ryba58 31.08.05, 23:15 doradźcie czy sa jakieś tabletki które można stosować w ciąży na tą dziecięcą przypadłość?bo mi taka się właśnie przytrafiła i nie wiem co robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryba58 Re: OWSIKI W CIĄŻY:-((((PROSZĘ POMÓŻCIE 01.09.05, 23:10 ryba58 napisała: > doradźcie czy sa jakieś tabletki które można stosować w ciąży na tą dziecięcą > przypadłość?bo mi taka się właśnie przytrafiła i nie wiem co robić Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: OWSIKI W CIĄŻY:-((((PROSZĘ POMÓŻCIE 02.09.05, 07:29 wydaje mi się,że nie ma przeciwskazań do stosowania Pyrantellum, ale idz do lekarza!!!!Dobrze byłoby, gdyby rodzina też się przeleczyła, bo zaraz złapiesz znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: OWSIKI W CIĄŻY:-((((PROSZĘ POMÓŻCIE 02.09.05, 09:00 Owsiki w ciąży można i trzeba leczyć. Magazyn Mam Dziecko str. 56 (lipiec 2005) Leszek Lewandowski Lekarz z Instytutu Matki i Dziecka: "Większość stosowanych przy leczeniu owsicy leków działa w przewodzie pokarmowym i prawie nie wchłania się do krowiobiegu.Dlatego leczenie może być prowadzone w okresie ciąży i karmienia piersią.....". Odpowiedz Link Zgłoś
ryba58 Re: OWSIKI W CIĄŻY:-(((( 04.09.05, 11:45 dziekuje za porady a czy miesięcznik mam dziecko maóna poczytać przez net?? chciałabym zapoznać sie z tym artykółem bo mój gin nic mi nie chciał zapisać Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: OWSIKI W CIĄŻY:-(((( 04.09.05, 13:25 Mam gazetkę tylko w wersji papierowej. Może skonsultuj się z innym lekarzem - np. internistą, może lekarz rodzinny Ci coś doradzi. Owsiki to nic przyjemnego, szczególnie w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot79 Re: OWSIKI W CIĄŻY:-(((( 05.09.05, 09:20 Absolutnie nie bierz Pyrantelum w ciąży! To bardzo toksyczne lekarstwo (wbrew pozorom). Ja do dzis zastanawiam się, czy pierwszej ciąży nie straciłam właśnie przez to cholerstwo Obawiam sie niestety, że żadnych lekarstw na tę przykrą dolegliwość nie będziesz mogła brać. Pozostają tylko metody naturalne - niestety mało skuteczne: pestki z dyni, słone śledzie, kwaśna kapusta i ogórki, czosnek, ograniczenie a najlepiej całkowite wykluczenie słodyczy. Jak nie pomogą, pozostaje tylko czekać, aż "samo przejdzie". Niestety, "problem" może wrócić za kilka tygodni, dlatego przez te czas szczególnie dbaj o higienę. Wygotuj pościel i ręczniki, przetrzyj spirytusem klamki (serio: rada od lekarza). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś