leesha 03.03.11, 13:03 01.03.2011 - 511,1 mIU/ml 03.03.2011 - 1 725,02 mIU/ml Czy to nie za duży przyrost? Martwię się, bo prawie cały czas boli mnie brzuch. Normy laboratoryjne: 1-10 tydzień: 201,64-225000,00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiowa_mama Re: oczywiście Beta-HCG 03.03.11, 14:58 Dobrze, że boli - ma boleć, w końcu się ktoś tam wprowadza, tak? Będzie sobie metraż powiększał, to i ściany musi poprzesuwać A tak poważnie, to jeśli to jest ból podobny do miesiączkowego, to jest normalne - ja też tak miałam. Lekarz mi powiedział, że tak po prostu jest jak się macica rozciąga. No ale przyrosty piękne!!! Może rzeczywiście: Paweł i Gaweł w jednym stali domku..... Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Beta-HCH 03.03.11, 15:41 Ja pierwszą miałam 26, a po 48h 100 Takie przyrosty się zdarzają Może masz bliźniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: Beta-HCH 03.03.11, 20:14 najnormalniej rozwijajaca sie ciaza!!! i z pewnoioscia nie blizniacza!!! czym wiekszy przyrost tym lepszy "wzrost"!!! pozdrawiam beta piekna.... marze o takiej za miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek moja beta bliźniacza 03.03.11, 22:22 3 lata temu urodziłam bliźnięta i pamiętam, że miałam dość dynamiczny przyrost bety i progesteron też szybko wzrastał. W niedzielę wieczorem powiedziałam mężowi, że mam takie przeczucie, że to bliźnięta, a w poniedziałek na usg usłyszałam już 2 serduszka Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 09:06 O bliźniętach nie myślę, bo nie mamy w rodzinie przypadków ciąż mnogich, a cykl nie był stymulowany. Ale zdążyłam się już naczytać, że duże/bardzo duże przyrosty mogą źle wróżyć. W sumie to nie wiem, czy mój można określić jako "duży". Pójdę może jeszcze w poniedziałek na betę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta79_1979 Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 09:31 tym że w rodzinie nie masz ciąż mnogich to się nie sugeruj - w końcu ktoś kiedyś zaczął bliźnięta rodzić nie???? A bliźnięta to i bez stymulacji cyklu się rodzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 09:35 leesha... ciaze blizniacze dwujajowe (2 osobne jaja sa w macicy) nie sa zadnym "genetycznym" uwarunkowaniem...tylko blizniaki jednojajowe (1 jajo w macicy) są "genetyczne"!!!! Twój przyrost jest jak najbardziej normalny i prawidłowy... okreslanie 66 % to najmniejszy próg przyrostu... twój jest prawidłowy!!! A gdzie piszą ze zbyt duzy przyrost żle wróży??? Chetnie przeczytam!!! Nie martw się kochana i nie wymyslaj problemu ze za duzy przyrost!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 10:00 Czytałam, że może oznaczać ciążę z zaśniadem (kurcze, nawet nie wiem co to jest, ale brzmi paskudnie), czy z chorobą genetyczną (ale tu chyba duży przyrost bety jest znamienny w 2 trymestrze). Przestałam przeszukiwać google i czytać, bo osiwieję. Dagmara, tak na marginesie jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 10:14 dobra dziewczyna.... juz na o zaśniadach poczyytała!!!!! Zyczę by ci kochana prąd wyłączyli, byś nie "grzebała" na googlach!!! Beta jest piękna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek a propos zaśniadu groniastego 04.03.11, 10:30 Gdy poroniłam pierwszą ciążę, nasiedziałam się w necie i też trafiłam na informacje o zaśniadzie groniastym. Poszłam na kontrolne usg po zabiegu i pytam lekarkę, czy to nie zaśniad. Spojrzała na mnie zza okularów i mówi" - Oho, widzę, że pani sporo czasu w internecie spędziła. Wśród studentow medycyny takie wykrywanie u siebie chorób jest bardzo popularne. Tyle czytają o różnych chorobach, że za chwilę u siebie takie objawy widzą A propos bliźniąt - urodziłam dwujajowe Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: moja beta bliźniacza 04.03.11, 10:24 Nie musisz mieć w rodzinie bliźniąt, żeby je urodzić Ani też nie musisz być stymulowana hormonalnie. W mojej rodzinie podobno bliźnięta urodziły się jakieś 80 lat temu, ale to też nie jest pewne, nie miałam in vitro ani też nie byłam poddana stymulacji hormonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: co u ciebie??? 07.03.11, 08:57 Oj,oj,ja też jestem bardzo ciekawa co u Ciebie ?! Już nie mogę się doczekać wieści co widziałaś na USG,czy bilo jedno czy może dwa serduszka-to jest po prostu piękne!!!! Uwielbiam podczytywać takie super wiadomości o ty,że komuś się udało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: co u ciebie??? 07.03.11, 09:14 Jak miło, że o mnie pamiętacie. Wróciłam przed chwilą z bety, wynika będą po południu, napiszę jaka wyszła. Dzieciusie, na usg wybieram się za 2 tygodnie, wtedy będzie już wszystko wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
leesha dzisiejsza beta-po 4 dniach 07.03.11, 16:20 5 980,00 nie za mało tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: dzisiejsza beta-po 4 dniach 07.03.11, 18:18 Powinna się podwajać po 3 dniach, albo dwa razy wzrosnąć o co najmniej 66%. Policzmy dwa razy pomnożone przez 1,66 daje 4753 pomnożona przez dwa i dodane tak z 40% (bo trochę więcej niż pół z tego 1.66 po dwóch dniach) daje 4830. Za każdym razem masz większe przyrosty, więc na mój gust jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: dzisiejsza beta-po 4 dniach 13.03.11, 19:48 leesha... było juz usg??? jeden zarodek siedzi?? co tam u ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzisiejsza beta-po 4 dniach 13.03.11, 21:19 Czekamy,czekamy i już jajo znosimy bo nie wiemy co u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Serducho bije! 16.03.11, 13:39 Nie wytrzymałam, poszłam dzisiaj na usg. Maluch ma 7,3 mm, bicie serca miarowe 125 bmp. To 6,4 tc. Tak bardzo bym chciała, aby tym razem wszystko było w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Serducho bije! 16.03.11, 13:42 No to fantastycznie!!!!!! Wielkie GRATKI i dbaj o tego "wielkiego" człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
1.mouse Re: Serducho bije! 18.03.11, 15:22 Super wiadomość!Wiem,że to trudne ale trzeba myśleć pozytywnieSerduszko bije prawidłowo i to najważniejsze!!!!!Trzymam kciuki za reszte tygodni i dawaj zanć jak maluch się rozwija!!!!jeszcze raz gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_29 Re: Serducho bije! 18.03.11, 15:37 leesha, chyba niewiele z nas tu obecnych nie maja jakichs zlych doswiadczen z poprzednich ciaz. Ale trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Los dal nam kolejna szanse. Tylko musimy dbac o siebie. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś