Dodaj do ulubionych

Bedzie to euro czy nie bedzie, hehe

22.06.10, 10:24
www.youtube.com/watch?v=1zaU2WQO7SM&feature=related
Obserwuj wątek
    • warcholski moze ruble transferowe?-predzej 22.06.10, 10:27
      www.dziennik.pl/gospodarka/article627985/Legenda_gieldy_To_koniec_euro.html#reqRss
      • mcov za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 18:54
        Mam nadzieje, ze PRL zdarzy sie dolaczyc.
        • maciekqbn Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 21:30
          mcov napisał:

> Mam nadzieje, ze PRL zdarzy sie dolaczyc.
          >

Nie wiedziałem, że jesteś taki złośliwy sad
          • warcholski Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 21:42
            tylko refleksja bo smiem twierdzic ze peerelu nigdy nie bylo a tow.
            jesli sa to daaaawano wyjechali na kamcztke i to wcale prawda ze
            ludzie ze "wsi" nadal tam kreca
            • rat_canals Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 21:52
              . wyskocz w koncu warchol z tych konopii, na kamczatke powiadasz? a nie do
              ameryki? hehe razem z temi ze wsi?
              • warcholski Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 22:08
                w tataraku na deptaku lud koszyki wiklinpowe plecie
                na prezesa se takiego zasluguja w jakim zyja swiecie
            • maciekqbn Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 21:59
              Chodziło mi o kwestie dołączenia do euro zone.
              Bo to, że wyzywacie Polskę od PRL czy Bulboni tudzież kRajów to już wiem i się
              przestałem bulwersować. Wy sracie na gniazdo z którego pochodzicie.
              Mi tez się wiele spraw tu nie podoba. Ale jestem dumny, że jestem Polakiem.
              Więcej mi się nie chce pisać. Bo i po co? Każdy wie swoje.

Pozdrowienia dla wszystkich.
              • mcov Maciek, PRL to stan umyslu 22.06.10, 22:13
                A to po 1990 siem nie zmienilo. Dalej wasze psy sraja na ulice.
                • maciekqbn Re: Maciek, PRL to stan umyslu 22.06.10, 22:38
                  mcov napisał:

> A to po 1990 siem nie zmienilo. Dalej wasze psy sraja na ulice.
                  >

Zmieniło sie wiele. Ale psy srają, choc świadomość tego, ze nie powinny jest
                  wśród ludzi większa.
                  W ogóle tak sobie myslę... ile rzeczy (banalnych) się zmieniło. W moim
                  dzieciństwie (lata 80'te) jak pamiętam norma było, że sąsiedzi myli samochody na
                  podwórku, ludzie się spontanicznie spotykali i opowiadali jak to na zachodzie
                  jest dziwnie, że trzeba zapowiedzieć wizytę u znajomych, bo jak nie to będzie
                  'faux pas'.

Teraz w Polsce... Dzisiaj przyjechała Straż Miejska i wlepiła sąsiadowi mandat
                  100 PLN za mysie samochodu na podwórku (za komuny norma). Nie wyobrażam sobie
                  wizyty u znajomych (bez wcześniejszej zapowiedzi), jak znajomi przyjdą bez
                  zapowiedzi to dostana kawę i "Delicje". W dzieciństwie pamiętam, że ktokolwiek
                  przyszedł to rodzice wystawiali wszystko... czym chata bogata.

Wiele w Polsce się zmieniło. Niekoniecznie na lepsze.

Teraz tylko praca praca praca i kasa kasa kasa.

Za komuny było siermiężnie, prymitywnie ale jednak bardziej po ludzku.
              • warcholski Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 22:14
                n/t odnosnie, sygnaturki Macku
                no, chodzi mi o to bys wiecej “podrozowal” do pobliskiego lasu stac
                cie bylo dac wiecej jednego ojro przydroznej “nieznajomej” kobiecie
                • maciekqbn Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 22:43
                  warcholski napisał:

> n/t odnosnie, sygnaturki Macku
                  > no, chodzi mi o to bys wiecej “podrozowal” do pobliskiego lasu stac
                  >
                  > cie bylo dac wiecej jednego ojro przydroznej “nieznajomej” kobiecie

Przyjmujesz błędna interpretację szczura.
                  Uwierz mi, że staram się dawać potrzebującym wiele (narażając się mojej żonie
                  czasem). Ostatnio dałem ładnych parę PLN człowiekowi bez nogi, który zbierał na
                  protezę (refundację z NFZ ma dostać dopiero za kilka lat). A ta baba w lesie
                  była bezczelna, chciała mi sprzedać kurki w cenie trufli i jeszcze pyszczyła, że
                  śmiem odmówić.
                  • ratpole Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 23:03
                    maciekqbn napisał:

> Przyjmujesz błędna interpretację szczura.

Spokojna twoja rozczochrana. Jak szczur cos zinterpretuje to mucha na drongu nie
                    siada hehe

> Uwierz mi, że staram się dawać potrzebującym wiele (narażając się mojej żonie
                    > czasem). Ostatnio dałem ładnych parę PLN człowiekowi bez nogi, który zbierał na
                    > protezę (refundację z NFZ ma dostać dopiero za kilka lat). A ta baba w lesie
                    > była bezczelna, chciała mi sprzedać kurki w cenie trufli i jeszcze pyszczyła, ż
                    > e
                    > śmiem odmówić.

Ale to twoja rodaczka przeca! Co prawda z Polcki B czyli tej gorszej Polcki, ale
                    zaloze sie, ze tak samo dumna ta baba jest z bycia Polcka jak ty Polckiem hehehe
                    • maciekqbn Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 23:11
                      ratpole napisał:

> Ale to twoja rodaczka przeca! Co prawda z Polcki B czyli tej gorszej Polcki, al
                      > e
                      > zaloze sie, ze tak samo dumna ta baba jest z bycia Polcka jak ty Polckiem heheh
                      > e
                      >

Myślę, że to dla niej zbyt abstrakcyjne kwestie som kropka
                      • ratpole Re: za 10 lat euro ma znikac? 23.06.10, 01:43
                        maciekqbn napisał:

> Myślę, że to dla niej zbyt abstrakcyjne kwestie som kropka

Zarzucasz babie brak sfjadomosci narodowej?
                        Przeciez jedna z takich bab dala poczatek twojej dynastii hehe
                        • maciekqbn Re: za 10 lat euro ma znikac? 23.06.10, 02:01
                          ratpole napisał:

> Przeciez jedna z takich bab dala poczatek twojej dynastii hehe

(?)
                          Rozwiń swoją myśl.
                          • ratpole Re: za 10 lat euro ma znikac? 23.06.10, 02:52
                            maciekqbn napisał:

> ratpole napisał:
                            >
                            > > Przeciez jedna z takich bab dala poczatek twojej dynastii hehe
                            >
                            > (?)
                            > Rozwiń swoją myśl.

A, przepraszam. Wasc z Lubomirskich czy Potockich raczysz siem wywodzic? hehe
                • rat_canals tow. filipek.us 23.06.10, 03:41
                  wy nigdu nie wyrosnicie z pouczania, niech zgadne, sekretarzem komitetu
                  zakladowego bylista? hehe na wyzej was nie oceniam
              • ratpole Re: za 10 lat euro ma znikac? 22.06.10, 22:53
                maciekqbn napisał:

> Wy sracie na gniazdo z którego pochodzicie. Mi tez się wiele spraw tu nie
                podoba. Ale jestem dumny, że jestem Polakiem.

O to to! Ja tez jestem dumny, ze pochodze z gniazda w ktore wszyscy sraja, tak
                ze przypomina ten dol pod drongiem hehehe
                Wole polckie goovno w polu niz fijolki w Neapolu!!!
                • rat_canals siur 22.06.10, 23:07
                  wy nigdy nie wyleziecie z wapiennego dola hehehe
          • mcov no, Duzy Kaczor zapisal sie do SLD 22.06.10, 22:11
            a ma byc teraz przeciez Pierwszym Sekretarzem od 22 lipca, przeciez.
    • maciekqbn Oby nie n/t 22.06.10, 21:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka