiczak Re: Ulubione jedzonko 07.03.05, 14:41
      tosty (sandwiche)z zoltym serem i wedlinka
    • szpiczak Re: Ulubione jedzonko 07.03.05, 14:44
      zapomnialam dodac ze pierogi ruskie ze smietanka to tez co moglby jesc na okraglo
    • amb25 Re: Ulubione jedzonko 08.03.05, 14:15
      Nasz oczywiście rosół (czysty bez niczego!) z makaronem . Uwielbia krupnik i
      kaszę mazurską. Krupnik to jedyne danie w którym nie przeszkadzają mu warzywa.
      Oczywiście jajka (w każdej postaci) i parówki (ale staram się rzadka je
      podawać). Pierogi z mięsem i ruskie też są ok. Lubi jeszcze ziemnniaki, kluski
      ziemniaczane mniej.
    • monika29lodz Re: Ulubione jedzonko 09.06.05, 23:14
      hejka moja malutka ma roczek a ulubione jedzonko to leniwe z cynamonem i polane
      jogurtem nat.ewentualnie kluseczki z serka waniliowego kladzione
      lyzeczka ,nastepnie sa parowki i pomidorowkasmile
    • kakuja Re: Ulubione jedzonko 10.06.05, 13:05
      moj synus 2 lata zajada sie kluskami slaskimi ,uwielbia makaron z
      owocami ,krupnik z kaszy jaglanej,w sumie zjada to co mama naszykuje,nie ma z
      nim problemu,te wypiane dania to jego ulubione.
    • izia30 Re: Ulubione jedzonko 10.06.05, 13:31
      moje dziecko tez jest niejadkiem, wcale sie nie uzeram wychodze z zalozenia ze
      samo sie nie zaglodzi, nie chce jesc to nie, potrafi strajkowac dzien dwa i
      zaczyna jesc znowu.
      nic na sile!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka