Dodaj do ulubionych

Ból owulacyjny

15.06.07, 12:06
Cześc dziewczynysmile mam taki pytanko, może jest jakas miła koleżanka , która
wie...i odpowie. Chodzi o ból owu. W okolicach owu, mam pobolewanie jajników.
Po 2 dniach takiego pobolewania, mam atak bolu, potem znowu pobolewa dzień
dwa. Czy któras wie, czy owu wypada przed tym hiper bólem , w czasie jego
trwania, czy po? Kiedy jest ten najlepszy moment na zapłodnienie? Byłam pewna
że to było 2 dni temu , kiedy ociekałam sluzem .Ale tempka dziwna bo na
chwile podskoczyła 2 kreski i teraz znowu niska, jakby owu jeszcze nie
nastąpiła...Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaczucha31 Re: Ból owulacyjny 15.06.07, 12:21
      Ja bym stawaiała na moment silnego bólu, przynajmniej ja tak mam (a raczej
      miałam ostatnio). Ale u każdego przecież inaczej. Może, jeśli wogóle będzie
      potrzeba dalej się starać wink, dołącz badanie szyjki macicy. Podobno niektórym
      to pomaga w ustaleniu dnia owu.
      • agacia1976 Re: Ból owulacyjny 15.06.07, 12:31
        O witaj Kaczuszko smile dzięki za odpowiedz.Ja też mam nadzieje że to moment
        sluzu, tylko tempka mnie myli bo niska. Zadałam to pytanie o ból owu, bo wtedy
        kiedy on był, czyli wczoraj wieczorem, nie moglismy się ''starać'' akurat, i
        się martwię czy dziś wieczorem nie bedzie za późno , licze że jajeczko poczeka
        na plemniczkasmilejesli to wogle ten moment, Staramy się codziennie od niedzieli,
        wczoraj tylko przerwa,od dzis znowu przytulankasmile Na badania szyjki się nie
        piszę, nie mam jakoś ochoty sobie tam ''grzebać''smile
        • kaczucha31 Re: Ból owulacyjny 15.06.07, 12:41
          hehe smile) rzeczywiście badanie mało estetyczne wink.
          Mniejmy nadzieje, że jajeczko poczeka, a nawet jeśli niecierpliwe jest, to może
          plemniczki na nie już czekały, w końcu staracie się codziennie wink
          Daj znać, czy Ci tempka skoczy, aż, kurczę, ciekawa jestem smile) Sorki smile
    • agnrek Re: Ból owulacyjny 15.06.07, 12:46
      Ja bym Ci radziła jak najszybciej zrobić usg, bo większość lekarzy jednak
      twierdzi, że taki ból niekoniecznie oznacza owulację. W okolicach jajników wiele
      innych narządów może wywołać podobny ból, nawet lekarz tego nie odróżni, a co
      dopiero my.
      Powiem Ci, że ja zaszłam w ciążę bliźniaczą i żadnego bólu nie czułam w okresie
      owulacji, a zdarzało mi się to wcześniej, więc lekarz kazał mi skontrolować
      jajniki na usg. Zrób to dla swojego spokoju.
      • agacia1976 Re: Ból owulacyjny 15.06.07, 13:23
        Mam nadzieje ze to żadne choróbsko, choc i takie myśli mam. Taki ból mam w
        każdym cyklu. Zwykle sa one 28 dniowe, więc teraz jest o czasie. Zadałam to
        pytanie tez na NPR , miłe koleżanki udzieliły mi ciekawych odpowiedzi, jak
        jesteście zainteresowane to polecam. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Super jak
        się można kogoś tak popytaćsmile Codziennie tu jestem, chetnie czytam co piszecie,
        Wy i innesmile pozdrawiam

Kaczuszkosmile poprawiłaś mi nastrój, się usmiałam jak przeczytałam co piszemysmile
        • kaczucha31 Re: Ból owulacyjny 15.06.07, 13:49
          No wink) zgłupiałybyśmy tu wszystkie bez odrobiny humoru.

ja też lubię podczytywać, no i wogóle tak raźniej, bo kto inny miałby siłę
          wysłuchiwać wkółko o tych jajeczkach, temperaturach i innych ciekawostkach...
          mój mąż nic nie mówi, ale już widzę, jak się z rana głupkowato do mnie
          uśmiecha, chyba, żebym go oszczędziła wink
          • agacia1976 Re: Ból owulacyjny 15.06.07, 14:17
            U mnie to samo, nic mu nie mówię, bo tez dziwnie na mnie patrzy, jakbym była z
            kosmosusmile
            • agacia1976 Re: Ból owulacyjny 16.06.07, 09:44
              Dzis mi tempka skoczyła o 2 kreskismile nareszcie.
              • kaczucha31 Re: Ból owulacyjny 16.06.07, 16:28
                smile) czyli teraz czekamy.
                • agacia1976 Re: Ból owulacyjny 17.06.07, 07:35
                  Dzis mi znowu podskoczyła, supersmileprzez wiele dni była 36.2, teraz jest 36.5.
                  To juz jestem po owu raczej napewnosmileAle ulga, bo juz nie mam ochoty na
                  starania.Kaczuszko a co u Ciebie???????
                  • kaczucha31 Re: Ból owulacyjny 20.06.07, 19:22
                    Czesc Agacia smile) sorki za gluche milczenie, ale kilka dobrych dni nie mialam
                    netu. Teraz sie odkuwam wink.
                    Nakrecilam sie na poczatku, a teraz powietrze zaszlo, tak cieszylam sie tymi
                    ciazowymi piersiami smile A teraz wszystko przeszlo. Brzuch rano pobolewal jak na
                    okres, teraz i tego nie ma. Cisza przed burza. Coz, czekac trzeba i tyle,
                    jeszcze ze 2 dni. Jesli @ ma przyjsc powinna dac znac plamieniami jutro albo
                    wlasnie za 2 dni. A co u Ciebie? smile
                    • agacia1976 Re: Ból owulacyjny 20.06.07, 19:25
                      napisałam do Ciebie na czerwcowych staraniach, bo tam tez jestessmile
                      • kaczucha31 Re: Ból owulacyjny 20.06.07, 19:30
                        Juz sobie poczytalam, dzieki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka