mijaczek 16.05.05, 16:20 Czy komuś w czasie ciąży zrobiły się pleśniawki w ustach [a raczej na dziąsłach]? Bo nie mogę dojść czy to skutek ciąży czy nie dawnej wizyty u dentysty... Pzdrf Mia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka1976 Re: Pleśniawki? 16.05.05, 16:36 To bakteria wiem ze dziecią przykłada sie pieluszke namoczona w ich moczu ale u dorosłych nie wiem moze w aptece zapytaj jak to leczyc bo z tego co wiem przenosi sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Pleśniawki? 16.05.05, 16:39 Mijaczku,ja mialam w poprzedniej ciazy i teraz,ale nie plesniawki(biale i plaskie),tylko takie bolesne guzki- ok.4-5m-ca ciazy mniej wiecej to mialam,niezbyt przyjemne. Ponoc to na skutek zmiany poziomu hormonow.Moze masz to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Pleśniawki? 16.05.05, 17:34 Plesniawki wywoluje ten sam wirus co opryszczke- tylko atakuje dziasla. Ja przez cale zycie borykam sie z plesniawkami( ha!ale opryszczki jeszcze nigdy nie mialam). Za kazdym razem, gdy mam oslabiony organizm pojawiaja mi sie na dziaslach. W ciazy mamy oslabiony organizm, wiec mozliwe, ze zaatakowal Cie wlasny wirus, ale swoja droga mogl Cie tez zarazic dentysta. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Pleśniawki? 16.05.05, 17:37 Ach, dodam,ze w aptece jest preparat Aphtin( poch kw borowego), ktora smaruje sie plesniawki. Troche pomaga Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Pleśniawki? 17.05.05, 10:16 Tak, o aphtinie wiedziałam. pamiętałam jak mama smarowała tym buźkę mojej siostry jak była mała. Te pleśniawki to bardzo wkurzające są, bo cały czas językiem tam majtam i mi to przeszkadza... hihi Dzieki wielkie! Mia Odpowiedz Link Zgłoś