kozka76 Re: Mamy listopadowe :-)) 10.06.04, 22:47 Dawno mnie to nie było, bo nie miałam czasu za dużo pracy. Ale teraz jestem na zwolnieniu i wreszcie mam czas na wszystko. Więc jestem w 16 tygodniu i mój brzuch widać już od 2 tygodni, niestety w biodrach też trochę przybyło. Wczoraj właśnie kupiłam pierwsze ubranko ciążowe, bo w coraz mniej rzeczy się mieszczę. Niestety trudno coś fajnego kupić. Większość tych ciuchów to szmaty, a jak fajne to drogie jak cholera. Zazdroszczę mamom, które już wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka. Ja nie mogę się już dowiedzieć, chociaż myślę, że to będzie dziewczynka. Poza tym nie mogę się doczekać, kiedy poczuję moją dzidzię. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 LISTA :):):) 10.06.04, 22:57 Czesc Dziewczyny Musze pouzupelniac te nasza liste Prosze "rzuccie" okiem czy wszystko sie zgadza. Kilka rzeczy podopisywalam. Jezeli kogos pominelam to przepraszam i prosze od razu o przypomnienie co mam dopisac. Pozdrawiam Wam bardzo serdecznie! ********************************************************************************* 31.10 - 4.11. zosia_bobas - corka Julka 22.09.2002 - Stary Zoliborz Warszawa 01.11. ulka.m 02.11. asiorekmi 02.11. mal_gosia2 - Malgosia - Brodno Warszawa - synek Mateusz 4 latka 02.11. tasiorek - Basia - Bielany Warszawa 03.11. aprze - Bielany Warszawa-Bartek (6),Ewelinka (4) *corka Dagmara* 03.11. bozena73 - Nowy Jork 03.11. hauck - Sylwia 03.11. jakasik - Gliwice -1 ciaza 03.11. nusku1 - Kasia - Sosnowiec - 1 ciaza 04.11. biedronka2003 - Vancouver, Kanada - syn Mateusz (4)*raczej niespodzianka* 04.11 lub 8.11. estka22 - Bedzin - 1 ciaza *niespodzianka Filip/Zosia* 04.11. nitka074 – Gliwice 04.11. respect_kaja - Bydgoszcz - 1 ciaza 04.11. wodnik74 05.11. czupurek3 - Piatkow Poznan - synek Tymek 20.04.2003 05-10.11 nesla 05.11. poziom_ka - 25 lat - - 1 ciaza 06.11. nadusia 07.11. bdominika 07.11. misia126 - Monika - okolice Warszawy - 1 ciaza 08.11. azetka74 - Aga – Krakow 08.11. justyna-8 - Justyna - Olsztyn - 1 ciaza *Antos/Ula* 09-10.11. atlantis75 - Olsztyn - 1 ciaza 09.11. synovia 11.11. higa - Warszawa/Otwock juz niedlugo 11.11. martusia_74 12.11. gabis77 - Gabrysia - Lodz - 1 ciaza 12.11. katroz - Kasia - synek 15 miesiecy 12.11. olagruca 13.11. myszka_80 - Lodz - 1 ciaza *Kornel/Oliwka* 15-18.11. dagest *synek* 15.11. inea - synek 4 latka *niespodzianka* 16.11. asia.bolakowska - Asia (27) - Szczecin - Mateusz 3 latka 16.11. ewcia34 - 2 ciaza 16.11. ivo_atom - BLIZNIAKI JEDNOJAJOWE - Gdansk 17-19.11. adelle - Lodz - 1 ciaza 17.11. lidka_edziecko - synek Piotrek 3.5 roku – Poznan 17.11. luciam - Poznan - synek 29.04.2003 18.11. mag7714 - Magda - Katowice - 1 ciaza 19.11. kortis- Brodno Warszawa 19.11. volpe - Warszawa - 1 ciaza 20-30.11. hagata.wala - Agata - Katowice - 1 ciaza 21.11. rebeka555 - 1 ciaza - Warszawa Ursynow 22.11. cation - 1 ciaza 22.11. albo 29.11. izqa - (27) - Szczecin - 1 ciaza 22.11. melba76 Warszawa - 1 ciaza 23-26.11. agucha_np - Agnieszka – Szczecin 23.11. klarinia-Ola(24)-syn Mikolaj 16.04.2001-szczecinianka /Arhus, Dania 23.11. monikaj1 - Monika 24.11 zabeczka_73 - Krakow - synek/corka (?) 18 miesiecy 26.11. andzia80 - Ania - 1 ciaza 26.11. kiniadi - Kinga - Bologna - Giulia 2 i pol roku 27.11. jackrzyzak (szczesliwy Tata ) 28.11. kozka76 – Warszawa 28.11. zielona_dama - Ania- Warszawa - 1 ciaza 28.11. zulkaw1 - Zulka (28) - Warszawa - 1 ciaza 30.11. berdyczow7 - Joanna i Andrzej ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Gdzie mam Was wpisac? aniamos - Ania - polowa listopada aniolek78 - termin ? aplusd - Agnieszka - termin ? bb274 - termin ? ewuzia - termin? gizmag - Magda - termin ? - 2 ciaza kozdrana - termin ? madzik_33 - termin ? - syn Mikolaj 10 lat ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka555 Re: Mamy listopadowe - CHORUJE !!!! 11.06.04, 01:23 W srode dopadlo mnie straszne chorobsko - grypa - temperature o 9 wieczorem mialam 39 C !!! No i niestety obecnie musze brac antybiotyk, czuje sie fatalnie, brzuszek boli i wszystkie miesnie przepotwornie... Wiec drogie dziewczynki bardzo uwazajcie na siebie bo podobno cos fruwa w powietrzu !!! Serdecznie pozdrawiam z pod kolderki Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: Mamy listopadowe - CHORUJE !!!! 11.06.04, 09:32 To bardzo mi Ciebie szkoda. Leż w łóżeczku i dużo odpoczywaj, myśl o dzidzi to wszystko będzie OK. Uważaj tylko na gorączkę, podobno nie powinna przekraczać 38, bo to źle dla dzidzi, znaczy trzeba zbijać jak jest za wysoka. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Pół tysiąca :) 11.06.04, 15:58 To już 500 post w naszym ulubionym wątku )) Super Odpowiedz Link Zgłoś
ivo_atom Re: Mamy listopadowe :-)) 11.06.04, 19:14 Ja właśnie wychodzę z choróbki - prawie cały tydzień męczyłam się z kaszem (oskrzela zawalone) i katarem. Koszmar - trzymajcie się zdrowo!!!! Szkoda mi maleństw, bo pewnie przeżywały trzesięnie ziemi przy moim kaszlu. Brrrrr.. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 11.06.04, 22:14 Rebekka zycze zdrowka! Odpoczywaj! I pogon te temperature!! Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) USG 11.06.04, 22:58 No i bylam na USG w poniedzialek no i oczywiscie nie chciano mi powiedziec czy to chlopiec czy dziewczynka Ale za to dostalam fantastyczne zdjecia! I wiecie? Na jednym z nich chyba widac plec dziecka, ale podchodze do tego z dystansu, bo w sumie do konca nigdy nie wiadomo. Wiec skoro moj maly Szkrabek ma byc dla nas niespodzianka to niech tak bedzie. Juz niedlugo polowa bedzie za mna W srode bedzie 20 tyg!!! YES! Pozdrawiam Wszystkie Listopadowki Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: Mamy listopadowe :-)) USG 14.06.04, 09:46 Właśnie przyszedł listonosz i dostałam paczkę z mamadama. Ciuszki nawet ładne tylko sukienka za duża, będę musiała odesłać i wymienić na coś innego. A w prezęcie dostałam majtki jednorazowe. Pozdrawiam wszystkie mamusie i brzusie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Choróbska krążą 14.06.04, 12:26 Długo się nie odzywałam, bo zachorowałam. Najpierw było zaczerwienione gardło potem temp. 37,7 a potem kaszel, kaszel i kaszel. Ten kaszel to był najgorszy. Mam nadzieję, że już nie powróci. Wczoraj byalm sie przebadac -wszystko ok. na szczęście. Czy miewacie kłócie w prawym boku koło wątroby? Dostałam skierowanie na badanie wątroby , ciekawa jestem co wyjdzie. Pozdrowienia zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Oj, chyba poczulam ruchy :) 14.06.04, 13:04 Witam po dlugim weekendzie Dla kogo długim, to długim, bo ja pracowałam Prawdopodobnie wczoraj wieczorem poczułam ruchy maluszka!!! Nie jestem pewna, bo nie mam pojęcia jak to się czuje. Ale być może to jest TO Leżałam wieczorem i nagle poczułam takie dziwne łaskotanie, jakby ktoś mnie tak bardzo delikatnie muskał od drugiej strony brzucha. Zawołałam męża, bardzo podekscytowani czekaliśmy na ciąg dalszy. Czułam jeszcze przez minutę z przerwami to specyficzne plum (takie słabiutkie) z łaskotkami. Potem mąż przyłożył rękę do brzucha i nagle poczułam coś silniejszego... i mąż powiedział, że też poczuł takie delikatny ruch pod dłonią. Cieszyliśmy się jak wariaci Niestety pokaz szybko sie skończył i dzidzia już się nie poruszyła. Hm, ciekawa jestem czy to właśnie te ruchy, czy coś innego... Pozdrawiam. Atlantis w 18t i 6d Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: Oj, chyba poczulam ruchy :) 14.06.04, 20:39 O rany Atlantis ale Ci zazdroszczę, ja już nie mogę się doczekać kiedy poczuję swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Oj, chyba poczulam ruchy :) 15.06.04, 07:01 Atlantis TO jest wlasnie ten malutki czlowieczek ktory mieszka w Tobie. Pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Oj, chyba poczulam ruchy :) 15.06.04, 07:45 To na pewno to Atlantis!!!! Ja czuję ruchy już od prawie 2 tygodni a od paru dni jak przypatrzę się brzuszkowi to widzę jak moje maleństwo sobie fika! Najbardziej rozbrykane jest wieczorem i wtedy też urządzamy sobie z mężem seans! Wczoraj myślałam, że nasz ktosiek chce sobie wyjść przez brzuch! Super to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 14.06.04, 16:37 Witam wszystkie Panie jestem w 18 tygodniu, termin mam na 16 listopada,chcę sie przyłączyć do listy, właśnie wróciłam z podróży po ślubnej, pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
somsom Re: Mamy listopadowe :-)) 14.06.04, 21:49 Ja też witam. Jestem na forum od początku i już z kilkanaście postów wysłałam i dużo otrzymałam. Termin mam na 14 listopada (to już 19 tydzień)i od kilku tyg.czuję fikołki maluszka.Teraz są już dosyć konkretne Niestety mam kłopoty ze skracającą się szyjką macicy i w tym tyg. czeka mnie szpital i krązek pessar(najprawdopodobniej) Jestem już mamą 4,5 letniej dziewczynki. Pozdrawiam wszystkie listopadówki )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia34 Do somsom 15.06.04, 11:54 Czy mialas jakies symptomy, ze cos moze sie dziać, chodzi mi o to czy cos Cie bolało, czy jest jakis objaw skarcania sie szyjki. Wiem ze do stwierdzenia jest to ginekologicznie, ale czy wiaza sie z tym jakies dolegliwosci. Widzisz ja troche panikuje, ale w pierwszej szyjka macicy wczesniej mi sie zaczela skracac, a teraz od kilku dni czuje nisko poblewania i kłucia tak w śrdoku i nie wiem jaka przyczyna czy rozciagania czy tez czegos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
somsom Re: Do somsom 27.06.04, 00:27 Około 12 tyg lekarz stwierdził,że szyjka skróciła się o 0,5 cm i pojawiło się rozwarcie zewnętrzne na 0,5 cm! Byłam w szoku i pomyślałam sobie, że się pomylił.Nie miałam żadnych pobolewań, kłuć ani skurczy.Nic a nic. W 18 tyg.moja szyjka znów była krótsza o 0,5 cm ale jak leżałam na fotelu ginek. to gołym okiem można było zobaczyć, że dolna część brzucha wybrzuszyła mi się jakbym miała pod skórą pól grejfruta! Lekarz też to zauważył i pokręcił głową bo to był właśnie skurcz macicy, który powoduje skracanie się szyjki.W obrazie USG pojawiło się niestety rozwarcie wewnętrzne na 0,5 cm. Te skurcze (których nauczyłam się już odczuwać) były całkowicie bezbolesne.Towarzyszyło im natomiast uczucie napięcia skóry.Było to coś w rodzaju tego uczucia jakbyś miała za ciasne spodnie i chciała je poluzować bo ci nie wygodnie. Zaczęłam brać magnez (3X2-przez 3 tyg.a potem 3X1) i po 4 dniach nastąpiła poprawa o 80%. Teraz po 3,5 tyg. brania magnezu i bardzo częstego leżenia w łóżku szyjka przestała się skracać a lekarz wstrzymał się od założenia krążka Pessar! Dodatkowo w obrazie USG okazało się,że szyjka ma nadal (po 2 tyg) ten sam wymiar zewnętrzny (2 cm) ale tak naprawdę ma całkiem spory kanał-ponad 3 cm.Rozumiesz, od ujścia zewnętrznego do ujścia wewnętrznego szyjki macicy jest nieco ponad 3 cm. Nie pozostaje mi nic innego niż rada, żebyś kontrolowała swoję szyjkę u rzetelnego lekarza, który na miejscu będzie ci robił USG. Radzę ci też spróbować z tym magnezem bo u mnie przyniosło to kolosalną poprawę. Trzymaj się ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 15.06.04, 07:16 A ja wlasnie siedze w domu z moim synem, ktory biedny meczy sie z ospa. Ale musze go pochwalic, bo bardzo dzielnie znosi te chorobsko i zeby nie ta wysypka/krostki to bym nawet nie wiedziala, ze mam w domu