Dodaj do ulubionych

Mamcie rocznik 77 ??

• selin77 Urodziłam :))) 08.01.04, 19:05
      Udało się. Danielek ma młodszego brata smile)
      Krzyś urodził się 6,01,2004, czyli 3 dni po terminie.
      Duży !!!! 4840 !!!! i 57 długi smile)
      Urodziłam własnymi siłami, i bardzo szybko smile) sama jestem jeszcze w szoku....
      godzina i 15 minut...
      dwa dni i do domku smile) super, jeszcze co prawda szwy ciągną, ale w domku lepiej
      niż w szpitalu.
      Pozdrawiam
      Rodziłam w Warszawie na Wołoskiej MSWiA, I jestem bardzo zadowolona smile)
      • maja252 Re: Urodziłam :))) 08.01.04, 20:30
        wielkie gratulacje......dużo zdrówka dla syneczka i mamusi

Maja i trzech syneczkówsmile))
      • mstopka Re: Urodziłam :))) 08.01.04, 23:46
        Gratulacje. Niech synek rośnie zdrowo, a mamusia niech wraca jak najszybciej do
        formy.
        Pozdrawiam
        Marta i 23 tyg. malutek
    • selin77 Re: Mamcie rocznik 77 ?? 13.01.04, 18:09
      co u nas tak cicho???
      chyba zapadłyśmy w sen zimowy...... hihi
      jestem strasznie zmęczona, nie mam czasu na nic, a do tego jestem chora i biorę
      antybiotyk, na szczęście gorączka już spadła,
      Starszy synek jest bardzo opiekuńczy, ciągle by Krzysia głaskał i całował smile))
      Pozdrawiam Grazyna
    • elkag2 Re: Mamcie rocznik 77 ?? 15.01.04, 23:11
      rocznik 77, moje pierwsze dziecko, termin minal 14.01 teraz tylko czekac\
      • mstopka Re: Mamcie rocznik 77 ?? 20.01.04, 01:30
        Witam mamuśki
        Chyba dopadła mnie chandra. Nie dość, że za oknem okropna pogoda, to jeszcze
        humor mnie opuścił i na dodatek dopadło mnie jakieś wirusisko. Wczorajszy dzień
        cały dzień przespałam (z przerwami na jedzonko i kibelek). Czuję się fatalnie.
        Na razie leczę się domowymi sposobami i mam nadzieję, że nie będę musiała brać
        żadnych leków. Teraz właśnie piję gorące mleczko z miodem i masełkiem, i zaraz
        robię hyc do łóżeczka.
        Moje maleństwo buszuje mi w brzuszku, chociaż ono ma siłę na harce. Już nie
        mogę się doczekać, kiedy mój bobas będzie po tej stronie brzuszka. A to jeszcze
        3,5 m-ca. W zeszłym tygodniu oglądaliśmy z mężem wózeczki, łóżeczka, ciuszki,
        tapetę do pokoiku malutka, ale narazie nic nie kupiliśmy. Mamy jeszcze trochę
        czasu. W marcu zapisuję się do szkoły rodzenia. I na samą myśl o porodzie robi
        mi się słabo. Chociaż staram się myśleć o tym jak najrzadziej. Ale do tej
        szkoły chcę chodzić z innego powodu. Przede wszystkim chodzi mi o informacje na
        temat pielęgnacji i opieki nad maluchem. Coraz częściej dopadają mnie myśli,
        czy aby napewno dam sobie z tym wszystkim radę. Czy będę dobrą mamą? Czy będę
        wiedzieć co zrobić w danej sytuacji? Czy Wy też miewacie takiec myśli? No
        dobra przestaję już smęcić, bo jeszcze taki nastrój się komuś udzieli. Mam
        nadzieję, że parę dni wróci mój dobry nastrój i przede wszystkim zdrowie.
        Lecę do łóżeczka.
        Trzymajcie się cieplutko.
        Pozdrawiam
        Marta i malutek
        • selin77 Re: Mamcie rocznik 77 ?? 20.01.04, 14:53
          Życzę duzo zdrówka wink)) No i oczywiscie poprawy humorku, żeby sie dzidzi nie
          udzielił. A czy poradzisz sobie przy maleństwu... NAPEWNO.... To jest instynkt
          maciezyński i serduszko Ci wszystko podpowie jak i co robić smile))
          Pozdrawiam Grazyna i 14 dniowy synek smile) i 5,5 roku drugi synek smile)
          • ainer1 do selin77 09.02.04, 18:07
            Witaj!

Gratuluje szczesliwego porodu!!!
            Zastanawiam sie wlasnie nad MSWiA - moj termin to 15 marca, mozesz mi powiedziec
            co jest tam potzrebne w szpitalu dla ciebie./taty/dziecka?

z gory dziekuje!
            Renia i 35 tyg syneczek rowniez smile

selin77 napisała:

> Życzę duzo zdrówka wink)) No i oczywiscie poprawy humorku, żeby sie dzidzi nie
            > udzielił. A czy poradzisz sobie przy maleństwu... NAPEWNO.... To jest instynkt
            > maciezyński i serduszko Ci wszystko podpowie jak i co robić smile))
            > Pozdrawiam Grazyna i 14 dniowy synek smile) i 5,5 roku drugi synek smile)
            • selin77 Re: do selin77 11.02.04, 14:07
              Witam, dla dziecka musisz mieć pieluchy, chusteczki nawilżone i oliwkę smile))
              Ja dla siebie wzięłam jeszcze takie pieluchy higieniczne, co prawda dają
              ligninę, ale pieluchy są o wiele lepsze,
              A ze szpitala jestem bardzo zadowolona smile) Na położną trafiłam naprawdę super,
              Magda Piotrowska smile) Krzyś urodził sie 4840 i urodziłam własnymi siłami, i to
              dzięki jej smile)) SUPER !!!!
              Jakbyś miała jeszcze jakies pytania, służę pomocą smile)
              Grażyna
    • tula_77 Re: Mamcie rocznik 77 ?? 28.01.04, 18:52
      Witam i o zdrówko pytam?? smile)
      • mstopka Re: Mamcie rocznik 77 ?? 29.01.04, 23:58
        Witam
        Tula jak się czujesz? Jak tam po cięciu? Czy już doszłaś do siebie? Jak Twój
        synek. On już ma ponad miesiąc. Pewnie rośnie jak na drożdżach. Czy karmisz go
        piersią? Napisz jeśli możesz ja dajesz sobie radę.
        Ja z moim malutkiem zaczęliśmy 26 tydzień. Malutek wierci mi się w brzuszku i
        sprzedaje kopniaczki i boksiki. Wczoraj miał chyba czkawkę. Super uczucie. Jest
        bardzo grzecznym dzidziuniem bo troszkę pokopie i da chwilkę mamuni odpocząć
        (jak do tej pory). Dzisiaj byłam u kosmetyczki, żeby poprawić sobie humor. Bo w
        zeszłym tygodniu dopadła mnie jakaś schiza, a nie mogłam wychodzić z domciu bo
        byłam chora. Tak więc w tym tygodniu podreperowałam sobie nastrój. Byłam
        jeszcze u fryzjera zmieniłam sobie kolor i ściełam włosy. Super. Od razu czuję
        się lepiej. Ale i tak chcę już wiosny i słonka. A tak w ogóle to chciałabym,
        aby był już maj, żebym mogła już sotkać się z moim maleństwem po tej stronie
        brzuszka.
        A pozostałe dziewczyny - zapadły w sen zimowy?
        Co u Was słychać? Co porabiacie? Odezwijcie się.
        Pozdrawiam Was gorąco i liczę na przebuuuuudzonko!!!
        Marta i majowy malutek.
        • tula_77 Re: Mamcie rocznik 77 ?? 01.02.04, 00:47
          Mstopka,fajnie ze sie odezwałaś smile
          Ja czuje sie juz całkiem niezle , blizna po cieciu oraz po porodzie (psychiczna) juz sie zagoiła. Jestem zaabsorbowana do reszty moim slicznym syneczkiem ,który rośnie jak na drozdzach .Jest bardzo pogodnym dzieckiem zresztą ma to po mamusi smile. Apropo piersi to karmie piersią ,choć pierwszy tydzien po porodzie był trudny,bo strasznie pekały mi sutki ale pomogło smarowanie własnym mlekiem po kazdym karmieniu oraz na noc maść bepanthen.
          Jak byłam w ciązy to tez czesto Krystian miał czkawke i teraz po drógiej stronie tez non stop czka wydając przy tym smieszne odgłosy hehehe.
          Pozdrawiam Cie i wszystkie Siódemeczki paps.
          Ps.Mstopka rada dla Ciebie wysypiaj sie ,dogadzaj sobie ,rozpieszczaj sie ,bo potem bedzie ciezko znaleśc dla siebie czas.
          A oto kilka zdjec mojego bobaska smile)))
          • mstopka Re: Mamcie rocznik 77 ?? 03.02.04, 00:12
            Hej!
            Obejrzałam zdjęcia, są super. Krystian to śliczny dzidziuś i jak rośnie. Pewnie
            z każdym dniem się zmienia i daje Wam wiele szczęścia i radości.

Ja póki co korzystam z wolnego czasu. Wiem, że później nie będę go miała w
            nadmiarze. Dzisiaj (a właściwie to już wczoraj) polatałam po sklepach i kupiłam
            pierwsze ciuszki dla mojego maleństwa - 2 szt. body - w misie i króliczki - są
            super. Aha i jeszcze jedną parę skarpeteczek - one są takie słodkie. I to na
            tyle zakupów dla dzidzi. Może to niwiele, ale i tak jestem taka happy. W sobotę
            byliśmy z mężem oglądać wózki, łóżeczka, ciuszki i nawet już chciałam kupić już
            pościel do łóżeczka (piękna i taka słodka żółciutka w kwiatuszki i słoniki),
            ale powstrzymałam się, bo kupię ją dopiero po zakupie łóżeczka.
            Powiedz czy Ty miałaś wszystko kupione przed narodzinami Krystiana? Czy oprócz
            wyprawki kupiłaś jeszcze jakieś ciuszki? Kiedy zaczęłaś robienie zakupów?
            Kiedy pierwszy spacer w wózeczku? Ale Cię zasypałam tymi pytaniami.
            Kończę na dziś, bo trochę kręgosłup mnie nawala, a po za tym jestem już
            padnięta.
            Pozdrawiam Was gorąco.
            Marta i brzusio.
            • tula_77 Re: Mamcie rocznik 77 ?? 06.02.04, 23:31
              Czesc
              Mstopka jesli chodzi o Twoje pytania to odowiadamsmile,łozeczko kupiłam na tydzien przed porodem , wozek miałam o.k miesiąc przed (mam Polaka Orion i jestem z tych zadowolonych ) Ciuszki zaczęłam kupować w 36 tyg.po prostu nie mogłam sie oprzeć to była jakaś mania hihihi ale całe szczescie nie ograniczyłam sie do rozmiaru 56 gdyz mój bobasek mierzył po urodzeniu 59 cm i rozmiar 62 był jak najbardziej w sam raz. Z doświadczenia wiem , ze ciuszkami zasypią cie osoby odwiedzające Ciebie i Twoje malenstwo wiec nie ma co szalec po pare sztuk wystarczy. A na pierwszy spacerek wyszłam jak Krystian miał 4-ry tygodnie.Najpierw był werandowany. Pozdrawiam serdecznie smile)))
    • edziaczek Re: Mamcie rocznik 77 ?? 03.02.04, 08:25
      Cześć Ja też jestem 77 i już mam syneczka (8 miesięcy) i strasznie Ci
      zazdroszczę że jesteś w ciąży. Nawet jak już będziesz się czuła jak słoń to
      ciesz się tym, że dzidzia jest u Ciebie w brzuszku bo to najwspanialsze
      miesiące Twojego życia (a później karmienie piersią)! Gwarantuję!!! Też
      chciałabym mieć jeszcze jednego brzdąca, ale na razie sytuacja na to nie
      pozwala. Życzę powodzenia i zdrówka!!! trzymaj się ciepło!!!
      • majah1 Re: Mamcie rocznik 77 ?? 07.02.04, 22:29
        też jestem rocznik '77, ale jeszcze bez dziecka. narazie "dogaduje" sie z
        mężem na ten temat, powoli mięknie mu serducho smile
        serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie '77 i ich dzidzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka