aniaim 25.08.05, 15:12 wertuję te wszystkie strony wszędzie widzę "Wróć do formy po porodzie" niech ktoś mi powie jak to zrobić po cesarce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: cesarka 25.08.05, 15:16 chyba tak samo tylko moze brzuszki troszke poźniej Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: cesarka 25.08.05, 17:24 Dopiszę sie za Moofką. sposoby te same,tylko na początku trzeba bardziej ostrożnie ćwiczyc zeby się nie przeforsowac. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: cesarka 25.08.05, 18:00 Podtrzymuje zdanie poprzedniczek...też miałam 2 cesarki i zawsze powolutku,małymi kroczkami..jedynie przy 2 cesarce musiałam uważać ze wzgledów zdrowotnych... Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysz2 Re: cesarka 25.08.05, 18:04 po cesarce dozwolone sa sporty nie obciazajace nadmiernie miesni brzucha. Mozesz wskoczyc na rower, spacerowac, plywac itp. Na forum mama-cud jest watek o zbawiennym wplywie hula hop na poporodowy brzuszek. Mozesz cwiczyc siedzac na forum - napinasz miesnie, wytrzymujesz tak kilka sekund i rozluzniasz.... Ja tak sobie siedze i klikam a brzucho sie trenuje Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: cesarka 25.08.05, 20:48 Mialam planowa cesarke. Pierwsze 2 doby byly okropne, nastepne 3 takie sobie (mocno takie sobie), a 5-tego dnia sciagneli mi szwy i zrobilo sie super. Robilam wszystko na co mialam ochote (tzn. nic na sile, jak boli, czujesz opor ciala przestan natychmiast). Chodzilam na dlugie spacery, nosilam malego ile chciaam, a po ok. 6 tygodniach problem uznalam za zakonczony z wyjatkiem brzydkiej blizny (mam sklonnosc do brzydkich zbliznowacen((). Ale na to pomogla w duzej mierze taka specjalna masc. Glowa do gory. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
migotka2000 A od kiedy wolno robić brzuszki po cc? 30.08.05, 14:36 Po pierwszej ciąży czekałam 3 miesiące i mam wrażenie, że niepotrzebnie tak długo. Potem już nie maiłam takiego poweru do ćwiczeń i brzuch w zasadzie pozostał. Teraz rośnie nowy)), ale po rozwiązaniu, nie chcę przegapić sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
niki76 Re: A od kiedy wolno robić brzuszki po cc? 30.08.05, 23:30 Można zaczynac już kilka dni po cieciu. Oczywiście nie forsowne "szkolne" brzuszki, ale tylko spięcie mięśni brzucha bez wykonywania ruchów tzw ćw. izometyczne. Najlepiej wykonywac na leżąco , nogi zgięte i po prostu delikatnie napinamy mieśnie przez kilka sek.( 2-5) kilka razy 8-10, powtarzamy te czynność kilka razy w ciagu dnia. -rehabilitantka po cc Odpowiedz Link Zgłoś
migotka2000 Re: A od kiedy wolno robić brzuszki po cc? 31.08.05, 07:15 Dzięki, teraz nie zaniedbam sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś