20.02.17, 17:59
Witam. Mam do Was troszkę nie fajne pytanie.
Otóż współżyłam z jednym partnerem 16 grudnia i to był mój ostatni seksualny kontakt z nim. Wróciłam do mojego byłego partera i współzyłam z nim od 20 grudnia, przez pare dni z rzędu..;]
Tylko że stosunek o***ty z tamtym parterem czyli 16-ego był chwilowy bez zabezpieczenia, nie skończony tzn on nie skończył, może ok, minuty bez gumki bo bałam się bez zabezpieczenia.
Z tym aktualnym parterem współżyłam bez zabezpieczenia i kończył w srodku.
Miesiączkę miałam 8 grudnia. Mam myśli czy jest możliwość zeby mój były partner nie był ojcem dziecka;/
cykle 29-30 dni
chciałam jeszcze napisać ze po usg termin porodu mi wyszedł na 5 dni pozniejszy niz ten ktory mi wyznaczyła ginekolog. Bo od dnia ostatniej miesiaczki dodała 2 tygodnie. no a z usg wychodzi ze termin porodu mam 5 dni pozniej

Obserwuj wątek
    • albertynaa Re: ojcostwo 20.02.17, 23:12
      Każdy sex bez zabezpieczenia może zakończyć się ciążą. Nawet ten sekundowy - do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden plemnik.

Ps. Zawsze tak szybko zmieniasz partnerów?
      • angeka2 Re: ojcostwo 26.03.17, 14:53
        Z ciekawości: jaki obowiązuje termin żałoby po poprzednim partnerze?
    • teligo Re: ojcostwo 21.02.17, 08:23
      Bardziej realne jest ojcostwo partnera, z którym współżyłaś od 12 dnia cyklu, skoro cykle masz zazwyczaj 29-30 dni.
      Niestety ojcostwo poprzedniego partnera nie jest wykluczone, choć stosunek wyglądał jak opisujesz i odbył się w 8 dc.
    • lucyjkama Re: ojcostwo 21.02.17, 09:03
      Obaj partnerzy rasy białej? Czy któryś jest czarny? Jak obaj niali to co się przejmujesz, mało to facetów wychowuje nie swoje dzieci... tongue_out
      • lucyjkama Re: ojcostwo 21.02.17, 09:05
        Ech te telefony.... Jak obaj BIALI -miało być
        • e_le_n_a Re: ojcostwo 21.02.17, 22:23
          I to jest złota rada wink
          A tak serio to czasem w najmniej oczekiwanych momentach wychodzą takie niespodzianki.Lepiej wiedzieć chyba smile
    • roksanka1987 Re: ojcostwo 24.02.17, 18:01
      To byl moj drugi partner. Partner z ktorym wspolzylam po 20 grudnia byl moim facetem przez pare ladnych lat ale sie rozstslismy. Dalam szanse temu drugiemu oartnerowi ale nie wyszlo z mojej winy. Wiec prosze od razu tak zle nie oceniac. Kazdy popelnia bledy. Dziekuje za odpowiedzi. Watpie zeby partner z 16ego byl ojcem.bo z tego co kojarze to wlasnie mialam w czasie swiat owulacje
      • e_le_n_a Re: ojcostwo 24.02.17, 23:23
        Daj spokój,po co się tłumaczysz? smile
        Twoje życie,Twoja sprawa.
        Zawsze i wszędzie znajdzie się ktoś,kto musi dosr... innemu żeby zaspokoić swoje kompleksy. Powodzenia smile
        • niu13 Re: ojcostwo 25.02.17, 09:29
          Historia jak z serialu. Po stosunku z 8 dc mogłaś pomyśleć o osławionej tabletce dzień po. Teoretycznie zapłodnienie możliwe, choć nie znam ani jednej historii dziecka poczętego w ten sposób, tzn. bez wytrysku do środka. Jeśli ktoś zna, proszę mnie oświecić
          • malgosiek2 Re: ojcostwo 25.02.17, 11:21
            Po pierwsze, plemniki mogą znajdować się również w preejakulacie - wydzielinie, która wydostaje się z cewki podczas stosunku często na długo przed orgazmem, więc do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik.
            • niu13 Re: ojcostwo 25.02.17, 14:06
              Oczywiście, że mogą, tylko gdzie są te wszystkie dzieci poczęte tą metodą?
              • gadolinn Re: ojcostwo 08.03.17, 20:17
                niczym sie nie roznia od innych - sa wsrod nas
            • 3-mamuska Re: ojcostwo 09.03.17, 15:01
              malgosiek2 napisała:

> Po pierwsze, plemniki mogą znajdować się również w preejakulacie - wydzielinie,
              > która wydostaje się z cewki podczas stosunku często na długo przed orgazmem, w
              > ięc do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik.

