03.03.11, 13:03
01.03.2011 - 511,1 mIU/ml
03.03.2011 - 1 725,02 mIU/ml

Czy to nie za duży przyrost? Martwię się, bo prawie cały czas boli mnie brzuch.

Normy laboratoryjne:
1-10 tydzień: 201,64-225000,00
Obserwuj wątek
    • leesha oczywiście Beta-HCG 03.03.11, 13:03
      jw.
      • jego-kurka Re: oczywiście Beta-HCG 03.03.11, 13:42
        Może bliźniaki smile
      • krzysiowa_mama Re: oczywiście Beta-HCG 03.03.11, 14:58
        Dobrze, że boli - ma boleć, w końcu się ktoś tam wprowadza, tak? Będzie sobie metraż powiększał, to i ściany musi poprzesuwać big_grin
        A tak poważnie, to jeśli to jest ból podobny do miesiączkowego, to jest normalne - ja też tak miałam. Lekarz mi powiedział, że tak po prostu jest jak się macica rozciąga. No ale przyrosty piękne!!! Może rzeczywiście: Paweł i Gaweł w jednym stali domku..... smile
    • wuika Re: Beta-HCH 03.03.11, 15:41
      Ja pierwszą miałam 26, a po 48h 100 suspicious Takie przyrosty się zdarzają smile Może masz bliźniaki?
      • dagmaralodz77 Re: Beta-HCH 03.03.11, 20:14
        najnormalniej rozwijajaca sie ciaza!!! i z pewnoioscia nie blizniacza!!! czym wiekszy przyrost tym lepszy "wzrost"!!! pozdrawiam beta piekna.... marze o takiej za miesiac smile
        • agnrek moja beta bliźniacza 03.03.11, 22:22
          3 lata temu urodziłam bliźnięta i pamiętam, że miałam dość dynamiczny przyrost bety i progesteron też szybko wzrastał. W niedzielę wieczorem powiedziałam mężowi, że mam takie przeczucie, że to bliźnięta, a w poniedziałek na usg usłyszałam już 2 serduszka smile
          • leesha Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 09:06
            O bliźniętach nie myślę, bo nie mamy w rodzinie przypadków ciąż mnogich, a cykl nie był stymulowany. Ale zdążyłam się już naczytać, że duże/bardzo duże przyrosty mogą źle wróżyć. W sumie to nie wiem, czy mój można określić jako "duży".
            Pójdę może jeszcze w poniedziałek na betę.
            • aneta79_1979 Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 09:31
              tym że w rodzinie nie masz ciąż mnogich to się nie sugeruj - w końcu ktoś kiedyś zaczął bliźnięta rodzić nie???? A bliźnięta to i bez stymulacji cyklu się rodzą....
            • dagmaralodz77 Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 09:35
              leesha... ciaze blizniacze dwujajowe (2 osobne jaja sa w macicy) nie sa zadnym "genetycznym" uwarunkowaniem...tylko blizniaki jednojajowe (1 jajo w macicy) są "genetyczne"!!!! Twój przyrost jest jak najbardziej normalny i prawidłowy... okreslanie 66 % to najmniejszy próg przyrostu... twój jest prawidłowy!!! A gdzie piszą ze zbyt duzy przyrost żle wróży??? Chetnie przeczytam!!! Nie martw się kochana i nie wymyslaj problemu ze za duzy przyrost!!! Pozdrawiam
              • leesha Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 10:00
                Czytałam, że może oznaczać ciążę z zaśniadem (kurcze, nawet nie wiem co to jest, ale brzmi paskudnie), czy z chorobą genetyczną (ale tu chyba duży przyrost bety jest znamienny w 2 trymestrze). Przestałam przeszukiwać google i czytać, bo osiwieję.

Dagmara, tak na marginesie jestem pod wrażeniem Twojej wiedzywink.
                • dagmaralodz77 Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 10:14
                  dobra dziewczyna.... juz na o zaśniadach poczyytała!!!!! Zyczę by ci kochana prąd wyłączyli, byś nie "grzebała" na googlach!!! Beta jest piękna!!!!
                  • agnrek a propos zaśniadu groniastego 04.03.11, 10:30
                    Gdy poroniłam pierwszą ciążę, nasiedziałam się w necie i też trafiłam na informacje o zaśniadzie groniastym. Poszłam na kontrolne usg po zabiegu i pytam lekarkę, czy to nie zaśniad. Spojrzała na mnie zza okularów i mówi"
                    - Oho, widzę, że pani sporo czasu w internecie spędziła.

smile smile
                    Wśród studentow medycyny takie wykrywanie u siebie chorób jest bardzo popularne. Tyle czytają o różnych chorobach, że za chwilę u siebie takie objawy widzą smile

A propos bliźniąt - urodziłam dwujajowe smile
            • agnrek Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 10:24
              Nie musisz mieć w rodzinie bliźniąt, żeby je urodzić smile Ani też nie musisz być stymulowana hormonalnie. W mojej rodzinie podobno bliźnięta urodziły się jakieś 80 lat temu, ale to też nie jest pewne, nie miałam in vitro ani też nie byłam poddana stymulacji hormonalnej.
              • dagmaralodz77 co u ciebie??? 07.03.11, 08:45
                jak w temacie
                • dzieciusie3 Re: co u ciebie??? 07.03.11, 08:57
                  Oj,oj,ja też jestem bardzo ciekawa co u Ciebie smile ?! Już nie mogę się doczekać wieści co widziałaś na USG,czy bilo jedno czy może dwa serduszka-to jest po prostu piękne!!!! Uwielbiam podczytywać takie super wiadomości o ty,że komuś się udało!!!
                  • leesha Re: co u ciebie??? 07.03.11, 09:14
                    Jak miło, że o mnie pamiętaciewink.
                    Wróciłam przed chwilą z bety, wynika będą po południu, napiszę jaka wyszła.
                    Dzieciusie, na usg wybieram się za 2 tygodnie, wtedy będzie już wszystko wiadomo.
                    • dagmaralodz77 czekamy :-) 07.03.11, 09:22
                      no to cierpliwie czekamy na wiesci smile
                      • leesha dzisiejsza beta-po 4 dniach 07.03.11, 16:20
                        5 980,00
                        nie za mało tym razemsad?
                        • wuika Re: dzisiejsza beta-po 4 dniach 07.03.11, 18:18
                          Powinna się podwajać po 3 dniach, albo dwa razy wzrosnąć o co najmniej 66%. Policzmy smile
                          dwa razy pomnożone przez 1,66 daje 4753
                          pomnożona przez dwa i dodane tak z 40% (bo trochę więcej niż pół z tego 1.66 po dwóch dniach) daje 4830. Za każdym razem masz większe przyrosty, więc na mój gust jest ok smile
                          • dagmaralodz77 Re: dzisiejsza beta-po 4 dniach 07.03.11, 18:55
                            jest super smile
                            • dagmaralodz77 Re: dzisiejsza beta-po 4 dniach 13.03.11, 19:48
                              leesha... było juz usg??? jeden zarodek siedzi?? co tam u ciebie???
                              • dzieciusie3 Re: dzisiejsza beta-po 4 dniach 13.03.11, 21:19
                                Czekamy,czekamy i już jajo znosimy bo nie wiemy co u Ciebie smile
    • leesha Serducho bije! 16.03.11, 13:39
      Nie wytrzymałam, poszłam dzisiaj na usg.
      Maluch ma 7,3 mm, bicie serca miarowe 125 bmp.
      To 6,4 tc.
      Tak bardzo bym chciała, aby tym razem wszystko było w porządku.
      • krzysiowa_mama Re: Serducho bije! 16.03.11, 13:42
        No to fantastycznie!!!!!! Wielkie GRATKI i dbaj o tego "wielkiego" człowieka big_grin
        • 1.mouse Re: Serducho bije! 18.03.11, 15:22
          Super wiadomość!Wiem,że to trudne ale trzeba myśleć pozytywniesmileSerduszko bije prawidłowo i to najważniejsze!!!!!Trzymam kciuki za reszte tygodni i dawaj zanć jak maluch się rozwija!!!!jeszcze raz gratuluje!!!

• kobietka_29 Re: Serducho bije! 18.03.11, 15:37
        leesha, chyba niewiele z nas tu obecnych nie maja jakichs zlych doswiadczen z poprzednich ciaz. Ale trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Los dal nam kolejna szanse. Tylko musimy dbac o siebie. Trzymam kciuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka