Dodaj do ulubionych

Czerwiec 2009

30.09.08, 17:22
Witam,
po trzech miesiącach starań, dziś zobaczyłam dwie kreski na teście.
Mam na imię Patrycja i mam już jednego szkraba w domu-4 letnią
córeczkę. Z internetowych obliczeń termin wypada mi na 10 czerwca.
Dzień poźniej mój mąż ma urodziny, więc nie będę miała problemu z
prezentem
Do lekarza wybiorę się za tydzień. Tak przynajmniej pamiętam z
pierwszej ciąży.
Już nie mogę się doczekać, by oznajmić to całemu światu, a przede
wszystkim mojej córeczce, która już od dawna chce kupować niemowlęce
ubranka.
Obserwuj wątek
    • ika.0 Re: Czerwiec 2009 30.09.08, 21:56
      Witam .
      Dołanczam do czerwcówek ,mam termin na 04,06,2009.Moje szczescie jest dzis nie zmierzone.jupi!!!!!!!!
      • czerwcowka Re: Czerwiec 2009 02.10.08, 13:11
        Witam wszystkie czerwcóweczki choć jest nas jeszcze niewielesmile
        Ja mam termin na 3 czerwca ale jak naprawde bedzie to nikt tego nie
        wiesmile
        • sylwia7611 zapraszamy :-)) 02.10.08, 14:24
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=57971&s_action=f_add
        • lisa44 Re: Czerwiec 2009 06.11.08, 12:13
          Też 3 czerwca.Pozdrawiam smile
        • magdzioras Re: Czerwiec 2009 17.01.09, 19:15
          Witajcie CzerwcówkismileJa mam termin na 23.06 Dzień Ojca...ale Tatulek się ucieszy jak tak właśnie Malęństwo zawita na świeciesmilePozdrowionkasmile
          • magdzioras Re: Czerwiec 2009 17.01.09, 19:22
            Hej jest tu Ktoś...Dziewczyny pogadajmysmile
            • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 17.01.09, 20:22
              trochę późno bo późno ale jestem big_grin
              • magdzioras Re: Czerwiec 2009 18.01.09, 11:44
                A kuku a teraz ja jestem...Dziewczyny pokazujcie się i pogadajmysmile
            • ivi2202 Re: Czerwiec 2009 27.04.09, 15:04
              hej ja tez mam termin na 23 czerwca może spotkamy się na porodówce tylko w jakim
              szpitalu rodzisz? ja w bizielu bo mam cukrzyce, pozdrawiam wszystkie czewcówki
              • jeden.dziubek Re: Czerwiec 2009 29.04.09, 09:13
                hej dziewczyny
                ja mieszkam w Koszalinie i tu zamierzam rodzic... a co do wagi to ja
                nie mam bladego pojecia i wogole... nic nie wiem bo ostatnie usg
                mialam w 24 tyg. a teraz to chyba prywatnie musze... heh
                pozdrwiam
                • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 29.04.09, 18:37
                  no ja też nie mam pojęcia o wadze mojego malucha wink brzuszek jest nadal mały i
                  obawiam się,że synuś też...ale moja gin twierdzi inaczej.Wizyte mam dopiero na
                  7-ego maja więc się dowiem więcej smile
                  No i w związku z tym,że brzuchal wielgachny nie jest nie mam problemu z ubiorem
                  wink ale tak sobie myślę,że w ogóle odpuszczę sobie zakup ciążowych ubrań nawet
                  jeśli miałoby mi przybyć w obwodzie ze 100cm....za te 200 zł to mogę dokupić coś
                  małemu a ja ewentualnie kupię sobie kolejną tunikę...chociaż nie spodziewam się
                  takiego przypływu tuszy bo jak to moja gin mówi moja ciąża jest "niska" i nie
                  bardzo mi to grozi ... cokolwiek to oznacza podobno wszystko jest ok big_grin

a jak tam u was mamusie z rozstępami ? pojawiły się jakieś ?
                  Ja jestem baaaardzo ale to bardzo wkurzona bo pomimo smarowania,dbania i
                  nawilżania pojawiły się...na szczęście w znośnym miejscu- zaraz koło sutka więc
                  widać je tylko gdy jestem nago.mam cichą nadzieję,że tak już pozostanie.
                  • jeden.dziubek Re: Czerwiec 2009 30.04.09, 07:27
                    ja brzuchol mam ogromny... wlasciwie to co sobie kupilam na ciaze
                    jakies dwa m-c temu jest juz zamale... ale ja jak co kopuje w lumpku
                    tam place grosze ... pozniej i tak zamierzam sie tych rzeczy
                    pozbyc... pozdrawiam
                    • kasiakob Re: Czerwiec 2009 30.04.09, 11:25
                      Witam dziewczyny

ja sporadycznie tu zalądałam na forum smile
                      Przeczytałam o wadzę waszych maleństw. Moje w 30 tyg ważyło 1400g
                      więc teoretycznie mało na to widziałam w innych wypowiedziach.
                      ale się nie martwie ja jak się urodziłam ważyłam 1048g w 8 miesiącu
                      i żyję smile
                      Co do rozstępów to mimo smarowania mnie się pojawiły po bokach sad
                      Ale ja zawsze miałam tendencje do rozstępów tak więc wiedziałam że
                      ich nie uniknę w ciąży.
                      A jak tam z kiloramami u Was?
                      I jak się czujecie? smile

buziaczki
                      • branda Re: Czerwiec 2009 30.04.09, 17:00
                        Witam Was,
                        byłam wczoraj u gina i w 33 tc. córeczka waży 1970,8g. Mała już
                        dawno odwróciła się.
                        Moja 1-sza ciąża była przenoszona 9 dni i miałam wywoływany poród.
                        Lekarz powiedział, że teraz mogę mieć podobnie, więc mam sobie
                        wybrać datę porodu wink
                        Rozstępów nie mam, bo używam codziennie oliwki dla kobiet w ciąży,
                        super utrzymuje się na skórze. Co do ubrań ciążowych, noszę tuniki,
                        a spodnie ciążowe kupiłam sobie na ciuchach za 2,60!!! i rosną razem
                        ze mną, pewnie już do końca.
                        Jeżeli możecie to napiszcie listę, co trzeba zabrać do szpitala, tak
                        dla przypomnienia.
                        Pozdrawiam smile
                        • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 04.05.09, 18:36
                          hej dziewczynkismile
                          My dziś byliśmy u pani doktor i w 33 tc ważymy 2222g. Ja przytyłam
                          do tej pory 11kg ale mam sam brzuszek i na szczęście ani jednego
                          rozstępu. Do tej pory smarowałam brzuszek oliwką Chicco 9m i jestem
                          z niej bardzo zadowolona, ale podobno teraz jest najgorzej bo mały
                          najszybciej rośnie i jeszcze mogą mi się rozstępy pokazać... Co do
                          porodu to podobno po 22.05 mogę śmiało rodzić bez obawy o malucha,
                          tak więc pomalutku bierzemy się do pakowania torbysmile
                          • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 04.05.09, 23:03
                            No w końcu jakaś czerwcówka przemówiła bo się normalnie cicho na tym forum
                            zrobiło big_grin
                            A my po dzisiejszych pomiarach doszliśmy do wniosku,że synuś dodał mamie łącznie
                            10 kilo i prawie 30 cm w pasie big_grin a ile sam Mateuszek waży jeszcze nie
                            wiadomo,bo wizyta dopiero 7 maja wink oczywiście doczekać się nie mogę big_grin
                            a już po mału przestaję chodzić a zaczynam się kulać wink samopoczucie w miarę
                            dobre aczkolwiek wizja coraz bliższego porodu przeraża bardzo....
                            Torba jeszcze nie spakowana lecz część już przygotowana do zapakowania.
                            Chyba czas najwyższy by wszystko zapiąć na ostatni guzik..
                            no i po mału zaczynam żałować,że do szkoły rodzenia nie dotarłam ;/
                            Pozdrawiam was kochane czerwcówki i wasze małe skarby smile
          • anta1981 Do magdzioras 21.01.09, 20:08
            Hej ja też czerwcówka z Bydgoszczy. Zapraszam na forum W oczekiwaniu jest tam
            wątek pt. Czy ktoś jest z Bydgoszczy? Właśnie wybieramy szpital smile
            • anta1981 Re: Do magdzioras 21.01.09, 20:11
              tyt. wątku czy są ciężarne z Bydgoszczy?
        • mtereska Re: Czerwiec 2009 23.01.09, 20:36
          Dołaczam się do grona czerwcówek, ja mam termin na 9 czerwca 2009r., to moja pierwsza ciąża i nie ukrywam że juz odczuwam mały dreszczyk emocjismile DAJCIE ZNAĆ KTÓRE WYBRAŁY SZPITAL NA POLNEJ W POZNANIU MOŻE SIĘ SPOTKAMY - HEHEHE smile
          • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 23.01.09, 20:39
            Witam Poznaniankę wink hehe no ja się jeszcze zastanawiam ale jakoś bardziej kusi
            mnie szpital Raszei bo chciałabym rodzić w wodzie a z tego co wiem to tylko tam
            w Poznaniu jest taka możliwość smile no ale na porodówce niestety się nie spotkamy
            bo ja mam termin na 27-ego smileale poczekam na wrażenia jak było big_grin

• ma_niusia Re: Czerwiec 2009 24.01.09, 12:19
              No i u mnie już 21 tc i nareszcie czuję Maleństwo! To moja pierwsza
              ciąża i jeszce tydzień temu nic, Tatuś jak przykładał ucho do
              brzusia to słyszał chlupotanie i bulgotanie a ja nic sad A dziś
              wyraźnie czuję (może nie mocno ale wyraźnie) jak mnie dziubie Maluch
              a spokojnymi wieczorami czuję jak się przekręca i wypina pupcię smile
              Na USG połówkowym powiedzieli, że to chłopak ale w poniedziałek
              idziemy na jeszce jedno, prywatne, zobaczymy co tam powiedzą. W
              każdym razie na badaniu tak się wiercił, że lekarz nic nie mógł
              spokojnie zmierzyć wink Energiczny chłopak, po Mamusi tongue_out
              • branda Re: Czerwiec 2009 24.01.09, 23:48
                Dzięki Karolciu za wspaniałą wiadomość. Właśnie tak damy naszej
                córeczce na imię.
                Jeżeli chodzi o bolące nogi to magnez, ale na opuchnięte proponuję
                okłady z ciepłych liści białej kapusty.
                • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 25.01.09, 19:26
                  a jak tam z wagą kochane czerwcówki ? smile u mnie jak na razie 3 kilo ale gdzie to
                  jest to nie wiem wink bo praktycznie nic nie przytyłam,no po za biustem i kilku cm
                  w brzuszku big_grin
                  • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 25.01.09, 21:00
                    no ja dopiero przytyłam 2kg, ale mały to waży już drugie tyle smile no
                    nie wiem jak teraz bo mam coraz większy brzuszek i apetyt mi się
                    poprawił, czego nie miałam na początku ciąży.
                    • latose Re: Czerwiec 2009 26.01.09, 11:11
                      Czesc dziewczynysmile
                      Dzisiaj zaczynam 20 tydzien a wczoraj poczulam pierwsze ruchysmile
                      jakie to cudowne uczuciesmile nie moge sie doczekac kiedy dzieciatko
                      bedzie na swieciesmile
                      Czy jest jakas mamusia z okolic Zawiercia (slaskie)?

Pozdrawiam was wszystkiewink

www.zapytajpolozna.pl/cache/c5693738e15eeed003b5c650558e3e55- 686fe1033b377cbf0bb486941ab19d40.png" border="0" alt="www.zapytajpolozna.pl/cache/c5693738e15eeed003b5c650558e3e55- 686fe1033b377cbf0bb486941ab19d40.png">
                  • figa33 Re: Czerwiec 2009 26.01.09, 11:22
                    blacky_cat napisała:

> a jak tam z wagą kochane czerwcówki ? smile u mnie jak na razie 3
                    >kilo ale gdzie to jest to nie wiem wink bo praktycznie nic nie
                    >przytyłam,no po za biustem i kilku cm w brzuszku big_grin

Ja też coś koło 3 kg (choć po wczorajszym obiedzie to może nawet 4!
                    wrrrr!). Mi na razie głównie poszło chyba w biust (z C na już prawie
                    E). Brzuszek ma juz 95 cm, ale prawdę mówiąc nie pamiętam, ile miał
                    przed ciążą. Płaski na pewno nie był, ale teraz widać go juz
                    konkretnie i pierwsze spodnie ciążowe noszą się idealnie smile
                    (choć na razie jeszcze z paskiem).
                    Póki co na figurę nie narzekam, zobaczymy za miesiąc czy dwa...

Teraz już 2 tydzień (koniec 18 tc), jak Koziołek/Koziołkowa wreszcie
                    sie ujawnił/a i na razie straszną frajdę sprawiają mi te wszystkie
                    ruchy i fikołki, zobaczymy,jak długo wytrzymam wink
                    • ballonee Re: Czerwiec 2009 26.01.09, 22:00
                      czytałyście???

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=51401962&v=2&s=0
                      polecam, niesamowicie pocieszające, rozbrajające, jakoby porodu boję się już
                      trochę mniej....
                      • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 14:48
                        czytałam,czytałam wink bardzo ale to bardzo przydatny wątek smile mi też jakoś stres
                        co do porodu się obniżył wink
                        • mama_piotrusia1984 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 15:48
                          Ja tak może nie na temat, ale chciałam zapytać jak zrobić żeby
                          pojawił mi się suwaczek na dole a nie tylko ten adres?
                          • anta1981 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 15:58
                            w swoich ustawieniach masz taką ramkę jeśli kopiowałaś bb code ze strony z
                            suwaczkiem do tej ramki to powinnaś mieć obrazek tak jak ja
                            • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 16:35
                              co do porodu, to ja może jestem dziwna ale ja już nie mogę się
                              doczekać smile
                              • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 16:41
                                https://www.tik-
tak.pl/m.linijka.i.858.jpg
                                • karolciabz Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 18:23
                                  Och!ale co niektorym kobitkom pozazdroscic tych mlych dodatkowych
                                  kilogamow.Ja niestety tyje za szybkosadnie wiem co na to poradzic:-
                                  (jem jak zazwyczaj tyle samo!a juz mam 9kg na plusie:.-((
                                  • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 18:42
                                    Karolcia a może masz dużą dzidzie big_grin ? ja tam bym już chciała się chwalić swoim
                                    stanem,no i udostępnione miejsce siedzące w tramwaju teeeeeż by się przydało ;P
                                    taka się leniwa zrobiłam przez mojego pasożytka big_grin

A co do suwaczka o cholerka ;D ależ to ja się namęczyłam z tym ;/ i nawet nie
                                    wiem jak to się stało,że się udało więc niestety nie pomogę ALE! trzymam kciuki wink
                                    • mama_piotrusia1984 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 20:05
                                      Dzięki czerwcóweczki!smile Zrobiłam suwaczek jeszcze raz i zobaczymy co
                                      tym razem mi wyszło. Jesli chodzi o moje nowości ciążowe to ostatnio
                                      dokucza mi ból spojenia łonowego w trakcie chodzenia. nei jest może
                                      jakiś bardzo silny ale przeszkadza/sad W poniedziałek mam wizyte wiec
                                      zapytam gina co to, bo w pierwszej ciązy tego nie miałam. A może
                                      któraś z was spotkała się z czymś takim?
                                      • mama_piotrusia1984 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 20:09
                                        a teraz tylko sprawdzam suwaczkasmile
                                        • mama_piotrusia1984 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 20:11
                                          noo kurcze i kicha! znowu coś pewnie sknociłam. Ja już normalnie nie
                                          wiem, może to chodzi o to że trzeba się na tamtej stronie
                                          zarejestrować ?
                                          • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 20:54
                                            no trzeba...przynajmniej ja się rejestrowałam i po stworzeniu suwaczka miałam
                                            dostęp do Kodu BBCode po czym skopiowałam go w miejsce na sygnaturkę,wylogowałam
                                            się i zalogowałam i z tego co widzę u mnie jest ok smile
                                            • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 22:05
                                              dokładnie, jeśli się nie zarejestrujesz to nie dostaniesz kodu. Ja
                                              też miałam małe problemy smile Trzymam kciuki że się uda smile
                                              • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 22:08
                                                no kurczę, na podglądzie mam suwaczek a jak kliknę wyślij to
                                                pojawiają się tylko linki. Już nic z tego nie kumam POMOCY!!!!
                                                • anta1981 Re: Czerwiec 2009 27.01.09, 22:43
                                                  to nie rób wyślij tylko skopiuj i przenieś do ramki
                          • ivi2202 Re: Czerwiec 2009 27.04.09, 15:23
                            musisz usunąć wszystko co jest za png
                            www.suwaczek.pl/][img]https://www.suwaczek.pl/cache/c3c891da37.png
                            • basiulek1985 po wizycie 28.04.09, 23:00
                              my jestesmy dzisiaj po wizycie i niezly szok przezylismy tzn. nasza coreczka
                              wazy 2510g w 32tyg i ogolnie wyglada na wieksza o 2tyg w ciagu trzech tyg
                              przytylo sie jej prawie kilogram, ja tak mniej wiecej obstawialam ze wazy 1900 a
                              tu niespodzianka,
                              doktorek stwierdzil ze urodze 4kg wczesniaka smile,
                              mloda zmienila pozycje na nietoperka takze termin z usg mamy na 4 czerwca a z om
                              na 21 czerwca zobaczymy wole sie nie nastawiac na zadna z tych dat ale fajnie by
                              bylo miec porod juz za soba i byc troszke lzejsza,
                              mama teraz musi sie wziazc i pozaliczac egzaminy w szkole jak najszybciej zeby
                              potem miec spokoj,
                              jestem ciekawa co u waszych szkrabow i mam pytanie ile wasze dzieciatka wazyly w
                              32 tyg?
                              pozdr
                              • pelzaczkowa Re: po wizycie 28.04.09, 23:14
                                Niestety, nie powiem Ci, bo moje nie "ważyło" sie w tym wieku wink
                                W 30 tygodniu ma wpisane 1800gram, a dzis wg usg 36tc i waga około
                                2600 gram!
                                Jeszcze mam wizyte w czwartek to sobie porownam te wartosci.
                                Dostalam od gina tablety na zredukowanie obrzekow, zobaczymy jak
                                podzialaja...

Zlamalam sie i zamowilam rybaczki ciazowe. Wszedzie zdzierstwo
                                straszne, po 120-150 zlotych chca. A potrzebne tylko z miesiac sad
                                Nie dam rady autem jezdzic w dzinsach, bez klimy.
                                Dokupilam tez jedna bluzke tunikowa i wiecej nic ciazowego nie
                                kupuje- basta!

Pozdrowionka!
                                • basiulek1985 Re: po wizycie 29.04.09, 07:59
                                  z ta waga to troche sobie myslalam ze to moze zle ze ona tak szybko rosnie,
                                  zapytalam lekarza to on powiedzial ze wazne ze rosnie bo gorzej by bylo jakby ny
                                  miala postoj no i ze prawdopodonie jem duzo odzywczych skladnikow takich ktore
                                  dziecko przyswaja szybko, o tym jedzeniu to sobie myslalam , ze jem wszytsko
                                  normalnie plus duzo owocow.
                                  A ja tak od siebie jeszcze pomyslalam ze ona wcale nie musi byc duza w sensie
                                  duzo cialka tylko moze miec grube kosci bo my oboje z mezem takie wlasnie mamy.
                                  I ciekawe tez ile prawdy jest w tych aparatach usg i ich pomiarach.
                                  A jezeli chodzi o ciuchy ciazowe to juz przegiecie z tymi cenami i raczej sobie
                                  nic nie kupuje jakos przetrzymamm chociaz wczoraj bylo ciezko jak pojechalam do
                                  lekarza to z tyly obie szyby otworzylam, malo to dalo ale zawsze cos
                                  milego dnia
            • ania300609 Re: Czerwiec 2009 19.03.09, 20:19
              Witam wszystkie Mamusie,które mają termin na czerwiec 2009.

Termin mam na 30 czerwca.Jestem brdzo szczęśliwa,z resztą nie tylko
              ja,bo mój mąż też.Jestem w szóstym miesiącu i na usg pokazała się
              dziewczynka.Także będziemy mieli córeczkę-tak się cieszę smile
          • hanahoney Re: Czerwiec 2009 18.03.09, 11:35
            cześć, również mam termin na czerwiec i też wybrałam Polną w Poznaniu. U mnie jest to ciąża bliźniacza, pozdrawiam
          • marynia27 Re: Czerwiec 2009 23.04.09, 14:58
            Ja również dołaczam sie do czerwcówek.
            Może sie spotkamy bo ja mam termin na 3 czerwca i rodzę na Polnej.
            Pozdrawiam
            • blacky_cat Re: Czerwiec 2009 23.04.09, 17:00
              marynia27 no to całkiem możliwe,że się na Polnej spotkamy smile bo co prawda
              ja mam termin na 27-ego ale moja pani ginekolog jest pewna,że urodzę te 2-3
              tygodnie wcześniej ze względu na infekcję,która u mnie jest tak uparta,że
              wykurzyć się jej wprost nie da.zawsze wraca a po za tym są podejrzenia,że
              Mateuszek czyli mój synek tak naprawdę jest starszy niż jest to obliczone,bo
              wymiary ma nie te jak na swój wiek za duży jest winkno nic to czas pokaże...ale
              jestem nastawiona na to,że mój synuś wydostanie się na świat wcześniej niż było
              to zaplanowane...

a jeśli chodzi o pakowanie torby..hmmm...pomału już zaczynam pakować i
              przygotowywać wszystko bo znając mojego męża z przejęcie nie weźmie niczego albo
              wszystko to co akurat było by mi zbędne w szpitalu i na wyjście,dlatego zabiorę
              się za to sama,a wolę być spokojna i tą torbę spakowaną mieć już dużo wcześniej....

Aktualnie już wszystko wyprałam,poprasowałam i w ogóle można powiedzieć,że mam
              już finisz smile

a co do prania ubranek...prałam w swoim proszku,bo jest on antyalergiczny i dla
              skóry wrażliwej (mąż ma uczulenie na większość proszków i płynów do płukania
              itp) a poza tym fakt.Też słyszałam o tym,że lepiej jak dziecko jest
              "przyzwyczajone" od pierwszych dni do jednego zapachu i jednego proszku bo
              później się to kończy uczuleniami i innymi wysypkami.Po prostu albo trzeba się
              przerzucić na proszek dla niemowląt i prać w nim wszystko albo pozostać przy
              swoim ale ciuszki malucha prać z mniejszą porcją proszku. smile

A jak uważacie dziewczyny ? w pierwszych dniach dziecka w domu powinno się spać
              z maluchem w normalnym łóżku czy od razu go do łóżeczka dać ?? bo ja chyba
              jednak ten tydzień pierwszy prześpię z młodym chociażby dlatego,że będę się
              bała,że podczas karmienia mi się przyśnie i go upuszczę czy coś...no i na leżąco
              podobno się lepiej karmi .... nie wiem muszę się jeszcze zastanowić i zbadać
              temat.ale tak w 90% jestem zdecydowana.
              • jeden.dziubek Re: Czerwiec 2009 23.04.09, 20:18
                hej dziewczyny..
                ja nie mam jeszcze torby spakowanej ... wsumie ciuszkow tez nie
                bardzo no troszke mam kupione... i poprane... a co do brzucha to moj
                juz jest bardzo duzy ... najpierw idzie brzuch a pozniej ja...
                hihi.. a jesli \chodzi o spanie z dzieckiem to coz zdania sa
                podzielone ja z corcia nie spalam... bo coz bylo...ciezko...
                zasypiajac ja przygniatalam i wogole a po za tym ja uwazam ze
                dziecko powinno miec na noc swooj kąt czyli lozeczko... i tam
                powinno spac... i ja tak bym chciala teraz tez....pozdrawiwam
      • alq78 Re: Czerwiec 2009 14.10.08, 07:46
        Ja też dołączam do czerwcówek. Po staraniach od roku w końcu się
        udało smile A przygotowywaliśmy się już do IVF!! Chyba wyluzowanie +
        leki na obniżenie prolaktyny zadziałały smile
        Termin w graniach 19 czerwca smile - wg moich obliczeń za pomocą netu smile
        • monik2207 Re: Czerwiec 2009 22.10.08, 19:12
          Dzisiaj zrobiłam test-ciąża. wielka radość. Udało się za 2 razem.
          Mam 5-letnią córeczkę ona także bardzo się cieszy. Według wyliczeń
          termin przypada na 29.06.09r. Wizyta u lekarza (Umówiona)za tydzień.
          Pozdrawiam
          • kasiali32 Re: Czerwiec 2009 08.01.09, 09:42
            Cześć
            już dawno nie zaglądałam na forum. Teraz będąc w kolejnej ciąży zaczęłam je
            znowu czytać i bardzo się cieszę, że tu wróciłam...
            Mam termin na 28 czerwca, a w domu mam 4,5-letnią córeczkę Julkę. Pierwszą ciążę
            przeszłam bezstresowo, a teraz wszystko mnie martwi. Być może jest to wynik
            tego, że przeżyłam jedno poronienie i teraz mnie wszystko niepokoi?? Na dokładkę
            przeszłam właśnie poważne zapalenie zatok i musiałam brać antybiotyki. Strasznie
            się cieszę i nie mogę się doczekać aż maleństwo zacznie się ruszać i będę miała
            z nim większy kontakt. Ale bojaźń pozostaje. Dajcie znać czy któraś z Was miała
            coś takiego i jak sobie radziłyście z tym. Nie wiem czy to paranoja ale np boję
            się, że mój brzuch za mało rośnie.......
            Pozdrawiam
            Kasia
            • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 08.01.09, 12:30
              witam, ja też całkiem niedawno straciłam pierwsze maleństwo okazało
              się że ciąża obumarła w 8 tyg. Wiem co czujesz teraz jestem w 17 tyg
              i dalej strasznie panikuję boję się chodzić do ginekologa, wręcz
              dostaję ciśnienia przed gabinetem...myślę że tak szybko nie wymażemy
              tego z naszej pamięci ale musimy myśleć o tym co jest teraz w
              naszych brzuszkach. Mi zaczęły dokuczać 2 mięśniaki które bolą i mam
              nakaz leżenia, czy któraś miała taki problem? Pozdrawiam
              • kasiali32 Re: Czerwiec 2009 08.01.09, 12:38
                Oj tak ciśnienie rośnie w miarę jak zbliża się termin wizyty u lekarza. Mam
                ginekologa bardzo fajnego, który potrafi mnie uspokoić. Ale obawy pozostają. Co
                do mięśniaków to niestety nie pomogę za bardzo, ale słyszałam, że odpoczynek pomaga.
                Mam pytanie, czy obecnie masz duży brzuszek i czy czujesz już ruchy maleństwa??
                • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 08.01.09, 16:44
                  wiesz co do ruchów to czasem czuję jak się coś porusza ale nie jest
                  to jeszcze takie częste i nie bardzo mnie to uspokaja czekam na
                  konkretne kopniaczki wtedy może mi troszkę przejdzie ten strach, a
                  co do brzucha to trochę urósł zwłaszcza ostatnio, ale wydaje mi się
                  że jak na początek 5 miesiąca to jest mały ( malutka piłeczka).
        • coco17 Re: Czerwiec 2009 20.11.08, 15:35
          ja mam termin na 19 czerwca
          • i-norbi Re: Czerwiec 2009 15.05.09, 20:07
            Witam panie. Ja mam termin na 23 czerwca, mój mąż się cieszy bo to dzień ojca ale raczej nasz synek nie zrobi mu takiej niespodzianki. To nasze pierwsze dziecko, co prawda nie planowane ale bardzo chciane. My ważyliśmy Norberta w 30 tyg i ważył 1723 gramy. bardzo dużo przytyłam w ciąży ale nie waga jest teraz ważna. Strasznie boję się porodu, może dla tego że nie wiem co mnie czeka. dobrą stroną jest fakt iż nie muszę wypełniać wniosku o świadczenie rehabilitacyjne bo od tego roku nie trzeba,strasznie się ucieszyłam bo nikt mi nie powiedział wcześniej że coś takiego w ogóle jest!!!
      • annamaj79 Re: Czerwiec 2009 27.11.08, 23:06
        witam,
        ja tez dolaczam sie do czerwcówek, termin ma na 21 a wiec pod
        koniec, to nasze pierwsze dziecko i juz nie moge sie doczekac kiedy
        je zobacze,
        pozrd
        www.zapytajpolozna.pl/cache/476844421177e4e8f3db9139b8c00cf0- 921a3c18b69899831ba1daa7752c5070.png" border="0" alt="www.zapytajpolozna.pl/cache/476844421177e4e8f3db9139b8c00cf0- 921a3c18b69899831ba1daa7752c5070.png">
      • anusja80 4 czerwca 2009:) 29.12.08, 18:48
        Ja też mam termin 4 czerwca!!! I taaaaaaaaaaaaaaaaaak się cieszęsmile)
    • madziam83 Re: Czerwiec 2009 02.10.08, 19:43
      Hej!Bardzo bym chciala dzidziusia i moc z Wami wymieniac sie
      spostrzezeniami,jednak boje sie,ze wcale nie jestem w ciazy choc ja
      i moj partner kochalismy sie bez zabezpieczenia.Otoz niepokoi mnie
      pewna rzecz...W czwartek 18 .09
      mialam jakies plamienie.W piatek bylo w porzadku.W sobote znow
      cos,wiec pomyslalam ,ze to okres,ale tampon byl czysty.W niedziele
      21 dostalam okres,choc spodziewalam sie go dopiero kolo 24-25 .09
      (mam nie do konca regularne cykle,ale ostatnio przewaznie 35-36
      dniowe).Skonczyl mi sie chyba w srode albo czwartek(24.09) i od razu
      zrobilam test,ktory wyszedl negatywnie.Piatek bylo oki,a w sobote
      znow plamienie.I w pon,we wtorek i srode tez! Wiec zaczelam sie
      zastanawac
      czy to czasem nie ciaza,polecialam po 2 test,ale tez wyszedl
      negatywnie.Bardzo mnie to zastanawia,bo pomimo,ze moje cykle sa
      troche pokrecone,to NIGDY nie mialam plamien w czasie cyklu! Na
      dodatek we wtorek bardzo bolala mnie macica i brzuch,tak jak na
      okres,a wieczorem prawy jajnik i jeszcze dol kregoslupa tak jak przy
      okresie.Dzis znow popoludniu plamienie i bol rano macicy ,popoludniu
      lewy jajnik.Dzis plamienia juz malenkie i jasne,ale nadal byly.Nie
      wiem co to jest,ale ciaze wykluczam( z wielim zalem...koncu 2
      negatywne testy i miesiaczka) wiec moze to jakas cysta lub cos
      takiego.Jestem ciekawa co to moze byc.Jutro sie dowiem ,to dam
      znac.
    • skorpi2 Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 08:24
      Hej
      Mnie termin wg kalkulatora internetowego też wychodzi 10 czerwca. Mój pierwszy synuś urodził się 14 czerwca, więc prawdopodobnie będę miała w domu dwa bliźniaki wink
      • karo2002 Re: Czerwiec 2009 19.02.09, 13:34
        Wychodzi na to, że jesteśmy w odobnej sytuacjismile Ja też mam w domu
        pannę czerwcową a teraz zapowiada się czerwcowy facetsmile Pozdrawiamsmile
        • pelzaczkowa Re: Czerwiec 2009 19.02.09, 13:58
          Dokladnie to mam panne majowa smile ale faktycznie jakos tak po
          wakacjach te ciaze sie zaczynaly wink Kwestia zrelaksowania
          wypoczynkiem zapewne!
          Sama urodzilam sie w czerwcu i tylko maz "jesienna Panna" w domu
          bedzie, hihihi...
          Pozdrowionka!
    • annabel_lee Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 11:40
      To i ja się dopisujęsmile Właśnie dzisiaj ujrzałam te upragnione 2 kreski, a
      staraliśmy się już od 13 cykli... Według kalkulatora termin to 12 czerwcasmile Mam
      nadzieję, ze wszystko będzie w porządku...
      • patrischa Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 13:17
        musi być w porządku wink
        trzeba być optymistą.
        Za tydzień wybieram się do lekarza i już nie mogę się doczekać.
        Już teraz wydaje mi się że brzuch mi rośnie cha cha....
    • madziam83 Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 14:22
      No i niestety,musze sie z Wami pozegnac.Mimo,ze bylam tego pewna w
      99% ,to nie byla ciaza,a jakies zapalenie macicy i stamtad byly te
      plamienia.Moze zalapie sie na CZERWCOWKI2010 smileZycze powodzenia
      kazdej z Was!
    • martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 15:35
      Witam wszystkie czerwcóweczki smile mój termin według kalkulatora internetowego
      przypada na 11 czerwca 2009 smile jestem przeszczęśliwa, mam już 2-letnią córę.
      Dziewczyny kiedy wybieracie się na pierwszą wizytę do lekarza??? Przy pierwszej
      ciąży jak oparzona wyrwałam do lekarza jak tylko zobaczyłam dwie kreseczki ...
      teraz już podchodzę do tego nieco spokojniej. Ale interesuje mnie kiedy
      najrozsądniej udać się na pierwszą wizytę?
      pozdrawiam
      • skorpi2 Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 15:45
        Ha,ha ja też przy pierwszej ciąży od razu leciałam do lekarza a teraz już nieco
        rozsądniejsza jestem smile Tak myślę,ze za jakieś dwa tygodnie się wybiorę, jeżeli
        oczywiście nie będzie żadnych niepokojących objawów.Póki co to mnie mdli i nie
        mogę patrzeć na jedzenie. W pierwszej ciąży nie miałam takich atrakcji.
        Pozdrawiam
        • martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 15:52
          ha, ja na szczęście żadnych mdłości na razie nie odczuwam choć nie ukrywam, że w ostatnią niedzielę nieświadoma niczego wypiłam jednego drinka - byłam taka chora, ze oj, całą noc spędziłam na toalecie z głową w misce, schudłam 2 kg w jedna dobę - lekarz na drugi dzień stwierdził rota wirusa a na trzeci dzień zrobiłam test jeden drugi ... a tu dwie kreseczki smile od razu ozdrowiałam i teraz wszystko ok.
          Jestem tylko strasznie senna, chodzę jak naćpana, nie wiem jak to będzie w pracy od poniedziałku sad
          pozdrawiam
      • annabel_lee Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 16:12
        Ja idę w ten poniedziałek, ale to tylko dlatego, że kończy mi się Duphaston i
        muszę się zgłosić po receptę. Ale gdyby nie to, to pewnie poczekałabym jeszcze
        ze dwa tygodnie na pierwszą wizytę.
        • maesstra Re: Czerwiec 2009 04.10.08, 09:49
          czesc dziewczyny, wczoraj ujrzalam na tescie upragnione 2 kreseczki, termin
          wedlug kalkulatora mam na 12 czerwca. To moja pierwsza ciaza i jestem pelna obaw
          jak bedzie. Na razie jestem tak spiaca ze chodze po scianach i ciagle mnie mdli.
          Poza tym od 2 tygodni boli mnie brzuch, ale troche mniej niz przed okresem. Nie
          wiem kiedy sie wybrac na pierwsza wizyte do lekarza. Kiedy zrobic usg. mam
          nadzieje ze z Waszym wsparciem wszystko sie ulozysmile Pozdrawiam
          • annabel_lee Re: Czerwiec 2009 07.10.08, 09:54
            Ja tez mam termin na 12 czerwcasmile I tak samo jak Ciebie od ok. 2 tygodni boli
            mnie brzuch. Czytałam wcześniej, ze ma to związek z napięciem więzadeł
            podtrzymujących macicę i jest normalne. Ale wczoraj byłam u lekarza i on
            stwierdził, ze to bardzo niedobrze, mam dużo leżeć i się nie przemęczać, a jak
            boli to brać nospę. Oczywiście wpadłam w panikę, że lada chwila poronię, ale tak
            teraz sobie czytam, że wiele dziewczyn ma takie pobolewania i nic złego się nie
            dzieje. I bądź tu mądrymuncertain Na wszelki wypadek staram się na siebie uważać, ale
            dochodzę do wniosku, że ten mój lekarz trochę za bardzo mnie przestraszył...
    • patrischa Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 16:05
      ja na razie nic nie czuje,
      może jestem zmęczona trochę bardziej niż zwylke.
      Jestem przeziębiona, więc może też od tego.
      Jutro wybierm się do fryzjera qurcze nie wiem czy nie odpuścić sobie
      teraz farbowania...a zrobić to za parę tygodni. Z drugiej strony to
      tylko pasemka, więc niby niegroźne.
      • martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 03.10.08, 16:10
        ja sobie odpuściłam - byłam u fryzjera przed wczoraj, z tym że ja farbuję całe
        włosy, ale pasemka myślę że spokojnie można zrobić (robiłam w pierwszej ciaży)
        choć słyszałam, że gorsze są te opary jakby nie było śmierdzących farb które
        wdychamy
    • bebe786 Witam i ja:)) 03.10.08, 21:55
      Witam wszystkie oczekujace swoich pociech w czerwcu! Z wielka
      radoscia dolaczam do Was ! Dzis ujrzalam pozytywny wynik testu!!!
      Jestem taka szczesliwa! Wedlug moich obliczen termin powinien byc na
      15.06smile)) Pozdrwiam i zycze NAM cudownych 9 miesiecy!!!
      • agnieszka_pregnant Re: Witam i ja:)) 07.10.08, 18:16
        mam wrażenie ze ten wątek z czerwcem 2009 to juz gdzies indziej był smile troche
        zamieszania na tym forum smile dołączm do czrewcówek ...mój termin ze wstępnych
        obliczeń 10.06.2009 smile
    • 3.monika Re: Czerwiec 2009 04.10.08, 11:50
      Witam,

To moja druga ciąza - mam 3-letnią córkę. Termin porodu ok. 06 06
      2009.

Na razie nie mam żadnych objawów -nudności, od niczego mnie nie
      odrzuca,itp. Może lekka biegunka? Az się martwię.
      Jedynie bóle w dole brzucha, ale kojarzę to z rozciągającą się macicą

Pozdrawiam

Pozdrwaiam
      • tutu80 Re: Czerwiec 2009 10.10.08, 13:07
        witam ja też termin wg kalkulatora mam na 06.06...od wczoraj biorę duphaston i leżę...mam plamienia,strasznie się boje, to moja pierwsza ciąża.
        Mam nadzieje ze wszystko się uspokoi i w przyszłym tygodniu spokojnie pójdziemysmile na usg.
        Pozdrawiam
    • rabika Re: Czerwiec 2009 04.10.08, 13:53
      Hej ja po 2 testach POZYTYWNIEsmileDzisiaj powtórzyłam z innej
      firmy i też POZYTYW.Oboje nie wierzymy-to pierwszy cykl starań i w
      sumie "złoty strzał", bo potem się już przytulaliśmy w dni
      niepłodne.Idę do gin w środę.Pozdrawiam.

• martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 04.10.08, 15:39
        rabika napisała:

> Hej ja po 2 testach POZYTYWNIEsmileDzisiaj powtórzyłam z innej
        > firmy i też POZYTYW.Oboje nie wierzymy-to pierwszy cykl starań i w
        > sumie "złoty strzał", bo potem się już przytulaliśmy w dni
        > niepłodne.Idę do gin w środę.Pozdrawiam.
        >
        Witaj, moje gratulacje smile
        to dokładnie tak jak u mnie również pierwszy cykl starań - pisałam o tym w wątku "wrześniowy strzał w dziesiatkę smile))"
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=85393195&a=85393195
        pozdrawiam i życzę cudownych 9 miesięcy Tobie i wszystkim czerwcóweczom
        • patrischa Re: Czerwiec 2009 05.10.08, 13:48
          no u nas złotym strzałem było pierwsze dziecko,to udało się w 3
          cyklu, a do lekarza wybieramy sie w piątek, tak by mógł już zobaczyć
          to co trzeba.
          Trzymajcie się ciepluyko, bo pogoda fatalna...
          ja właśnie kończę swoje okropne przeziębienie.
          • janiora Re: Czerwiec 2009 05.10.08, 15:58
            Dołaczam do grona szczęścliwych ciężarówek. Ja ma termin na 1
            czerwca a w domku synusia 3 letniego, który urodził się w moje
            urodziny 9 czerwca więc będą 3 bliźniaki w domu chwała mojemu
            mężowi, który będzie musiał to wytrzymać (mamy trudne charakterki).
            Udało nam się za pierwszym razem juuuupiiiii celowalismy na
            dziewczynkę zobaczymy w środę USG

pozdrawiam
            • misia2209 Re: Czerwiec 2009 05.10.08, 18:41
              Witam
              Dołączam do grona czerwcówek, z obliczen wyszedl mi termin na 16.06,
              w tescie krwi beta hcg w piatek zobaczylam 54.Do lekarza wybieram
              sie dopiero tak za ok 2 tyg bo maja mama(tez lekarz)powiedziala
              mi,ze zbyt wczesne badanie tez moze byc czynnikiem poronnym,wiec
              wole dmuchac na zimne, tylko powtorze w przyszlym tyg bete, zeby
              sprawdzic czy rosniesmilepozdrawiam
              • martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 05.10.08, 21:52
                misia2209 napisała:

> Witam
                > Dołączam do grona czerwcówek, z obliczen wyszedl mi termin na 16.06,
                > w tescie krwi beta hcg w piatek zobaczylam 54.Do lekarza wybieram
                > sie dopiero tak za ok 2 tyg bo maja mama(tez lekarz)powiedziala
                > mi,ze zbyt wczesne badanie tez moze byc czynnikiem poronnym,wiec
                > wole dmuchac na zimne, tylko powtorze w przyszlym tyg bete, zeby
                > sprawdzic czy rosniesmilepozdrawiam

MISIA - a co to za test beta i co oznacza te 54, które zobaczyłaś, możesz coś
                więcej mi o tym napisać, nigdy o tym teście nie słyszałam.
                Ja też sie z wizytą nie spieszę dopiero 21.10 idę do lekarza a z moich obliczeń
                mam termin na 11.06
                Pozdrawiam i życzę cudownych, spokojnych i zdrowych 9 miesięcy smile
                • misia2209 Re: Czerwiec 2009 08.10.08, 10:39
                  > MISIA - a co to za test beta i co oznacza te 54, które zobaczyłaś,
                  możesz coś
                  > więcej mi o tym napisać, nigdy o tym teście nie słyszałam.
                  > Ja też sie z wizytą nie spieszę dopiero 21.10 idę do lekarza a z
                  moich obliczeń
                  > mam termin na 11.06
                  > Pozdrawiam i życzę cudownych, spokojnych i zdrowych 9 miesięcy smile

witamsmile
                  Test beta hcg to test krwi wykrywający ten hormon, dzieki temu bad
                  jest mozliwe szybsze wykrycie ciazy niz przy testach domowych, mozna
                  go zrobic w kazdym laboratorium (np w przychodniach) 54 u mnie
                  znaczy ze to bardzo wczesna ciazasmile mam zamiar powtorzyc test w tym
                  tyg, a do gin mam wizyte na 17.10
                  pozdrawiam
    • mampka Re: Czerwiec 2009 06.10.08, 16:43
      dołączam do czerwcowych mam, mam termin na 02-06-09 :0 zamówienie na
      chłopca, zobaczymy co bociek przyniesie smile
      pzdr
      Mampka
      • itomala Re: Czerwiec 2009 07.10.08, 01:07
        i ja, i ja...
        ja tezmam termin na 5 czerwca, mam juz w domku jedna rozbrykana
        dwulatke, więc przydałby sie synuś.... ale co Bóg da a właściwie co
        chłop zrobił to ja urodzę
        buziaki
        • martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 07.10.08, 10:11
          Gratuluję smile
          poczułam sie jakbym czytała swoją wypowiedź - mąż złożył zamówienie na Syna a po
          domu biega bardzo rozbrykana dwuletnia Martynka
          dużo zdrówka zyczę i miłych wrażeń z 9 miesięcy
    • agnieszka_pregnant Re: Czerwiec 2009 07.10.08, 18:35
      dziewczyny! wątek czerwcówek 2009 jest na Rówieśnikach 2009 => czerwcówki 2009...
      Agnieszka (chyba 10.06.2009)
      • patrischa Re: Czerwiec 2009 07.10.08, 19:01
        wiemy wiemy
        ...
        ja nie lubię tego typu wątków-tona wątków,
        a połowa od kobiet, które wcalenie są w ciąży tylko się dopisują...
        ja rozumiem, że trudno się czeka jak nic nie wychodzi...
        ale dopisywanie się do forum mam, które są już w ciąży chyba nie
        pomaga..
        tutaj jest jeden watek...
        ale każdy lubi to co lubi
    • minewra_101 Re: Czerwiec 2009 08.10.08, 11:48
      wygląda na to, że i mi się udało smile O tym czy do końca będę wiedziała za 7
      tygodni, bo moja lekarka powiedziała, że uspokoi się dopiero gdy dotrwamy do
      12-go tygodnia. Niestety mam ciążę zagrożoną sad
      • nortje Re: Czerwiec 2009 08.10.08, 15:21
        gratulacje dla wszystkich ktorym sie udalo. Ja rowniez chcialabym
        sie dolaczyc. Termin mam na 1 czerwca tak jak Janiora smile i rowniez
        dzisiaj mialam pierwsze echo (Janiora pisalas ze tez masz w srode).
        Jest to moja pierwsz ciaza udalo nam sie w 2cs. Jestem pelna obaw bo
        czuje sie doskonale nie mam mdlosci nie jestem zmeczona nie czuje ze
        jestem w ciazy. Echo milalam miec dopiero za tydzien ale troszke
        mnie pobolewal brzuch mniej jak przed okresem i poszlam do szpitala.
        (musze dodac ze mieszkam w holadii i wizyta u ginekologa nie jest
        tak prosta jak w polsce jesli sie nic nie dzieje to tylko polozna od
        12 tyg ciazy i 2 echa w ciagu calej ciazy, nawet nikt mi nie zrobil
        bety. A wiec pojechalam do szpitala i oklamalam ze bardzo mnie boli
        brzuch i zrobili mi echo i jest dzidzia i serduszko bije i jestem
        taka szczesliwa bo tyle sie slyszy o martwych plodach. Lekarka
        powiedziala ze oczywiscie ryzyko poronienia w pierwszych 12 tyg jest
        ale wszystko wyglada dobrze. Ni wytrzymalabym jeszcze tygodnia
        czekania. Czy ktos sie orientuje czy takie echo jest szkodliwe? bo
        za tydzien mam te 2gie na ktore sie juz wczesniej umowilam (rowniez
        sposobem). Czy jest moze ktos na forum kto miszka w holandii?
        • kawusiaa Re: Czerwiec 2009 09.10.08, 11:10
          chyba bardziej od badan szkodliwe sa nerwy mamy. ja jeszcze rok temu byłam w
          ciazy i amietam ze usg mialam na poczatku co dwa tyg i wtedy czułam sie
          spokojniejsza a maluszkowi nic to nie zaszkodziło. teraz jestem w drugiej ciazy
          i mam termin na 3 czerwca
          • madzia10011985 Re: Czerwiec 2009 09.10.08, 21:40
            hej.Mi po 3 miesiącach też się udało.Z moich obliczeń termin
            miałabym na 11 czerwcasmile Gratuluję wszystkim zaciążonym i życzę dużo
            zdrówka!!!
            • patrischa Re: Czerwiec 2009 10.10.08, 20:10
              dziś byłAm lekarza,
              pęcherzyk jest 5 mm chyba, ale z tego wszystkiego już sama nie
              pamiętam.
              Jak już lekarz potwierdził-MOGĘ SIĘ CHWALIĆ!!!
        • czerwcowka Re: Czerwiec 2009 12.10.08, 18:33
          Cześć, nie przejmuj się że nie masz mdłości. Powinnaś się raczej
          cieszyć z tego, nie które z nas nie mają tyle szczęścia smile,
          pozdrawiam
          • nortje Re: Czerwiec 2009 12.10.08, 20:21
            Czesc dziewczyny Kawusia dziekuje za informacje. Nerwy, strasznie
            sie denerwuje. Przed wczoraj mialam male plamienie i strasznie sie
            wystraszylam. To moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a
            co nie. Nie mam jeszcze poloznej wiec zadzwonilam do szpitala i mi
            powiedzieli zebym wziela paracetamol i dopiero jak sie zacznie ze
            mnie lac krew to mam zadzwonic. Tutaj do 3 miesiaca nie robi sie
            nic. Zadzwonilam do mojego Gina w Polsce i powiedzial ze w takich
            sytuacjach podaje sie Luteine ze w Polsce poprostu sie ratuje ciaze
            od poczatku. W kazdym razie plamienie ustalo. Mam pytanie czy ktoras
            z was ma podobne objawy? I czy znacie ten lek i jakie macie z nim
            doswiadczenia?
            Gratulacje Patrisha moj pecherzyk mial 7.1mm smile
    • maoczao Re: Czerwiec 2009 13.10.08, 11:12
      Witam wszystkie przyszłe mamy,
      wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywnie wie dołączam się do czerwcówek. Z
      kalendarza internetowego wychodzi 22 czerwiec.
      • supernowa29 Re: Czerwiec 2009 13.10.08, 13:34
        Witajcie! Gratuluję wszystkim zaciążonym. Ja zrobiłam test wczoraj i
        też wyszedł pozytywnie. Jednak w przeciwieństwie do Was płakałam i
        nie mogłam spać w nocy, bo to będzie nasze trzecie dziecko! Mam już
        4-letnią córeczkę i 1,5-rocznego synka. Myślałam o trzecim dziecku,
        ale jeszcze nie teraz. Postanowiłam do Was przyłączyć, bo na razie
        nie potrafię nikomu o tym powiedzieć. Myślę, czy dam radę.
        • morita11 Re: Czerwiec 2009 13.10.08, 13:39
          Dasz rade smile
        • maoczao Re: Czerwiec 2009 13.10.08, 13:44
          Spoko dałaś radę z pierwszą 2 to dasz rade i teraz ;o) Jakiś czas siedziałam u
          dentysty i czekałam na wizytę, z nudów wzięłam do ręki pierwsze z brzegu pisemko
          i był tam artykuł o dwóch kobietach, które zaszły w "nie zaplanowaną
          ciążę".Jedna z nich podobnie jak Ty miała małe dziecko i całkowicie nie na rękę
          jej było 2 dziecko, ale powiedziała jedną rzecz, która do mnie bardzo trafiła i
          myślę, że w pełni pasuje do Ciebie: "Dzieci przychodzą w tedy kiedy chcą a nie
          wtedy gdy my tego chcemy". Będzie dobrze trzymam kciuki ;o)
        • martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 13.10.08, 19:20
          supernowa29 napisała:

> Witajcie! Gratuluję wszystkim zaciążonym. Ja zrobiłam test wczoraj i
          > też wyszedł pozytywnie. Jednak w przeciwieństwie do Was płakałam i
          > nie mogłam spać w nocy, bo to będzie nasze trzecie dziecko! Mam już
          > 4-letnią córeczkę i 1,5-rocznego synka. Myślałam o trzecim dziecku,
          > ale jeszcze nie teraz. Postanowiłam do Was przyłączyć, bo na razie
          > nie potrafię nikomu o tym powiedzieć. Myślę, czy dam radę.

Gratuluję Ci serdecznie i głowa do góry smile popatrz na to z innej strony - teraz
          się trochę przemęczysz ale nie będzie za dużej różnicy między dzieciaczkami i
          będą się fajnie dogadywać smile wiec nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło smile
          trzymam za Ciebie kciuki smile
      • wuyu76 22 Czerwiec 2009 21.10.08, 11:34
        hej, dołączam do czerwcowych oczekiwań...Ja niestety po
        wcześniejszym poronieniu, od pojawienia się II kresek i BHCG 213,8
        muszę leżeć na zwolnieniu.Z niepokojem oczekuję wizyty i USG na
        31.10 dopiero.
      • dziubek775 Re: Czerwiec 2009 01.11.08, 16:57
        ja też będę rodzić w czerwcu!!! dokładnie 22 czerwca!!! jestem taka
        szczęśliwa, bo to nasze pierwsze dziecko!!! mam nadzieję, że to
        będzie córeczka big_grin pozdrawiam czerwcowe mamusie smile
        • merci77 Re: Czerwiec 2009 02.11.08, 15:01
          hej dziewczyny! z moich obliczen termin na 25-26 czerwcasmile
          niespecjalnie sie staralismy,bo maz za granica pracuje i ciezko bylo
          sie wstrzelic w termin,ale udalo siesmileniestety plamilam ostatnio i
          moj doktor wystawic chce mi zwolnienie z pracy,kazal polozyc sie w
          lozku i odpoczywac.Bylam w szpitalu na kontroli,bo sie
          przestraszylam tych plamien i okazalo sie,ze 6 tydzien juz sie
          zaczal i serduszko bijesmileuczucie nie do opisania.To 1 ciaza i
          strasznie sie boje,ze moze sie cos stac,zakluwa mnie chwilami po
          bokach cos.
    • martynusia.pl Re: Czerwiec 2009 13.10.08, 19:35
      Gratuluję serdecznie wszystkim nowym czerwcowym mamusiom smile rzadko tu ostatnio zaglądam choć jednak (jakiś sentyment pozostał) sama założyłam tu wątek "wrześniowy strzał w dziesiątkę" którego wynikiem okazał się termin na czerwiec 2009 r. smile
      Jednak muszę przyznać, iż szata graficzna tego forum nie za bardzo mi odpowiada, trudno jest sie tutaj odnaleźć tj. odczytać Wasze wiadomości, Wasze terminy porodu jakoś się to miesza - odnalazłam się na forum na stronie www.maluchy.pl którą Wam polecam. Założyłam tam wątek CZERWCÓWKI 2009 mieści się on w rozdziale MALUCHY i podrozdziale CIĄŻA I PORÓD. Jakmacie ochotę to zapraszam - w pierwszym poście stworzyłam listę wszystkich czerwcowych mamusiek smile jest nas już sporo
      Pozdrawiam Was gorąco dziewczyny smile
      • patrischa Re: Czerwiec 2009 13.10.08, 21:33
        Jak samopoczucie? Mi się brzuszek wypycha...chyba od tych wzdęć wink
        muszę albo powiedzieć w pracy, że jestem w ciąży albo zaczaść się
        luźniej ubierać....
        Cieszę się, że jest nas coraz więcej. Gratulacje dla nowych
        brzuszków.
        • olinkaw Re: Czerwiec 2009 14.10.08, 14:08
          Ja również dołączam do Was Dziewczynysmile według kalendarza internetowego termin
          przyjścia na świat maluszka mam na 19.06.2009. Mam nadzieję, że wszystko będzie
          w porządku i w spokoju doczekamy tego terminu, czego Wam również życzęsmile
          • moni-c30 Re: Czerwiec 2009 17.10.08, 12:59
            Witam wszystkie koleżanki serdeczniesmileDziś po 2cs zobaczyłam 2
            kreski,jeszcze nie za mocno wyrazna ale jest.....smilewedług kalendarza
            internetowego mój termin to 24 czerwiec.Co do objawów to jestem
            mocno senna ,i często łazienkę odwiedzam,na razie mdłosci nie mam (i
            mam nadzieję że tak zostaniesmile)pozdrawiam
            • ptysiek9876 Re: Czerwiec 2009 17.10.08, 13:15
              Hej! Mój Kacperek albo Zuzia pojawi się 6.6.09.
              Jestem szczęśliwa!
              Mdłości mam od 2 tyg ale od wczoraj już odwiedzam łazienkęsad
              Pozdrawiam Wszystkie przyszłe MAMCIE smile
              • moni-c30 Re: Czerwiec 2009 17.10.08, 13:50
                hhhmmm.a u mnie 2terminy porodusmileliczylam sobie na dwoch różnych
                kalendarzach ciążowych i jeden pokazał 17.06.09 a drugi 24.06.09
                zobaczę co powie lekarzsmilemoze trzecią datę podasmile
                • moni-c30 Re: Czerwiec 2009 18.10.08, 19:36
                  zastanawiam się czy któraś z was ma już jakieś typowe objawy
                  ciążowe.U mnie narazie żadnych,no może troche pobolewają jajniki ale
                  tak więcej narazie nic , jestem z wyliczen interneowych w okolicach
                  5 tygodnia i napiszcie proszę czy któraś z was była juz u ginasmile
                  pozdrawiam
                  • bebe786 Re: Czerwiec 2009 20.10.08, 03:29
                    czesc...u mnie 6ty tydzien z objawow--bardzo bolace piersi,
                    zaparcia...czasem wzdecia...sennosc i albo brak apetytu albo wrecz
                    wielki apetyt. nigdy tak nie mialam, wiec zakladam ,zeto objaw
                    ciazy. pierwsza wizyte mam za soba, nastepnaza tydzien. termin mam
                    na 17 czerwcasmile)) pozdrawiam wszystkie przyszle mamy
                    • ajur28 Re: Czerwiec 2009 20.10.08, 09:53
                      Witam Was serdecznie.
                      To moja pierwsza ciąża i tzw "złoty strzał". Termin porodu - 17
                      czerwca. Na razie staram się nie myśleć o maleństwie, bo boli mnie
                      mocno brzuch z prawej strony, więc wszystko się jeszcze może
                      zdarzyć....

Pozdrawiam,
                      Ajur
                      • latraviata Re: Czerwiec 2009 20.10.08, 10:39
                        hej

nie wiem dokladnie jaki tydzien, test pozytywny, umieram ze
                        szczescia! na podstwaie OM wyliczylam ze dzidzia zawita 24 czerwca!
                        Mieszkal kolo Paryza, do ginekologa ide dopiero pod koniec tygodnia.

A z objawow mam tylko lekkie bole w podbrzuszu i napiete piersi (
                        ale nie bola bardzo)

Caluje was Wzszystkie!!!
                        Asia
                      • latraviata Re: Czerwiec 2009 20.10.08, 10:43
                        ajur nie martw sie tym bolem - ja tez tak mialam i okazalo sie ze na
                        jajniku byla po prostu cysta...

• ak_kabaretka Re: Czerwiec 2009 21.10.08, 00:18
                          witam!
                          ja test zrobilam w sobote i pozytywny! Nie byla to co prawda
                          planowana ciaza, ale sie bardzo ciesze i jednoczesnie martwie. Porod
                          mam zaplanowany (wg wlasnych obliczen)na 24-25 czerwiec.smile
                          Jestem w 5 tyg, i stad moje pytanie, kiedy najlepiej isc do lekarza?
                          Niestety nie mieszkam w polsce, a hiszpanii nie jest latwo. Prosze o
                          rade. Pozdr
                          • latraviata Re: Czerwiec 2009 21.10.08, 10:40
                            kabaretko ja mam podobny termin - robilam juz bete, wczoraj bylam u
                            ginki, wszystko ok - tez mieszkam za granica i wiem ze np. drugiej
                            bety mi nie przepisze, nie wiem co robic ale czuje sie po prostu
                            DOSKONALE, duuuuzo lepiej niz przed ciaza!
                            gratulacje!
                            asia
                        • patrischa Re: Czerwiec 2009 21.10.08, 20:28
                          u mnie 8tc - piersi bolą, wzdęcia wiecziorem okropne i w
                          przeciwieństwie do pierwszej ciąży już ledwo mogę wysiedzieć w
                          swoich jeansach.
                          stosujecie już kremy przeciw rozstępom?
                          • mewa.mewa Re: Czerwiec 2009 21.10.08, 20:39
                            Hej wszystkim smile
                            Ja wg obliczeń jutro zacznę 6 tydzień a datę porodu lekarz mi
                            wypisał - 17.06.2009 smile Bardzo się cieszę, długo się staraliśmy,
                            leczyliśmy. Mam odstawiony bromergon (hiperprolaktynemia) i biorę 3x
                            dziennie Duphaston. W środę za tydzień idę na pierwsze USG i bardzo
                            bardzo liczę na to, że maleństwo się zdrowo rozwija... W pierwszym
                            tygodniu brałam No-Spa na bóle brzucha, teraz mi lepiej. No i
                            mustellę w brzuch i piersi wcieram, tak profilaktycznie smile
                            Pozdrawiam Was Wszystkie!
                          • alq78 Re: Czerwiec 2009 22.10.08, 09:44
                            U mnie koniec 6 tygodnia, w piątek zaczynam 7... Kupiłam mustelę ale
                            jeszcze do mnie nie dotarła - będę wcierać smile
                            I też mam okropne wzdęcia wieczorem. Mąż ma ochotę na seks a ja
                            wzdęcia q-; Hyh...
                            • wikigdynia Re: Czerwiec 2009 22.10.08, 15:30
                              Dziewczyny

trzymajcie kciuki... dzis wizyta u gina,ktora mam nadzieje
                              potwierdzi moje dwie blade kreski na tescie,wytlumaczy moje
                              mldlosci,zmienne nastroje i brak@

boje sie bardziej niz kiedys przed matura suspicious

buziaki Wiki
                              • wikigdynia Re: Czerwiec 2009 23.10.08, 09:12
                                No i jest suspicious 4,2mmmamoje szczescie na razie..... za 3tygodnie USG
                                sprawdzajace bicie serca i rozwoj... i wtedy karta ciazy itd....
                                zdziwilo mnie tylko wczoraj,zelekarkanie zalecilami zadnych badan
                                krwi...powiedziala,ze to bardzo wczesna ciaza i o wszystkim
                                porozmawiamy za 3 tyg..... tez tak moze mialyscie??
                                • alq78 Re: Czerwiec 2009 23.10.08, 12:34
                                  wikigdynia napisała:

> No i jest suspicious 4,2mmmamoje szczescie na razie..... za 3tygodnie USG
                                  > sprawdzajace bicie serca i rozwoj... i wtedy karta ciazy itd....
                                  > zdziwilo mnie tylko wczoraj,zelekarkanie zalecilami zadnych badan
                                  > krwi...powiedziala,ze to bardzo wczesna ciaza i o wszystkim
                                  > porozmawiamy za 3 tyg..... tez tak moze mialyscie??

Ja byłam u gina w połowie 6 tyg. bez żadnego badania usg! Lekarka
                                  zleciła zrobić usg w 8 tyg.
                                  Z tym, że sama sobie chodzę na betę sprawdzić czy dzidzia rozwija
                                  się prawidłowo smile
                                  • agufa01 Re: Czerwiec 2009 24.10.08, 12:02
                                    Witam Was wszystkie, smile
                                    Też będę szczęśliwą mamą, termin mam 02.06.09. Wczoraj pierwszy raz byłam u gin. tj. 8 tydzień i 2 dni (17,6 mm ma już kruszynka) Słyszałam już serduszko! Kamień z serca nam spadł że rozwija się ok, bo pierwsze niestety poroniłam na początku roku. Oby teraz wszytko było dobrze.
                                    alg78 - dopiero od 8 tygodnia podobno widać najlepiej bijące serduszko smile może dlatego kazała pojawić się na usg dopiero wtedy smile
                                    Trzymam za Was kciuki !
                                    • alq78 Re: Czerwiec 2009 24.10.08, 13:55
                                      agufa01 napisała:

> alg78 - dopiero od 8 tygodnia podobno widać najlepiej bijące
                                      serduszko smile może
                                      > dlatego kazała pojawić się na usg dopiero wtedy smile
                                      > Trzymam za Was kciuki !

Dzięki za info - to moja pierwsza ciąża i jestem zielona jak groszek
                                      w tym temacie.
                                      • wikigdynia Re: Czerwiec 2009 24.10.08, 16:47
                                        ja tez mam przyjsc kolo 8-9 tygodnia i tez podobno jest szanasa na
                                        bijace serduszko... tak wiec czekajmy suspicious
                                        • alq78 Re: Czerwiec 2009 25.10.08, 16:04
                                          wikigdynia napisała:

> ja tez mam przyjsc kolo 8-9 tygodnia i tez podobno jest szanasa na
                                          > bijace serduszko... tak wiec czekajmy suspicious

Zrobiłam betę i wyszedł mi słaby wynik, po konsultacji z lek idę na
                                          usg jutro. Bardzo się modlę aby wszystko było ok i serduszko
                                          radośnie sobie biło smile
                                          • wikigdynia Re: Czerwiec 2009 27.10.08, 09:39
                                            alq78 i co jak dzidzius??
                                            • alq78 Re: Czerwiec 2009 27.10.08, 09:58
                                              wikigdynia napisała:

> alq78 i co jak dzidzius??

Jest serduszko smile Bijące ślicznie 124 uderzenia na minutę.
                                              Wielkość fasolki to 6,7 mm - prawidłowa na ten okres ciąży smile
                                              Muszę przyznać, że to usg trochę mnie uspokoiło smile
                                              • aniaj21 Re: Czerwiec 2009 27.10.08, 14:43
                                                hej dziewczyny mozemy sie dolaczyc? termin mam na 7 czerwca w domku mam juz
                                                snka Kubusia z stycznia 2007 bardzo sie ciesze z tej ciazy kolejne usg mam kolo
                                                20 listopada smile
                                                • madau Re: Czerwiec 2009 27.10.08, 14:52
                                                  dolaczam sie termin na 28 czerwca 2008!
                                                  smile
                                                  • wikigdynia Re: Czerwiec 2009 27.10.08, 15:03
                                                    fajnie ze nas juz tyle jest... ja wciaz nie wierze w ten cud....sa
                                                    tu jakies dziewczyny z Trojmiasta??
                                                  • jamama77 serduszko juz bije ;o) 27.10.08, 17:43
                                                    Hej, dziewczyny!
                                                    Ja też juz mogę dołączyć... Dzisiaj widziałam moje maleństwo i jego
                                                    bijące serduszko, choć to wg. dat koniec 6go tygodnia...
                                                    Wzruszający widok... ;o)

Jak się czujecie?
                                                    Mi jest trochę niedobrze przed południem i wieczorem i jakoś cały
                                                    czas gorąco, tak że dziś rano brałam zimny prysznic zamiast wrzącego
                                                    jak zazwyczaj!
                                                  • karolina0710 Re: serduszko juz bije ;o) 05.11.08, 19:43
                                                    u mojej dzidzi serduszko tez juz bijesmile
          • bettyblue29 Re: Czerwiec 2009 31.10.08, 21:06
            he he, ja tez 19smile)))))
    • madlenka77 Re: Czerwiec 2009 30.10.08, 13:35
      To i ja mogę się dołączyć. Mam termin na 29 czerwca, chyba
      najpóźniej z Wassmile Do ginekologa idę dopiero 7 listopada, czyli w 7
      tygodniu, to moja druga ciąża, mam już 2,5 letniego synka. Jakoś na
      razie jestem taka spokojniejsza w tej ciąży,w poprzedniej to był
      taki strach o każdy tydzień aż poczułam ruchy. Życzę wszytskim
      czercóweczkom spokojnej ciąży i szybkiego rozwiązania.
      Pozdrowionka smile
      • juliat33 Re: Czerwiec 2009 30.10.08, 22:05
        Witam wszystkich,chciałabym dołączyc do Was ,mój termin to 1 czerwca 2009, to moja druga ciaża,córka ma 12 lat smileu ginekologa byłam wczoraj -9 tydzień i następna wizyte mam wyznaczona za 4 tygodnie .Pozdrawiam serdecznie
        • wierna5 Re: Czerwiec 2009 31.10.08, 10:51
          Witam a ja mam termin 26.06, i srode widzialam jak bije serduszko smile
          tez jestescie takie slabe? ja nie moge wytrzymać w pracy 8h, a po pracy od razu
          ide spac..
          • alq78 Re: Czerwiec 2009 31.10.08, 12:27
            wierna5 napisała:

> Witam a ja mam termin 26.06, i srode widzialam jak bije
            serduszko smile
            > tez jestescie takie slabe? ja nie moge wytrzymać w pracy 8h, a po
            pracy od razu
            > ide spac..

Słaba może nie, ale śpiąca na maxa smile
            Kładę się spać koło 20-21 i śpię do 7 smile
      • alq78 Re: Czerwiec 2009 31.10.08, 12:26
        madlenka77 napisała:

> To i ja mogę się dołączyć. Mam termin na 29 czerwca, chyba
        > najpóźniej z Wassmile Do ginekologa idę dopiero 7 listopada, czyli w
        7
        > tygodniu, to moja druga ciąża, mam już 2,5 letniego synka. Jakoś
        na
        > razie jestem taka spokojniejsza w tej ciąży,w poprzedniej to był
        > taki strach o każdy tydzień aż poczułam ruchy. Życzę wszytskim
        > czercóweczkom spokojnej ciąży i szybkiego rozwiązania.
        > Pozdrowionka smile

Ja mam właśnie to o czym piszesz... drżę o każdy tydzień. Dziś
        rozpoczęłam 8 smile
        Tobie także spokojnej ciąży życzę smile
        • agnieszka_pregnant zapraszamy na forum Czerwcówki 2009 :) 31.10.08, 20:13
          • bettyblue29 Re: zapraszamy na forum Czerwcówki 2009 :) 31.10.08, 21:04
            trocha nas tu jest, ja mam wyliczony internetowo 19.06, lekarka wyliczyla ok.
            16.06., jestem pod opieka 2 lekarzy, juz po 1 usg stwierdzajacym ciaze, teraz
            leci 7 tydzien a ciazy wiem juz 10.10- w dniu spodziewanej @ , czulam,ze jest
            cos nie tak. I jest "obcy".
            Pozdrawiam wszystkie czerwcowki i dziewczyny nie dajcie sie zwariowac, bo jak tu
            czytam co po niektore babki, to krew zalewa- same bzdury pisza- czego nie wolno
            itd. Ciaza to nie choroba ani przypadlosc.
          • patrischa Re: zapraszamy na forum Czerwcówki 2009 :) 02.11.08, 18:37
            to tak jak ja
            -termin na 10 czerwca
            • wikigdynia Re: zapraszamy na forum Czerwcówki 2009 :) 03.11.08, 09:44
              wypisuje sie od was dziewczyny sad wczoraj zaczelo sie poronienie.....
              • merci77 Re: zapraszamy na forum Czerwcówki 2009 :) 03.11.08, 10:28
                wikigdynia napisała:

> wypisuje sie od was dziewczyny sad wczoraj zaczelo sie
                poronienie.....

ojej wikigdynia strasznie mi przykro.Ja dzis od rana w nerwach bo
                brzuch zaczal mnie bolec i plamki znowu mam,jade dzis do lekarza po
                poludniu.Nie wiem czy ten duphaston pomaga czy wcale,biore go od
                czwartku.
        • madlenka77 Re: Czerwiec 2009 03.11.08, 15:58
          Hej , nie wiem dlaczego się martwisz o każdy tydzień, czy dużo
          czytałaś o rzeczach które moga się wydarzyć czy masz zagrożoną
          ciążę. Ja w pierwszej ciąży od razu plamiłam w 5 tygodniu, szpital
          trzy tygodnie zwolnienia, do tego toksoplazmoza wykryta dopiero w
          ciąży i trzy mięśniaki, to były powody mojego niepokoju czy wszystko
          skończy się dobrze, dużo też czytałam na forum, chyba za dużo,
          uspokoiłam się po USG w 13 tygodniu stwierdzającym że z maluszkiem
          wszystko dobrze, rozwija się ok, a potem szybko bo w 17 tygodniu
          poczułam ruchy i naprawdę ogarnął mnie dopiero spokój. Jeżeli nie
          masz powodów nie martw się na zapas, ciesz się ciążą i nie czytaj za
          dużo smileJa teraz też tak zrobię , idę w piątek do lekarza i mam
          nadzieję że wszystko będzie dobrze , pozdrawiam smile
          • merci77 Re: Czerwiec 2009 03.11.08, 18:10
            jestem po wizycie i zmartwiona.Na usg widac slad odklejania sie
            lozyska,nieznacznie,ale jest.Stad te brazowe plamienia co 2
            dzien.Lekarz mnie uspokoil,ze wszystko ok bedzie.A jak nie??to sie
            cofa? czy juz bedzie coraz gorzej? mam brac dufaston 3x 1 i scopolan
            tez.
            Rany metlik w glowie mam totalny i plakac sie chce.
    • channah13 Re: Czerwiec 2009 03.11.08, 10:52
      z obliczeń kalkulatora terminu ciąży wychodzi że termin mam na 25-27 czerwca big_grin
      dziś jest 3 tc, więc za wsześnie na wizytę u gina smile
      ale te dwie kreski poprawiły nam nastrój big_grin
      ale się cieszymy big_grin
      3 cykl starań smile
      • wikigdynia Re: Czerwiec 2009 03.11.08, 11:36
        merci77 daj znac co u Ciebie alemysle ze u Ciebie lek dziala skoro
        tylko plamienie masz . Ja mimo lekow dostalam regularnego
        krwawienia. Trzymam za Ciebie kciuki
        • kawusiaa Re: Czerwiec 2009 04.11.08, 20:45
          trzymaj sie mocno, usciski
      • figa33 Re: Czerwiec 2009 05.11.08, 16:24
        Witajcie Czerwcówki smile

Nie znam co prawda jeszcze dokładnej daty porodu, myślę że po usg w
        12 tyg powinno się to wyjasnić, ale wiem że na pewno będzie to
        czerwiec smile Sytuacja jest dla mnie tym weselsza, ze sama mam
        urodziny w czerwcu, więc bardzo mnie ciekawi, czy zrobię sobie
        prezent we własne urodziny wink
        Wg kalkulatora książkowego wychodziło na jakiś 10-11 czerwca czyli
        jeszcze bliźniak. Ja jestem 1 dzień raka, więc zobaczymy smile Ale nie
        miałam oczywiście przez ostatni rok ani jednego cyklu 28 dniowego
        więc kalkulator jest bardzo orientacyjną wytyczną. Zwykle było to po
        wyżej 30 dni tak do 35 nawet. Więc kto wie, kto wie, może jednak
        będzie podwójny jubel ? tongue_out
        Na razie jadę sobie spokojnie w 8 tygodniu i dziś byłam kontrolnie u
        gin. Mam już kartę ciąży i pierwsze usg za sobą (w 6tc 1dz).Nic
        jeszcze nie było właćiwie widać, poza bijącym serduchem! Spodziewam
        się że usg z 12 tygodnia pokaże coś znacznie ciekawszego.. wink
        Na razie wszystko idzie gładko, oby do samego porodu! Jedyną
        przypadłością ciążową jest od kilku dni popołudniowo-wieczorna
        zgaga. Poza tym lekkie zmęczenie ale nic więcej!
        Czerwiec to chyba najpiekniejszy miesiąc na narodziny, w każdym
        razie zawsze chciałam urodzić w czerwcu i zupełnie przypadkiem chyba
        się to uda ! wink
        pozdrawiam Was serdecznie
        • bettyblue29 Re: Czerwiec 2009 05.11.08, 19:17
          WIKIGDYNIA
          ja jestem z Gdanskawink)) pracuje w Gdyni.
          • karolina0710 Re: Czerwiec 2009 05.11.08, 19:41
            czesc dziewczynysmile

chciałam dołaczyc do wassmile
            tarmin mam na 17 czerwca, dzis zaczynam 9 tydzieńsmile
            byłam w poniedzialek u gin i miałam usg-widzialam bijace serduszkosmile
            dzidzia ma juz 11.5 mmsmile
            narazie poza bolacymi piersiami i bólami powiększającej sie macicy
            nie mam zadnych objawów, żadnych wymiotów mdłosci.

dziewczyny chcialam spytac jaka jest wasza waga wyjsciowa?
            moja niestety jest duza bo az 74kg i obawiam sie jak bede wygladac
            pod koniec ciazy!!

pozdrawiam
            • figa33 Re: Czerwiec 2009 06.11.08, 09:18
              karolina0710 napisała:

> narazie poza bolacymi piersiami i bólami powiększającej sie macicy
              > nie mam zadnych objawów, żadnych wymiotów mdłosci.

Ja w zasadzie też nie mam zdecydowanej większości z "listy
              objawowej". Czuję się świetnie, trochę chce mi się spać po południu
              i od kilku dni mam niestety zgagę (wczoraj o dziwo mnie nie
              dopadła smile ) Modle się abym nie przekonała się naocznie o wszelkich
              mdłościach itp..

> dziewczyny chcialam spytac jaka jest wasza waga wyjsciowa?
              > moja niestety jest duza bo az 74kg i obawiam sie jak bede wygladac
              > pod koniec ciazy!!

Ja wczoraj ważyłam się u gin i było 62 kg przy wzroście 165 cm, a
              więc spadła mi o jakies 2 kg w stosunku do np sprzed miesiąca.
              • andziaim Re: Czerwiec 2009 06.11.08, 14:49
                Witam wszystkie dziewczyny na tym wątku. Jestem tu nowa. Mam termin
                porodu na 12 czerwca. Obecnie zaczęłam 9 tydzień. Bardzo się
                stresuję czy dzidzia dobrze się rozwija. Mam już za sobą dwie
                wizyty. Na pierwszej widziałam serduszko , na drugiej też i dzidzia
                juz miała 1.72 cm. Teraz idę dopiero 20 listopada. Męczą mnie
                codziennie mdłości i wymioty. A po za tym normalnie. W brzuchu nic
                nie czuję, tzn żadych bóli czy rozciągania macicy. Jak to jest u was
                dziewczyny ? Bardzo się martwie bo to moja druga ciąża, pierwsza
                obumarła niestety. Postaram się doczytać wszystko co napisałyście.
                Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki smile
              • bezik_online Re: Czerwiec 2009 20.11.08, 10:02
                Dziewczyny, jak u Was z tymi objawami? Ja początkowo miałam wszystkie możliwe
                objawy... (mdłosci, samki, zapachy) a teraz jakby ustąpiły...I zaczyna mnie to
                martwic. czy to normalne? Tez tak macie? Termin mam na 24 czerwca.
                • alq78 Re: Czerwiec 2009 20.11.08, 11:40
                  bezik_online napisała:

> Dziewczyny, jak u Was z tymi objawami? Ja początkowo miałam
                  wszystkie możliwe
                  > objawy... (mdłosci, samki, zapachy) a teraz jakby ustąpiły...I
                  zaczyna mnie to
                  > martwic. czy to normalne? Tez tak macie? Termin mam na 24 czerwca.

Wszelkie objawy ustąpiły mi ze 2-3 tygodnie temu... Pozostało tylko
                  siusiu. Mam termin na 19... a wczoraj na usg widziałam bombelka
                  wielkości 32,2 mm i pięknie machał rączkami i nóżkami więc raczej
                  wszystko jest ok... Ja się już nie martwię smile Ty też się nie
                  martw... gdyby było coś nie tak organizm dałby znać. Pozdrawiam
                  • bezik_online Re: Czerwiec 2009 21.11.08, 15:22
                    Dzięki Ci bardzo! Ja się na początku tak źle czułam, że teraz jak mi trochę
                    lepiej, to się czuje jakoś dziwnie smile To już 32,2mm? Ja miałam robione 10
                    listopada 15,1 mm.. i mówisz, że rączki było widać smile super!
                    Pozdrawiam serdecznie!
            • alq78 Re: Czerwiec 2009 06.11.08, 12:21
              karolina0710 napisała:

>
              > dziewczyny chcialam spytac jaka jest wasza waga wyjsciowa?
              > moja niestety jest duza bo az 74kg i obawiam sie jak bede wygladac
              > pod koniec ciazy!!

Na pierwszej wizycie u gina wpisano mi 67, ale już tydzień później
              ważyłam 64. I też boję się tego jak będę wyglądać za kilka
              miesięcy... Niemniej to jest dużo mniej ważne od tego by dzidzia
              była zdrowa smile

Pozdro
              >
              > pozdrawiam
            • olgakg Dołanczam się 18.11.08, 22:01
              Witam dziewczynki, jak milo jest spotkac tyle Pan ktore beda mialy
              dzidziusia w tym samym terminie co ja.Ja mam termin na 9
              czerwca,jestem w 11 tygodniu.Jestem z okolic Krakowa,moze ktoras z
              was tez jest stad?Piszcie, pozdrawiam i czekajmy na nasze
              malenstwa smile
            • yvonka81 Re: Czerwiec 2009 04.01.09, 22:06
              witam, my też mamy termin na czerwiec, no i już zaczynam czuć
              pierwsze bąbelki smile. A propos wagi to się nie przejmuj bo ja w ciąży
              tracę kilogramy zamiast je przybierać a dziecko rozwija się
              prawidłowo o ciąży świadczy lekko zaokrąglony brzuszek.
          • mama_piotrusia1984 Re: Czerwiec 2009 12.12.08, 12:18
            Cześć Dziewczyny!
            Mój dzidziuś także będzie czerwcowy a konkretnie termin na 15.06. To
            nasze drugie dziecko a pierwsze też z czerwcasmile i wielce udanesmile. 22
            grudnia mam trzecią wizytę i już nie mogę się doczekać bo będzie USG
            i zobaczymy tę kruszynkę. Co prawda pierwsze ug miałam w 7 tygodniu
            ale wtedy nie było jeszcze tak wiele widać. Mdłości i wymioty które
            chwyciły mnie z całą mocą od 5 tygodnia na szczęście już minęły i
            napawam się teraz urokami odniennego stanuwinkA ze zmian jakie
            zauważyłam to 3 kilo na minusie i praktycznie nadal pąłski brzuch.
            nie mogę się już doczekać pierwszych ruchów, podobno w drugiej ciąży
            czuje się je wcześniej. Mam nadziejesmile
            • karolciabz Re: Czerwiec 2009 12.12.08, 15:20
              ach...co niektore maja fajnie.Nie przybraly ani grama,albo co
              najlepsze schudly o pare kilosmileTez tak bym chciala.Ja mam termin na
              10 czerwca,a na plusie juz mam z 5,5 kilasad( Jest to moja trzecia
              ciaza,ale w zadnej tyle nie przybieralam tak szybkosadkolejna
              wuizyte mam na 18grudnia,moze sie juz dowiem kogo w sobie noszesmile
              Mam nadzieje ze to bedzie corcia ,bo mam juz dwie i fajnie byloby
              dla mnie miec "trojce swieta".oczywiscie jesli to chlopiec to tez
              bede szczesliwa...smile
    • malgosiek2 Re: Czerwiec 2009-Wklejone przez moderatora 06.11.08, 21:39

czerwiec 2009
      marteczka24 06.11.08, 11:56 Odpowiedz

czy ktoś jeszcze ja mam termin na 14.06.2009

Re: czerwiec 2009
      merci77 06.11.08, 12:09 Odpowiedz

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=85347925
      tu sa same czerwcowki
    • karolciabz Re: Czerwiec 2009 08.11.08, 17:27
      Heja rowniez mam termin na 10 czerwcasmile) to moje tzreciesmile

patrischa napisała:

> Witam,
      > po trzech miesiącach starań, dziś zobaczyłam dwie kreski na
      teście.
      > Mam na imię Patrycja i mam już jednego szkraba w domu-4 letnią
      > córeczkę. Z internetowych obliczeń termin wypada mi na 10 czerwca.
      > Dzień poźniej mój mąż ma urodziny, więc nie będę miała problemu z
      > prezentem
      > Do lekarza wybiorę się za tydzień. Tak przynajmniej pamiętam z
      > pierwszej ciąży.
      > Już nie mogę się doczekać, by oznajmić to całemu światu, a przede
      > wszystkim mojej córeczce, która już od dawna chce kupować
      niemowlęce
      > ubranka.
      • kleczi Re: Czerwiec 2009 11.11.08, 15:45
        Witam, dołączam sie do czerwcówek. Po prawie roku staran UDALO sie!!! smile Termin mam na 4.06, moze malenstwo zrobi tacie prezent (7.06)smile. Czuje sie swietnie (brak mdlosci), jedynie spioch 24 h/dobe oraz zmeczenie uncertain
        Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy smile
        • olgakg Czy ktoras jest z krakowa moze na porodowce sie zo 19.11.08, 13:44
          Witam dziewczyny,czy ktiras z was co ma termin na czerwiec jest w
          okolic krakowa lub z krakowa.Moze na porodowce sie spotkamy? smile
          pozdrawiam
          • nelinka19 Re.26 . 06.2009 21.11.08, 11:10
            oto moj termin na druga dzidzie pierwsza corcia ma juz 2 latka smile
            • branda 17.06.2009 26.11.08, 20:28
              Witam wszystkie Czerwcówki!!!!!!!!
              Mam już 2-letnią córeczkę, a teraz mam termin z drugim dzidzi na 17
              czerwca. Miałam już dwa x USG, na jedyn zdj mam małą kropeczkę, a na
              drugim widziałam już bicie serduszka, było to bardzo wzruszające.
              Najgorszy objaw ciążowy jaki miałam to swędzenie całego ciała, teraz
              już trochę przechodzi, ale bywało, że drapałam się tak, aż robiłam
              sobie rany. Musiałam obciąć sobie paznokcie. Np. swędzi i boli po
              goleniu jak nie mogą przebić się przez skórę nowe włosy (ciężki
              temat). Czy któraś ma coś podobnego???
              Pozdrawiam
              • eve8eve czerwiec 2009 27.11.08, 09:58
                Witam wszystkie czerwcówkismile
                Ja mam termin na 12 czerwcasmile Jest to moja pierwsza ciąża i choć ze staraniami
                nie było problemu (udało się właściwie za 2 razem) to w ciąży już zdążyłam
                zaliczyć szpital z powodu plamień.. teraz cały czas biorę duphaston..Dodatkowo
                lekarz powiedział że mam "twardą" macicę, która ma problem z rozciąganiem i cały
                czas biorę też nospę rozkurczowo...
                Nie ukrywam że boję się o maleństwo... Teraz w poniedziałek mam kolejną wizytę i
                usg.. mam nadzieję że wszystko będzie w porządku...
              • moni-c30 Re: 17.06.2009 05.12.08, 09:57
                Witamsmile też jestem czerwcówka z terminem na 23 czerwcasmilemam już 6
                letnią córcię i teraz czekamy na kolejnego członka rodzinki!!!Ja też
                mam takie dziwne swędzenia....nie mam pojęcia co to takiego mnie
                coprawda swędzą głównie nogi???Czytałam o czymś co nazywa się
                cholestaza ale tam wtedy głównie swędzą dłonie i stopy chyba?????
    • ilona.d Re: Czerwiec 2009 27.11.08, 11:42
      Witajcie moje Drogie!
      Termin mam na 28 czerwca, w domku mam juz coreczke ktora ma osiem
      miesiecy.Chcialam zeby roznica wieku miedzy rodzenstwem byla
      niewielka.
      Moj ginekolog nie dawl mi najmniejszej nawet szansy na kolejne
      dziecko a tu proszesmile))
      Znalazlam nowego lekarza ktory okazal sie swietnym specialista.

Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusiewink
    • poznanianka78 Re: Czerwiec 2009 02.12.08, 19:07
      Witam!
      Jestem mamą 3,5 letniego Igorka. Synek cieszy się na nowego
      dzidziusia i obiecuje że będzie się z nim bawił smile Termin mam na
      28.06.2009r zobaczymy czy będe czerwcówką czy lipcówką hahaha. Czas
      pokaże. Narazie czuje się fatalnie, wymiotuje i mam
      mdłości...schudłam już 6 kilo. W pierwszej ciąży było dokładnie tak
      samo...mam nadzieję że niedługo wszystko wróci do normy. Już nie
      mogę się doczekać "szaleństa zakupów"... nie ukrywam, że marzę
      o "różowych" zakupach smile))) Tradycyjnie chciałabym rodzić w
      Św.Rodzinie...bo to najlepszy ( dla mnie) szpital.
      Pozdrawiam wszystkie czerwcówki....smile MamaAga
      • ilona.d Re: Czerwiec 2009 03.12.08, 09:35
        Czesc poznanianka78
        Mamy ten sam termin poroduwink
        Pozdrawiam goraco.
        • poznanianka78 Re: Czerwiec 2009 03.12.08, 10:07
          Hej Ilona!
          Widziała, widziałam że mamy ten sam termin smile)) i również
          pozdrawiam. Jak twoje samopoczucie? Ja z dnia na dzień lepiej...ale
          ogólnie jest ciężko...
          • alq78 Re: Czerwiec 2009 05.12.08, 09:43
            Robiłam wczoraj usg na przezierność karkową i wszystko jest ok smile
            Generalnie gin określił usg jako idealne smile
      • kasiapodo Re: Czerwiec 2009 05.12.08, 13:03
        Wita,
        Chciałam się przywitać. Termin mam na 29.06 więc też nie wiadomo czy będę
        czerwcówką czy lipcówką smile.
        Czuję się bardzo dobrze, ale niestety już od trzech tygodni jestem na
        zwolnieniu. Na pierwszym USG wykryto u mnie krwiak w macicy. Na szczęście nie
        przeszkadza on w rozwoju dzidziusia, który rośnie prawidłowo. Bardzo martwię się
        tym krwiakiem. Na domiar złego podczas ostatniego badania ginekologicznego (trzy
        dni temu), pani doktor stwierdziła że mam zbyt twardą macicę, dostałam większą
        dawkę no spy. Twardość macicy może oznaczać że się kurczy zamiast rosnąć. A jak
        wiadomo to niedobry znak. Na szczęście sprawdziłyśmy że serduszko mojego dziecka
        nadal bije. Moje za to bije coraz mocniej na myśl że może być z nim coś nie tak.
        Czy któraś z was miała podobne doświadczenie z twardością macicy?
        Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamay,
        Kasia
    • anta1981 Re: Czerwiec 2009 07.12.08, 00:36
      Cześć Dziewczyny mam na imię Ania i mam termin na 08.06.2009. Następną wizytę mam 11.12.2008. Z przykrych objawów zostały mi lekkie mdłości i brak apetytu nie przytyłam jeszcze ani grama a to już 14tydzień. Też na początku miałam krwawienia i biorę duphaston. Jest tu może ktoś z Bydgoszczy? pozdrawiam
      • anta1981 Re: Czerwiec 2009 11.12.08, 21:48
        hej muszę zweryfikować trochę moją planowaną datę porodu będzie to jednak
        05.06.2009r pani doktor trochę mi przyśpieszyła smile
      • jezykkic Re: Czerwiec 2009 27.12.08, 19:41
        Witam,
        jestem z Bydgoszczy. To moja pierwsza dzidzia i o dziwo bardzo dobrze się czuję,
        termin mam na 20 czerwca.
        Anta1981 w którym szpitalu zamierzasz rodzić?
        Pozdrawiam
        • anta1981 Re: Czerwiec 2009 27.12.08, 19:51
          Raczej Biziel mam lekarkę z tego szpitala i już trochę tam leżałam na urologii i
          patologii ciąży a do jakiego lekarza chodzisz ja do doktor Marii Polak
          • jezykkic Re: Czerwiec 2009 01.01.09, 16:56
            Ja w 2, chodzę do lekarza stamtąd, tj.do doktora Skórczewskiego
    • monawy Re: Czerwiec 2009 12.12.08, 16:39
      I ja dopisuje się do wątku . termin porodu mam na 13 czerwca .
      Jestem po USG genetycznych i jest wszystko ok . Malusz rozwija się
      książkowo . Ciąża przebiega jak narazie bez typowych objawów
      ciązowych . Cieszę się , że znalazłam ten watek ;o)))
    • 8gliwiczanka4 Re: Czerwiec 2009 15.12.08, 13:15
      Witam wszystkie przyszłe mamusiesmiletermin wyznaczony przez mojego gin
      to 10.06.2009rsmilenie mogę się już doczekać. Czy któraś z Was jest
      również z Gliwic?Pozdrawiamsmile
      • ptysiek9876 Re: Czerwiec 2009 15.12.08, 21:50
        Hej!
        8gliwiczanka ja jestem z okolic Gliwic, mam termin na 05.06.09.
        Pozdrawiam
        • paulinchen73 Re: Czerwiec 2009 16.12.08, 09:30
          Czesc dziewczyny!

Nie wiem, czy zauwazylyscie, ze istnieje takie forum: Czerwcowki
          2009.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=57971&s_action=f_add

Warto zajrzec. Zapraszam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka