creolka 29.12.04, 20:06 czesc dzieczyny!jestem w 35t ciazy i troche mnie martwi czesta czkawka mojego dzidziusia,dzisiaj mial trzy razy,wczesniej wcale albo raz.gdzies czytalam ze przyczyna moga byc problemy z pepowina.pocieszcie mnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Re: czesta czkawka 29.12.04, 20:12 O czkawce w innym poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=18952305&a=18966370 Moja miała nawet i przez 3 dni. A pępowiną omotane jest co drugie dziecko i b. rzadko twoży to jakieś problemy, wiązanie czkawki z pępowiną nie jest udowodnione naukowo. Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: czesta czkawka 29.12.04, 22:42 Moja Mała będąc w brzuszku miała czkawkę nawet i 3 razy w ciągu doby, więc średnio na tydzień wychodziło mniej więcej 14 razy Teraz jak już jest poza brzuszkiem nadal miewa czkawkę i też bywa, że 3 razy w ciągu dnia. Generalnie bardziej to denerwuje nas, tj. dorosłych niż ją, choć czasem i ona jest zniecierpliwiona. W każdym razie czkawka w brzuszku nie jest większym powodem do zmartwienia, a noworodkowi przechodzi mniej więcej ok 2 miesiąca (przynajmniej tak zapewniała mnie położna środowiskowa). Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: czesta czkawka 29.12.04, 23:12 U mnie od kliku dni mała ma czkawke 3 razy, czasami 4 razy dziennie. Chyba to nie jest powód do zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś