Dodaj do ulubionych

40 tc - kto jeszcze został w 2-paku?

• olcia2052 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 23.11.08, 09:57
      tak mysle ze moze zjem male sniadanko <platki na mleku>? nie wiem o
      ktorej powinnam zglosic sie na oddzial czy ok 9 bedzie dobrze??? jak
      myslice? nie chce od rana tam tkwicuncertain jejku juz nie moge uwierzyc ze
      niedlugo bede miala swoje dzieciatko swoje malenstwo przy sobie nie
      moge uwierzyc ze bede rodzic...smilewink boje sie troszke czy dam sobie
      rade przy porodzie i po porodzie... jeszcze troszke...smile buziaki dla
      waskiss
      • olik1980 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 23.11.08, 11:03
        Dasz radę! Ja co prawda rodziłam 1,5 h wink i położne stwierdziły, że jestem
        stworzona do rodzenia dzieci, ale mam obustronnie pękniętą szyjkę, nacięcie etc.
        A jednak adrenalina po porodzie i pełnia szczęścia sprawiła, że baaardzo szybko
        wstałam z łóżka, miałam masę siły by pielęgnować małą (z resztą i tak przez
        pierwsze godziny takie dziecko nawet kupki nie robi). Poproś tylko męża (jeśli
        to możliwe) żeby był przy Tobie i dziecku w szpitalu. Niech Ci poda malucha,
        pomoże usiąść, wstać podetknie pod nos jedzenie. Mój mąż musiał iść do pracy,
        dotarł dopiero ok. 16.00 i byłam na niego zła.
        • alicja0000 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 23.11.08, 12:16
          Dasz radę bo czemu miałabyś nie dać? Ja też jestem podekscytowana tym wtorkiem
          choć na 100 % się nie napalam. Ale zawsze to jakieś światełko w tunelu, żyję
          wtorkiem...Mam nadzieję, że będzie tak jak mój lekarz mówi. Mój syniu specjalnie
          czekał tyle czasu i nie wychodził, bo nie chciał być skorpionem,za dużo by było
          skorpionów w mojej rodzince. A ja się z tego bardzo cieszę... pozdrawiam
          wszystkie brzuchate wink
          • asia363 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 24.11.08, 11:54
            Hej,
            Ja nie jestem w ciazy, dopiero probujemy. Sledzilam jednak Wasze
            historie, i oczekiwanie na dzidziusia. Wiecie moze cos o Glorci?,
            ktorej odeszly juz wody, pojechala do szpitala, i nic wiecej nie
            pisala. Jestem ciekawa jak wszystko poszlo, bo miala rodzic w
            Londynie, gdzie ja tez mieszkam. A moze sama Glorcia cos napisze,
            jesli to przeczyta.
            Trzymam kciuki za dziewczyny, ktore czekaja na malenstwa.
            • glorcia jestem z powrotem! 24.11.08, 17:22
              urodzilam 16-go listopada, duze chlopczysko 55cm, 4.15 kg. Nie
              powiem... bolalo... no i 29 godzin porodu (niech Bog blogoslawi
              tego, co wymyslil znieczulenie). Ale warto bylo smile po porodzie
              stres, bo maly mial niski poziom curku i infekcje. Dlatego dopiero
              dzis wyszlismy do domu (bylismy oboje na antybiotykach). Ale jest
              slodki i je pieknie i spi 3-4 godziny po kazdym karniemiu smile Takze
              tak trzymac smile
              • asia363 Re: jestem z powrotem! 25.11.08, 11:12
                Hej Glorcia,
                Ciesze sie, ze wszystko w porzadku, i z Toba i malym dobrze.
                Bylam troszke zainteresowana Waszym forum, a szczegolnie Toba. Wiem,
                ze mieszkasz w Londynie, i tu tez rodzilas. Ja obecnie jestem w
                fazie tzw. staran, ale jesli sie uda, pewnie tez tu bede rodzic.
                Jesli nie mialabys nic przeciwko, i oczywiscie czula sie juz lepiej,
                prosze napisz mi swoje wrazenia po pobycie w szpitalu w ktorym
                rodzilas, jak opieka, jak Ty sie czulas. To moj email:
                asia363@op.pl, Z gory wielkie dzieki, Asia
                • glorcia Re: jestem z powrotem! 25.11.08, 13:37
                  spoko, daj mi kilka dni, napisze na spokojnie smile
                  ja rodzilam w chelsea and westminster hospital. wrazenia ok,
                  wiekszosc lekarzy/poloznych ok, kilka nie, czyli jak wszedzie, ale
                  szczegoly w mailu...
                  • asia363 Re: jestem z powrotem! 25.11.08, 14:11
                    Dzieki, czekam wiec na mail.
                    • glorcia Re: jestem z powrotem! 27.11.08, 10:23
                      zaraz wysylam asiu, no i tak w ogole, to czy juz wszytskie sie
                      rozpakowalysmy? cisza na watku, wiec chyba tak, wiec moze takie male
                      podsumowanie kto i kiedy:
                      Glorcia 40 + 2 dni w ciazy - chlopak smile
                      Kto nastepny?
                      • huczusia Re: jestem z powrotem! 27.11.08, 11:13
                        Huczusia - 40 + 6 dni - dziewczynka (Lenka)
            • alicja0000 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 27.11.08, 18:27
              pochwalę się a co smile 24 listopada urodziłam synka 3750 g, 55 cm długi i dostał
              10 pkt. Rodziłam siłami natury, bez znieczulenia z nacinaniem i samoistnym
              pęknięciem... Masakra. Rodziłam 8 godzin licząc od pierwszego skurczu. Synuś
              zdrowy, jestem już z nim od dzisiaj w domku. Pozdrawiam wszystkie mamuśki ...
              Olcia odezwij się jak u Ciebie??? wychodzi na to, ze obie urodziłysmy w
              poniedziałek 24 listopada.
              • olcia2052 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 28.11.08, 14:53
                hej alija tez urodzilam 24.11 o 10;35 porod byl ciezki miala cc bole
                okropne teraz ledwo sie ruszam wszystko mnie boli synus zzdrow jak
                rybka 3800 i 60cm smilesmilesmilesmile jest piekny dostal 9 pkt. wody mialam juz
                zielone oj jak sie ciesze ze mam juz to za soba...maly pieknie je i
                spi... dzis dopiero wyszlismy ze szpitala w koncu w domciusmilesmile
                pozdrowionka alicjokiss
                • alicja0000 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 28.11.08, 23:00
                  Ale jaja , ja urodziłam o 9,25 smile doczekałyśmy się. Wszystkiego dobrego dla
                  Was, buźka
                  • olcia2052 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 29.11.08, 09:42
                    nio tak zesmy czekaly i czekaly i jest...najwiekszy skarb n
                    swiecie kissbuziaki
                    • glorcia Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 01.12.08, 00:43
                      no to wszystkie rozpakowane... koniec watku smile
                      • olcia2052 Re: 40 tc - kto jeszcze został w 2-paku? 04.12.08, 19:45
                        To dziewczyny teraz na jakim forum sie spotykamy???
                        • variuss Glorcia,Olcia, Alicja - gratulacje! 05.12.08, 14:57
                          Chyba już wszystkie mamuśki się odmeldowały smile

olcia2052 napisała:
                          > To dziewczyny teraz na jakim forum się spotykamy???
                          No właśnie ?
                          • ledydi5 Re: Glorcia,Olcia, Alicja - gratulacje! 05.12.08, 23:20
                            Witam! Ja zacznę od poniedziałku 40 tydz. i też nie mogę się doczekaćsmile od tyg.
                            coś się dzieje, ale nic konkretnego.
                            pozdrawiam serdecznie
                            • glorcia Re: Glorcia,Olcia, Alicja - gratulacje! 06.12.08, 15:16
                              ledidi - trzymaj sie, juz nie dlugo!!!
                              to dziewczyny, jakis pomysl na nazwe nowego watku? Rozpakowane w
                              listopadzie czy cos? smile
                              • ledydi5 40tydz.- końca nie widać, ciągle 2 w 1 06.12.08, 21:28
                                we wtorek idę na ktg., w piątek 12 termin mam nadzieję, że do tego czasu urodzę.
                                Mam skurcze nieregularne, ale konkretne. Za to zaczynam przybierać na wadze
                                powoli jem, jem i jem.
                                • olcia2052 Re: 08.12.08, 09:09

dziewczyny dajcie znac jak ktoras wpadnie jaki by tu watek teraz
                                  zaczac czekam z niecierpliwoscia.napiszcie jaki watek i na jakim
                                  forum sie spotkamy. pozdrawiam te rozpakowane juz z malenstwami i te
                                  w dwu paku 3majcie sie juz niedlugo niestety trzeba byc cierpliwym
                                  malenstwo same dobrze wie kiedy wyjsc na swiat i przywita sie ze
                                  swoimi rodzicami. buziaki kisskisskiss
                                  • paulawoj Re: 09.12.08, 18:16
                                    witam! Ja mam termin na 13go ale wczoraj na wizycie lekarz
                                    powiedział, że nie ma jeszce żadnych oznak - szyjka wcale się nie
                                    skróciła.. Następna wizyta za tydzień, jak nie będzie żadnego
                                    postępu to wywoływanie porodu dopiero w wigilę. Nie chcę spędzić
                                    świąt w szpitalu! Jak przyspieszyć akcję? Gdzie mogę kupić tą
                                    herbatę z liści malin? Tylko, czy to pomaga...?
                                    • bablara Re: 09.12.08, 22:10
                                      kurcze a ja mialam termin na 6 grudnia i kicha. Dalej w dwupaku. Mam juz dosc i
                                      nic nie pomaga na wywolanie, ani sprzatanie, wieszanie firanek, ani zakupy i
                                      stanie w kolejce, zadne spacery...normalnie mam juz dosc.
                                      • olcia2052 Re: 10.12.08, 08:49
                                        dziewczyny musicie byc cierpliwe.ja tez probowalam roznych sposobow
                                        i nic... dziidzia sama wie najlepiej kiedy ma wyjsc i nic na to nie
                                        poradzicie no i po co przyspiszac trzeba byc cierpliwym.ja urodzilam
                                        rowny tydzien po terminie ni stad ni z owad malenstwo zaczelo pchac
                                        sie samo na swiatwink nie ma sensu pospieszac malenstwo. ono poprostu
                                        musi byc gotowe na przyjsciesmile pozdrawiam. dziewczyny i jak z tym
                                        forum z rozpakowanymi juz??? ma ktora pomysl?
                                        • alicja0000 dzieciaczek :-) 10.12.08, 18:55
                                          zróbmy sobie wątek dzieciaczek smile i piszmy o swoich obawach, spostrzeżeniach,
                                          pytaniach, wątpliwościach smileo ile nam czas na to pozwoli bo szczerze
                                          powiedziawszy ja nie mam go zbyt wiele...mały daje popalić smile
                                          • ledydi5 rozpakowana!!! 20.12.08, 21:55
                                            urodziłam 10.12 i już w domku- natłok zajęć, przy 3 dzieci- wszystko
                                            szczęśliwie poszło. Na pociechę powiem wam ja sprzątałam w domu jak się zaczęło-
                                            burdel jeszcze większy zrobiłam niż był, a tu do szpitala trza jechać. Więc
                                            bierzcie się do roboty Grudnióweczki i dosyć zbijania bąków wink
                                            pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka