iwta Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:36 U mnie prawdopodobnie Gbrysia o ile lekarz się nie pomylił z płcią.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anagram2 Re: Pochwalmy się imionami 06.03.06, 21:26 Mikołaj bez kresek. Może tam gdzie chrzcic będziemy-Bazylika Św. Mikołaja- będzie upust? No i jeden prezent mniej. Imieniny razem z mikołajkami. Szkoda tylko, że na lipiec termin a nie na 6.12. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amelialexi Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:42 u mnie na 90% Amelia-Helena... no albo te 10% Kevin-Eduard ) Odpowiedz Link Zgłoś
winky2 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:44 Michalina - nie wiemy jeszcze jak na drugie. A gdyby jednak miał być chłopiec (jakies 5% na razie) to Błażej. Odpowiedz Link Zgłoś
misiatom Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 21:34 Piekne imie, sama je nosze i bardzo sie ciesze ze rodzice tak mnie nazwali Na drugie mam Jolanta po mamie, mam synka ktory nosi imie Jan po moim ukochanym tacie i gdyby urodzila mi sie teraz coreczka to nazwalabym ja Jola po mamie albo Helenka po siostrze. Rodzice juz nie zyja wiec mam wielki sentyment do tych imion. Ale prawie na 100 % nosze w lonie drugiego faceta i bardzo mi sie ciezko zdecydowac na imie dla niego, moze Franek??? Odpowiedz Link Zgłoś
renata9910 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 22:33 My mieszkamy we Wloszech i moj mezus ma trdycje w rodzinie ze chlopiec musi miec imie dziadka,na poczatku bardzo sie burzylam bo od wielu lat marzyl mi sie Maksymilian-MAX dla chlopca a tu nagle taka tradycja ale w koncu doszlam do wniosku ze imie mojego tescia nie jest taki zle a NA SZCZECIE oczekujeby blizniat i bada to chlpoiec i dziewczynka to od razu zapowiedzialam rodzinie mojego meza ze co do dziewczynki decyduje ja!!! I tak bedzie GIOVANNI czyli Jan i GIULIA czyli Julia. Pozdrawiam was goraco Odpowiedz Link Zgłoś
vica11 Re: Pochwalmy się imionami 12.12.05, 10:56 A u mnie będzie KARINA lub JASIO Odpowiedz Link Zgłoś
diwina69 Re: Pochwalmy się imionami 05.03.06, 14:22 A u nas będzie Marcin Bohdan lub Janina Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 12:26 A ja bym bardzo chciała Julkę albo Wojtusia. Tylko boję się żeby to nie była czwarta Julka w klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 13:29 karolinazajac napisała: > A ja bym bardzo chciała Julkę albo Wojtusia. Tylko boję się żeby to nie była > czwarta Julka w klasie. W razie gdyby to była czwarta Julka w klasie, to zawsze możesz pocieszyć się tym, że to imię jest takie popularne, bo jest takie ładne . Za to Wojtuś to pewnie byłby jedyny . Odpowiedz Link Zgłoś
justyna62 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 13:38 No ja tez chciałam Julie, ale ze względu na popularność tego imienia bedzie Karolina Julia. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 15:00 Miala być Klara Zosia, a będzie Jan Władysław, brzmi dumnie i może wda się w mojego dziadka (np. będzie ladnie śpiewał). Znak zodiaku też się zgadza (Ryba, jak ja i dziadek . Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 15:10 A co do imion z kreseczką... Opadla mi szczęka, gdy niedawno znalazlam odpis aktu urodzenia mojej nieżyjącej mamy. Zawsze twierdziła, że ma 1 imię, a tu okazalo się, że ma na imię Danuta-Stefania (Tak właśnie). Zresztą imię Stefania jest odlotowe, bralabym je pod uwagę, gdybym się nie obawiala, że dziecko mialoby charakter mojej babci Stefanii (oj,oj). Nie ma co słuchać rodziny - niech sobie nazywaja dzieci (własne), jak chcą. U nas krzywią się niektorzy na Jasia Władysława, a przeciez Jan to najprostsze z możliwych imion męskich... A Wladysław, pomijając mojego dziadka, to imię wspaniałych ludzi pióra i czynu, np. prof. Bartoszewskiego, Kopalińskiego. To sa dopiero wzory! Pomijam oczywiście królów Polski, bo takich ambicji nie mam . Pozdrawiam, Kasia Danuta Odpowiedz Link Zgłoś
misiatom Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 21:40 Jan to rzeczywiscie bardzo ladne imie, moj synek je nosi po oim tacie. Teraz mam urodzic drugiego faceta i mam pustke w glowie, ciagle mi sie wydaje ze nie ma juz wiecej takich imion jak Jasiu??? Nie wiem dlaczego tak mi sie jest teraz trudno zdecydowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