Oczywiście ze potrzebny jeden, ale to zależy od jakości spermy i ruchliwości plemników.
              Masa ich ginie po "drodze" wiec jeśli nie ma pełnego wytrysku ,raczej cieżko mowić o wysokim prawdopodobieństwie ciazy z takiego stosunku.
              -----------------
              Życie ma ty­le ko­lorów, ile pot­ra­fisz w nim dostrzec.
          • 3-mamuska Re: ojcostwo 09.03.17, 14:59
            niu13 napisał(a):

> Historia jak z serialu. Po stosunku z 8 dc mogłaś pomyśleć o osławionej tabletc
            > e dzień po. Teoretycznie zapłodnienie możliwe, choć nie znam ani jednej histori
            > i dziecka poczętego w ten sposób, tzn. bez wytrysku do środka. Jeśli ktoś zna,
            > proszę mnie oświecić

Moj syn został poczęty 9 dnia cyklu ,to znaczy tego dnia był jeden jednym możliwym dniem.
            Cykle 28 dni.
            • e_le_n_a Re: ojcostwo 09.03.17, 19:59
              Tak to już bywa z owulacją,nie znasz dnia ani godziny wink
            • roksanka1987 Re: ojcostwo 13.03.17, 12:44
              3-mamuska napisała:

> niu13 napisał(a):
              >
              > > Historia jak z serialu. Po stosunku z 8 dc mogłaś pomyśleć o osławionej t
              > abletc
              > > e dzień po. Teoretycznie zapłodnienie możliwe, choć nie znam ani jednej h
              > istori
              > > i dziecka poczętego w ten sposób, tzn. bez wytrysku do środka. Jeśli ktoś
              > zna,
              > > proszę mnie oświecić
              >
              > Moj syn został poczęty 9 dnia cyklu ,to znaczy tego dnia był jeden jednym możli
              > wym dniem.
              > Cykle 28 dni.
              >

No dobrze. Piszesz, ze zostal poczety 9 dnia cyklu. Czy ten stosunek byl podobny w tym 9 dniu do mojego? Czyli ok. 1 min bez prezerwatywy bez wytrysku? I jak to sie ma z cyklami miesiaczkowymi?
              • e_le_n_a Re: ojcostwo 13.03.17, 18:44
                Dziewczynom chyba chodzi o to że wydostający się przed wytryskiem preejakulat również zawiera plemniki a nawet podobno jest ich w nim dużo.I taki płynek spokojnie wyleje się w dwie sekundy. Ale trzeba mieć wyjątkowe szczęście żeby tak zaciążyć smile ja zaszłam w drugą ciążę bez wytrysku w środku ,z tym że miałam wtedy płodne smile
                • roksanka1987 Re: ojcostwo 13.03.17, 19:06
                  No rozumiem
                  A moge wiedziec jakie mialas cykle i czy regularne?
                  • e_le_n_a Re: ojcostwo 13.03.17, 20:19
                    28 dni i regularne.karmiłam wtedy jeszcze piersią.
                    • roksanka1987 Re: ojcostwo 14.03.17, 08:26
                      e_le_n_a napisał(a):

> 28 dni i regularne.karmiłam wtedy jeszcze piersią.
                      >
                      A stosunek jaki byl? Z finiszem czy bez?
                      • e_le_n_a Re: ojcostwo 14.03.17, 13:54
                        na chwilę przed ubraniem gumki,która na bank była cała. Od tego czasu oduczyłam się "wejdę tylko na chwilę",w dni płodne wink
                        • roksanka1987 Re: ojcostwo 15.03.17, 14:40
                          e_le_n_a napisał(a):

> na chwilę przed ubraniem gumki,która na bank była cała. Od tego czasu oduczyłam
                          > się "wejdę tylko na chwilę",w dni płodne wink
                          >

No ale napisalas ze to byly dni plodne, a u mnie no raczej.nie byly
                          • e_le_n_a Re: ojcostwo 15.03.17, 17:44
                            No tak i dlatego myślę że nie masz się czym martwić smile
        • roksanka1987 Re: ojcostwo 25.02.17, 19:07
          e_le_n_a napisał(a):

> Daj spokój,po co się tłumaczysz? smile
          > Twoje życie,Twoja sprawa.
          > Zawsze i wszędzie znajdzie się ktoś,kto musi dosr... innemu żeby zaspokoić swoj
          > e kompleksy. Powodzenia smile
          >

Ale jednak to przykre. Bo od razu mysla o takiej osobie jak.najgorzej. w pierwszym usg wyszlo ze ciaza jeszcze jest mlodsza i termin porodu mam na 5 dni pozniej niz termin wyznaczony przez ginekolog. A jak wiadomo dodaja od.ostatniej miesiaczki 2 tygodnie bo mniej wiecej tak wypada owulacja. A czesto lekarze opieraja termin porodu z daty wyznaczonej z pierwszego.usg. wiec raczej nie mam co.sie martwicsmile
          • e_le_n_a Re: ojcostwo 25.02.17, 19:25
            Rozumiem ale wiesz...ludzi nie zmienisz a swoje podejście do ich komentarzy zawsze możesz smile trzymaj sie smile
    • iziula1 Re: ojcostwo 25.02.17, 21:05
      Możesz wykonać test na ojcostwo w trakcie ciąży. Wystarczy pobrać materiał genetyczny płodu do badania i porównać to z próbką potencjalnych ojców/ojca. W tym wypadku wystarczy próbka od jednego z nich. Potwierdzenie wyklucza jednocześnie drugiego z kandydatów.
      Tłumaczyć się z niczego i nikomu nie musisz, to twoja sprawa z kim i kiedy sypiasz.
      zadbaj tylko o swój spokój i wykonaj takie badania aby mieć pewność kto jest ojcem. Dla urodzonego dziecka to też będzie ważne.
      Pozdrawiam.
      • dexia Re: ojcostwo 25.02.17, 21:37
        Ale to sie chyba wiaze z amniopunkcja, wiec raczej ryzykowne. Chyba, ze sa juz noowczesniejsze metody? Jak dziecko sie urodzi to moze bedzie tak podbne do taty, ze watpliwosci sie same rozwieja, oby tylko po mysli autorki :p
        • iziula1 Re: ojcostwo 25.02.17, 21:41
          dexia napisała:

> Ale to sie chyba wiaze z amniopunkcja, wiec raczej ryzykowne. Chyba, ze sa j
          > uz noowczesniejsze metody? Jak dziecko sie urodzi to moze bedzie tak podbne do
          > taty, ze watpliwosci sie same rozwieja, oby tylko po mysli autorki :p

Ryzyko jest bardzo niskie. Coś około 0,5-1,00 % więc niewielkie.
          Decyzja należy do autorki wątku. Skoro ma wątpliwości teraz, to po porodzie niepewność wróci. A podobieństwo.... zależy jak się geny "rozłożą" smile
          • teligo Re: ojcostwo 25.02.17, 22:02
            Oczywiście badanie na ojcostwo można wykonać już po porodzie, wtedy nie ma żadnego ryzyka. Ponieważ prawdopodobieństwo, że partner pierwszy jest ojcem jest bardzo małe, ja potwierdziłabym ojcostwo dopiero wtedy. No chyba, że stres z tym związany byłby ogromny, to wtedy lepiej amniopunkcja, bo stres w ciąży może być nawet bardziej szkodliwy.
          • immicunt Re: ojcostwo 19.03.17, 10:40
            Super uwaga...jak podobne to git😝. Nawet jak nie jego. Po co goscia martwic? Malo ma na glowie?
    • lidek0 Re: ojcostwo 17.03.17, 06:48
      Ja bym tak czy inaczej dla własnego spokoju po porodzie zrobiła badania genetyczne, często niestety po kilku latach może przyjść przykra niespodzianka a domniemamy tatuś dowie się, że był oszukiwany sad
      • e_le_n_a Re: ojcostwo 17.03.17, 11:44
        Właśnie na innym forum natknęłam się przed chwilą na to samo pytanie Roksanki1987 z wczoraj,i tam twierdzi że stosunek odbył się dwa dni temu wiec nie wie jak bedzie-gdy ktoras z mam zapytała czy jest w ciąży czy tylko gdyba,także chyba nie ma się co produkować bo komuś się ewidentnie nudzi w sieci smile a 1987 to przeciez juz 30 lat a nie 15 smile
    • immicunt Re: ojcostwo 19.03.17, 10:19
      Jesli mu powiedzialas to musi byc baaaaardzo cierpliwy tym bardziej, ze wrocilas do niego z tzw "braku laku" jak to opisujesz... Lucky man.
      • immicunt Re: ojcostwo 19.03.17, 10:31
        Czy ten drugi koles byl zdrowy?
        • roksanka1987 Re: ojcostwo 20.03.17, 10:11
          Nie musze sie nikomu tlumaczyc. Rozstalam sie pare miesiecy wczesniej z moim partnerem z ktorym bylam pare ladnych lat. Myslalam ze dam szanse komus innemu bo nie myslalam ze dla nas bedzie jakas szansa. I dlatego doszlo jedyny raz z tym partnerem do zblizenia po wielu tygodniach spotykania sie. Prosilam o odpowiedz jaka jest mozliwosc ciazy z pierwszym partnerem a nie ocenianie mnie. Oczywiscie moj partner do ktorego wrocilam wie o wszystkim.
          • rumpa Re: ojcostwo 24.03.17, 14:42
            no to z czym problem?????
            zróbcie testy i będzie czarno na białym.
            nie rozumiem problemu. Byłby, gdyby kolega ojciec/nieojciec nie wiedział o okolicznościach i trzeba było jakoś wybrnąć z klasą bez nadmiernych kłopotów i zbędnych zwierzeń . Ale tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka