Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o mojej becie?

18.01.12, 16:25
W pon.4945 a dziś 7585
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 16:53
      Pięknasmile Bliźniaki czy jak? wink
    • chyba.ze Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 17:07
      Trochę lichy przyrost jak na odstęp 1 dniowy pomiędzy badaniami.
      • dzieciusie3 Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 17:24
        Lichy??????
        • chyba.ze Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 17:33
          No lichy.
          Kobiety się chwalą, że mają 100% przyrost z dnia na dzień. A u Ciebie nie ma tej wartości pomimo dłuższego upływu czasu pomiędzy badaniami.
        • kasia-rybka Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 17:34
          Moim zdaniem jest ładny przyrost i wszystko jest oksmileTeż nie rozumiem ,co miało oznaczać lichy przyrost:0
        • hanna79 Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 17:37
          Dzieciusie przyrost wynosi ok. 53,4%, to jest mniej niż te przepisowe 66%, no ale przeciez też niezły. Życzę powodzenia, bardzo mocno!!!!!
          Ps. Ile minęło godzin między badaniami?
          • dzieciusie3 Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 17:47
            ja wyczytałam ze 60 %
            • szonik1 Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 18:03
              Przepisowe 66 % jest na początku do jakiejś tam wartości bety, powyżej której wzrost jest o wiele wolniejszy.
              U mnie np. było to 22 647 w 25 dpo w pon, w środę - 33581 (czyli przyrost o 48 %), a w ptk - 51607 (przyrost o 54 i 128 % licząc od środy i pon.).
            • chyba.ze Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 18:06
              Tak, 60% z dnia na dzień.
          • chyba.ze Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 18:09
            Dzieciusie przyrost wynosi ok. 53,4%, to jest mniej niż te przepisowe 66
            > %, no ale przeciez też niezły.

"Niezły" byłby zbadany we wtorek czyli następnego dnia.
            • hanna79 Re: Co sądzicie o mojej becie? 18.01.12, 19:07
              Jeśli dobrze rozumiem, to uważasz, że przyrost bety powinien wynosić 66% co 24h? Można prosić o źródło tej informacji? Ja specjalistką w tej dziedzinie nie jestem, ale gdzie zajrzę, to znajduję takie info:
              "Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin, a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu."
              • mewa000 chyba.ze 18.01.12, 20:44
                puknij się w głowę dziewczyno i idź obejrzyj jakąś bajkę na Disney Channel tongue_out

Dzieciusie wszystko git, dokładnie, powyżej 6000 beta już nie musi przyrastać tych umownych 66% w 48 h wink
                • chyba.ze Re: chyba.ze 18.01.12, 20:59
                  Tak to jest jak się wiedzy szuka na forum a nie u źródła. Bo lekarze ciemne som i mało światłe, nie to co oświetlone forumki big_grin
                  • dzieciusie3 Re: chyba.ze 18.01.12, 21:09
                    Moja droga chyba.ze wyniki miałam w ręku o 18 na wizytę miałm iść nocną czy jak-w sobotę mam dziewczyno wizytę więc po to jest forum żeby pytać
                    • chyba.ze Re: chyba.ze 18.01.12, 21:27
                      dzieciusie3

Ale czy wiedza zdobyta na forum jest w stanie zmienić przebieg ciąży?
                      Piszesz, że wizytę masz później, czyli jesteś pod kontrolą lekarza, zapewne robił Ci usg, sprawdził co trzeba i tego się trzymaj.
                      Polecam rzadsze korzystanie z internetu a zajęcie się rodziną, sobą i skupienie na sprawach miłych i relaksujących. Męża na pewno masz fajnego, więc przytul się do niego zamiast trwonić czas przed monitorem i wprowadzać do domu złe klimaty wink
                      Spokojnej ciąży życzę
                    • kami-66 Re: chyba.ze 19.01.12, 07:49
                      Dzidziusie3 betę masz prawidłową. Dwa dni temu rozmawiałam na ten temat z ginekologiem. On twierdzi, że jak jest przyrost 50% to nie ma podstaw do niepokoju. Każda kobieta jest inna i mogą się zdarzać takie odchylenia. Im beta wyższa przyrosty coraz mniejsze. Te 66% bardzo ważne jest na początku ciąży, wtedy kiedy wartości są niskie.
                      Pamiętajmy o tym, żeby się nie denerwować bo w naszym ciele jest ktoś kto ciężko musi pracować i cały czas mnoży swoje komórkiwink
                      • madziulaz Re: Dzieciusie 19.01.12, 09:08
                        www.betabase.info/showDoubling.php?type=Single
                        zaglądnij tam...ja po swoich przejsciach wiele moge o becie powiedziec..
                        ale ta strona jest skarbnica wiedzy..
    • agnrek Re: Co sądzicie o mojej becie? 19.01.12, 10:36
      Ze swojego doświadczenia - a poroniłam pierwszą ciążę (przyrosty bety były nieznaczne) oraz z drugiej ciąży (bliźniacza) powiem tak (a powtarzałam betę co 48 godzin na zlecenie lekarza w obu ciążach) - nie należy się niepokoić smile Przyrost bety jest w porządku, nie jest zbyt wysoki, ale wszystko jeszcze się może zdarzyć. Ja w ciąży bliźniaczej miałam niskie miana bert, a tymczasem dziewczyny na forum miały już w grubych tysiącach. Za to przyrost bety i progesteronu co 48 godzin był kilkakrotny.
      Proponuję odczekać 48 godzin od ostatniego badania i powtórzyć.
      A ile dni minęło od ostatniej miesiączki?
      • agnrek Re: Co sądzicie o mojej becie? 19.01.12, 10:43
        I przy takjiej becie to już chyba lepiej wybrać się na usg, bo na pewno więcej powie niż powtarzać betę.
        • kotkowa Re: Co sądzicie o mojej becie? 19.01.12, 13:08
          Stawiam, że wszystko dobrze. Książkowy przyrost to 66% co 48h, ale powyżej wartości 6000 przyrost zwalnia. U mnie też nie był książkowy, a wszystko dobrze.
          • dzieciusie3 Re: Beta dobra 21.01.12, 13:05
            Nie mają znaczenia normy książkowe,każda z nas jest inna ale to nic nie oznacza
            Beta musi być dobra bo na dzisiejszej wizycie widziałam i słyszałam serduszko !!!!
            • kotkowa Re: Beta dobra 21.01.12, 13:17
              Super! Gratuluję, cudna wiadomość!!
              • mola_84 Re: Beta dobra 21.01.12, 15:47
                To i ja gratuluje chociaz i tak wiedzialam ze niedlugo to wlasnie napiszesz smile dbaj o siebie i maluszka smile pozdrawiam
                • mamcia1304 Re: Beta dobra 03.03.12, 14:15
                  Moja Beta to 1259 , ost. @ 29 stycznia, moje wyliczenia 5 tydz, co sadzicie? Prosze o opinie.
                  • dzieciusie3 Re: Beta dobra 03.03.12, 14:28
                    Nic nie da się powiedzieć o twojej becie,ponieważ musisz mieć dwa wyniki w odstępie np.48h.i wtedy można stwierdzić coś.
                    • mamcia1304 Re: Beta dobra 03.03.12, 14:42
                      Ta robilam w czwartek, wczoraj otrzymalam wyniki, kolejna robie w piatek...
                  • lidek0 Re: Beta dobra 03.03.12, 16:37
                    A normy gdzie? Każde labolatorium ma inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka