Dodaj do ulubionych

Pulapka paszportowa-dowodowa.........

11.02.04, 20:33
...Jak podaje prasa polska od 1-go Maja 2004 bedziemy(Polacy)jezdzili do UE
na zwyklym dowodzie osobistym ksiazeczkowym(waznym do 2007 r.)i nowym
plastikowym(waznym 10 lat)...........
Osobiscie to mi pasuje bo paszport moj juz stracil waznosc.....
Jezeli mozna doradzic cos us,ca,au-boyom to mozliwe ze tez moga jezdzic na
dowodzie do Polski i UE......

Pozdrawiam cieplutko cala brygade us..........
Obserwuj wątek
    • soup_nazi Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... 11.02.04, 20:46
      lolo271 napisał:

> Jezeli mozna doradzic cos us,ca,au-boyom to mozliwe ze tez moga jezdzic na
      > dowodzie do Polski i UE......

Jeszcze czego - zeby nam bagaz trzepano w poszukiwaniu kielni i kufajki, hehehe
      • lolo271 Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... 11.02.04, 20:55
        Odpowiem ci jak napiszesz cos z klasa (chances are next to none, hehehe) albo
        uda ci sie mnie rozbawic. Na tandetne posty nie odpowiadam.
        • Gość: joanna Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.cg.shawcable.net 11.02.04, 23:46
          lolus, a mi cos odpowiesz? ; )
          • houghton Tata, kopsnij szluga dla pasera bo cie paser spo 12.02.04, 01:22
            -niewiera.

Lord Houghton Twoj Przyjaciel
          • yourconscience Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... 18.02.04, 16:33
            Gość portalu: joanna napisał(a):

> lolus, a mi cos odpowiesz? ; )

sumienie mi podpowiada by ci odpowiedziec: idz umyj sie miedzy nogami bo smierdzisz...
            podobalo sie?
    • luiza-w-ogrodzie Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... 12.02.04, 01:35
      A skad niby emigranci maja wziac nowe dowody osobiste?
      • Gość: JA Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.ppp.ucc-net.ca 12.02.04, 07:19
        Emigrantom nie przysluguja dowody osobiste, tylko obywatelom RP zamieszkalym w
        Polsce. Prosze jedz do Polski i wyrob sobie (musisz miec zameldowanie, tak jak
        wiekszosc mieszkancow calej Europy). Nie jest to takie trudne. Zrobilem sobie
        dowod osobisty, ksiazeczke wojskowa, i prawo jazdy w ciagu zaledwie 5 tygodni
        pobytu w Polsce w zeszlym roku (no bylem dluzej, ale to tu nie jest wazne). Nowy
        dowod osobisty jest naprawde sympa, a znajomym Kanadolom sie strasznie podoba ...

Zycze milego pobytu w PL...
        • Gość: Marek Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.eseenet.com 12.02.04, 08:19
          Bardzo interesujace . To bezdomni w Polsce nie moga miec dowodow osobistych bo
          nie maja zameldowania ??. A poza tym to dlaczego Kanadolom ma sie spodobac nowy
          dowod osobisty ??. Nasze paszporty sa ladniejsz i dzialaja wszedzie (poza
          Polska) a dowody tylko w UE i to na razie tylko teoretycznie .
          • Gość: tato Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: 81.208.36.* 12.02.04, 13:00
            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Bardzo interesujace . To bezdomni w Polsce nie moga miec dowodow osobistych
            bo
            > nie maja zameldowania ??. A poza tym to dlaczego Kanadolom ma sie spodobac
            nowy
            >
            > dowod osobisty ??. Nasze paszporty sa ladniejsz i dzialaja wszedzie (poza
            > Polska) a dowody tylko w UE i to na razie tylko teoretycznie .
            panstwie trzeciego swiata to sie posmiejemy......
            Mozliwe ze nawet nie wiesz o czym pisze.....
        • starywiarus Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... 12.02.04, 13:30
          Gość portalu: JA napisał(a):

> Emigrantom nie przysluguja dowody osobiste, tylko obywatelom RP zamieszkalym w
          > Polsce. Prosze jedz do Polski i wyrob sobie (musisz miec zameldowanie, tak jak
          > wiekszosc mieszkancow calej Europy). Nie jest to takie trudne. Zrobilem sobie
          > dowod osobisty, ksiazeczke wojskowa, i prawo jazdy w ciagu zaledwie 5 tygodni
          > pobytu w Polsce w zeszlym roku (no bylem dluzej, ale to tu nie jest wazne).
          Now
          > y
          > dowod osobisty jest naprawde sympa, a znajomym Kanadolom sie strasznie
          podoba .
          > ..
          >
          > Zycze milego pobytu w PL...

No, a w pare lat potem to dopiero jest sympa, jak barczysty, ale sympatyczny
          cywil z FBI, ASIO albo CSIS w szarym garniturze pyta: "kiedy byl pan ostatnio
          za granica, gdzie, i jakimi dokumentami sie pan poslugiwal w podrozy?"; slucha
          odpowiedzi, a potem mowi bez mrugniecia okiem "Very well. Zastanowimy sie.W
          sprawie posady, o jaka pan sie ubiega, pracodawca zadzwoni bezposrednio do
          pana. Dziekuje, ze sie pan fatygowal, i milego dnia zycze."
          • koszalek.opalek3 Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... 14.02.04, 02:12
            W Kanadzie baranie nie jest wazne jaki masz paszport do pracy tak jak w USA
            gdzie jest wymagane security clearence.
            • Gość: Koszałek Opałek Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.dyn.optonline.net 14.02.04, 02:23
              koszalek.opalek3 napisała:

> W Kanadzie baranie nie jest wazne jaki masz paszport do pracy tak jak w USA
              > gdzie jest wymagane security clearence.

Question about clearance:
              I can tell, that you are a very well informed person. Therefore I would like to
              ask you if the future is no visa. I would also like to know if I could work in
              Canada using my Polish passport.
          • Gość: JA Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.ppp.ucc-net.ca 14.02.04, 08:07
            Panie starywiarus, to jest troche "far fetched" , czy sie pan nie zgodzi?
            Ja sie swoich dokumentow nie wstydze (ale tez sie nimi nie chwale jak nie
            potrzeba).
            Problem podwojnego obywatelstwa jest czasami moze klopotliwy ale ma swoje dobre
            strony, ktore nalezy wykorzystac. A jesli chodzi o FBI i inne agencje (zwlaszcza
            amerykanskie, to oni nie potrzebuja dokumentow aby sie do kogos doczepic.
            Amerykanska sluzba imigracyjna jest w zasadzie poza prawem (sprobuj ich podac do
            sadu), wiec nie ma co sie ludzic dobrymi/dokumentami.
            Ciekawe jest to ze podrozujac na polski paszport wcale nie bylem witany w sposob
            inny niz okazujac swoj kanadyjski (nawet wracajac do Kanady tylko na polski z
            poswiadczeniem ob. kanadyjskiego).
            Prosze sprobuj, to bedzie naprawde odkrycie ...

ja
            • Gość: Marek Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.eseenet.com 14.02.04, 09:28
              Jakaz niesprawiedliwosc . Wjechal Pan do Kanady na polskim paszporcie z
              poswiadczeniem obywatelstwa kanadyjskiego (??) a ja dalej nie moge wjechac do
              Polski na paszporcie kanadyjskim z poswiadczeniem obywatelstwa polskiego .
              Na marginesie znam goscia z sasiedztwa ktory podrozuje do i z Polski na
              paszporcie polskim ale najpierw dojezdza do lotniska w US . Tez urzywa
              poswiadczenia kanadyjskiego obywatelstwa szczegolnie przy powrocie . Ktos powie
              dziwne . Niezupelnie gdyby wylatywal z Kanady to by mu zabrali welfare a tak
              przez ostatnie 2 lata mu sie piecze . Ale mam nadzieje ze juz niedlugo bo nasze
              rzady (a raczej stosowne agencje) maja sie wymieniac informacjami o
              podroznych . Przynajmniej wiem kto potrzebuje polski paszport i po co . Jak sie
              czeka na obywatelstwo to OK ale potem to co najmniej dziwne .
              • Gość: JA Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.ppp.ucc-net.ca 15.02.04, 07:33
                Dziekuje za komentarz.

Wydaje mi sie ze jest Pan w bledzie. Moze Pan wjechac do PL z poswiadczeniem
                obywatelstwa PL (nie wiem o jakim poswiadczeniu Pan mowi, ale nawet w
                paszportach wyraznie pisze, ze moze Pan wjechac nawet z niewaznym). Dowod
                osobisty tez wystarczy (np. obywatele PL nie potrzebuja paszportow na
                wjazd/wyjazd do Niemiec jesli mieszkaja w strefie przygranicznej).

Skoro nawet cudzoziemcy moga sie stawic na granicy polskiej i domagac sie
                rozpatrzenia wniosku o azyl, to rowniez moze Pan domagac sie wjazdu podajac sie
                za obywatela PL (po polsku widze Pan mowi, a to duzy atut). Pana wniosek bedzie
                rozpatrzony i jesli jest Pan obywatelem jestem pewien nie bedzie problemu.

A tak w ogole, to czemu nie wyrobic sobie polski paszport, to naprawde malo
                pracy i potrafi ulatwic zycie ...

Musimy zaakceptowac, ze rozne kraje maja rozne przepisy odnosnie obywatelstwa
                (podwojnego) i nalezy sie dostosowac (chyba ze chce Pan rozpetac jakas
                polityczna walke). Polskie przepisy naleza do bardziej liberalnych jesli zwazy
                Pan ze kraje takie jak Szwecja, Niemcy, itp. nie uznaja podwojnosci
                obywatelstwa. Nawet w USA jest to chyba nie tak ok.

Zycze pomyslnego wjazdu do PL w jakikolwiek sposob Panu przyjdzie do glowy ...

JA
    • Gość: VIP-1 a coz to sie stalo lolus? IP: *.mt.sfl.net 12.02.04, 13:39
      ze po tak dlugiej nieobecnosci
      zaszczyciles nas swoja wizyta tutaj?

jesli chodzi o te podroze to nie masz
      z czego sie tak cieszyc
      ciebie to i tak nie dotyczy
      to co w fontannach nazbierasz na bilet ci nie starczy, hehehe
      • Gość: Marek Do taty IP: *.eseenet.com 13.02.04, 08:32
        "........Zawsze znajdzie sie jakis wiesniak ktory jest bardziej kanadyjski niz
        potrzeba(tak samo w us)..........
        Madry kolego,napisz cos o dowodach w CA ktore to ostatnio sa wprowadzane jak w
        panstwie trzeciego swiata to sie posmiejemy......
        Mozliwe ze nawet nie wiesz o czym pisze....."

Tak masz racje nie mam zielonego pojecia o czym piszesz . Dowodow osobistych w
        Kanadzie nie bylo i jeszcze dlugo nie bedzie . Niestety staram sie byc jak
        najlepszym kanadyjczykiem jak tylko potrafie bo pomijajac fakt obywatelstwa
        jeszcze sie czyms tej Kanadzie wypada odwdzieczyc . Szkoda ze kiedy jeszcze
        mieszkalem w Polsce nie uczyli nas o czuciu sie polakiem tylko tracili czas na
        glupoty typu "obywatel" bez zwiazku z obywatelstwem . Czy Kanada jest trzecim
        swiatem ? . W opini tych ktorzy tu nie byli a cala swoja wiedze czerpia
        z "Trybuny" to pewnie tak .

• Gość: tato Re: Do taty IP: 81.208.36.* 15.02.04, 04:31
          ...Moim zdaniem sa dowody w CA.........problem w tym ze to mnie nic nie
          obchodzi...........
          Ostatnio kolega opowiadal ze sa szalone restrykcje w pobycie w CA...........
          Wiec wrocil do Wloch i caluje ziemie..........
          Ciesze sie ze powodzi ci sie na lodowcu i ze iglo masz konfortowe ale osobiscie
          to pisalem na temat dowodow ktore pozwalaja wjechac do RP.......

Pozdrawiam cieplutko.
    • soup_nazi Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? 13.02.04, 17:55
      Co to do diabla jest za rezimowy wynalazek? W US i Kanadzie nie ma
      zadnego "zameldowania". Podaje sie adres pod ktorym sie mieszka temu komu to
      jest potrzebne i juz. Jak sie adres zmieni, to sie powiadamia zainteresowanych
      (albo i nie, zalezy kto sie nami interesuje, hehehehe) i juz. A nie jakies
      dowody, zameldowania, a kamaszy, psiakrew, nie trzeba nosic w czwartki po
      poludniu, hehehe?
      To jest wlasnie objaw nadmiernego i niezdrowego zainteresowania obywatelem
      przez "wadze". Wiem, wiem, to nie tylko polska specyfika (ktora wiadomo skad
      sie wziela, hehehe). Maja tak we Francji i gdzie jeszcze? Nie moge tylko
      zrozumiec jak to jest, ze martwia sie tym okropnie w np. Francji, gdzie
      obywatel ma nosic ze zoba kolczyk w postaci dowodu osobistego i "meldowac"
      sie,a ni cholery nikt sie nie przejmuje tym w US (liczba ludnosci i obszar) czy
      Kanadzie (obszar) i jakos nie widac zeby sie w tych panstwach gorzej przez to
      dzialo.

Pewnie inna filozofia Nowego Swiata i Starej Skorupy, hehehe. Jak jest w AU i
      gdzie indziej? W UK chyba tez nie kolczykuja obywateli, czy sie myle?
      • Gość: Marek Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? IP: *.eseenet.com 14.02.04, 00:31
        Zameldowanie a raczej jego zmiana w PRL-owskiej Polsce bylo tak realistyczne
        jak ksiazki Lema . W sytuacji gdzie na mieszkanie ludzie czekali dziesiatki lat
        zmiana zameldowania byla raczej okazja do libacji ale dzis juz mogliby sobie
        darowac . Zamiast osmieszac sie mogli by zamiast Polonii wystawic pomnik tym
        ktorzy tego wlasnie "Dowodu Osobistego" nie nosili bo dla niektorych kara za to
        byla kara najwyzsza . Nie mial go przy sobie na przyklad Grzesiek Przemyk .
        • koszalek.opalek3 Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? 14.02.04, 02:08
          A moze ktorys z was by sprobowal dostac prawo jazdy bez zameldowania w Kanadzie
          lub USA?
          Ile jest dni na zmiane adresu? 7 ? I co? To nie jest zameldowanie?
          • soup_nazi Czesc, gliniak. Wez kolo i pjerdolnij sie w czolo 14.02.04, 03:09
            hehehehe. A pozniej idz chuju dzielnicowemu zamelduj, ze fjuczer is no wiza,
            hehehe.
            • koszalek.opalek3 Re: Czesc, gliniak. Wez kolo i pjerdolnij sie w c 14.02.04, 03:18
              pojebalo cie? na chuj mi twoja wiza?
      • Gość: JA Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? IP: *.ppp.ucc-net.ca 15.02.04, 07:48
        Alez bardzo dobrze ich (rzady Kanady i USA) obchodzie gdzie ty kolego mieszkasz.

Pomysl tylko. Nie wolno Ci podac jako adres skrzynki pocztowej (chyba ze tylko
        wylacznie na poczte) na wszystkie sprawy podatkowe, paszportowe, itd. Zeby
        otrzymac welfare musisz miec staly adres (weryfikuja). Jesli masz prawo jazdy i
        zmienisz adres (a prawo jazdy jest de facto dowodem osobistym w Kanadzie/USA) w
        chyba wszystkich jurysdykcjach musisz zawiadomic "wladze" o zmianie adresu.

To sa barany, ze jeszcze nie wprowadzili dowodow osobistych - kosztuje to ich
        tylko sporo pieniedzy (Twoich jako podatkow) aby sledzic "zameldowanie"
        sposobami mniej bezposrednimi.

To tylko zreszta chyba kwestia czasu. Dozyjemy, zobaczymy.

JA
        • Gość: Marek Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? IP: *.eseenet.com 18.02.04, 10:37
          A kto wedlug Pana wydaje te prawa jazdy w Kanadzie ??. Bo na pewno nie rzad .
          • waldek.usa Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? 18.02.04, 16:51
            Drogowka, hehehe (RMV). Jedynym ogolnokrajowym dokumentem tozsamosci jest
            paszport. Adres wpisuje sobie sam - olowkiem.
            Gdyby mialo byc tak jak w Pomrocznej, to policja by zwariowala zajmujac sie li
            tylko ID.
            PS. zanim sie zacznie, dodam ze mowie o USA.
            • Gość: VIP-1 Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? IP: *.mt.sfl.net 18.02.04, 17:16
              warto tez dodac ze nikt nie ma obowiazku
              posiadania ani paszportu ani prawa jazdy
              a w Polsce dowod MUSISZ miec
              • waldek.usa Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? 18.02.04, 17:24
                Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> warto tez dodac ze nikt nie ma obowiazku
                > posiadania ani paszportu ani prawa jazdy
                > a w Polsce dowod MUSISZ miec

Ha, to mi nawet nie przyszlo do glowy!
              • ertes Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? 18.02.04, 17:39
                To taka troche akademicka dyskusja.
                Bez prawa jazdy, kart kredytowych itp to mozna zyc tak jak Bruno.

Normalni ludzie posiadajac karty, konta bankowe, prawka czy inne dokumenty
                zostawiaja zawsze za soba slad gdzie sa, co robie itp.
                Chociazby ostatnio US Customs ma albo bedzie mialo dostep do zeznan podatkowych
                Kanadoli.
                I po co dowod osobisty itp? Jak rzad zechce to namierzy bez problemu.
                • Gość: VIP-1 Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? IP: *.mt.sfl.net 18.02.04, 17:43
                  ertes napisał:

> I po co dowod osobisty itp? Jak rzad zechce to namierzy bez problemu.
                  dokladnie!
                  wiec po kiego grzyba te wyglupy z meldowaniem
                  • ertes Re: Na marginesie: ZAMELDOWANIE!? 18.02.04, 17:45
                    Europejska demokracja jest taka ze lubi trzymac obywatela za pysk.
                • waldek.usa Re: Dokladnie 18.02.04, 19:11
                  ertes napisał:

> To taka troche akademicka dyskusja.
                  > Bez prawa jazdy, kart kredytowych itp to mozna zyc tak jak Bruno.
                  >

mozna i o to wlasnie chodzi

> Normalni ludzie posiadajac karty, konta bankowe, prawka czy inne dokumenty
                  > zostawiaja zawsze za soba slad gdzie sa, co robie itp.
                  > Chociazby ostatnio US Customs ma albo bedzie mialo dostep do zeznan
                  podatkowych
                  > Kanadoli.
                  > I po co dowod osobisty itp? Jak rzad zechce to namierzy bez problemu.

tu jest pies pogrzebany, a w Pomrocznej jest na lancuchu.
                  Lolo cie szuka, ale ubaw.
              • filipek.us a w Polsce dowod MUSISZ miec 19.02.04, 01:06
                Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> warto tez dodac ze nikt nie ma obowiazku
                > posiadania ani paszportu ani prawa jazdy
                > a w Polsce dowod MUSISZ miec

good point VIPie
                • kup_pan_paszport Re: a w Polsce dowod MUSISZ miec 22.02.04, 02:44
                  --
                  Sorry.
                  To tylko w ramach sobotniego ping-ponga z mylycyą.
                  • kup_pan_paszport Re: a w Polsce dowod MUSISZ miec 24.02.04, 01:31

• Gość: Monachium Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.04, 20:52
      Panie i Panowie
      Moze skonczycie z tymi pierdolami?
      Zyje od 30 lat poza Polska!!
      Mam potrojne obywatelstwo(paszport amerykanski,niemiecki),polski wyrobilem
      sobie rok temu),jezdze kilka razy w roku do Polski( zawsze na amerykanskim
      paszporcie),nie miale nigdy zadnych problem.Wy wszyscy przesadzacie!!!!!i
      robicie zamieszanie!!!!nie straszcie innych OK? Ale jezeli macie na swoim
      koncie jakies przestepstwa, to juz inna sprawa!!!!!!
      Pozdrawiam i zycze dobrej jazdy do kraju!!!!! Pseudoemigranci!!!!!!!
      EKONOMICZNI EMIGRANCI!!!! LUDZIE PRZESLADOWANI SIEDZIELI W WIEZIENIACH I BYLI
      WYDALANI Z POLSKI;A WY DUPKI JECHALISCIE NA WYCIECZKI DO AUSTRII ITP:I ROBICIE
      Z SIEBIE TERAZ WIELKICH EMIGRANTOW!!!!))99% z Was wyjechala w pogoni za
      zielonymi,a teraz zgrywaja wielkich bohaterow!!!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: Funnel Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.bchsia.telus.net 19.02.04, 02:39
        e.....panie Monachium.Skoro nalezysz pan do 1% prawdziwych emigrantow to nie
        wypada wydzierac sie na forum tylko spokojnie napisac swoje zdanie.natomiast
        jak najbardziej wypada znac polskie przepisy zabraniajace panu uzywac
        amerykanskiego paszportu przy wyjazdach do kraju.Wiec to pan popelnil
        wykroczenie i jest przestepca na 100%.A te 99% to tylko panska zlosliwa
        wyobraznia.
        Wstyd panie Monachium,wstyd!
        pozdrawiam
    • Gość: Marek Do goscia a Monachium IP: *.eseenet.com 18.02.04, 21:26
      To teraz dla odmiany przejedz sie na kanadyjskim paszporcie albo na
      australijskim i podziel sie z nami wrazeniami z pobytu w Polsce .
      Jakbys mial jakies problemy to daj cynk bedziemy slac paczki .
      • Gość: wowa Re: Do goscia a Monachium IP: *.253-203-24.mc.videotron.ca 19.02.04, 02:11
        u nas w kolchozie tow. musimy sie meldowac co dziennie i do tego kierownik kolchozu trzyma nasz
        paszport w kolchoznianym sejfie a wy nam zawracacie gliniaki takimi pierdolami glowe ze w canadzie musza sie meldowac
        kogo to gliniak w kanadzie obchodzi gdzie ty mieszkasz to jest jego osobista sprawa
        a teraz mylycyant panial?
        • Gość: Funnel Re: Halo!...hallllo!....Monachium... IP: *.bchsia.telus.net 19.02.04, 10:54
          ...czekam na odpowiedz PRAWDZIWEGO emigranta,dlaczego lamie prawo i do tego
          publicznie sie tym chwali...hallo!
          • bruno5 Panie Monachium 19.02.04, 18:49
            Ma pan calkowicie racje .To wszystko kutasy ktorzy nigdy sie nie narazaali w Polsce .To wszystko ekonomiczni.Taki ertes vipek czy zupka co
            oni w Polsce przezyli .W stanie wojennym byli dziecmi.To typowe polskie kmity.Pozdrowienia i ma pan racje do Polski mozna jezdzic na amerykanskim paszporcie
            nawet jesli sie ma polskie obywatelstwo na okres do 9o dni.
            • soup_nazi Re: Panie Monachium 19.02.04, 18:52
              bruno5 napisał:

> Ma pan calkowicie racje .To wszystko kutasy ktorzy nigdy sie nie narazaali w
              Po
              > lsce .To wszystko ekonomiczni.Taki ertes vipek czy zupka co
              > oni w Polsce przezyli .W stanie wojennym byli dziecmi.To typowe polskie
              kmity.P
              > ozdrowienia i ma pan racje do Polski mozna jezdzic na amerykanskim paszporcie
              > nawet jesli sie ma polskie obywatelstwo na okres do 9o dni.

Hehe, jakos cie sobie, chuyu, nie moge wyobrazic jako kombatanta Solidarnosci.
              Ale na styropianie to cie widze.
            • ertes Re: Panie Monachium 19.02.04, 18:53
              Gdzie ty sie polskiego uczyl? A moze wogole sie nie uczyles.

" nawet jesli sie ma polskie obywatelstwo na okres do 9o dni"
            • Gość: Funnel Re: Bruno.Prosze nie wprowadzac ludzi w blad ... IP: *.bchsia.telus.net 20.02.04, 02:00
              ..piszac
              "ma pan racje do Polski mozna jezdzic
              na amerykanskim paszporcie
              nawet jesli sie ma polskie obywatelstwo na okres do 9o dni."
              To jest nieprawda.Ilez mozna razy udowadniac ze przepisy stanowia inaczej i na
              ich podstawie konsulat RP odmawia od ponad 4 lat mnie i rodzinie uzycia
              kanadyjskich paszportow do odwiedzin bliskich w Polsce-zgodnie z
              prawem,niestety.
              Ma pan dorosle dzieci a jest pan odporny na nauki podobnie jak Monachium ktory
              milczy chyba ze wstydu.
              Pozdrawiam
              • Gość: Marek Re: Bruno.Prosze nie wprowadzac ludzi w blad ... IP: *.eseenet.com 20.02.04, 10:02
                Panie Funnel problem w tym ze nam nie daja amerykanskich paszportow tylko
                kanadyjskie ale gosc z Monachium tego nie zauwaza . Zreszta on juz ma trzy to i
                o pomylke nietrudno . Ja ciagle czekam na jego wrazenia z wycieczki na
                kanadyjskim .
              • Gość: tato Re: Bruno.Prosze nie wprowadzac ludzi w blad ... IP: 81.208.36.* 20.02.04, 14:16
                Gość portalu: Funnel napisał(a):

> ..piszac
                > "ma pan racje do Polski mozna jezdzic
                > na amerykanskim paszporcie
                > nawet jesli sie ma polskie obywatelstwo na okres do 9o dni."
                > ****
                > To jest nieprawda.Ilez mozna razy udowadniac ze przepisy stanowia inaczej i
                na
                > ich podstawie konsulat RP odmawia od ponad 4 lat mnie i rodzinie uzycia
                > kanadyjskich paszportow do odwiedzin bliskich w Polsce-zgodnie z
                > prawem,niestety.
                > Ma pan dorosle dzieci a jest pan odporny na nauki podobnie jak Monachium
                ktory
                > milczy chyba ze wstydu.
                > Pozdrawiam
                Wybacz stary ale biurokracja ma to do siebie ze istnieje w kazdym kraju i
                jezeli juz ci nie pasuje obywatelstwo Mojego kraju to uszanuj prawo Polski i
                zalatw sprawy tak jak powinne byc zalatwione......Jezeli nie to sadze ze
                powinienes omijac Polske z daleka.

.....p.s.Dlaczego twoi bliscy nie moga cie odwiedzic w CA?......moze dlatego
                ze "twoj" kraj prowadzi stuknieta polityke wizowa w stosunku do Polakow?.....
                Daj znac na forum jak zniosa wizy bo kto to powiedzial ze do Kanady trzeba
                wjezdzac tylko w taki sposob!........
    • Gość: www Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 08:45
      jak miło...
      • Gość: Marek Re: Pulapka paszportowa-dowodowa......... IP: *.eseenet.com 22.02.04, 22:58
        Masz Pan absolutna racje . Milo . Niedzielne popoludnie , zimne piwo ,
        sloneczko i +10 C . I dalej ani sladu canadyjskiego dowodu osobistego .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka