Dodaj do ulubionych

PAŹDZIERNIK 2005

• ann99 Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 13:42
      No widzę,że dostalam szczęśliwą 13!!!! smile)) To dla mnie bardzo szczęśliwa
      liczba zawsze była,więc...
      Ja tez mam wizytę 11.02- ale juz 2 i w pon mam zamiar zrobic
      wszystkie "zlecone" badania...Na razie zaczely sie mdlosci,ale nie sa ciagle i
      raczej nie sa dokuczliwe wink)
      Ja na bHCG poszlam do szpitala, zaplacilam w okienku 26 zl (bez skierowania) i
      popoludniu mialam juz wynik. Myśle,ze w Łodzi można zrobic tak samo...
      • winnie77 To jeszcze my! 03.02.05, 23:54
        Cześć Dziewczynkismile,
        Mam 8,4 mm pęcherzyk ciążowy i 17 miesięczną dzidzię.
        Zarodka niestety jeszcze nie widać chociaż wg OM ciąza ma 7 tyg. Wg. pomiarów
        USG i moich osobistych wyliczeń ( smile) jest znacznie młodsza. Oczywiście się
        martwię na zapas, że jeszcze nic tam nie ma i czy wszystko bedzie w porzadku i
        czy mój Kochany Zarodek oby napewno się pojawi...Podobno we wczesnej ciąży nie
        widać. Kolejne USG za dwa tygodnie. Trzymajcie za nas kciuki. Też mam
        nieregularne i długie cykle, biorę progesteron (luteinę), uważam na siebie i
        jem co popadnie. Mdłości są, ale nie poranne, pierś obolała, brzuch też czasem
        pobolewa, nastroje zmienne, zatwardzenia na przemian z rozwolnieniami, ale to
        być może kwestia mojej bardzo różnorodnej ostatnio diety. Ciąża trochę nie
        planowana, ale bardzo się z niej cieszymy, tym bardziej, że między moimi
        dzieciaczkami będzie prawie równo 2 lata różnicy. W domu oprócz mnie, męża i
        Weroniki, mieszka jeszcze Kot, który został kupiony na kilka dni przed tym jak
        okazało się, że jestem w ciąży z Weroniczką. Myślę, że biorąc pod uwagę
        doświadczenia jakie przeszedł z Weroniczką, jak w domu pojawi się drugie
        dziecko, poprostu się wyprowadzi...A może dokupić mu braciszka/siostrzyczkę,
        aby wyrównać szanse...
        Tak poza tym, to jestem z Warszawy i mam prawie 28 lat (zaczynam się odmładzać,
        to strasznesmile). Mój nr gg 2174049.
        Sciskam Każdą z Was z osobna w chudym (jeszcze) pasie.
        Trzymam kciuki za wszystkie badanie.
        Agata
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 14:34
      Hej,
      dziewczyny, czy Wy również jesteście takie zmęczone, ja marzę żeby za chwilę
      wyść do domu, położyć się i zasnąć....
      pojawiły się u mnie mdłości, na które lekarstwem jest jakikolwiek posiłek,
      otwieram oczy i mnie mdli, a już jak podniosę głowę z poduszki to katastrofa,
      dochodzę do siebie ok 10 rano, potem jest lepiej, ale ja i tak to wszystko
      wytrzymam dla mojej dzidzi!!!smile
      A co u Was??
      • ostrzynka Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 15:04
        Hej, hej!
        Dzisiaj kończę 6 tydzień (wg OM) i następną (tzn. drugą) wizytę u gina mam
        10.02. Oprócz zmęczenia w ciągu dnia i trudności ze spaniem w nocy (ufff jak mi
        gorąco!!) czuję się dobrze i mdłości na szczęście jeszcze mnie nie dopadły.
        Najlepsze jest to, że oprócz męża nikt z rodziny jeszcze o niczym nie wie, ale
        chyba słowo "ciąża" jest wymalowane na mojej twarzy, bo rodzice już się
        domyślają (chociaż z nimi nie mieszkamy), a tacie nawet wczoraj śniło się, że
        byłam u nich w odwiedzinach i dostałam mdłości.. A ja chcę jeszcze poczekać z
        radosną nowiną, aż będę miała kartę ciąży i zobaczę bijące serduszko smile
      • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 15:08
        No ja jak na razie bronie sie przed mdlosciami... mam nadzieje, ze fogole ich
        nie bede miala...
        Zauwazylam, ze czasami mnie cos takiego lapie... nie wiem czy to skurcz czy
        bol... czasami po prawej czasami po lewej... czasami po srodku i sie tak
        strrrasznie boje...
        zeby wszystko bylo dobrze!!!!
        • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 15:19
          mnie tez czasem taki ból łapie, ale wierzę, że jest to efekt rozciągania się
          wiązadeł macicy, poza tym żadnych plamień itp nie mam. Mam nadzieję, że będzie
          ok smile
          • ostrzynka Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 15:29
            O, zapomniałam, że jedyne niemiłe dolegliwości to to, że od czasu do czasu
            zaboli mnie brzuch. Ale to podobno rozciąganie więzadeł jak słusznie pisze
            Lenka. Poza tym wiele dziewczyn narzeka na zaparcia w ciąży, a u mnie jest
            wręcz przeciwnie. Ale mój gin powiedział, że to normalne - nie mam się
            martwić.
            • madzia775 Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 15:43
              Witam Was,
              Ja co prawda chyba jestem baaarzdo na początku ciąży ale też czuję to
              rozciąganie więzadeł. Poza tym tylko piersi mnie bolą, czy one jużz tak będą do
              końca? Wiecie coś na ten temat? W sobotę zapisałam się do Gina, pewnie nic nie
              będzie widac ale chociaż porobię badanka.
              Pozdrowionka dla Was i Fasolek!!
              • ann99 Re: PAŹDZIERNIK 2005 03.02.05, 16:11
                Ostrzynko my tez czekamy z tą szczęśliwa nowiną do następnej wizyty (choć
                kilkoro przyjaciół juz wie, ale na razie nie przyjmujemy gratulacji,żeby nie
                zapeszyć wink). I podobnie jak Ty kłopoty nie są z zaparciami, a wręcz
                przeciwnie wink)
                Mi mdłości pojawiaja się niezależnie od posiłku (raczj po niz przed) i nie
                rano...hmmm(jakaś dziwna jestem)...
                Tez bola mnie piersi i zastanawiam się czy tak będzie do końca...Doświadczone
                mamusie...jak to jest????
                • iwi-monia do mijaczka 03.02.05, 19:00
                  Moja droga!! To moj 24 dzien cyklu !!! Bola mnie atrasznie piersi i to
                  wszystko! co o tym sadzisz????
                  • mijaczek Re: do mijaczka 03.02.05, 19:03
                    ja sadze, ze nie masz innego wyjscia jak tylko poczekac... nie chce rozbudzac w
                    tobie nadziei, bo wiem jak boli, kiedy przychodzi @...
                    ale bede pierwsza, ktora cie przywita u nas jesli @ nie przyjdzie!
                    Oby sie sprawdzilo1!!!
                    Mnie tez piersi bolaly! I bola! :o)
                    • iwi-monia Re: do mijaczka 03.02.05, 20:47
                      ale MIJACZKU!!!- jak sadzisz te bole piersi i endometrium w 19 dniu cylku(
                      tydzien temu w sobote ) mialo14nm
                      • mijaczek Re: do mijaczka 03.02.05, 22:17
                        Kochana! Ale ja naprawde nie wiem!!! Nie jestem ginekologiem! Poza tym
                        endometrium zdaje sie rosnie az do pierwszego dnia cyklu, czyli do rozpoczecia
                        miesiaczki, prawda? [niech mnie ktos poprawi, jesli zle mowie...]
                        Ja ci moge powiedziec, o co mnie tylko prosisz, ale przeciez ani to nie bedzie
                        prawda, ani obietnica...
                        Zycze ci jak najlepiej, mam nadzieje, ze juz wkrotce dolaczysz do naszego watku,
                        ale prosze cie, nie kaz mi juz mowic rzeczy, ktorych nie jestem w stanie
                        powiedziec....
                        Bedzie dobrze!!!
                        Mia
                        • iwi-monia Re: do mijaczka 03.02.05, 22:21
                          hmmm....
                          przeciez ja nie chcialam abys stawiala diagnoze tylko napisala co o tym
                          sadzisz .. jesli chodzi o endometriu to faktycznie ono sie powieksza ale az do
                          takiego rozmiaru poza tym to byl wowczas 19 dc ! Ale tak czy inaczej DZIEKUJE I
                          DO ZOBACZENIA NA FORUM!!
                          • winnie77 Tu jeszcze my! 04.02.05, 00:02
                            Tu jeszcze my, jeszcze raz. Wstawiłam się w złym miejscu, więc żebyście nas nie
                            przeoczyływink, to mój zapoznawczy post jest gdzieś wyżej.
                            Całuję
                            Agata
                            • mijaczek Re: Tu jeszcze my! 04.02.05, 01:10
                              Hej Winnie! Bardzo milo cie poznac! Mam nadzieje, ze dotrwamy razem do
                              pazdziernika!!!
                              :o)
                              Mia
                              5t1d
    • mijaczek FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 01:27
      Czesc dziefczyny!
      Zalozylam male, przytulne miejsce, specjalnie dla nas...
      Bedziemy mogly tam pisac o naszych oczekiwaniach ile chcemy! I tylko pazdziernik
      2005!!!
      Zapraszam was serdecznie do naszej
      oazy !!!
      • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 08:52
        Dziewczyny dlaczego uciekacie z tego forum?Przecież to forum jest też dla mam
        Październik 2005, nie rozumiem, ale to wasza sprawa.
        Pozdrawiam pa pa smile
        • kasia_wp Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 09:15
          Dziewczyny,
          ja zostaję na tym forum, tu tez jest przeciez miło i tylko dla nas. Co do
          mdłości - to przy pierwszej ciąży nie miałam prawie wcale, teraz trochę mn niie
          rano dopadają niestety. Co do bólu piersi- to normalne, po prostu rosną i się
          rozciągają, podobnie jak macica. Najważniejsze dla nas to przetrwać 1
          trymestr,wtedy będziemy czuć się o niebo lepiej. Do lekarza idę dopiero za
          tydzień, ciekawe czy coś będzie widać na USG.
          Pozdr, Kasia
          --
          <a href="http://lilypie.com/baby3/ 020430/0/3/1/+1">ADAŚ</a
          • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 09:28
            To bardzo miło, że zostajesz, cieszę się!!!!
            Ja mamdłości z samego rana najgorsze, potem jak coś zjem to jest znośnie, ale
            zmęczenie jest nie do zmiesienia, bardzo się cieszę, że dziś piątek!!
            dziewczyny, czy Wy macie jakieś upławy teraz?
            bo ja mam cos takiego i troche mnie to martwi, do lekarza idę dopiero za dwa
            tygodnie, nie będę Wam opisywać co i jak ale zaczyna mnie to marwić. ale moze
            przesadzam, bo to moja pierwsza dzidziasmile
            • madzia775 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 10:12
              Cześć,
              Ja też będę miec swoja pierwszą dzidzie i mam takie lekkie upławy i ból piersi
              i tak jakoś mi niedobrze.
              Idę w sobotę do lekarza, wiem że to wczęsnie ale może rozwieje troche moich
              wątpliwości.
              No i zrobie podstawowe badania.
              Pozdrawiam wszyskie fasoli i ich mamy
              • kasia_wp Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 10:24
                Nic się nie martwcie, takie upłaty i bóle piersi są normalne. Co prawda "
                ciążarówki" są poddatne na infekcje i grzbice, ale są rózne medykamenty, które
                są nieszkodliwe dla dzidzi a pomocne.
                PS. Mam nadzieję, ze się tu nie wymądrzam jak jakaś stara ciotka wink ( chyba
                jestem najstarsza, buuuuuu). Może wypowiedzą się inne mamy, które już mają
                dzieciaczki
                • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 11:22
                  no własnie mam wrażenie ze to coś z grzybkami,
                  kiedys miałam ze dwa razy grzybice, ale teraz objawy są jakieś łagodniejsze,
                  więc to moze nie to?
                  jejjjuuu ale mnie mdli, jak nic nie zjem to katastrofa, więc musze coś podjadac
                  cały czas, żeby mdliło mnie mniej.Niezły sposób prawda?
                  smile
                  • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 11:24
                    aha dziewczyny jak chcecie to pomogę Wam zrobic suwaczek, w końcu pojęłam chyba
                    o co chodzi i ten zrobiłam sobie sama!(wczesniej dostałam wskazówki od Gagatka
                    oczywiściesmile)
                    • agaka79 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:05
                      Lenko,
                      bardzo prosze o pomoc, juz kilkakrotnie męczyłam się z suwaczkiem i nic z tego
                      nie wyszło, będe wdzięczna za pomoc.
                      Pozdrawiam
                      Agnieszka

• lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:07
                        podaj mi kiedy masz planowany termin porodu!!!!!
                        , suwaczek wybiorę za Ciebie, mam nadzieję że ci sie spodobasmile
                        • agaka79 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:09
                          obliczyłam sobie, że 02.10. ostatnią @ miałam 22.12. a cykle miałam 24-dniowe.

• lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:17
                            <a *href="http://lilypie.com/ca*ch e2/27/24027001.png">*suwaczek</ a>
                            A teraz skopiuj to wszystko z góry i:
                            wklej w "moim forum" w sygnaturkę
                            usuń te trzy gwiazdki, które wstawiłam
                            zrób ok, i wyloguj sie i zaloguj ponownie
                            napisz cos do nas i zobaczymy czy się udało smile
                            w miejsce słowa "suwaczek" wpisz co zechcesz

Maleństwo
                            • agaka79 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:26
                              ok, sprawdzamsmile
                              • agaka79 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:27

chyba nie wyszłosad

<a href="lilypie.com/cach e2/27/24027001.png">moje maleństwo</ a>
                                • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:29
                                  skasuj jedną spację w wyrazie "cache" spacja niepotrzebna jest przed
                                  literką "e" I BĘDZIE OK
                                  • agaka79 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:32
                                    jeszcze jedna próbasmile
                                    moje maleństwo
                                  • agaka79 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:33
                                    dziękuję Lenko bardzo bardzo bardzo smile

moje maleństwo
                                    • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:38
                                      Cieszę się że masz swój suwaczek smile
                                    • madzia775 Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:39
                                      Mam jeszcze jedno pytanko. Pijecie kawe? Ja jestem tak nieptzytomna rano,że
                                      muszę się kawy napić. Co prawda teraz robie taką bardzo słabą, myślicie że nie
                                      zaszkodzi?

Z suwaczkiem się jeszcze chwilę wstrzymam.
                                      • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 12:44
                                        ja nie lubię kawy, czasem pijam taką "cienką" rozpuszczalną z dużą ilością
                                        mleka, słyszałam ze w małych ilościach nie jest szkodliwa smile
                                        • mijaczek Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 15:28
                                          Kochane!
                                          Prosze, nie zrozumcie mnie zle! Z obserwacji innych watkow wyciagnelam wnioski -
                                          najczesciej juz po kilku tygodniach watki te przeobrazaja sie w tasiemce, ktore
                                          sa dosc trudne nie tylko do konitorowania, ale rowniez wyszukiwania w nich jakis
                                          tam informacji [bo przeciez bedziemy sie wymieniac swoimi spostrzezeniami,
                                          obawami, radami :o)]... No i pomyslalam, ze gdybysmy mialy swoje forum to
                                          moglybysmy w dosc uporzadkowany sposob podzielic nasze dyskusje wedlug
                                          tematow... Nie chce rozbijac niczego, tez lubie to forum, nie chce, zebysmy stad
                                          uciekaly tak na 100%, ale po prostu pomyslalam, ze na naszym wlasnym forum
                                          moglybysmy uzyc wiecej swobody [z czasam na przyklad moglbysmy przeksztalcic je
                                          na zamkniete i czuc sie bardzo prywatnie wiedzac, ze tylko kilka osob je czyta...]
                                          Jesli nikt nie bedzie chcial forum prywatnego, to oczyfiscie je zamkne...
                                          Pozdrafiam was bardzo cieplo!!!!
                                          Mia
                                          5t2d
                                          • lenka30a Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 15:51
                                            ale mijaczku kogo chcesz widzieć na tym drugim forum, bo zapraszasz wszytkie
                                            dziewczyny, więc z tego drugiego forum zrobi się dokładnie takie samo jak to,
                                            prawda?
                                            Ja raczej zostaje tutaj, piszę tu codziennie i zawsze otrzymuję odpowiedź na
                                            moje pytania. Wydaje mi się ze niedługo zostaną tu tylko te osoby, które piszą
                                            regularnie. Część dziewczyn weszła tu tylko na chwilkę, żeby się pokazać,
                                            pochwalić swoją fasolkąsmile, i to wszystko, dalej nie bedą pisać, nie wiem z
                                            braku czasu, albo zainteresowania.Sporo jest takich osób.
                                            Zostań z nami mijaczku, zobaczysz wszystko się unormuje. smile
                                        • agamichal Re: FORUM TYLKO DLA NAS!!! 04.02.05, 15:38
                                          Czesc wszytskim
                                          Wlasnie wczoraj bylam na pierwszej wizycie u lekarza,a wlasciwie u poloznej,
                                          tutaj tak wyglada pierwsze spotkanie, zrobila mi szczegolowy wywyiad, pyatala o
                                          wszystko, choroby w rodzinie, przebieg wczesniejszych ciaz i takie tam.
                                          Dostalam skierowanie na badania. Mowila tez ze pierwsze usg standardowo robi
                                          sie w 18-20 tyg., mozna ewentualnie zrobic badania genetyczne tzw.
                                          przeziernosci karkowej i Papa (troche mnie to szczerze mowiac wystraszylo)
                                          okolo11-12 tygodnia. Dostalam probke i recepte na witaminki i tyle .Nastepna
                                          wizyta za 2 tygodnie. Mialam nadzieje ze mnie zbada i potwierdzi ciaze, ale mam
                                          pozytywny test, obrzmiale piersi, lekkie mdlosci wiec wszystko na to wskazuje.
                                          Mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku. W poniedzialek wybiore sie na
                                          badania. Mam tez lekki bol gardla i maly katarek - lecze sie domowymi sposobami.
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 04.02.05, 15:56
      Spadam do domku, miłego weekendu życzę wszystkim smile
      pa pa pa smile
      • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 04.02.05, 17:27
        Jejku... dziefczyny...jak mnie mdli... pije wode i probuje nie myslec o tym, ale
        nie da rady...
        wiedzialam, ze sie musi zaczac... ech...
      • winnie77 Re: PAŹDZIERNIK 2005 04.02.05, 19:37
        I mnie mdli, tylko, że mnie jakoś pojedzeniu...Mała porcyjka, a ja mam
        wrażenie, jak bym zjadła nie wiadomo ile. Może to i lepiej bo w pierwszej ciąży
        przytyłam 22kg (!!!), taki miałam apetytsmile. Nudności pojawiły mi się natomiast
        dopiero jak zaczęłam 2 trymestr. Przez miesiąc jadłam tylko płatki na mleku.
        Wszystko inne ze mnie uciekałosmile. Najgorzej było po soku pomarańczowym. Do tej
        pory mam wstręt, akiedyś go tak lubiłam. Jeśli chodzi o upławy, to normalne,
        ale nie lekceważyłabym ich. Zwłaszcza jeśli któraś z Was ma grzybkowe
        tendencjesmile. Ja zdaje się jechałam na laktovaginalu, ale lepiej to uzgodnić z
        lekarzem.
        No dobra, biorę sie za sprzątanie. Moja Weroniczka jest bardzo żywym dzieckiem
        i robi wokół siebie niezły bałaganik. Wszędzie zabawki, nawet w butachsmile.
        Trzymajcie się. Fasolki nie ch tez się trzymają.
        Miłej soboty i niedzieli.
        Pozdrawiam
        Agata
        • madzia775 Re: PAŹDZIERNIK 2005 05.02.05, 17:44
          Cześć Dziewczynki, no i nie wyrobiłam sie dziśdi lekarza, przełożyłam na
          środę, wezmę urlop to na spokojnie zdążę.
          Winnie ja też nie mam cos apetytu, niby jestem głodna ale jak czuję zapach
          jedzenia to nie mogę jeść. Poza tym czuję się jakaś przemeczona. Dzis kawy nie
          wypiłam bo postanowiłam znacznie ograniczyć.
          Poza tym to wszystko normalnie. Niłego weekendu, ja odpoczywam.

• mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 05.02.05, 19:58
            A ja dziefczyny umieram...tak mnie mdli, ze szok!!! Pije ginger ale [to taki
            napoj imbirowy], jem suchy chleb i to wszystko co mi przechodzi przez gardlo.
            Glowa mi peka i jestem zmeczona!
            Byle do 12 tygodnia!!!
            • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 08:36
              Witajcie, dziś przyżyłam najgorszy poranek jak do tej pory, otworzyłam oczy
              i.... tak mnie zemdliło.....Jejku dobrze ze miałam kawałek chlebka przy łózku,
              bo bym nie wstała. Coś okropnego.Ale jak widzę nie tylko ja się tak męczę!!!smile
              Dziewczyny moja tesciowa powiedziała, że jak mdli tzn że ciąża się zdrowo
              rozwija hiihihih smile
              ja dziś zaczynam 7 tc., życzę wszystkim przyszłym mamusiom, mało mdłego dnia smile
              • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 08:48
                suwaczek mi się nie przesunął...sad
                chyba się popsuł
                • zebra51 Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 10:05
                  Witam! Widzę, że u Was objawy w pełni smile Trzymajcie się dziewczyny, nie dajcie
                  wymiotom. Ja na razie czuje sie dobrze, ale po 8 godzinach w pracy boli mie
                  brzuch. Zaopatrzyłam się już w spódnicę na gumce smile No i zbieram się, żeby
                  powiedziec w pracy
                  uncertain
                  Może zrobię to w przyszłym tygodniu??
                  A Wy, powiedziałyście już?
              • ciapek30l Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 10:04
                lenka, to twój pierwszy dzień z mdłosciami, ja skonczyłam własnie 5tc i narazie
                nic, Buziaki
                • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 10:08
                  kochana nie pierwszy, bo juz tak mam od tygodnia tylko ten poranek był
                  najgorszy jak na razie!!!!!smile hiihihihih
                  ja jeszcze nie mówię w pracy, jak zobaczę serduszko to dopiero powiem, a do
                  lekarza pojde moze w przyszłym tygodniu smile
                  • agaka79 Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 10:32
                    cześc dziewczyny,
                    mnie tez strasznie mdli, rano jak wstałam to odrazu wymiotowalamsad pózniej
                    zjadłam śniadanie, które zaraz zwrócilamsad nie moge nic jeść bo cały czas jest
                    mi niedobrze. Popołudniami jest lepiej ale w nocy mnie strasznie mdli i nie
                    mogę spać. rano nie moge pospac, bo mój synek-Adaś chce żebym wstała. Ja w
                    pracy powiedzialam juz dosyć dawno poniewaz musiałam, mam bardzo skomplikowaną
                    sytuacje w pracysad Wszyscy zareagowali bardzo pozytywnie.
                    Pozdrawiam
                    Agnieszka

moje maleństwo
                  • agaka79 Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 10:35
                    Lenko!
                    mój suwaczek pokazuje cały czas 5tyg i 5 dni!! Czy ja musze coś w nim zmieniac??

moje maleństwo
                    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 10:58
                      no własnie moj tez sie zaciął, musiałam go od nowa zrobic, nie wiem co się
                      dzieje??!?!?!
                      chlip chlip, chyba jednak nie umiem robic suwaczka....sad
                      • kasia_wp Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 11:45
                        Hej, ja sie nadal czuje fatalnie, ale nie przez mdłości tylko przeziębienie,
                        które już trwa drugi tydzień, do tego chyba mam zapalenie zatok. W pracy na
                        razie nie mówię, nie widzę powodu, dopwiero jak dostanę zaswiadczenie do kadr
                        od lekarza to umowie sie z szefem na rozmowe. Nie wiem jak zareaguje, bo to mój
                        nowy szef, w dodatku on jest w innym mieście.Poprzedni szef zareagowal bardzo
                        pozytywnie, zobaczymy czy teraz też tak będzie. W piątek wreszcie idę do
                        lekarza, ciekawe czy zrobi mi usg. W sumie rodzina tez jeszcze nic nie wie.
                        Czekam na wizyte u lekarza. A Wy już się pochwaliłyście?
                        Pozdrawiam,
                        • madzia775 Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 12:18
                          Cześć,
                          Mnie też trochę mdli, nawet na kawę dziś nie mogłam patrzeć, a normalnie to
                          pierwsza rzecz którą robię w pracy.
                          Ale to lepiej dla fasolki.
                          Na jedzenie też jakoś nie moge patzreć jem tylko jak jestem bardzo głodna.
                          Wczoraj za to zjadłam całą paczkę chipsów cebulowych.
                          Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, tylko mężuś wie. Czekam aż lekarz wszysko
                          potwierdzi, a w pracy to wogóle nie wiem kiedy powiem.
                          Trzymajcie sie ciepło bo mróz okropnysmile
                          • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 12:31
                            u mnie juz wie cała najbliższa rodzina, nie moglismy wytrzymać z moim M.
                            w pracy wie tylko najlepszy kolega i jedna kolezanka,a reszta się dowie, jak
                            będę juz pewna na 200%, że wszystko ok., tzn po drugiej wizycie u lekarza i jak
                            zobaczę serduszko smile
                            • aconcagua3 Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 13:39
                              pozdrowionka dziefczyny
                              u mnie 5w3d na razie nia mam zadnych objawow oprocz tego ze chyba przestalam
                              wciagac brzuch bo spodnie mam wszystki za ciasne
                              sobote przelezalam z bolem glowy okropnym, maz robil mi oklady i jakos
                              przetrwalam
                              trzymajcie sie
                              • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 17:11
                                Fitam was moje towarzyszki doli i nie doli :o)
                                Widze, ze wszystkie czujemy sie tak samo BOSKO :o)
                                U mnie najgorsza byla sobota. Rano zdobylam sie tylko na to, zeby wziasc
                                prysznic, a potem to juz tylko lezalam jak kloda jedzac suchy chleb i pijac
                                napoj imbirowy, a to wszystko pomagalo mi jak umarlemu kadzidlo... Do tego bol
                                rozlupywal mi czaczke i myslalam, ze nie dozyje nastepnego dnia.
                                Wczoraj sie zawzielam i powiedzialam sobie, ze nie dam sobie wmowic zadnych
                                mdlosci. Zostalam w lozku, bo cisnienie mialam 83/55, ale maz przyniosl mi
                                normalne sniadanie, ktore zjadlam, a potem juz caly dzien zajadalam sie
                                smakolykami. Czulam mdlosci, ale powiedzialam, ze sie nie dam... po trzech
                                dniach torsji, wymiotow i mdlosci mialam dosc! No i ta glowa!!!
                                Kobiety, czy wy tez zle spicie? Ja sie budze bardziej zmeczona niz poszlam spac!
                                Strasznie!
                                Jutro mam wizyte u lekarza! Ciesze sie, bo po pierwsze calkiem nie droga wizyta
                                [bagatela $100], a po drugie lekarz jest Polakiem, wiec przynajmniej dogadamy
                                sie [bo mimo, iz moj anglicki jest b.dobry, to nie znam sie na terminach
                                ginekologicznych].... Jejku... mam nadzieje, ze jutro juz cos zobaczymy!!! Tak
                                strasznie sie modle o to!!!
                                Trzymajcie sie kochane!
                                A co do suwaczkow, to one lubia sie tak psuc... mam nadzieje, ze moj dziala. A
                                Lenko - do ciebie - skoro twoj suwaczek mowi, ze jestes "7 weeks pregnant" to
                                czy nie znaczy to,ze zaczynasz 8 tydzien? no bo z tego, co pamietam to twoja
                                fasolka jest starsza od mojej o tydzien, a ja w srode zaczynam 7 tydzien...
                                no.
                                To pozdrawiam was cieplo!!!
                                • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 08.02.05, 09:51
                                  hej
                                  wróciłam do starej formy suwaczka, przynajmniej się przesuwa smile
                                  co do ciąży to sama nie wiem, ale chyba masz racje, zaczynam 8 tydzien, 7
                                  tygododni mam juz za sobą to chyba jest tak jak mówisz!!!smile
    • ann99 Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 18:54
      No to i ja melduje sie po weekendzie...
      tez "przesladuja" mnie mdlosci, piatek byl tragiczny- bylo mi tak zler,ze
      myslalam,ze w pracy zemdleje, poszlam wczesniej do odmu i lezalam i czytałam
      (chociaz jakis + calej sytuacji), sobota rano nic nie lepiej...Potem jakos się
      poprawilo...Wczoraj i dzis lepiej bo mdlosci "sporadyczne" i bardziej rano nic
      popoludniu. Poza tym dostałam taaaaka ochote na kiwi,ze zjadlam 6 wink)
      Na mdlosci (chociaz na krotko) pomagaja mi tic-taki i mietowa guma do
      zucia...Ale niestety na krotko...

Dzis rano zrobilam badania(krew ,mocz itp), ktore zlecil ginek - jedne wyniki
      jutro, jedne w czwartek...w pt wizyta i mam nadzieje,ze wszystko bedzie OK...
    • olga32 Re: PAŹDZIERNIK 2005 07.02.05, 22:53
      Witajcie!!!
      Narazie odzywam się tak na próbę smile Jutro z samego rana robię test i zobaczymy. To będzie 31 dc
      (cykle mam 28-29), owu miałam w 15 dc, bolą mnie piersi i czuję się podobnie jak w pierwszej ciąży
      (choć trochę się boję, że sobie to wmawiam smile Czas pokaże. Trzymajcie kciuki i może jutro oficjalnie
      dołączę to tego miłego Grona smile)
      • camilcia Re: PAŹDZIERNIK 2005 08.02.05, 11:36
        witam mamusie i fasolki smile
        dopisuję się, dzisiaj idę do ginka, ale termin wychodzi mniej więcej na połowę
        października. zobaczymy co mi powie, trochę się boję, bo poprzednia ciąża
        przeleżana na zmianę w domu albo w szpitalu. mam nadzieję, że wszystko będzie
        ok.
        Staraliśmy się od wakacji i wreszcie się udało. jeszcze nie mam mdłości, ale w
        pierwszej ciąży miałam właściwie tylko w 3 miesiącu (ale za to porządne!)
        mamy córeczkę Maję - właśnie skończyła 2 latka i jest najukochańszą istotką na
        świecie.
        pozdrawiam
    • olga32 Re: PAŹDZIERNIK 2005- udało się! 08.02.05, 11:30
      Witam ponownie!!!
      Właśnie zrobiłam test i ujrzałam piękne 2 kreseczki!!!!!!! Jestem SZCZĘŚLIWA!!! Czekałam na to 1,5 roku
      (na pierwsze dziecko czekałam prawie rok) i doczekałam się smile NA razie tyle bo muszę ochłonąć smile
      • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005- udało się! 08.02.05, 11:41
        gratulacje!!!1
        Witam Cię serdecznie!!!!!
        • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005- udało się! 08.02.05, 14:21
          Fitam was o poranku moje drogie [jak dla kogo poranku, hihi]
          Strasznie jestem zdenerwowana... az za bardzo... juz nawet nie wiem czy te moje
          mdlosci to z powodu ciazy czy zdenerowwania?
          Wizyte mam za 3h, a potem napisze wam jak poszlo!
          Trzymajcie kciuki!!!
          Mia
          • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005- udało się! 08.02.05, 14:49
            napisz koniecznie!
            Powodzenia!
            • madzia775 Re: PAŹDZIERNIK 2005- udało się! 08.02.05, 15:09
              Cześć Dziewczynki,

Ja jestem jakaś taka "oklapnięta " ostatnio, nic mi się nie chce.
              Dziś się z moimi koleżankami umówiłam na ostatki, może mi sie humor poprawi.

Jutro idę do lekarza ale nie wiem czy coś zobaczy, moja fasolka ma chyba
              dopiero 4 tyg. Chociaż ja sama nie wiem.
              Napisz mijaczku co tam u Ciebie po wizycie u lekarza.

Pozdrawiam i mam nadzieję że macie lepsze humorki niz ja.
    • mijaczek WIdzialam serduszko!!! 08.02.05, 19:59
      Hej kobity!
      Wlasnie wrocilismy od gina! Super lekarz! Jestem bardzo zadowolona z wizyty [juz
      przytylam :o(]
      Dzidek ma 27mm, serduszko pika 142 razy na minute, wiek ciazy potwierdzony z
      moimi wyliczeniami [patrz suwaczek], termin rowniez i w ogole wszystko super!!!
      Ech dziefczyny...zycze wam takich samych wrazen!!!!!
      Mia i Niunia :o)
      • camilcia Re: WIdzialam serduszko!!! 08.02.05, 20:37
        Mia, to super!
        ja też byłam i niestety jeszcze nic nie widać, tzn widać że endometrium 19 mm i
        coś tam jest co możnaby uznać za pęcherzyk ciążowy, ale za małe.
        mam przyjść za ok 2 tygodnie, uff znowu to czekanie ...
        no ale moja owulacja 18.01 więc nic dziwnego.
        mam nie robić nic co powoduje wstrząsy smile i nie nosić, co będzie raczej trudne
        bo moja dwuletnia przytulińska strasznie się domaga 'na rączki'
    • mijaczek LISTA 08.02.05, 20:51
      I znowu odnowilam liste, jesli kogos pominelam - wybaczcie!

1.zebra51
      2.lenka30a
      3.kasia_wp
      4.mijaczek
      5.monia2005
      6.agaka79
      7.gajesiaa
      8.ostrzynka
      9.lyszeczka
      10.mamaszyma
      11.aconcagua3
      12.ktosiek1100
      13.ann99
      14.pomme
      15.agamichal
      16.jowa3
      17.madzia775
      18.diianawawa
      19.winnie77
      20.ciapek30l
      21.olga32
      22.camilcia

czekamy na wieści od:
      iwi-monia
      alex1612
      • camilcia Re: suwaczek 08.02.05, 21:51
        zrobiłam sobie wreszcie sygnaturkę z prawdziwego zdarzenia.
        suwaczek też jest, a co! smile
        wierzę, że wszystko będzie dobrze.
        • mijaczek Re: suwaczek 08.02.05, 22:15
          piekny suwaczek :o)
          • lenka30a Re: suwaczek 09.02.05, 08:51
            hej dziewczyny
            Mijaczku ale fajnie, że widziałaś serduszko i dzidzie swoją,ja juz sie doczekać
            nie mogę, idę w przyszłym tyogdniu do lekarza więc to będzie prawie 9 tydz., co
            zobaczę jak myślicie???ile taka dzidzia ma mm? a może juz cm?
            • camilcia Re: 100 lat! 100 lat! 09.02.05, 09:52
              Najlepsze życzenia dla lenki smile duuuuuuuużo zdrówka, beztroskiego i lekkiego
              oczekiwania i rozwiązania! szczęścia nie muszę życzyć, bo już niedługo będziesz
              miała koło siebie największe szczęście!
              pozdrawiam
              • lenka30a Re: 100 lat! 100 lat! 09.02.05, 10:07
                ojej a skąd wiesz ze mam dziś urodziny???
                Jak miło, dziękuję Ci bardzo!!!! smile
                • aconcagua3 CIAZOWE MENU 09.02.05, 10:28
                  dziefczyny a jak sie odzywiacie? dbacie o diete?
                  ja kupilam wczoraj Arlene Eisenberg 'Dieta przyszlej mamy' czy jakos tak.
                  Przeczytalam juz prawie 100 stron, swietne dla osob ktore normalnie nie wiele
                  mysla co jedza tak jak ja, a teraz trzeba nabrac dobtrych nawykow, polecam.
                  Pozdrowionka
                  lilypie.com/cache2/0/23900021.png
                  • camilcia Re: CIAZOWE MENU 09.02.05, 10:48
                    czytałam sobie wcześniejsze posty i pisałyście kto kiedy ma urodziny, wychodzi
                    na to że większość luty/marzec, ja też mam w lutym - 25 smile
                    mijaczku, wyczytałam też, że jesteś na ubezpieczeniu z Warty - jak ja leciałam
                    do Anglii w listopadzie to też się ubezpieczałam u nich i pokrywali ciążę, bo
                    sprawdzałyśmy, może zapytaj dokładnie.
                    Ja się odżywiam raczej zdrowo, ale kusi mnie kawa i inne dobroćka, właściwie
                    niezakazane, ale raczej 'puste', a jakie witaminki birzecie? ja narazie folik i
                    Mertz - bo mi zostały i właściwie nie wiem czy kupować specjalne ciążowe
                    zestawy.
                    uciekam, bo idę do pracy, nie muszę mówić jak mi się nie chce!
                    • zebra51 Re: CIAZOWE MENU 09.02.05, 11:01
                      Lenko, wszystkiego najlepszego!!

Byłam wczoraj u gina, pęchcerzyk rozrósł sie całkiem znacznie, w środku widac
                      juz zarodek. Niestety serca jeszcze nie widac sad Mam przyjsc w przyszlym
                      tygodniu. Poza tym mam normalnie żyć...
                      Poradzil rowniez, zebym zaczela juz brac jakies witaminy dla ciazarnych. I to
                      tyle z frontu ciazowego.
                      Pozdrawiam Was goraco!!
                • agaka79 Re: 100 lat! 100 lat! 09.02.05, 12:11
                  Witam smile
                  Lenko wszystkiego naj, naj, naj, z okazji urodzin, duzo zdrowka, szczęścia,
                  usmiechu na twarzy oraz samych radosnych dnismile

Wczoraj byłam u lekarza (urologa) na badaniach kontrolnych, bo w paxdzierniku
                  miałam problemy z nerkami, ale już wszystko jest ok. Lekarz robił mi usg-nerek-
                  i przy okazji zobaczył macicę (powiedziałam, ze jestem w ciązy) i pokazał mi
                  14mm fasolkęsmile) Niestety nic więcej nie powiedzial, bo się na tym nie znabig_grin
                  15.02 ide do gin to powie więcejsmile

moje maleństwo
      • tufda Re: LISTA 10.02.05, 15:57
        pozwolę sobie dopisać:
        calico,
        yola66,
        saga5,
        tufda
    • tufda Re: PAŹDZIERNIK 2005 09.02.05, 12:12
      Witam Wszystkie "Świeże" Mamy,
      dołączam dopiero dziś, ale wiadomość o drugim maluszku (moja Hancia ma 2i3/4
      latek) dopadła mnie niespodziewanie. Może to i lepiej smile. Mam wrażenie, że tak
      jak przy pierwszym dzidziusiu mieliśmy z mężem ogromne nadzieje tak przy drugim
      ogromne są obawy o maluszka (pierwsza ciąża przeleżana). Oczywiście równie
      ogromna jest radość. Już nawet przestałam się zamartwiać co dalej z nową pracą
      rozpoczętą dopiero pół roku temu. Po dwóch tygodniach totalnej paniki w końcu
      ochłonęłam. Teraz mam ważniejsze sprawy. I teraz mam podwójną radość smile
      Pozdrawiam Was wszystkie.
      • ostrzynka Siedzę w pracy i mnie MDLIIII! 09.02.05, 14:13
        Ojejku, jakie to nieprzyjemne! Dopiero od kilku dni mam lekkie mdłości, ale
        obawiam się, że teraz to się wszystko na dobre rozkręci! Siedzę w pracy i jest
        mi niedobrze. sad Zjadłam już wszystko co miałam do zjedzenia, popijam
        rumianek i walczę ze sobą (a raczej z mdłościami). A jak Wasze samopoczucie?
        Sto lat Lenko!!
        • tufda Re: Siedzę w pracy i mnie MDLIIII! 09.02.05, 14:47
          Zkąd ja to znam? Przy pierwszym Bąblu o ciąży dowiedziałam się z powodu mdłości
          właśnie. Będąć na wczasach w Karwii wrąbałyśmu z Mamą placki ziemniaczane - jak
          sie potem okazało - nie pierwszej świeżości, Obie nas zczyściło ale u mnie
          trwało to nienormalnie długo. Zatrucie pokarmowe trwające tydzień? Więc z mężem
          wykonaliśmy test i oto były dwie krechy jak wymalowane. Z obecnym dzidziuchem
          ciąży niedało się "Zrzucić" na zatrucie pokarmowe. Bobas daje o sobie znać
          24h/dobę. Najgorzej jest wieczorami. Śmieszna jest tylko jak moja Hancia
          (2i3/4) pyta po moim wyjściu z łazienki czy mam jeszcze dzidziusia w brzuszku
          czy już go "wypluwałam" (tak mówi na wymioty). Jeśli chodzi o mdłości ciążowe
          to nie wieżyłam, że może być tak ekstremalnie. Pierwsza ciąża to był "pikuś" w
          porównaniu do obecnej. Muszę końcczyć bo znów sie zaczyna a w pracy nie mogą
          sie jeszcze dowiedzieć.
          • tufda Re: Siedzę w pracy i mnie MDLIIII! 09.02.05, 14:51
            oczywiście wierzyłam pisze sie przez "rz". Czyżby tak zwana tępota ciężarnych?
            A propos - słyszałyście o czyms takim? Ja się mocno zdziwiłam, że ludzie tak
            określają zmęczenie i brak sił, na wszystko, u ciężarnych.
    • saga5 Re: PAŹDZIERNIK 2005 09.02.05, 14:36
      Witam,
      właśnie dziś dowiedziałam się że zostanę mamą pażdziernikową.
      Mam już synka, a teraz pora na rodzeństwo smile
      Pozdrawiam serdecznie
      Aga
      • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 09.02.05, 15:31
        witam wszystkie nowe mamy!!!
        wiecie jak dzis się rozmarzyłam, zaczęłam wyobrażać sobie,że przytulam moje
        nowonarodzone Dziecię, jak je głaszczę po różowej skórce, ojeejej aż mi sie
        łezka zakręciła!
        mnie też w pracy mdli, jedynym lekarstwem jest przegryzienie czegoś, na co mam
        akurat ochotę, tzn co mi przejdzie przez gardłosmile
        Dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe, dziś konczę 24 lata, ale wcale nie
        czuję się staro, hiihihi
    • wendy777 Re: PAŹDZIERNIK 2005 09.02.05, 15:25
      Hej dziewczyny!
      Pozwolicie, że do was dołączesmile OM 28.12 a termin porodu 4.10smile
      Po 2 pozytywnych aptecznych testach ciążowych 31.01 byłam u gin i ona
      potwierdziła ciąże,powiedziała że macica jest rozpulchniona,a zresztą tego
      samego dnia zrobiłam HCG z krwi i wyszło 4998,27...Coś chyba dużo jak na tak
      wczesną ciąże?A propos:może któraś z was zna się trochę na tym,bo mi już sie
      wszystko pokręciło...Następną wizytę mam za ok.2 tygodni więc dopiero wtedy
      będe mogła pokazać wyniki.W przyszłym tygodniu idę na usg.Tak czekam bo
      chciałabym żeby było cokolwiek widać.Ale się troszeczkę denerwuje,usg kojarzy
      mi się jakoś negatywnie, nie wiem czemu.Od końca stycznia mam mdłości,wzdęcia:
      (, i o ósmej wieczorem to najchętniej już bym spała.Niestety potem i tak całą
      noc się przewracam, a to biust boli, a to kręgosłup...Tak, tak niestety już od
      tygodnia tak ciągnie mnie w dolnej części kręgosłupa, szczególnie kiedy leżę,
      długo stoję czy chodzę.Niestety moja pozycja w trakcie pracy sprzyja takiemu
      bólowi, wię od tygodnia czuję się całą noc i czasem w ciągu dnia jakbym była po
      męczacym dniu w pracy...Sama nie wiem czy tym kręgosłupem się denerwować czy
      nie...Wszyscy mówią że to jeszcze za wcześnie na takie bóle, ale nie jest to
      taki ból którego nigdy nie odczuwałam, jakis nowy i inny, więc...A czy którąś z
      was też juz pobolewa kręgosłup?
      Pozdrawiam i buziakismile
      • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 09.02.05, 15:52
        Wow! Witajcie nowe mamy!
        Lenko! Zdrofka ci zycze przede wszystkim! Sczescia, cierpliwosci i malo mdlosci :o)
        Nie martw sie...juz nie dlugo dolacze do ciebie i tez bede miec 24 lata :o)
        Ja tez czuje mdlosci caly czas... latam do kiebelka - to na siusianie, to na
        [zazwyczaj] torsje... no ale, teraz, gdy wiem, ze z dzidzi wszystko w porzadku
        to latwiej jest mi to znosic.
        W sumie wczoraj podczas wizyty troche bylam zdziwiona, bo pan doktor oprocz
        zakazu powrotu do fajek to nie zabronil mi niczego... zapomnialam tylko sie go
        zapytac czy moge chodzic na basen. Tez zapomnialam poprosic go o prywatny numer
        tel w razie co... No i jak sie zapytalam o mozliwosc nagrania video na nastepnym
        USG, to powiedzial, ze nie wie jak to sie robi...hihihi
        Aha, do tego dostalam witaminki, powiedzial, zeby juz teraz je brac... sa to
        specjalne "ciazowe" witaminki...
        Lenko, chyba ty sie pytalas o to jaka dzidzia bedzie juz duza na USG w 9 tyg. no
        wiec z tego co wiem, to moze ci juz pomachac lapka :o) Moj dzidek mial 27mm, ale
        twoj to moze miec juz kolo centymetra [zdaje sie, ze dzidzi rosna mm na dobe,
        albo jakos tak...]
        Zaraz poszukam jakis fajnych stronek i wrzuce cos na forum PAZDIERNIK 2005 :o)
        Pozdrafiam!
        Mia
        dzis zaczynam 7 tydzien :o)
        • camilcia Re: PAŹDZIERNIK 2005 10.02.05, 08:32
          uff, dzisiaj się chyba budziłam co 1/2 h! raz gorąco, raz zimno...
          wendy - poziom hcg w normie (jak na ciążę) to różnie bywa, np w 40dc może być
          ok 6000.
          mnie narazie kręgosłup nie boli, na szczęście.
          pocieszę Was dziewczyny, że ja skończę 29 i też się wcale staro nie czuję wink
          strasznie jestem niewyspana, a moje małe domaga się czytania książeczek - mam
          nadzieję, że nie przysnę smile bo wtedy Maja się denerwuje, że pomyliłam tekst i
          mówi zdziwiona 'no co ty mama!?'
          miłego dnia
          • yola66 są dwie kreski - mogę się przyłączyć?! 10.02.05, 09:20
            Zrobiłam wczoraj test i są dwie kreseczki! Cieszę się strasznie! Ale też sie
            trochę boję.....
            Na razie nie męczą mnie żadne objawy, ale pewnie za nie dlugo się zacznie....
            Pierwszą ciążę przeżyłam dość kiepsko za równo pod względem fizycznym jak i
            psychicznym (do tej pory śmieję się, że miałam depresje przed a nie po
            porodową!!!) Miejmy nadzieję, że teraz będzie inaczej....

Pozdrawiam
            yol i Bartus (05.04.03) i Fasolka (?.10.05)
            • lenka30a Re: są dwie kreski - mogę się przyłączyć?! 10.02.05, 09:25
              Witamy Cię serdecznie, ile ma Twoja fasolka??
              ja dzis byłam na badaniach, pobrali mi tyle krwi, że nie mam siły pisać hihihihi
            • yola66 Re: są dwie kreski - mogę się przyłączyć?! 10.02.05, 10:10
              ostatni @ miałam 10.01, a wiec wychodzi, ze to 4-5 tc, termin pewnie będę miała
              na połowę / koniec października....
              • olga32 Re: są dwie kreski - mogę się przyłączyć?! 10.02.05, 10:43
                Witaj! Wygląda na to , że nasze Fasolki są rówieśnikami smile) Ja miałam @ 09.01 i termin mam na 16.10.
                Nudności już się niestety pojawiły ale może to i dobrze, bo czuję że naprawdę jestem w ciąży smile
                • yola66 olga32 10.02.05, 10:54
                  witam....

Widzę że też masz starszego synka!!!! Moj urodzil się 5.04.2003 - ma juz prawie
                  dwa latka i na imie Bartek!
                  No to teraz czekamy na dziewczynki??!!!

Ja na razie mam wilczy apetyt - głównie na ostre i pikantne.... Dużo i o każdej
                  porze....

pozdrawiam
                  Jola

• aconcagua3 CIEKAWE STRONY WWW 10.02.05, 12:17
                    ja nie mam zadnych objawow oprocz sennosci z ktorej slyne normalnie nie tylko w
                    ciazy, wiec z nerwow zrobilam sobie znowu test zeby sie przekonac ze dzidek
                    jest na posterunku, w przyszlym tygodniu ide do lekarza

Dziewczyny moze macie jakies ulubione strony www na temat ciazy?
                    fajnie by bylo znalezc jakies nowe, ja czytam sobie:
                    niemowle.onet.pl/1095942,8,1,1120,7551,wszystko.html
                    tu jest opis kazdego tygodnia rozwoju dzidzi
                    poza tym:
                    www.maluchy.pl/
                    polki.pl/kategoria.html?kat=1676
                    napiszcie jesli korzystacie z innych ciekawych zrodel
                    aka

• aconcagua3 Re: CIEKAWE STRONY WWW 10.02.05, 12:18
                      a i jeszcze moj dzidek
                      www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;0/st/20051006/dt/7/k/108e/preg.png
            • calico Re: to jeszcze ja się dopiszę:)) 10.02.05, 13:13
              Wiem już od kilku dnismile) Bardzo się cieszę i na razie jestem dziwnie spokojna.
              Czuję się rewelacyjnie, oprócz tego, że strasznie boli mnie gardłosad(( Do
              lekarza idę w przyszłym tygodniu. A termin mam na 15.10 (myślę, że w miarę
              dokładny, bo jestem doświadczoną "npr'kąwink))
              Pozdrawiam Was serdecznie!
              magda
              • mijaczek Re: to jeszcze ja się dopiszę:)) 10.02.05, 18:18
                Jejku... dzieczyny... a ja nie moge... ja cale dnie spedzam w lozku, bo inaczej
                bym mdlala co chwile... cisnienie mam takie niskie, ze nawet jak wstaje do
                lazinki to musze sie czegos przytrzymac, zeby nie upasc... do tego mdlosci - non
                stop. To nie sa zadne poranne mdlosci, tylko calodzienne... probowalam
                krakersow, chleba przed wstaniem, ale nic. Pomaga mi tylko jedzenie, ale w
                zwiazku z tym, ze jesli cos zjem i zwroce to odpada to z mojej listy jedzenia na
                amen, to mam coraz mniej mozliwosci!!! Juz nie wiem co jesc w tych za.ranych
                Stanach! Tu nic mi nie smakuje! A tak bym zjadla polskie jedzonko!!! Ech...
                Zazdroszcze tym, ktorzy bezobjawowo przechodza ciaze... zaloze sie, ze jak
                skoncza sie mdlosci to zacznie sie zgaga...
                Pzdrf
                Mia
                ps. w poprzednich postach popelnilam blad - moja dzidzia nie ma 27 mm, tylko 2,7
                mm... :o)
                • ann99 Re: to jeszcze ja się dopiszę:)) 10.02.05, 19:23
                  A ja wizytę mam jutro popołudniu...
                  Dziś odebralam wyniki i TSH "lekko" podniesione...Mam nadzieję,że Doktorek coś
                  jutro na to zarazdzi, zwłaszcza,że nigdy raczej problemów z tarczycą nie
                  miałam...No i mam nadzieję,że zobaczę "coś"(a raczej "kogos") na USG...(My
                  chyba z lenka idziemy jakoś równo- OM 21.12, tylko ja mam późne owu więc pewnie
                  jestem "trochę w tył").
                  Mijaczku ja tez mam mdłości- tylko na szczęście bez wymiotów, ale tez
                  najchętniej bym leżała, bo wtedy jest względnie dobrze...Rano nie mogę się
                  zwlec z łóżka (krekersy nie pomagają), niby jak zjem płatki albo musli z
                  mlekiem to mi na jakiś cza sprzechodzi,ale każdy gwałtowniejszy ruch i .....
                  Nie mam już sposbu bo "czasowo" pomagają mi tic taki, ale ile można ich
                  jeść??...W pracy na szczęście mam osrtatnio luzy, od pon miałam urlop, dziś
                  poszłam tylko na kilak godzin...jutro też...
                  Och juznie mogę się doczekac tej wizyty...oby wszystko było OK...
                  • jowa3 Re: październik 2005 10.02.05, 21:59
                    Witam!
                    Po wymazie wyszły mi jakieś bakterie... qrcze.
                    Do lekarza na potwierdzenie ciąży idę w przyszłym tygodniu.
                    Czekam na zgagę, która była zmorą przy pierwszej ciąży, brałam wtedy Reni.
                    A teraz mam wilczy apetyt, na wszystko... żebym tylko znowu nie przytyła
                    20kg smile)) Objawów innych żadnych. No może jeszcze taki, że rozpiera mnie
                    energia, remont w domu, składanie mebli, itp, a ja bym chciała we wszystkim
                    uczestniczyć...
                    Pozdrawiam
                  • ewablabla Re: Pozdrawiam:)) 10.02.05, 22:03
                    Witam Was drogie mamusie!!! ja w zeszlym roku o tej porze juz wiedzialam o
                    swojej malej fasolce....Teraz Julka ma juz 4,5 miesiaca. Termin porodu mialam
                    na 7 pazdziernik 2004 ale Julka urodzila sie 25 wrzesnia, dlatego z sentymentem
                    odwiedzilam Was.Zycze Wam duzo duzo dobrego samopoczucia,zdrówka zadnej grypki!!
                    Nie zamartwiajcie sie,gadajcie z maluszkami to jest naprawde przepiekny
                    okres...a porod jak to porod troche boli ale my babki jestesmy w stanie zniesc
                    wszystko!!!Trzymam kciuki za wszystkie pazdziernikowe maluchy i ich mamusie
                    Duzy Buziak
                    EWa I Julka
                    • ostrzynka Wczorajsza wizyta :-) 11.02.05, 09:30
                      Witajcie Drogie Koleżanki! Zgodnie z obietnicą napiszę króciutko o swojej
                      drugiej wizycie u mojego gina i USG. Wg OM to 7tc (ale według mojej wiedzy
                      jakieś 4,5-5 tz). Na USG był już widoczny oprócz pęcherzyka i ciałka żółtego
                      4mm zarodek (co wskazuje na 6tc wg OM i 4 wg tz). Podobno wszystko jest OK.
                      Widać było coś jakby akcję serduszka smile Mam już kartę ciąży, a w niej nie
                      jeden a kilka (!) przewidywanych terminów poczęcia: 29.09 (czyli wrzesień),
                      3.10 +-3 dni (ze względu na długość moich cykli), no i 6.10 wg USG. Dzisiaj
                      planujemy powiedzieć rodzicom o radosnej nowinie smile PS. Mam 26 lat (w
                      październiku skończę 27) Pozdrawiam gorąco!
                      • zebra51 Re: Wczorajsza wizyta :-) 11.02.05, 10:01
                        Dziewczyny, grypa szaleje! Mam nadzieje, ze nas ominie. U mnie w pracy polowa
                        ludzi na zwolnieniu, reszta prych i kicha, co mnie doprowadza do szalu. Na
                        szczescie czuje sie ok. A w przyszlym tygodniu pewnie sie okazae, ze wszyscy
                        jak dąb silni faceci (tak, tak mam samych mezczyzn w pracy) pojda na
                        zwolnienie, a w biurze zostanie tylko slabowita ciężarna smile))
                        Ostrzynko, widze ze idziemy równo. a w zasadzie nasze ciąże smile Ja we wrzesniu
                        skończe 29 lat. Rodzice juz wiedzą, ale bez mojej wiedzy moj małżon wypeplał
                        innym osobom. Troche jestem zła, bo jeszcze nie widać serduszka. Ale co tam,
                        liczę że będzie wszystko ok.
    • basoni Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 10:08
      Dopisuję się do pażdziernikówek - w piątym cyklu nareszcie się udało.
      Tydzień temu skończyłam 26 lat.
      OM 11.01.
      To będzie nasze pierwsze dziecko.

Dziewczyny powiedzcie jak się liczy te tygodnie. Moim zdaniem rozpoczęłam 5
      tydzień (a może czwarty?). Podpowiedź dziś 32 dc.
      • zebra51 Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 10:15
        32dc =4t4dz Liczy sie skończone tygodnie
        Gratuluje i witam serdecznie!
        • ostrzynka Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 10:26
          Hej Zeberko! Napewno już niebawem zobaczysz serduszko. A kiedy masz następną
          wizytę? Bo ja mam przyjść za 4 tyg.
          • zebra51 Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 10:30
            W przyszłą środę. Cholera, martwię się, że może za często mam te USG.
            • tufda Wiwat MDLOSCI!!! :( 11.02.05, 10:45
              Dziewczyny,

wszystkie, które z trudem znoszą mdlości (poranne, południowe, wieczorne) może
              Wam ulżę opinią, którą wczoraj usłyszałam od mojego lekarza. Im bardziej
              nasilone mdłości tym ciąża bezpieczniejsza. Silne mdłośći są powodowane przez
              dużą ilość progesteronu wydzielaną do naszych organizmów. A im więcej
              progesteronu tym lepiej dla utrzmania ciąży!!!! Bardzo mnie to ucieszyło, bo
              choć przy ciąży z Hancią nie miałam zbyt dużych mdłości, to niestety od 8tc
              leżałam na podtrzymaniu z "Duphastonem". Nie ma nic gorszego niż przeleżana
              ciąża, uwierzcie mi. Ciągle się bałam o maluszka, każde wyjście do toalety to
              totalny stres... Ale teraz jest lepiej - pomimo, że przez te mdłości czuję się
              dużo gorzej. Ale jak widać nawet mdłości maja swoją dobrą stronę. Głowy do
              góry!!!
              P.S. 6,5tc terminy porodu chwilowo trzy 30.09 (połóżna), 1.10 (lekarz), 2.10
              (ja). Biorąc pod uwagę, że Hancię urodziłam z wyjątkową precyzją w dniu
              obliczonym przez siebie, to mam nadzieję, że załapuję się terminowo na to
              forum. Pozdrawiam. Magda
            • ann99 Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 10:49
              Zebra moich znajomych coreczka zostala uratowana wlasnie przez czeste USG bo
              nagle pojawilo sie jej cos na pluckach i zrobili jej operacje w CZMP w
              Lodzi "wewnatrz" brzuszka i potem zaraz po urodzeniu...malutka rosnie juz teraz
              jak na drozdzach. Wiec USG moze bardzo pomóc...
              Ja ide dzis popoludniu...
            • ostrzynka Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 10:55
              Lepiej się nie martwić na zapas. Pomyśl, że jak w środę będzie już wszystko OK,
              to potem USG raz na miesiąc w zupełności wystarczy. Niektórzy straszą, że raz
              na miesiąc, to i tak za często, ale koleżanki w pracy urodziły zdrowe dzieci
              pomimo tego, ze miały USG na każdej wizycie.
              Przedwczoraj kupiłam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i piszą tam
              tak: "W ciągu wielu lat stosowania klinicznego i w celach badawczych nie
              stwierdzono żadnych znanych zagrożeń, wręcz przeciwnie - całe mnóstwo korzyści
              płynących z używania USG. [...]Ostatnio przeprowadzone badania wskazują, że w
              rzeczywistości płód może słyszeć wysoki dźwięk wytwarzany przez USG.
              Prawdopodobnie fale dźwiękowe "uderzają" jego ucho z częstotliwością por. do
              najwyższych dźwięków fortepianu. Słyszenie ich nie wyrządza dziecku
              najmniejszej krzywdy [..]" No i o to właśnie chodzi smile
              Zastanawia mnie jedna rzecz - taki młodziutki zarodek jeszcze nie słyszy
              dźwięków, czyli może w ogóle nie czuje USG?
    • yola66 do basoni! 11.02.05, 11:07
      Gratulacje!

Nasze ciąże są w podobnym wieku (?!). Ja mialam ostatnia @ 10.01. We wtorek idę
      do lekarza i już nie moge się doczekać....

• yola66 forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 11:16
      Dziewczyny,
      nie chcę wprowdzać zamieszania, ale wracam do tego wrażliwego temtu jeszcze
      raz! Tak jak mijaczek i jeszcze parę innych dziewczyn zachęcam Was do
      owiedzenia i może przeniesienia sie na forum PAZDZIERNIK 2005 :o) na forach
      prywatnych. Odzielne forum to strasznie duzo zalet!!!!
      Zaczyna byc Nas bardzo dużo i powoli będzie to strasznie trudne korzystać z
      wątku, który ma 300, 400 czy nawet 1000 odpowiedzi. Na prywatnym forum jest
      większa przejrzystośc tematów i ławtiej się po nim poruszać!!!!
      Mówię to jako stary wyjadacz forum, bo e-mamę i e-dziecko odwiedzam juz od
      bardzo dawna!!!!

Spróbować zawsze można - adres forum :forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
      f=25774

Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłam ani nie uraziłam (szczególnie Ciebie
      lenka30a) - staram się poprostu pomoc i ułatwic nam komunikację!!!
      • lenka30a Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 11:51
        eee tam gniewać się nie będę, jak chcecie to się przenoście dziewzyny spoko,
        mam tylko nadzieję, że ktoś tu zostanie smile
        dziś jak kichnęłam to myslałam ze mi się jajnik oberwie!!!!Co za ból...
        a teraz mnie zemdliło strasznie, nie mam siły pisać
        i jeszcze dzis do szkoły idę, cały weekend do d....
        tak więc odezwę się pewnie dopiero w poniedziałek, ale dzis jeszcze popiszę
        Pozdrawiam serdecznie i witam nowe mamusie na naszym wątku, a zwłaszcza basoni,
        bo wiem, że starała się dziewczyna dość długo, gratulacje kochana !!!
        • yola66 Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 12:11
          Lenka zajrzyj sama na PAZDIERNIK 2005 :o) - zobaczysz, że też jest fajnie!!!!!!
          • lenka30a Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 12:26
            yola ja rozumiem ideę nowego forum, wiem ze tam łatwiej znaleźć odpwiedź na
            pytanie, ale jakoś się przyzwyczaiłam, mam sentyment do tego wątku ponieważ
            sama go założyłam, to moj pierwszy własny wątek w zyciu!!!!, nawet nie wiesz
            jaka dumna byłam.
            Będę do Was zaglądać na pewno.
            A i jeszcze jedno, tutaj łatwiej trafić, hiiihii
            • agaka79 Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 13:56
              Witam,
              Lenko ja mam podobnie jak ty, jak kichnę albo kaszle to tak boli mnie prawy
              jajnik, że nie moge się ruszyć. zauwazyłam tez że jak szybko wstanę a dlugo
              siedzialam w tej samej pozycji to tez mnie bardzo boli. Równiez tak jak Ty damy
              dzidziusiowi (jesli bedzie dziwczynka) na imie Juleczka. imię to mamy wybrane
              juz od 5 latsmile)) jak bylam w poprzedniej ciązy mój mąż do końca miał nadzieję,
              że będzie corcia a urodzil się Adaś. teraz ja natomiast mam nadzieję że będzie
              Juleczka i o imieniu dla chłopca nie myślęsmile
              pozdrawiam

P.s. mamy problemy z suwaczkiem i cały czas stoi i miejscusad
              moje maleństwo
              • lenka30a Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 14:13
                spróbuje ci pomoć z tym suwaczkiem, u mnie sie udało naprawic
                podaj mi jeszcze raz termin porodu smile
                • lenka30a Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 14:18
                  <a *href="http://lilyp*ie.com/days/051002/0/0/1/+1">Maleńs*two</a>

wklej to na górze do sygnaturki, tylko usuń gwiazdki, powinno być ok
                  • lenka30a Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 14:19
                    wczesniej w linku zabrakło "+1" dlatego suwaczek się nie przesuwał ale u mnie
                    teraz działa więc spróbuj i Tysmile
                    • agaka79 Re: forum prywatne PAŹDZIERNIK 2005 :o) 11.02.05, 14:29
                      ok, sprawdzam suwaczeksmile

moje maleństwo
                    • agaka79 Re: suwaczek 11.02.05, 14:33
                      lenko!
                      suwaczek liczy się od ostatniej @, bo wg mnie już powinno być ponad 7 tygodni.
                      Ostatnia @ miałam 22.12

Maleństwo
                      • lenka30a Re: suwaczek 11.02.05, 15:06
                        podałaś mi termin porodu 02.10 i ja tak wpisałam
                        ja OM miałam 21.12 i wyszło mi na kalkulatorze termin 26 września, może coś źle
                        wyliczyłaś???
                        Podaj mi prawidłowy termin porodu to poprawię ci suwaczek smile
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 15:16
      miałas 24 dniowe cykle, policzyłam Ci dzień porodu i wychodzi mi 26 września
      tak jak mi!
      czy Twoja dzidzia ma tyle co moja, czy to możliwe????
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 15:28
      Dziewczyny ja uciekam do szkoły, pa pa
      do poniedziałku, życzę miłego weekendu!!!!!
      • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 11.02.05, 15:56
        czesc dziefczyny,
        dzisiaj znowu sie zawzielam i wstalam rano, mimo iz nie czuje sie zbyt dobrze.
        Caly czas sobie mowie, ze skoro mam mdlosci, to znaczy, ze z dzidzia jest
        wszystko OK...
        ciesze sie bardzo, ze jest nas coraz wiecej, wkrotce znowu przerobie liste i mam
        nadzieje, ze nasza lista na pazdziernikowym forum tez sie bedzie rozrastala!
        Pozdrofienia dla was i waszych niuniek!
        Mia
        • ann99 Re: PAŹDZIERNIK 2005 13.02.05, 10:31
          Ja w pt widziałam moja dzidzie na USG!!!!! ma 8 mm i widać juz serduszko!!!
          lenko ja tez mialam OM 21.12, ale moje cykle sa 32 dniowe i termin i suwaczka i
          z USG wyszedł mi 2.10. W ogole zdziwilam sie jak i na suwaczku i na USG pojawil
          sie ten sam dzien...Myslalam,ze to sie zadko zdaza...W kazdym razie z tego
          wynika,ze u mnie dzis 6ti 7d...
          A na mdlosci gin zapisal mi syropek difergan- ponoc jest on dla dzieci na
          uspokojenie ale pomaga przy mdlosciach...Jeszcze nie wykupilam, ale pewnie w
          pon kupie to napisze czy pomaga...
          Pozdrowienia dla wszystkich!!!!
          • madzia775 Re: PAŹDZIERNIK 2005 13.02.05, 19:41
            Ja byłam u lekarza w środę, dostalam skierowanie na USG i badania.
            USG mam 28 lutego a wizytę z wynikami u ginki 1 marca. Powidziała że to gdzieś
            6 tydz. Ja myślałam, że mniej ale coś konkretnego powie mi 1 marca.
            Kazała brac folik i nic więcej, na razie żadnych witaminek. Poza tym wszystko
            mam robic normalnie jak do tej pory. Co do mdłości to stwierdziła że to bardzo
            dobry objaw.
            Dziś w końcu czuje się w miarę dobrze, dużo spacerowałam i nawet nie miałam
            nudności.
            Też bym chciala zobaczyć w końcu serduszko.
            Pozdrowienia!!
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 14.02.05, 10:33
      Cześć dziewczyny,
      jak się czujecie?
      bo ja mam mdłości od samego rana, nie są takie straszne, ale troche utrudniają
      mi pracę, no nic mi się nie chce robić, a tyle pracy czeka...
      w weekend nie odpoczęłam bo byłam w szkole, ale za to wczoraj poprawiłam sobie
      humor oglądając film LOTR tongue_outowrót Króla, rozszerzoną część i z lektorem, nie
      trzeba było czytać ihihihih, ten film mogłabym oglądać non stop, chyba mam
      fioła.
      Dziś skończyłam 8 tc, w przyszłym tygodniu idę do lekarza, może w końcu
      serduszko zobaczę smile
      • tufda Re: PAŹDZIERNIK 2005 14.02.05, 14:11
        No proszę, ja też wczoraj próbowałam po raz kolejny obejrzeć „Władcę…”, ale
        tylko próbowałam. Zasnęłam po 10 minutach, dobrze, że mój małżonek był na
        siłach wykąpać i położyć spać Hanię. Mnie również stale męczą mdłości i senność
        przeogromna. Jak tu nie dać Hani odczuć, że jest odstawiona na boczny tor jak
        się tak człowiekowi nic nie chce? Mdłości mnie dobijają, przy Hance nie było
        tak źle. Dwa tygodnie i po mdłościach. A teraz??? Może skończą się tak nagle
        jak się pojawiły???

Ja na jutro mam zaplanowane to nieprzyjemne (?) badanie, pod tytułem wymaz z
        pochwy. Nie jest bolesne, ale trzeba się wystawić do pobrania jakimś obcym
        Paniom laborantkom. No, ale cóż się nie robi dla dobra dziecka. Jak to
        powiedział mój Genio: dla mnie poród to epizod (tak jak i jakaś infekcja dróg
        rodnych) a dla mojego dziecka droga na całe życie, więc trzeba mu zapewnić
        bezpieczne warunki przyjścia na świat. Dobrze, że gienio zaufany i już raz
        ciąże prowadził.

Pozdrawiam,
        Magda

P.S. Dziś wieczorem znów podejmę próbę obejrzenia LOTR. Też lubię ten flm…. smile
    • mamka22 Re: PAŹDZIERNIK 2005 14.02.05, 10:43
      Witam Babeczki,
      I ja dołączam do was. Jestem też na forum prywatnym Październik 2005.
      U mnie ok 5 - 6 tc. Termin porodu to ok 20-25 pażdziernika.

Z objawów na razie tylko pobolewanie podbrzusza, sennośc i bolące cycusie.
      Czy te cycusie, to będą tak bolały aż do konca ciąży?? Bo mój mężuś się wkurza,
      a ja mu sie nie pozwalam dotykać.