chore dziecko. A tak w ogole to dobrze sie czuje. W przyszly wtorek (za tydzien) kolejna co 4-ro tygodniowa wizyta. Musze leciec Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko Re: Mamy listopadowe :-)) 15.06.04, 08:17 Jestem po wizycie u nowego gina.Kurczę jaka ja jestem zadowolona i szczęśliwa z tej zmiany. Lekarz świetny, miły, wszystko mi powiedział wytłumaczył. Rewelacja po prostu!!! I to lekarz z NFZ. Może gabinet nie jest super nowoczesny i piękny, a fotel pamiętający dawne czasy, ale co z tego... Poprzedni gin miał ładny gabinet, super fotel, brał ode mnie ciężką kasę co 2 tygodnie i był do kitu. Więcej dowiedziałm się z forum niż od niego. Jestem w 18 tyg. a on dopiero teraz mi kazał pierwsze badania zrobić, mimo iż pytałam się o nie wcześniej. I okazuje się, że prawdopodobnie mam cukrzycę ciążowa, ale muszę powtórzyć badanie!!! Lekarz nie okazywał zainteresowania pacjentką tylko wołał kasę, nigdy nie wiedziałm ile zarząda, bo cennik coś zmieniał często, oczywiście na swoją korzyść. Robił często usg, ale z niego nic nie wiem, chociaż pytałam. Zawsze tylko mówił " o tu rączki, tu nóżki" Tyle to ja też widziałam, ale nie tylko po to robi się usg. Teraz się martwię czy z dzidzią wszystko ok, bo może ten konował coś zaniedbał, cholera jasna!!! Chce jak najszybciej zapomnieć, że do niego chodziłam. Dobrze, że znalazłam odpowiedniego gina. Teraz wiem, że ja i dzidza jesteśmy w dobrych rękach. Acha ruchów takich konkretnych jeszcze nie czuję, czasem coś mi tak przemknie przez szerokość brzucha, ale lekko. Rozglądam się już za wózkiem. To moja pasja, te wózki!!! Właściwie, to już wybrałam, tylko szukam możliwości jak najtańszego zdobycia pojazdu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka555 Re: Mamy listopadowe :-)) 15.06.04, 21:44 WITAM!!!!!!!!! Nareszcie bakcyle mnie opuscilu zostalo male pochszakiwanie , ale juz jestem na chodzie - nareszcie, lezenie w lozku bardziej wykancza chyba od mycia okien Jutro na 14 wizyta u gin. moze mi powie co sie wykluje - kurcze ale sie nie moge doczekac...!!! No i chciala bym wreszcie poczuc jak zacznie moja krewetka robic fikolki, a narazie tylko tak jakby jakies bombelki sie przemieszczaly i juz sama nie wiem o co chodzi jest tylko jedna rzecz ktora bardzo bardzo mnie przeraza - przytylam 6 kg !!! i wygladam jak prostakat (okropnie), zawsze bylam szczuplutka i ta nagla zmiana wygladu bo pratkycznie dzieje sie to na moich oczach jest ... dziwna (nie pozytywnie), staram sie przyzwyczajac no ale jest ciezko ... Co do wozka to juz sobie wypatrzylam - moja rajdowke wyscigowke : www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=1020166&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F500434%2F500442%2F500476&grp=&sortuj=kod piekny kolor ))) Pozdrawiam !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 16.06.04, 08:11 Hej Rebeka! jak samopoczucie? Wiesz co? Wozek SUPER! Bardzo mi sie podoba. Ale ta cena. Nawet nie zdawalam sobie sprawy, ze w Polsce po tyle wozki chodza! Wow! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czupurek3 Witajcie po przerwie! 16.06.04, 13:10 Witam wszystkie listopadówki, zwłaszcza te które pojewiły sie na forum w ciągu oststnich tygodni. Niestety przez dośc długi czas mielismy bzepsuty komputer, dlatego się tu nie pojawiałam, ale jest juz dobrze więc znowu będę tutaj zaglądać. Moje maleństwo bardzo mocno kopie, ale na razie nie wiemy czy tymek będzie miał brociszka czy siostrzyczkę. Może nidługo sie dowiemy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko ** na 80% chłopak** 16.06.04, 20:03 Siedze i wyję do poduszki. Jestem po usg. Najpierw lekarka nie mogła dopatrzeć sie żadnych znamion płci i była nawet bardziej za dziewczynka, ale potem jak mały się trochę obrócił, stwierdziła, ze bardziej pasuje na chłopaka, chociaż jąder w mosznie jeszcze nie ma, lae one przecież zstępują póxniej. A to co tam zobaczyła, to wg, niej jest za duże na wargi. Poza tym na szczęscie wszystko z dzidzia w porządku, narządy ok itd, ale nic poza tym, że rozwija się dobrze mnie w nim nie cieszy. Wiem, ze możecie sobie pomyśleć, że jestem wyrodną matką, ale o niczym w życiu tak nie marzyłam jak o córce!!! Chociaż synka którego mam w domu kocham ponad zycie i nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę. Kto nie czuje tak jak ja, to mnie nie zrozumie. Chęć posiadania córki ma dla mnie głęboki wymiar. Cos mnie w zyciu ominie. Czegos pięknego jak wychowanie córki nigdy nie przeżyję. Jest mi strasznie smutno! Jedyne co mi zostało, to pogodzenie się z zaistniałą sytuacją albo nadzieja, że lekarka się pomyliła. Tylko, ze to marne pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: ** na 80% chłopak** 16.06.04, 20:51 Lidka, jak mialam robione USG w 19 TC to lekarka nie chciala powiedziec jaka plec bo jak stwierdzila, na USG mozna bardzo latwo sie pomyslic (no chyba, ze widac naprawde bardzo dobrze!). W moim przypadku tez nie mogla stwierdzic i dlatego nic mi nie powiedziala . Pewno, ze fajnie by bylo jakby sie okazalo, ze spodziewam sie dziewuszki, ale "kto" bedzie to bedzie. Njawzniejesze jest aby bylo zdrowe. Trzymaj sie kochana i glowa do gory! Mysle, ze gorsze by bylo jakby Ci powiedziala, ze to na pewno jest dziewczynka a po urodzeniu okazalo sie, ze jest chlopak. Nie wiem jak Cie moge pocieszyc. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia34 Re: ** na 80% chłopak** 17.06.04, 12:47 Hmmmmm, własnie jestem dzisiaj po usg, które wykazało jak to lekarz określił nie ma watpliwosci chłopiec, drugi chłopiec. A ja podobnie jak Ty marzylam o dziewczynce, ale dziecko jest zdrowe, dobrze sie rozwija i to jest najwazniejsze. Z pewnoscia cos tam w srodku żali sie ze nie bede miała córeczki, ale chyba nie mam wrażenia ze cos mnie ominie, bo nie ominie mnie macierzyństwo, a jak wiesz niektórych to nietsety omija i oddaliby wszytsko za dziecko obojetnie jakiej płci.Staram sie myslec, ze nie kazdy ma takie szczescie jak my, ze długie lata ludzie walcza bez rezultatu. A my dwa razy doswiadczymy tego cudu narodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 20 tc! Polowa za mna! 16.06.04, 20:54 Hej dziewczyny! Wlasnie dzisiaj mija mi 20 tygodni! Tak wiec polowa juz za mna. Samopoczucie dobre. Siedze jeszcze z moim synkiem w domu, staramy sie pogonic ospe, ktora go dopadla i nam to naprawde dobrze idzie A co u Was slychac? Jak sie czujecie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka555 Re: 20 tc! Polowa za mna! 16.06.04, 23:15 Hej Biedroneczko!!! Gratuluje polóweczki no i najwazniejesze ze sie dobrze czujesz, tak to naprawde najwazniejesze. Ja dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej i bardzo liczylam ze mi cos szepnie o plci , ale niestety Pani doctor twierdzi ze nic nie widac i musze jeszcze poczekac. bleeeeee ... Co do wozka, to dzieki, tez mysle ze jest naprawde extra extra i do tego funkcjonalny, cena rzuca na kolana to prawda, ale... jakos tak mam ze slicznym rzecza nie moge sie oprzec Napiszcie czy wasi me|owie/partnerzy tez traktuja was jak lekko niepelnosprawne, bo moj zaczyna przeginac - jak dzisiaj schylil sie zeby zawiazc mi buta - obled ))))))!!! buziaki, pozdrawiam! 17 tc. Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
misia126 Re: 20 tc! Polowa za mna! 17.06.04, 05:56 Czesc mamusie listopadowe!!! Moj maz cale szczescie jeszcze nie popada w zadne paranoje... co prawda, ja nie mam jeszcze duzego brzucha, a i butow wiazanych za bardzo nie posiadam ... Ale spiesze pochwalic sie, ze moje malenstwo chyba zaczelo wczoraj kopac... W sumie to tak ze 3 razy poczulam... dwa takie pozadne kopniaczki... i jeden na pozegnanie mniejszy... Oczywiscie zanim zajarzylam ze to chyba to, to juz bylo po wszystkim... nie moge sie doczekac czy dzisiaj tez tak bedzie Pozdrawiam Misia Odpowiedz Link Zgłoś
respect_kaja Re: Mamy listopadowe 17.06.04, 10:24 Witam Ja wg mnie jestem w 19 tc wg. mojej gin. 20 i kopniaczki też są coraz mocniejsze też było po 3-4 i koniec a od wczoraj są częstsze i mocniejsze nawet 20!!! tylko mam teraz inny problem ZGAGA nigdy nie miałam a teraz nie daje sobie rady. Ani mleko woda nic mi mie pomaga.kupiłam Rennie i też nic słyszałam że Manti w syropie jest też dobry. Może Wy mamusie znacie coś co mi pomoże? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia126 Re: Mamy listopadowe 17.06.04, 10:50 To i ja sie dolaczam do pytania o zgage... Po wczorajszych knedlach z truskawkami myslalam ze zejde... Na razie sama nic nie bralam, bo jakos jestem straszne anty nastawiona na wszelkie leki... Ale zobaczymy czy to prawda, ze jesli ma sie zgage w ciazy to dziecku wlosy rosna?? tylko gdzie ja to uslyszalam... a moze cos pokrecilam... mam nadzieje ze jednak na darmo to ta zgaga mnie nie meczy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: Mamy listopadowe 17.06.04, 11:59 ja polecam rennie ( czasami pomaga nawet polowka tabletki ) bo jest bezpieczne w ciazy. verla - tez listopadowka Odpowiedz Link Zgłoś
estka22 Re: Mamy listopadowe 17.06.04, 13:05 czesc dziewczynki Ja tez mam zgage i mnie pomaga rumianek- rozmawialam z moja gin, jest bezpieczny. Mozna tez brac Manti. Ja tez slyszalam, ze jak sie ma zgage, to dziecku wloski rosna Pozdrawiam estka Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe 18.06.04, 08:25 Siedzę sobie w pracy a moje maleństwo szaleje na dobre. Tyle kopów co mi teraz funduje, to jeszcze nie czułam! No, że chyba wczoraj wieczorem. Mąż chciał posłuchać i przystawił ucho do brzucha i w tym momencie zaliczył porządne kopnięcie, aż odskoczył i dostał wytrzeszczu oczu! Zdziwiony, że to tak dokładnie czuć! Zaraz była setka pytań, czy nie boli mnie to, a jak ja to czuje i takie tam! A maleństwo się nie przejmowało i szalało dalej. Zauważyłam, że maluszek ma swoje godziny aktywności, rano czyli tak jak teraz między 8-10 i potem późno wieczorem! Teraz tak fika, że przez dzinsy widać ruchy! No super sprawa! Ja czuję się świetnie, kwitne podobno. Siłe mam jak koń pociągowy. Spać chodze koło 1 w nocy a wstaje rano o 6! I nie jestem zmęczona! Zgagi nie mam, odpukać! Jedyne co mnie matrwi to nadal moja waga. Od początku ciąży schudłam 3,5kg i na razie nadrobiłam tylko 0,5kg. Wyniki jak już pisałam OK, z bąbelkiem też dobrze, a ja się i tak martwię. Wg tabel powinnam przytyć 3kg! Ostatniego czerwca ide do gina i jestem ciekawa co powie. Ostatnio patrzyła na mnie jak na zbrodniarkę, myślał, że się odchudzałam! Nie wiem czy o tym pisałam ale co do płci, to zgodnie z mężem uznaliśmy, że chcemy niespodziankę. Swoje typy oczywiście mamy i to różne rzecz jasna! Pozdrawiam: Kasia + ktosiek! PS: mówicie do swoich maleństw? Ja odkąd poczułam jak się rusza gadam do brzucha jak głupia. A jak się rusza to już całkiem mi odbija i bez względu gdzie jestem prowadzę monolog. Ostatnio w sklepie trochę głupio to wyglądało, tym bardziej, że brzuszek mam na razie mały, więc można się jedynie domyślić, że jestem w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
azetka74 Re: Mamy listopadowe 18.06.04, 12:44 Cześć Mamusie!!! Moje maleństwo od tygodnia bryka rozbrykało się na dobre.Od kilku dni czuję coraz mocniejsze kopniaczki, a wczoraj nawet było widać wybrzuszenie na brzuszku.Dzidziuś najbardziej szaleje wieczorami-chyba lubi gdy oglądam mecze w telewizji(płci jeszcze nie znam, ale myślę,że to chłopczyk-przyszły fan futbolu). Ja też czuję się świetnie, brzuszek rośnie...a wczoraj mój mąż zauważył, że pojawiła mi się ciemna kreseczka na brzuszku... Pozdrawiam Aga, 20 tc Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 18.06.04, 21:10 Cześć a mi jest smutno, mąż dzisiaj pojechał do Szwecji a przyjedzie za miesiąć. Dobrze, że mam dzieci to z nimi jakoś ten czaqs minie. Wiem, narzekam ale mam nadzieje, że mnie zrozumiecie pozdrawiam, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 19.06.04, 07:53 Hej Aprze...mi tez smutno, ale z innego powodu...ukradli nam dzisiaj kamere i aparat fotograficzny...a najgorsze jest to, ze w kamerze byla kaseta na ktorej byly nagrania z ostatnich urodzin mojego syna, z zakonczenia roku przedszkolnego no i jechalismy na wystepy, ktore chcialam nagrac...i jak tak sobie pomysle, ze ktos wlasnie moze oglada sobie te nasze nagrania...to tak jakby zagladal w nasze zycie prywatne... Miesiac szybko minie, zobaczysz. Najgorsze te pierwsze dni, a potem wskoczysz w swoj rytm i sie nie obejrzysz i maz wroci. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: Mamy listopadowe :-)) 19.06.04, 09:55 Ja mam jeszcze gorzej, bo zostałam z 20 miec dzieckiem a mąż od maja do końca roku będzie w delegacji. Ominie go ważny okres w naszym życiu - nasza druga ciąża. zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 19.06.04, 11:18 witam, mam pytanie jestem w końcówce 19 tyg i nie czuję ruchów, czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: Mamy listopadowe :-)) 19.06.04, 13:19 Oczywiście, że normalne. Zwłaszcza przy pierwszej ciąży. zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
zulkaw1 Re: Mamy listopadowe :-)) 19.06.04, 14:48 Żabeczka! witaj w klubie mój mąż będzie starał się wrócić na poród (w listopadzie), ale teraz jestem sama. Jest to moja pierwsza ciąża i wszystko strasznie przeżywam. Dobrze, że mamy już XXI wiek i internet, dzięki niemu mam codzienny kontakt z mężem Pozdrawiam Zulka Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 19.06.04, 16:13 Witajcie mam nadzieje, że mój mąż też będzie miał dostęp do internetu a jak nie to mam dzieci, rodzinę i Was. pozdrawiam, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
maja77 "nowa" 20.06.04, 10:51 Witam wszystkie panie. Mam na imie Maja, jestem ze Szczecina i niestety dopiero teraz miałam okazje odkryć to wspaniałe forum.Mam nadzieję, że zaliczycie mnie do grona listopadóweczek, gdyż mó termin wypada na 14.11.2004 i będzie to moje pierwsze dziecko.Żałuję strasznie że wcześniej nie mogłam się podzielić swoimi problemami ciążowymi bo było ich trochę a wizyta u lekarza raz na miesiąc nie bardzo zaspakajała te potrzeby, tym bardziej że nie mam mamy która mogłaby mi doradzic i podzielić się doświadczeniami.Na razie pozdrawiam i gorąco liczę na pomoc w rozwiązywaniu problemów podczas ciąży. Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe :-)) 21.06.04, 10:51 Grrrrrrrrrrr! Ależ mnie wczoraj wnerwiła (nie będę przy dziecku się brzydko wyrażała) jedna baba, koleżanka teściowej. Poszliśmy z mężem na ciasto do teściówki. Weszliśmy a ta baba napadła na mnie i z łapami do brzucha mi się dobiera. Zdążyłam zakryć swoimi rękami, więc pogłaskała mnie po dłoni i stanowczo powiedziałam, że nie życzę sobie aby ktoś obcy dotykał mnie po brzuchu! Kurde, a ona na to, że ona nie po brzuchu tylko po bluzce! Co za prostaczka. Mąż chichotał za mną, że ją tak ostro potraktowałam. Byłam ciekawa reakcji teściowej na szczęście mnie poparła! Co to za dotykanie! Niech się po tyłku pogłaszcze, też ma wystający! Mój brzuch i ja decyduję kto może go dotykać. Drażni mnie to cholernie! To tak jak bym podeszła do kogoś i zaczęła glaskać go po czole! Nie lubię i już! Może jestem przewrażliwiona, może to zrazi niektórych do mnie ale ja mam to w nosie! No, już mi lepiej, że mogłam się wygadać przed Wami! A dzidzior szaleje od paru dni, że hej! Już nie muszę się wyciszać i wsłuchwać w jego ruchu, teraz od razu wiem, że to ON - ONA! Mam w domu stetoskop i teraz sobie maluszka podsłuchujemy. Ostatnio chyba się wnerwił i dostałam prosto w słuchawkę aż mi w uchu zapiszczało! Sedrucho ma macne jak dzwon! Głośniejsze ode mnie! No dobra, tak samo bije, OK!, troszkę ciszej! W poniedziałek idę do lekarza, innego niż do tej pory! Troszkę mnie mo dotychczasowy gin wkurzył i myślę o zmianie. Idę sprawdzić kogoś polecanego i zobaczymy. Puki jeszcze czas na zmiany muszę działać! Ale się rozpisalam! Kończę, muszę popracować! Pa! Kasia + Ktosiek! Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka555 Re: Mamy listopadowe :-)) 21.06.04, 11:39 Witam!!! Absolutnie nie jestes przewrazliwiona, ja mam dokladie to samo - nienawwwwwwwwidze jak baby obce lub nawet mniej obce rzucaja sie z lapskai do glaskania mojego brzuszka, potwornie narusza to maja intymnosc i prywatnosc, tzn. nasza Precz z lapskami!!! Serdecznie pozdrawiam 18tc Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_80 Re: Mamy listopadowe :-)) 21.06.04, 17:03 Ja też nie znoszę jak ktoś dotyka mojego brzuszka,jedynie mąż może sobie na to pozwolić i nikt inny. Maleństwo szaleje od kilku dni porządnie, ale brzuszek mam nadal malutki. Pozdrawiamy Basia i 20 tyg Brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 22.06.04, 23:59 Ale u nas cichuuuutko Juz "spadlysmy" na druga strone. Dzisiaj bylam u lekarza, wszystkie badania krwi jakie mialam zrobione ostatnio (m.in. na cukier) sa bardzo dobre, USG tez wszystko dobrze (tutaj nie mowia od razu , tutaj trzeba poczekac na swoja wizyte u swojej prowadzacej lekarki, dopiero wtedy ona powie, bo to ona dostaje wyniki...nie ja). Nastepna wizyta za 4 tygodnie. Czuje sie dobrze. Dzidzia szeleje, najwiecej jak na razie wieczorem albo zaraz po jedzeniu. U nas upaly niemilosierne (35-40!), ciesze sie, ze nie chodze jeszcze z wielkim brzuchem ale i tak jest goraco. Pozdrawiam wszystkie Mamy Listopadowe! Odpowiedz Link Zgłoś
hagata.wala Re: Mamy listopadowe :-)) 23.06.04, 10:42 a u mnie nic. Wg mnie to 19ty tydzień a wg lekarza 17ty. Niewiele z tego rozumiem. Ruchów - brak. Zmian poza brzuchem - brak. Co jest , kurka, ruszaj się, mały... Odpowiedz Link Zgłoś
sandra-maja Re: Mamy listopadowe :-)) 23.06.04, 13:30 oooops, nie zazroszcze upałów. W Szczecinie ,na moje szczęście, temperatury niewygórowane. Zawsze uwielbiałam słońce, leżałam plackiem godzinami i nawet się uczyłam skwiercząc na leżaczku, a teraz 2 min. na słońcu i mam serdecznie dość.Pocieszam sie że prognozy przewidują tylko trochę sierpnia upalnego, więc chyba będe miała szczęście(ale egoistka ze mnieMój 20tyg. brzusio jak najbardziej widoczny i 6 kg do przodu, ale nie przejmuje sie tym bo na to bedzie czas. Na razie ważniejsze od mojego wyglądu jest zdrowie maluszka, a wszystko inne na drugi plan.Dzidzia niestety na razie nie szaleje, a ja nie mogę sie juz doczekać żeby odzczuć pierwsze ruchy-ciekawe czy w ogóle je poznam? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmag Re: Mamy listopadowe :-)) 23.06.04, 18:37 Jestem juz w 19 tygodniu,termin na 14 listopada moze jeszcze ulec zmianie.dzisiaj byłam u lekarza wszystko w porządku a na usg za trzy tygodnie.Nadal sie wacham czy chce znać płec.Pozdrawiam wszystkie listopadówki i do zobaczenia na warszawskim spotkaniu w lolku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_groszka Re: Mamy listopadowe :-)) 23.06.04, 10:49 hej, ja mam termin na 19 listopada. Jestem z Wrocławia i niedawno odkryłam to forum. Pozdrawiam wszystkie listopadowe cieżarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka555 Mamy listopadowe :-)) - Warszawa spotkanie 23.06.04, 15:02 25.06.2004 - PIATEK - GODZINA 18.00 - PRZED WEJSCIEM DO "LOLKA". Znak rozpoznawczy - srednie brzuszki Pozdrawiam i do zobaczenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 23.06.04, 15:17 witam ponownie, u mnie mały (jeszcze nie wiemy czy on czy ona) już kopie odziennie po kilkarazy, chociaż jeszcze nie dawno nic nie czułam i zaczynałam się martwić,w przyszłym tygodniu wybieram się na USG - to już chyba czas na badanie połówkowe, chcę się dowiedzieć rónież co o za osóbka we mnie rośnie i wybrać jej imię, mam pytanie czy któraś z Was teraz pija alkohol np lamkę czerwonego wina albo małe piwo? 19 tc Odpowiedz Link Zgłoś
alinka771 Re: Mamy listopadowe :-)) 23.06.04, 20:27 Czesc Kati! Moja ginka powiedziala wyraznie, ze ciaza to nie choroba. I jak nie ma przeciwskazan, a jest ochota - to dlaczego nie wypic wina? Oczywiscie lampki, a nie butelki. A ja sobie od czasu do czasu dogadzam herbatka z rumem i mam tylko nadzieje ze nie upijam Maluszka... Alinka, 19 tc Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 23.06.04, 22:44 Hej Kati tez slyszalam, ze mozna wypic lampke wina. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe :-)) 24.06.04, 08:38 Przed ciążą uwielbiałam piwko. Myślałam, że jak będę w ciąży to będzie mi go brakowało, okazało się, że nie. Czasem wezmę sobie łyczka od męża, albo naleję pół szklaneczki tego zimnego złotego napoju. Oczywiście nie codziennie, tak raz w miesiącu. Pytałam lekarza czy można, powiedział, że wino i piwo w rozsądnych ilosciach można, całkowity zakaz dotyczy wódki. Moja koleżanka, która mieszka we Francji będąc w ciąży piła wino (u nich przecież to normalne do posiłków) i piwo. Lekarze tam podobno zalecają picie piwa kobietą w ciąży (oczywiście w rozsądnych ilościch). Ja tam nie chce przesadzać ale myślę, że po małym łyczku maluchowi nic nie będzie! --- preg.fertilityfriend.com/pregticker Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko Re: Mamy listopadowe :-)) 24.06.04, 09:15 Właśnie wczoraj na dzień Taty wypiłam sobie z mężusiem piwko ze sokiem malinowym. Małeilości raz na jakis czas na pewno nie zaszkodzą, nawet lekarze polecają. Chociaż ostatnio w gazecie "Twoje dziecko" wyczytałam, że wypicie lampki wina w ciąży jest niedopuszczalne!!!!!!!Ale juz mam w nosie tę gazetę, bo 2 numery temu pisali o wymiarach dzieci w poszczególnych tygodniach i okazało się, że mój maluch w stosunku do tego co pisali jest o połowę a nawet więcej mniejszy. Więc albo piszą bzdury, albo nie wiem co ))))0 Ja ruchów też jeszcze nie czuję, chciaż namawiam juz malucha do kopania. Nadal mam jeszcze nadzieję, że te 20% szans jakie mi zostały przyniosą mi dziewuszkę!!!! Za 3 tygodnie idę na usg i nagramy sobie naszego dzidziula na video. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 24.06.04, 11:08 no to mnie uspokoiłyście, bo czasami wypijam lamkę wina albo piwko, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_paw Re: Mamy listopadowe :-)) 25.06.04, 11:11 Cześc Małgosiu... mamy wiele wspólnego.. też jestem mama 4,5 letniego Mateusza. Mama termin porodu na listopad ,dokładnie na 25.11, i też jest to moja druga ciąża.... pierwszy miałam poród przez cięcie cesarskie... strasznie to przeżyłam... drugi poród też taki będzie więc trochę się boję ale zmieniłam lekarza i mam nadzieję że teraz będzie o wiele lepiej.. pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 25.06.04, 18:16 Czesc Asiu! Witaj w gronie Mam Listopadowych I ja rowniez mam synka Mateusza, ktory urodzil sie w marcu 2000. Jak sie teraz czujesz? Nie boj sie drugiej cesarki. Teraz juz wiesz, ze bedziesz miala, jak sie uda to podejdz do tego troszke spokojniej. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 26.06.04, 09:56 Witam wszystkie Panie. Czy słyszałyście już przez stetoskop serce maluszka, ja wyczuwam ruchy ale jak byłam ostatnio u ginekologa to jeszcze nic nie było słychać.Trochę się przestarszyłam, a USG mam dopiero 14 lipca to będzie już 22 tydzień, rozwiązanie mam 16 listopada, pozdrawiam Was ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe :-)) 28.06.04, 08:14 Ja już słyszalam. Mam stetoskop w domu i czasem podsłuchuje naszego maluszka! - Odpowiedz Link Zgłoś
mag7714 Re: Mamy listopadowe :-)) 28.06.04, 10:19 Witam po przerwie.Bardzo sie za Wami stesknilam. Długo mnie nie bylo - 9 czerwca bralam slub, a zaraz potem wyjachalismy z mezem na Krete odpoczac po slubnych emocjach. Koncze 20 tydzien, dokladnie 18 czerwca poczulam po raz pierwszy ruchy maluszka - od tej pory, czuje je juz dokladnie,najczesciej rano i wieczorem jak leze. Poza tym czuje sie swietnie,naladowalam na wakacjecha akumulatory na najblizsze miesiace. Troche sie obawialam tego wyjazdu ale wszystko znioslam nadspodziewanie dobrze- podroz samolotem,upalow nie bylo,30 stopni i wiaterek wiec nie bylo duszno.Plywalam,opalalam sie,bylo super.Brzuszek nie jest duzy-88 cm w obwodzie. Nastepna wizyte i Usg(chyba polowkowe juz?)mam 19 lipca. Nie za pozno na polowkowe? Ostatnio na wizycie slyszalam serduszko maluszka.A teraz kiedy czuje ruchy jestem juz troche spokojniejsza. Ale sie rozpisalam... Pozdrawiam Was i maluszki Magda Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha474 Re: Mamy listopadowe :-)) 30.06.04, 09:27 czesc mam na imie agnieszka i w 18 tyg tez serduszka nie słyszałam mam termin na 15 listopada pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Witam po przerwie 28.06.04, 12:30 ...spowodowanej moim zwolnieniem. 16 czerwca miałam skurcze i silne bóle pleców. Na szczęście szyjka macicy jest o.k. Dostałam 9 dniowe zwolnienie, nakaz wypoczynku i nie stresowania się (przypuszczam, że skurcze były skutkiem silnego stresu w pracy). Dziś pierwszy dzień w pracy i od razu przykra wiadomość: odsunięto mnie od pewnego projektu, który realizowałam od 4 lat w każde lato, bo jestem "osobą niepewną". Odsunięcie łączy się automatycznie ze spadkiem zarobków o 1/3. Załamałam się , czuję się rozżalona, bo do pracy wróciłam i chcę pracować. Jestem w piątym miesiącu i do tej pory byłam tylko 2 razy na zwolnieniu. Przerwy w pracy trwały 1,5 tyg., ale tak właściwie musiano mnie zastępować tylko przez jeden tydzień maja i jeden czerwca, bo resztę załatwiałam na telefon. Ech... nie mam dziś humoru. Z dobrych wieści: maluszek zaczął już nieźle kopać USG połówkowe mam 12 lipca, także muszę uzbroić się jeszcze w cierpiliwość, by dowiedzieć się czy to ona, czy on. Pozdrawiam wszystkie listopadowe mamuśki Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Witam po przerwie 28.06.04, 12:57 Witaj Atlantis! Właśnie się dzisiaj zastanawiałam co u Ciebie. Z tą praca to faktycznie przykre, jesteś pewna, że to ostateczna decyzja? Może warto pogadać z kimś władnym w tej sprawie? Ale grunt, że z Toba i maluszkiem wszystko w porządku, teraz to jest ważniejsze od pracy! Ja na szczęście nie mam żadnych przebojów w firmie, pracuję jak dotychczas i odpukać ani razu nie musiałam brać L-4. Połówkowe USG mam dzisiaj o 15:15! Już przebieram nogami pod biurkiem z nerwów! Przy okazji zmieniam lekarza, więc niepokój podwójny! Chyba zapytam się cóż tam mam w brzuszku, bo kuzynka trzyma dla nas ciuszki i dla chłopca i dla dziewczynki (dziewczynkę urodziła 2 lata temu, chłopca pół roku wstecz). No i chiała też coś dać koleżance i nie wie co trzymać dla nas. Więc chcąc nie chcąc muszę się dowiedzieć. Ale tak prawdę mówiąć zaczęło mnie to ciekawić. Na początku z mężem uzgodniliśmy, że chcemy niespodziankę, teraz wraz z upływem czasu robię się ciekawska. Jakąś godzinkę temu maluch zaczął tak rozrabiać, że musiałam zamknąć pokój na klucz i położyć się! A ten tam sobie chyba siłownie z basenem urządził. W pewnym momencie tak się dziwnie ułożył, że miałam taki fajny pagórek na brzuchu, zaczęłam go głaskać i chyba mu się to podobało, bo jak przestwawłam to wiercił się znowu! Fajna zabawa w godzinach pracy Czuję się super, czego i Tobie życzę! I nie przejmuj się pracą, bo Twoje nerwy odbijają się na maluszku! Trzymajcie się! Pa! Kasia + Ktosiek! Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Hejka Atlantis :))) 29.06.04, 15:41 Wróciłam z urlopu i melduję się. Fajnie, że już czujesz ruchy, no i, że z Wami wszystko ok! Nie przejmuj się pracą. Wiesz, że najważniejsze jest Twoje dobre samopoczucie, bo to pozytywnie wpływa na dzidziucha. Powodzenia i więcej optymizmu życzę, Twoja koleżanka Agucha )) Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Cześć Aga :))) 30.06.04, 12:26 aguszak napisała: > Wróciłam z urlopu i melduję się. Oj, dawno Cię nie widziałam Mam nadzieję, że wypoczęłaś i nabrałaś sił. > Nie przejmuj się pracą. Wiesz, że najważniejsze jest Twoje dobre samopoczucie, > bo to pozytywnie wpływa na dzidziucha. Prawdopodobnie wybiorę się na dłuższe zwolnienie, ale będę tu zaglądać Wszystko rozstrzygnie się w poniedziałek. Wczoraj znowu miałam lekkie skurcze z nerwów (ta praca!), ale wzięłam dwie nospy, poleżałam i przeszło. Lekarz od jakiegoś czasu proponuje mi zwolnienie przy moim trybie pracy, zaczynam nad tym myśleć. Pozdrawiam Cię serdecznie. Miło, że znowu jesteś na forum. Dbaj o soebie i o brzuszek )) Atlantis w 21t i 1d P.S. Ale mi brzuch urósł przez ostatni tydzień! Odpowiedz Link Zgłoś
adelle będziemy mieć synka!! 28.06.04, 21:22 witam wszystkie mamy, dziś byliśmy na usg (19t4d); pan dr od usg powiedział, że przyszliśmy za wcześnie, powinniśmy się pojawić 22tc albo nawet później; troszkę się zdziwiliśmy (podobno nie można wykonać wszystkich wymaganych pomiarów) ; mimo to pomierzył dzidzię i ocenił, że jest całkowicie zdrowa, a do tego to bez wątpienia chłopiec!! cieszymy sie jak szaleni z naszego ślicznego, zdrowego dzidziusia!!!! widzieliśmy jego piękną buźkę,stópki, rączki i w ogóle wszystko było super widać. Jeśli chodzi o płeć (która była nam zupełnie obojętna), to znowu potwierdza się zasada z naturalnego planowania płci (o której dowiedziałam się już jak Tymuś- najprawdopodobniej tak będzie miał na imię-był w brzuszku),która głosi, że żeby mieć chłopca, to należy się starać w dzień jajeczkowania i później, a dziewczynkę przed owulacją. Za parę lat pewnie ją wypróbujemy) ściskam radośnie Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Gratuluję synka! 29.06.04, 07:20 Ja też wczoraj byłam u lekarza ale maluch tak pięknie wystawił kość udową do pomiaru, że zasłonił cały widok między nóżkami. Z naszym maluszkiem wszystko super. Pięknie się rozwija! Wszystkie pomiary idealne! A najbardziej się cieszę, że jednak zmieniłam lekarza! Ten poprzedni mi podpadł i wczoraj byłam u innego! I super! Tamten trochę mnie zaniedbał, ale Pani doktór powiedziała, żebym się nie martwiła bo zaraz wszystko nadgonimy i będzie OK! Dziewczyny dostałam dzisiaj rano od znajomej taki wykresik. Należy znać miesiąc poczęcia i liczbę skończonych lat przez matkę no i NIBY wychodzi co się urodzi. Posprawdzałam już u paru kobitek i wiecie co, kurcze pokazuje prawde! Mi w takim razie wychodzi córka. Dziewczyny, które już wiedzą co noszą pod serdusziem ujawnijcie jeśli chcecie te dane a ja sprawdzę i zobaczymy jak to się ma do rzeczywistości. Te, które chcą pobawić się w wróżenie z fusów również zapraszam do podania danych. Odpiszę jak tylko będę mogła (jestem w pracy). Pozdrawiam! Kasia + Ktosiek! Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: Gratuluję synka! 29.06.04, 15:50 To ja chcę wiedzieć. Miesiąc poczęcia - luty. Skończyłam 30 lat. zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Gratuluję synka! 30.06.04, 12:37 jakasik napisała: >A najbardziej się cieszę, że jednak zmieniłam lekarza! Ten poprzedni mi podpadł i wczoraj byłam u innego! I super! Tamten trochę mnie zaniedbał, ale Pani doktór powiedziała, żebym się nie martwiła bo zaraz wszystko nadgonimy i będzie OK! Kasiu, super, że z maluszkiem wszystko w porządku Mam pytanie, co przeszkadzało Ci w lekarzu, do którego chodziłaś wcześniej? Zastanawiam się nad zmianą... > Dziewczyny dostałam dzisiaj rano od znajomej taki wykresik. Należy znać miesiąc poczęcia i liczbę skończonych lat przez matkę no i NIBY wychodzi co się urodzi. Też chcę się pobawić Poczęcie luty (prawdopodobnie 10-11 lutego wg. USG), wiek skończony: 28 lat (i 8 miesięcy). Pozdrawiam. Atlantis w 21t i 1d Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Atlantis 30.06.04, 14:10 Co do zmiany lekarza, to tak na dobra sprawę wszystko było niby OK, ale... No właśnie sama nie wiem, coś mi powiedziało, że coś jest nie tak. Może babska intuicja? Albo przyszłe matczyne serducho? A szalę przeważyła wizyta, na której musiałam poprosić o skierowanie na podstawowe badania! No i był zdziwiony terminem "USG połówkowe"! Bo ja kurcze nigdy nie chorowałam na żadne sprawy kobiece, żadnych nadżerek, upławów, nieregularnych cykli itp. Chodziłam kontrolnie 2 razy do roku i po tabeltki anty. I nie wiedziałam, który lekarz jest dobry. A ten miał niby przed nazwiskiem dr nauk medycznych. No i się zasugerowałam tym, i myślałam, że będzie dobry. Gdy byłam ostatnio u nowej Pani doktór to aż się za głowe złapała jak zobaczyła, że ja nawet nie miałam zaprowadzonej karty ciążowej w przychodni. I wyszło przy okazji wiele innych rzeczy ale nie chcę się rozpisywać. Dodam jeszcze, że muszę mieć zaświadczenie od mojego byłego kardiologa, że mogę rodzić siłami natury. Miałam kiedyś kłopoty z ciśnieniem. Tamten lekarz wychodził z założenia, że jeśli teraz jest OK to tak zostanie. Ta ginekolog chce mieć to na piśmie! No i plus full badań, które muszę w związku z tym wykonać. Nie wesoło! Ale ważne, że z dzieckiem wszysko w porządku, świetenie się rozwija i rośnie tak jak powinno, wszystko ma na swoim miejscu! A ja sobie poradzę z resztą! A co do przepowiedni płci to wypada Ci dokładnie to samo co i mi: dziewczynka! I II III IV V VI VII VII IX X XI XII 18 - + - + + + + + + + + + 19 + - + - - + - - - - + + 20 - + - + + + + + + - + + 21 + - - - - - - - - - - - 22 - + + - + - - + - - - - 23 + + - + + - + - + + - - 24 + - + + - + + - - - - - 25 - + + - + - + + + + + + 26 + - + - - + - + - - - - 27 - + - + - - + + + - + + 28 + - + - - - + + + + - - 29 - + - + + + + + + - - - 30 + - + - - - - - - + - - 31 + - + - - - - - - - + + 32 + - + - - - - - - - + + 33 - + - + + - - + - - - + 34 + - + - - - - - - - + + 35 + + - + - - - + - - - + - dziewczynka + chłopczyk miesiąc poczęcia i liczka waszych lat w dniu poczęcia (skończonych!!!) Mam nadzieję, że nic się nie poprzesuwało! Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Atlantis 30.06.04, 14:16 A tak się starałam, żeby było czytelne. No ale mam nadzieję, że sobie poradzicie z tymi + i -. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: będziemy mieć synka!! 29.06.04, 16:03 Gratuluję serdecznie, a może jednak się odezwiesz na gg lub mailem))Mam nadzieję, że czujesz sie już dobrze. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.bobas Re: będziemy mieć synka!! 29.06.04, 22:13 Ja też chcę wiedzieć. Poczęcie luty, 32 lata Odpowiedz Link Zgłoś