konwersja Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 14:39 Będziemy mieli córeczkę i wybraliśmy po długich poszukiwaniach imię Edytka... Jest to mało popularne imię, ale bardzo ładne Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 15:00 Jak do tej pory Anastazja, choć miała być już i Oksana i Ksenia, a co wyjdzie w rzeczywistości... to się okaże ) Odpowiedz Link Zgłoś
patysiak Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 15:03 u mnie Macius albo Franio. Tez zdecyduje ostatecznie po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina216 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 22:55 my wybierzemy po porodzie: Nadia, Lidia Karolina lub Adrianna Odpowiedz Link Zgłoś
lady1975 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 22:22 mój synek jest sześciolatkiem a na imie ma Mikołaj.Miałam obawy czy będzie się podobać,o dziwo wszyscy byli zachwyceni.Od tego czasu,w naszej okolicy ruszyła lawina Mikołajów,niestety.Sam zainteresowany,również jest zadowolony,a ja nie wyobrażam sobie,żeby mógł nosić inne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
atilka Re: Pochwalmy się imionami 25.11.05, 23:49 Mój synek ma miec naimię ANTONI RYSZARD (drugie imie po moim ukochanym tacie). Podoba sie wam? Zastanawiam sie jeszcze nad Konrad, Aleksander, Roch Odpowiedz Link Zgłoś
yakuza_23 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 22:34 Mam juz Wiktorka,a za 2-3 tygodnie na swiat przyjdzie Nestor Co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
hana_bi Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 23:02 Nestor rodu... Od razu takie mam skojarzenia. Czyli z dziadkiem mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 10:26 Nestor?? Ładnie. Ale to imię kojarzy się ze starcem.. choć z mądrym starcem . Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Pochwalmy się imionami 10.12.05, 18:13 Pytasz o opinie więc Ci powiem że nie unieszczęśliwiłabym dziecka takim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 23:36 u mnie bedzie dziewczynka, na 70% bedzie Hanna (29% to Lidia, 1%-inne). Na drugie mam 4 propozycje: Teresa(po mamie), Małgorzata(po siostrze), Agata(dobra), Beata(szczesliwa) Jakby sie jednak trafil chlopak to mam juz wybrane Krzysztof Adam ja mam dwa imiona w akcie bez myslnika ale wszedzie poza tym tak mam (myslnika nie uzywam, ale obydwa imiona owszem) wiec jestem oficjalnie Joanna Alicja, chociaz dla znajomych w obrocie jest tylko Asia myslalam o innych imionach, typu Julianna Marianna Lilianna, Eleonora, propozycje byly w strone Ewy, Emilki, Lindy i Karoliny, ale jakos mi srednio... w razie czego zdecydujemy jak mala sie urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
agatunia1977 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 12:49 Ja mam Agata Anna bez myslnika, z drugim imieniem po babci wyszlo calkiem niezle polaczenie. Dzieci tez dostana drugie imionka po dziadkach... ale o tym juz pisalam Gdybym miala decydowac, to Twoim przypadku dalabym chyba Hanna Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
galia29 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 10:46 Strasznie mi się spodobała propozycja którejś z was Gaja, śliczne imię, tylko u mnie z nazwiskiem męża słabo się komponuje.A popieram Malwinkę , bo tak ma na imię moja ukochana przyjaciółka i myślę ,że to imię ma dobre fluidy i fajne zdrobnienia - Malwa , Malwiś. Sama jeszcze nie wiem na pewno co będzie ale ponoć raczej chłopczyk ( a tak chcieliśmy córeczkę...).Na razie moje typy to łukasz, a dla dziewczynki nie wiem- od zawsze miała być Maja, ale teraz jest zbyt popularna, wystarczy ,że nieświadoma nazwałam już synka Kuba- i teraz pół piaskownicy się odwraca jak zawołam.Może Iga? Albo Ewa - bo i ja i moja mama mamy tak na imię i wynikają z tego śmieszne komplikacje Odpowiedz Link Zgłoś
azija1 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 12:00 U nas będzie Wojciech, ewent. Tymoteusz lub Antoni, a jeśli dziewczynka to wahamy się między Marią i Hanną. Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Pochwalmy się imionami 10.12.05, 18:15 Jak u mnie będzie dziewczynka to na 100% ma być Iga. Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 13:14 od połowy ciąży wiedzieliśmy już że naszego synka nazwiemy EMILEK przy porodzie okazało sie że odbierała Go położna Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 13:36 A u mnie będzie Julia ewentualnie Amelka na 100% ma być dziewczynka ale gdyby...to Marcel Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 13:43 U nas będzie WIKTOR Dla dziewczynki miałam 3 opcje: Blanka, Marta lub Lea. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 13:45 mój synek ma na imię Ksawery Alexander - teść nie może nam darować tego Ksawerego - ciągle przekręca mu imię albo zapominia wogóle jak to jego wnuk ma na imię mój ojciec też nie mógł tego przełknąć Odpowiedz Link Zgłoś
gronka Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 15:57 Maciej Maksymilian albo Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 16:18 Mamy 8m. Nadię.Podobają mi się: Blanka, Sara, Lena, Kalina, Michalina, Emma, Igor, Filip, Aleksy, Aleksander.Pozdrawiam ania i: Odpowiedz Link Zgłoś
oczekiwanie-na-aniola Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 18:09 Chłopiec Mateusz Dziewuszka (tu są spory): ja chcę Nadie lub Tatiane ew. Nikole, przyszły mąż Anie. Odpowiedz Link Zgłoś
blum Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 21:11 koza_w_rajtuzach napisała: > Tak jak w temacie. Pochwalcie się jakie imiona wybrałyście dla swojego > dziecka. > U mnie będzie Klara. Bardzo długo wahałam się między Emilią a Klarą, ale w > końcu podjęłam ostateczną decyzję. > Na imię dla chłopca nie mam pomysłów. Jeśli będzie to konieczne, to pomyślę > nad tym dopiero po porodzie. > Odpowiedz Link Zgłoś
ania_aparatka Re: Pochwalmy się imionami 25.11.05, 14:57 Marika lub Martynka, chłopiec Markus albo Igor Odpowiedz Link Zgłoś
viola33 Re: Pochwalmy się imionami 25.11.05, 15:10 a u mnie bedzie Daniela, tak jakos sie rzeklo, i obstaliśmy przy tym imieniu dość rzadkim dla dziewczynki, ale bardzo ladnym, pierwsza córka to daria pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey Re: Pochwalmy się imionami 25.11.05, 22:39 Kozo, mam nadzieję, że jeszcze nie poszłaś do rodzenia. Miałam Ci powiedzieć, że po poznańsku "Klara" to znaczy słońce. A ja mam Emilkę, ale martwię sie, że stanie sie równie popularna jak za moich czasów Agnieszka. jeszcze na tej reklamie Plusa z tą Emilką wyjechali... nastepne dziecko nazwę Anatema. Ciekawe, czy mi ochrzczą... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 25.11.05, 23:10 earl.grey napisała: > Kozo, mam nadzieję, że jeszcze nie poszłaś do rodzenia. Nie, jeszcze nie poszłam do rodzenia i póki co nie wybieram się . > Miałam Ci powiedzieć, że po poznańsku "Klara" to znaczy słońce. Podoba mi się . > A ja mam Emilkę > , > ale martwię sie, że stanie sie równie popularna jak za moich czasów Agnieszka. Przez długi czas też byłam nastawiona na Emilkę. Też mam nadzieję, że nie stanie się za bardzo popularna, ponieważ pozostawiam to imię na swojej liście w razie gdybym zdecydowała się kiedyś na kolejne dziecko. > jeszcze na tej reklamie Plusa z tą Emilką wyjechali... Tak? Nie słyszałam, nie oglądam reklam. Ale nie przejmuj się . > nastepne dziecko nazwę > Anatema. Ciekawe, czy mi ochrzczą... Anatema? Dość oryginalnie. Nie znam drugiej osoby, która tak by się nazywała . Odpowiedz Link Zgłoś
sallyx Re: Pochwalmy się imionami 25.11.05, 23:17 u nas miała być Wiktoria, ale nie bardzo mi pasuje do nazwiska, więc dalej się zastanawiam, gdyby ewentualnie chłopiec to Igor ale też nie bardzo pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
kocura78 Re: Do earl.grey 06.12.05, 14:15 Czytałaś może "Dobry omen" Pratchetta? Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia3 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 05:21 moja córcia będzie miala na imię Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
andzia22l1 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 08:29 A u Nas będzie PATRYK, to jest jedyne imię jakiego nie ma u Nas w rodzinach, niestety rodzinki mamy spore i te imiona co sie Nam podobały są już zajęte pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 14:18 A my będziemy miec Leonka. Z którego to powodu jestem bardzo dumna, bo imię ogromnie nam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
q_atram Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 14:32 dziewczynka na 100% bedzie Marysia a co do chlopca to moj mezczyzna sie uparl na Dymitra (zdrobniale Dymek) i chyba tak zostanie bo i mi sie zaczyna podobac to imie a zawsze moge wymyslic własny skrot: Dyzio Odpowiedz Link Zgłoś
anula64 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 14:47 ja mam dwie corki nikole i martynke. następne bedzie lena,laura a jak chłopiec to adrian oskar lub dawidek pzdr anka Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 19:37 dymek?? naprawde chcecie tak mowic na dziecko?? Odpowiedz Link Zgłoś
q_atram Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 19:53 po pierwsze to nie na dziecko tylko do dziecka moze byc tez dymus, zawsze to lepsze od np kubusia albo maksa - imie to mi bardzo sie podoba ale niestety co 2 pies na podworku sie tak nazywa i zle mi sie to kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
sutra dymek 12.12.05, 17:17 Wszystko jedno, czy na dziecko, czy do dziecka. A nie boicie sie, ze za przeproszeniem dzieci w szkole beda mialy skojarzenia z dym.aniem? Odpowiedz Link Zgłoś
gaja29 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 16:02 Nasz syneczek bedzie nazywal sie Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 16:36 Dzis się dowiedziałam, że bedzie dziewczynka Emilcia. Gdyby sie jednak zmieniło to Krzysztof lub Olgierd Odpowiedz Link Zgłoś
natka110 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 17:15 Ja jestem Natalia, i cale zycie przedszklne i szkolne chcialam byc Kasia - mam tak na drugie, bo wszyscy od razu krzyczeli ze jestem Kukulska , ktora akurat podbijala listy przedszkonych przebojow. Uwazajcie, bo ani ja nie lubialm swojego imienia, a moja siostra Dagmara Anna - to nawet o maly wlos nie zostala nie ochrzczona, bo ksiadz nie dal rady przeczytac, i mowi. Dag, Dug, ...Aniu!!, ja Ciebie chrzcze, itd. A co do imion w Polsce, to ma byc nieobrazliwe, nie moze kojarzyc sie zle albo osmieszac( Antena, Klamka, Pacan, itp), i ma byc wiadomo od razu, jak plec. Innych wytycznych w prawie podobno nie ma, osobiscie nie sprawdzalam, aale przewalila je moja kolezanka z corka Nicole. Nasze dziecko hipotetyczne nazwe miedzynarodowo, zeby sie cytalo po polsku i po wlosku tak samo - co ma miec potem problemy i uczyc jak sie wymawia Grzegorz ( Brzeczyszczykiewicz, hahaha).Nota bene Krzysztof i Grzegorz to 2 ulubione imiona meskie mojego nie-meza Wlocha, strasznie go bawi wymawianie takich fajnych slow)) znacie jakies fajne imiona dla obu plci, zeby nie bylo polskich znakow i sz-cz- rz??? Odpowiedz Link Zgłoś
anula_c Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 19:01 Ja mam imiona: Anna Maria i zawsze mi sie podobaly, pomimo tego ze Anna takie popularne. Moja niunia bedzie Amelia, a jesli jednak pojawi sie chlopczyk to pewnie Dominik. Pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 19:05 Ja mam taki sam problem, poniewaz meiszkam we FRancji i faktycznie wiekszosc imion polskich, szzcegolnie meskich jest niewymawialna.Prawdopodobnie bedziemy mieli synusia, wiec chyba Bartek, dla dziewczynki myslelismy o Anika.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 do natki110 10.12.05, 09:22 no to moze dla dziewczynki- daniela, anna - sa chyba latwe do wymowienia i wszedzie brzmia niemalze tak samo a dla chlopca- patryk, daniel.... sama nie wiem, ale miedzynarodowo jest ok, nigdy nie wiadomo komu sie gdzie losy uloza i zeby potem nie bylo problemowo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swallow Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 19:10 Moja córeczka ma 2,5 r.ż i ma na imię Klara,a tez sie zastanawiałam nad Emilką ale nie żałuję. Teraz tak czuję ze to chłopczyk i będzie Jonasz lub Antoś Odpowiedz Link Zgłoś
swallow Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 19:11 Moja córka ma na imię Klara a teraz czekamy na Jonasza Odpowiedz Link Zgłoś