Pozdrawiam Was wszystkie,
      W kupie raźniej,

Mamka22
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 14.02.05, 16:39
      Co tu tak cicho dziewczyny???
      • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 14.02.05, 18:45
        Ja leze i probuje zapomniec o mdlosciach. Cos mi mowi, ze laptop na brzuchu nie
        jest najlepszym pomyslem...
        dziefczyny, na mdlosci sprobujcie jakis kwaskowych landrynek...mnie pomaga...
        tylko problem jest w tym, ze nie moge ich za duzo zjesc, bo jezyk szczypie od
        nich...
        • jowa3 Re: PAŹDZIERNIK 2005 14.02.05, 23:20
          A ja szwędam się po domu i nic mi się nie chce. Kartony stoją, nawet nie mam
          weny gdzie co poukładać. Moja Lena jak ma dobry humor to jest OK, ale jak nie,
          to tylko uciekać... wink00
          Mam wizytę u lekarza w środę, a to jeszcze tak daleko.....
          Pozdrawiam
          • kasia_wp Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 09:32
            Melduję się po tygodniowej nieobecności, byłam przeziębiona. Odwiedzilam
            lekarza, wyznaczył mi termin na 2/3.10, dzis byłam na badaniach, a w czwartek
            ide na usg do szpitala. Co prawda lekarz mówil ze pierwsze "poważne" usg robi
            się ok. 15 tygodnia, ale w końcu sam zaproponował, ze skoro się denerwuję to
            zrobi mi już teraz, a potem powtórzymy. Mój synek jest tak absorbujący i
            łobuzuje, także zazdroszcze tym z Was które mogą lezeć całymi godzinami i
            odpoczywać. Na szczęście nie mam mdłości, zresztą w pierwszej ciąży też nie
            miałam, więc może taki mój urok. Zakupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie, leżą
            w szafie i czekają. W pracy nikomu jeszcze nie mówiłam, chociaz jeszcze troche
            i nie da się ukryć smile
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 12:03
      hej
      tak mnie korci, żeby w pracy już powiedzieć o dzidzi, ale musze poczekać do nst
      wizyty i lekarza, chce wiedziec na 100% że moja dzidulka sie dobrze rozwija.
      a teraz z innej beczki, dziewczyny czy znacie jakies fajne przepisy na
      sałatki???byle nie z pekińskiej kapusty, bo tej nienawidze!!!
      Ale niedługo przyjeżdżają do nas znajomi i chciałabym zrobić jakąś fajną
      sałatkę, macie jakieś pomysły?smile
      • kasia_wp Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 12:23
        Zalezy czy lubisz salatke z czosnkiem, jesli tak to prosze:
        Sałatka żółta
        Składniki:
        1 filiżanka ryżu ( tzn. ja daję 1 torebkę)
        1 puszka kukurydzy
        1/2 puszki ananasów
        1 łyżeczka curry
        1 łyżeczka oleju

Sos:
        6 łyżek majonezu
        1 łyżka sosu sosu sojowego
        3 ząbki czosnku (zgniecione)
        sok z 1/2 cytryny
        4 łyżki soku z ananasów
        sól, biały pieprz

1. Wymieszać starannie wszystkie składniki sosu.
        2. Ugotować ryż w dużej ilości wody. Kiedy będzie prawie miękki, odcedzić i
        przelać zimną wodą. Następnie wymieszać go z olejem i curry, zostawić aż
        wystygnie.
        3. Do zimnego ryżu dodać kukurydzę i plastry ananasów pokrojone w małe kawałki.
        4. Sos połączyć z sałatką. Tak przygotowaną sałatkę przełożyć do ciemnej miski
        i przybrać ją kawałkami ananasa i żółtą papryką pokrojoną w podłużne paski.

Inna sałatka b. dobra
        Składniki:
        Filet z piersi kurczaka ( tak ok. 40 dag), puszka kukurydzy, garść orzechów
        włoskich posiekanych, przyprawy, majonez.- b. prosta - wszystko wymieszać

Jeszcze może być taka: tuńczyk, kukurydza, czerwona papryka, ewentulanie dodać
        ryż - też z majonezem
        albo grecka : pomidory, feta, oliwki,ogórek z sosem vineget.
        Na tę chwilę więcej pomysłów brak, może inne dziewczyny podpowiedzą.
        • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 13:25
          Dzięki Ci wielkie kochana, na pewno coś wybioręsmile!!!!
          • mijaczek Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 14:58
            Jejku...ze wy tez mozecie o jedzeniu teraz myslec...ech... ja nadal potwornie
            sie czuje...do tego przeszkadzaja mi wszystkie zapachy i generalnie jest bardzo
            meczaco...
            • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 15:27
              no wiesz ja tą sałatkę to mam zamiar dla nich zrobic, a ja to nie wiem czy
              zjem...
              ja w zasadzie na nic nie mam ochoty, może na pizze, ogólnie jak mysle o
              jedzeniu to mnnie mdli od razu...
              a tyle dobrych rzeczy jest do jedzenia na świecie smile
              • madzia775 Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 15:34
                Witajcie Dziewczynki,
                Ja też ogólnie dziwne się czuję , mam nudności, bolą mnie ciągle piersi ale
                najgorsze jest to ciągłe zmęczenie.
                Na nic nie mam ochoty, nawet przy komputerze mi sie nie chce siedzieć.
                Najgorzej jest mi rano wstac do pracy, pół godziny sie z łóżka podnoszę.
                Mam nadzieję że to się niedługo skończy.
                Tydzień temu ginka mi powiedziała, że jeszcze za miesiąc powinno być lepiej....
                Największy plus tego wszystkiego że wogóle nie moge patrzeć na słodycze,
                raczej mnie na słono nachodzi.
                Mam nadzieję ze jaks to przetrwamy
                pozdrawiam

• winnie77 Re: PAŹDZIERNIK 2005 15.02.05, 17:22
      cześć Dziewczynki,

Długo się nie odzywałam, bo byłam u rodziców w Lublinie, a u nich nie ma
      dostępu. Poza tym moja Dzidzia, nie daje moi chwili wytchnienia. Biega jak
      opętana, trzeba cały czas uważać, żeby sobie czegoś nie zrobiła, a zwłaszcza
      naszemu Kotkowi. Ostatnio próbowała go dosiąśćsmile.
      Mnie też w dalszym ciągu mdli, w związku z czym nie łykam witamin - mój gin.
      odradził. Nie mogę patrzeć na pomarańcze i na sok pomarańczowy, za to mam
      ochotę na mango, kiwi, i napoje gazowane - zwłaszcza pepsi (coca-cola mi tak
      nie smakujesmile)i piwo. Wiem, że to średnio zdrowo, ale za to nie piję kawysmile.
      Smak mam głównie na rzeczy słone i ostre, choć ostatnio mi się śniła czekloda
      mleczna z orzechami i babeczki z krememsmile. Narazie chyba nic nie przytyłam, to
      pocieszjące, bo w pierwszej ciąży tyłam w zastraszajacym tempie, w takim samym
      tempie zresztą pochłaniałam zawartość lodówki. Przy piewrwszej wizycie, takiej
      z ważeniem, mierzeniem ciśnienia itd., w 8 tyg. miałam już 5 kg więcejsmile
      Ja też z niepokojem czekam na USG, będę miała w czwartek. Trochę się niepokoję,
      bo jak byłam dwa tyg. temu to serduszka jeszcze nie było, a wg. daty OM już
      powinno być, bo był to 7 tydz. USG podało "wiek" ciąży na 4,5 tyg. Trochę mnie
      martwi ta rozbieżność, ale mam długie cykle, a owulacje, która była sprawcą
      zamieszania, pamiętam bo była bardzo bolesna. Nawet chyba wiem kiedy zaszłamsmile,
      to mniej więcej zgadza się z tym co "mówi" USG. Trzymajcie więc za mnie kciuki
      w ten czwartek!!!
      A jesli chodzi o pracę to planowałam właśnie wielki powrót po wychowczym, a tu
      taka niespodzianka. Tam oczywiście jeszcze nikt nic nie wie. JAk będę już
      wiedziała napewno, to będę musiała z nimi pogadać, bo już się o mnie dopytują
      Zobaczymy, jak to będzie, bo poprzednią ciążę przeleżałam. Boję się, że wrócę i
      zaraz będę musiała iść znowu na zwolnienie. Ale co ma być to będzie, zdrowie
      Maleństwa najważniejsze.
      Ale się rozpisałamsmile. Kończę i wracam do obowiązków domowych biegnę robić
      obiadek).
      Trzymam Kciuki za Mamy i ich Fasolki.
      Pozdrawiam gorąco
      A.
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 16.02.05, 09:03
      witajcie
      ja wczoraj odebrałam wyniki badań i jest wszystko oksmile
      morfologia super, toksoplazmoza tez b. dobrze i cała reszta tez ok, czekam
      jeszcze na WR ale nie powinno być niespodzianek. W przyszłym tyogdniu idę do
      lekarza. Wiecie, ja jeszcze serduszka nie widziałam, bo na pierwszym usg była
      bardzo wcześnie i był tylko pęcherzyk. Trochę się martwie, ale mam nadzieję, że
      z moją dzidzią wszystko gra.
      Pozdrawiam
      pa pa
    • iko78 Re: PAŹDZIERNIK 2005 16.02.05, 10:01
      Witajciesmile)
      Dzisiaj rano o 5.30 (nie moglam juz wytrzymyc) zrobilym test i wyszly
      najcudowniejsze II kreseczki na swieciesmile Jestem bardzo szczesliwasmile)
      Ostatnia @ mialam 5.01. termin wychodzi mi na 9.10 ( kalkulator na edziecku)
      To byl 3 cykl staran po ciazy obumarlej (w sierpniu w 12 tc)
      Czuje sie dobrze i mam nadzieje ze bedzie dobrzesmile Musi byc!
      Teraz musze zadzwonic do lekarza i zapytac sie kiedy najlepiej przyjsc na 1
      wizyte.
      Tak bardzo sie cieszesmile
      Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i ich malenkie fasolkismile
      iko
      • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 16.02.05, 10:11
        witam Cię serdecznie i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!smile
    • lenka30a Re: PAŹDZIERNIK 2005 17.02.05, 08:37
      hej dziewczyny!
      Co tu tak cicho???
      Piszcie coś, bo pusto tu strasznie.
      Pozdrawiam
      • ostrzynka Re: PAŹDZIERNIK 2005 17.02.05, 08:48
        Hej Lenko!
        Jesteśmy! Jesteśmy! Mówię za siebie, ale ja regularnie kilka razy dziennie
        zaglądam na to forum, żeby sprawdzić co słychać u październikowych mamusiek.
        Pozdrawiam smile
        • madzia775 Re: PAŹDZIERNIK 2005 17.02.05, 11:21
          Ja też jestem, ale coś osttnio mam kiepski humor. Ciągla chce mi sie spać i na
          nic przez to nie mam ochoty. Dziś znowu jest mi niedobrze. Staram się coś
          przegryzać co chwilę, ale to mało pomaga. Chyba na to jednak nie ma rady.
          Nie będę Wam dłużej psuć humorów, pozdrowionka
          • winnie77 Re: PAŹDZIERNIK 2005 17.02.05, 11:39
            Hejka,

Mdli, mdli, mdli. Głodna-mdli, najedzona-mdlismile. Ale skoro to dobry objaw, to
            ja się cieszęsmile. I spać się chce, cały czas, i najchętniej to bym nic nie
            robiła. A tu się nie da. Trzeba prać, sprzątać, układać - czyzby to już syndrom
            gniazda?
            I tym optymistycznym akcentem kończę i pozdrawiam wszystkie Zafasolkowane Mamy.
            Agata.
            P.S.
            Przypominam o mocnym zaciskaniu kciuków dziś o 19:50 - USG.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka