Gość: MB IP: *.sympatico.ca 14.04.02, 02:14 Ile zarabia Maczacz ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Macacz US$ 87,323.37 brutto za rok 2001. IP: *.proxy.aol.com 14.04.02, 06:33 Zadowolony jestes chwieju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: US$ 87,323.37 brutto za rok 2001. IP: *.sympatico.ca 14.04.02, 17:45 Ale szpan ! Wez zrob nowy wontek zeby wszyscy ci zazdroscili. Tylko przesun przecinek miedzy 8 i 7 $ 8,732.33 brutto za rok 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macacz Rowek w dupie MB. IP: *.proxy.aol.com 14.04.02, 23:10 Gość portalu: MB napisał(a): > > Ale szpan ! Wez zrob nowy wontek zeby wszyscy ci zazdroscili. Tylko przesun > przecinek miedzy 8 i 7 > > $ 8,732.33 brutto za rok 2001 Wontek to ty masz w rowku w dupie. Wonieje ci bo dostajac 8K z hakiem z opieki dla niepelnosprawnych umyslowonie mozesz sobie kupic papieru toaletowego ani mydla. Ja zas podjalem watek. Dlatego to wlasnie jest tak, ze jestem w USA a ty w Kanadzie. Bo ja chce i zarabiam kase by godnie zyc, a ty siedzisz smutny maly emigranciku w Kanadzie, bo tam latwiej o jalmuzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Rowek w dupie MB. IP: *.sympatico.ca 14.04.02, 23:55 Nie wiedzial co napisac i pieprzy jak niezdrowy Typowy polaczek co wyjechal 10 lat temu i ledwo sie zalapal na azylanta i tera myje gary w polskich restauracjach i sfrustrowany narzeka na wszysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macacz Re: Rowek w dupie MB. IP: *.proxy.aol.com 15.04.02, 00:27 Gość portalu: MB napisał(a): > > Nie wiedzial co napisac i pieprzy jak niezdrowy > > Typowy polaczek co wyjechal 10 lat temu i ledwo sie zalapal na azylanta i tera > myje gary w polskich restauracjach i sfrustrowany narzeka na wszysko Mam tylko JEDEN powod do narzekania: ze ty masz dostep do internetu w ramach zajec terapeutycznych dla umyslowo otepialych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Rowek w dupie MB. IP: *.sympatico.ca 15.04.02, 00:47 Jaki madry ! Teraz to on prawdziwy amerykanin ! A jaki bogaty ! Niestety zona znalazla bogatszego i sie puszcza z kontraktorem Jozkiem. Biedny zfrustrowany siedzi w domu i szpanuje swoimi zarobkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczacz Cwicz ortografie IP: *.proxy.aol.com 15.04.02, 00:58 Albo nie pisz po polsku. W kazdym poscie walisz podstawowe bledy. Wstyd. Ublizasz innym a wszyscy widza ze to ty jestes glupim prymitywem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Cwicz ortografie IP: *.sympatico.ca 15.04.02, 01:06 Gość portalu: Maczacz napisał(a): > Albo nie pisz po polsku. W kazdym poscie walisz podstawowe bledy. Bo nie chodzilem do szkoly w Polsce tylko tutaj wienc nie znam dobrze ortografi i pisze jak umie. > Wstyd. Ublizasz innym a wszyscy widza ze to ty jestes glupim prymitywem. Wcale nie jestem ! Probuje rozmawiac z Polakami a ty sie wpjepszasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macacz Re: Cwicz ortografie IP: *.proxy.aol.com 15.04.02, 02:04 Gość portalu: MB napisał(a): > Gość portalu: Maczacz napisał(a): > > > Albo nie pisz po polsku. W kazdym poscie walisz podstawowe bledy. > > > Bo nie chodzilem do szkoly w Polsce tylko tutaj wienc nie znam dobrze ortografi > i > pisze jak umie. Wiec nie pisz dziubdziusiu. Idz sie bawic klockami. To ja sie wpieprzam? A kto zamiescil oryginalny post "Ile zarabia Macacz", dziecko? Swiety Mikolaj? Czy to twoj osrany interes? > > > > Wstyd. Ublizasz innym a wszyscy widza ze to ty jestes glupim prymitywem. > > > Wcale nie jestem ! Probuje rozmawiac z Polakami a ty sie wpjepszasz ! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Cwicz ortografie IP: *.sympatico.ca 15.04.02, 02:28 Spierdalaj ! Idz sie pomodl do bozi to ci ulzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
agniechaa Re: US$ 87,323.37 brutto za rok 2001. 15.04.02, 02:42 Gość portalu: MB napisał(a): > > Ale szpan ! Wez zrob nowy wontek zeby wszyscy ci zazdroscili. Tylko przesun > przecinek miedzy 8 i 7 > > $ 8,732.33 brutto za rok 2001 Dlaczego uwazasz, ze Macarz szpanuje? Nie wiem co robi Macarz ale jesli np. skonczyl MBA w "top 20 schools" to spokojnie tyle zarabia. Ba! Nawat jak nie skonczyl to naprawde jest mase zawodow gdzie zarabia sie 87 tys$ brutto. Zadales pytanie wiec odpowiedzial... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: US$ 87,323.37 brutto za rok 2001. 15.04.02, 02:46 agniechaa napisał(a): > Dlaczego uwazasz, ze Macarz szpanuje? Nie wiem co robi Macarz ale jesli np. > skonczyl MBA w "top 20 schools" to spokojnie tyle zarabia. Ba! Nawat jak nie > skonczyl to naprawde jest mase zawodow gdzie zarabia sie 87 tys$ brutto. > > Zadales pytanie wiec odpowiedzial... > > ten ktorego bronisz tak pro bono ( heh hehe he said BONO) to MACACZ , agniecha, taki od macania..np kurzych kuprow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manacz Agniecha IP: *.proxy.aol.com 15.04.02, 04:59 agniechaa napisał(a): > Gość portalu: MB napisał(a): > > > > > Ale szpan ! Wez zrob nowy wontek zeby wszyscy ci zazdroscili. Tylko przesu > n > > przecinek miedzy 8 i 7 > > > > $ 8,732.33 brutto za rok 2001 > > Dlaczego uwazasz, ze Macarz szpanuje? Nie wiem co robi Macarz ale jesli np. > skonczyl MBA w "top 20 schools" to spokojnie tyle zarabia. Ba! Nawat jak nie > skonczyl to naprawde jest mase zawodow gdzie zarabia sie 87 tys$ brutto. > > Zadales pytanie wiec odpowiedzial... Agniecha, Nie mam MBA z Top 20, mam zaledwie BS, Business Mgmt. Pracuje jako Senior Contract Administratow w b. duzej firmie. Mam 10 lat stazu na tym stanowisku, 5 jako Contract Admin., 5 jako Senior CA Z niewielkim O/T wlasnie tyle zarobilem w zeszlym roku. Jot-23- Macam kobiety a nie kury. Przed.Wiem, ze to nie wyrazenie z Twojego Stylu, ale nie lubie blichtru. > Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Agniecha 15.04.02, 15:43 Gość portalu: manacz napisał(a): >> Jot-23- Macam kobiety a nie kury. Przed.Wiem, ze to nie wyrazenie z Twojego > Stylu, ale nie lubie blichtru. > > jestem zadowolony ze ta drobna wieloznacznosc zostala wyjasniona. Odpowiedz Link Zgłoś
agniechaa Re: do Manacza... 16.04.02, 05:25 Sorki... nie chcialam bynajmniej "wyciagac z Ciebie" czym sie zawodowo zajmujesz. Moim moim celem bylo tylko stwierdzenie, ze zarobek rzedu 80+ tys $ brutto w USA nie jest czyms nadzwyczajnie dziwnym i, ze jest sporo prac w ktorych tyle sie zarabia (jak "donosi" wczorajszy Financial Times samych kobiet zarabiajacych powyzej 100 tys $ jest w USA ponad 15 mln). Baaa, znam osoby ktore podobne kwoty "wyciagaja" w kraju ("szeregowi" starsi konsultanci miedzynarodowych firmach konsultingowych, radcy prawni w miedzynarodowych korporacjach prawnych; o dyrektorach w roznych bankach, funduszach inwestycyjnych, zarzadzajacych portfelem itd. itp. i "wiekszej gorce" nie wspominajac... - i tez nie ma w tym niczego dziwnego...). Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: do Manacza... 16.04.02, 15:30 agniechaa napisał(a): > Sorki... nie chcialam bynajmniej "wyciagac z Ciebie" czym sie zawodowo > zajmujesz. > > Moim moim celem bylo tylko stwierdzenie, ze zarobek rzedu 80+ tys $ brutto w > USA nie jest czyms nadzwyczajnie dziwnym i, ze jest sporo prac w ktorych tyle > sie zarabia (jak "donosi" wczorajszy Financial Times samych kobiet > zarabiajacych powyzej 100 tys $ jest w USA ponad 15 mln). nie ze sie czepiam... ale "nearly 15m" nie znaczy chyba "ponad 15 mln"? :> sama liczba wydala mi sie troche hmm przesadzona, i musialem siegnac po gazete, hehe i faktycznie tak tam mowia ( sa to dane wziete z ksiazki , nie weryfikowane przez FT) > > Baaa, znam osoby ktore podobne kwoty "wyciagaja" w kraju ("szeregowi" starsi > konsultanci miedzynarodowych firmach konsultingowych, radcy prawni w > miedzynarodowych korporacjach prawnych; o dyrektorach w roznych bankach, > funduszach inwestycyjnych, zarzadzajacych portfelem itd. itp. i "wiekszej > gorce" nie wspominajac... - i tez nie ma w tym niczego dziwnego...). > > Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
agniechaa Re: do Manacza... 16.04.02, 22:27 jot-23 napisał(a): > agniechaa napisał(a): > > > Moim moim celem bylo tylko stwierdzenie, ze zarobek rzedu 80+ tys $ brutto > w USA nie jest czyms nadzwyczajnie dziwnym i, ze jest sporo prac w ktorych tyle sie zarabia (jak "donosi" wczorajszy Financial Times samych kobiet > > zarabiajacych powyzej 100 tys $ jest w USA ponad 15 mln). > nie ze sie czepiam... ale "nearly 15m" nie znaczy chyba "ponad 15 mln"? :> >> sama liczba wydala mi sie troche hmm przesadzona, i musialem siegnac po gazete, Sorki... ale FT wyrzucilam do smieci i cytowalam z pamieci... a "nearly" rzeczywiscie nie znaczy "ponad" ) ... ale to nie zmienia faktu, ze zarobek rzedu $80+ K brutto USA nie jest czyms nadzwyczajnie dziwnym. (baaa... ja tez sie mieszcze w tej grupie....). Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: do Manacza... 16.04.02, 22:32 agniechaa napisał(a): > Sorki... ale FT wyrzucilam do smieci i cytowalam z pamieci... > a "nearly" rzeczywiscie nie znaczy "ponad" ) ... ale to nie zmienia faktu, ze > > zarobek rzedu $80+ K brutto USA nie jest czyms nadzwyczajnie dziwnym. > > (baaa... ja tez sie mieszcze w tej grupie....). Agniecha, powazniej, zastanawialem sie tutaj u mnie nad prawdziwoscia tych danych, z takim jeszcze jednym analista jesli przyjac ze facetow zarabiajacych ponad $100k jest 2x tyle co kobiet, to otrzymujemy 45 mil osob zarabiajacych 3x srednia krajowa (workforce w usa to 135 mil, czyli 1/3 zarabia ponad 100k)....zmusza to niejako do konkluzji ze istnieje olbrzymia grupa (60-70mil) zarabiajacych w okolicach 15k... moze poszperam w danych statystycznych, bo cos tu nie gra ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macacz Agniechaa dobra partia panowie !!!! ;-))) 80K IP: *.proxy.aol.com 16.04.02, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Agniechaa dobra partia panowie !!!! ;-))) 80K 17.04.02, 00:33 Mmmmmyslisz? te z gornych polek... niedajboze zajmuja pozycje zwiazane z zazadzaniem ludzmi... myslisz ze da ci pobumelowac i wydawac jej $$$ ha ha... a o bigosie i schabowym? facet , wtedy to dopiero nauczysz sie jak sie sklada podkoszulki i tejamnice receclingu. w dodatku szybko zaczniesz wieczorami cierpiec na migreny i inne "bule uha" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczacz Re: Agniechaa dobra partia panowie !!!! ;-))) 80K IP: *.proxy.aol.com 17.04.02, 01:46 jot-23 napisał(a): > Mmmmmyslisz? te z gornych polek... niedajboze zajmuja pozycje zwiazane z > zazadzaniem ludzmi... myslisz ze da ci pobumelowac i wydawac jej $$$ ha ha... a > > o bigosie i schabowym? facet , wtedy to dopiero nauczysz sie jak sie sklada > podkoszulki i tejamnice receclingu. w dodatku szybko zaczniesz wieczorami > cierpiec na migreny i inne "bule uha" Cha, cha skad wiesz ze lubie schabowy i bigos ?! Przedstawilem sie gdzies? W ogole mam chamskie podniebienie, kuchnie meksykanska tez nie wzgardze... A koszulki sam skladam bez bicia, bo lubie porzadek. Co nie znaczy ze Agniecheeee chce zaraz wyrywac. > > Odpowiedz Link Zgłoś
agniechaa Re: Agniechaa dobra partia panowie !!!! ;-))) 80K 17.04.02, 03:12 jot-23 napisał(a): > Mmmmmyslisz? te z gornych polek... niedajboze zajmuja pozycje zwiazane z > zazadzaniem ludzmi... myslisz ze da ci pobumelowac i wydawac jej $$$ ha ha... a > > o bigosie i schabowym? facet , wtedy to dopiero nauczysz sie jak sie sklada > podkoszulki i tejamnice receclingu. w dodatku szybko zaczniesz wieczorami > cierpiec na migreny i inne "bule uha" > Jak Ty mnie dobrze znasz . Do tego zlosliwa, apodyktyczna, cieta... A ...i "out of the market" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozpol Re: US$ 87,323.37 brutto za rok 2001. Gratuluje!! IP: 153.51.21.* 17.04.02, 08:38 Gratuluje Tobie ze odwazyles sie wychilic w Polskim piekielku. Gratuluje tez zarobku bo to da dowod ze my tutaj na emigracji nie tylko gary czy podlogi zmywamy, jest duza grupa ludzi ze zarabia dobrze i nie powinnismy sie tego wstydzic. Ale nie powinnienes sie znizac do poziomu nie ktorych i poprostu daj im zjesc z zawisci wlasny jezyk. Ta zawisc wsrod emigracji jest ciekawym tematem, bo ja uwazam ze powinnismy sie cieszyc z naszych suksesow emigracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mniszka Re: Ile zarabia Maczacz ? 16.05.02, 00:12 A ile jest w Chicago minimum socjalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowa Re: Ile zarabia Maczacz ? IP: *.sprint.ca 16.05.02, 01:01 Zarabia tyle ile mu da social plus zona na dwie zmiany i weekendy pracujac na czarno. glodne dzieci ukogos na vizycie prosza o picie i docladki.Dzieci tez skoncza na socialu bo starzy nie maja czasu ani pieniedzy dla nich .Starego samopoczucie sie nie popsuje nawet jak mu social kaze zwrucic 85k, wezmie adwokata zwruci 30k i pojdzie do pracy za 9 dol na godz. Kupi nastepnie dom dajac 50k na zadatek. Dzieci utrzymuje panstwo stara tyra dalej na 3 zmiany ,trzecia w domu Stary nie po to jechal do canady aby sie przemeczac Ma teraz mnustwo czasu aby udawac nawiedzonego oszoloma na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nord Re: Ile zarabia Maczacz ? 16.05.02, 02:26 nie mysle zby tyle zarabial nie mial by czasu siedziec tu na forum i dupe zwracac swomi madrosciami. A swoja droga zaraz zlecialy sie zazdrosne hieny zeby mu dokopac, i za 10 centow by mu jaja odgryzli gdyby mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
macacz Macacz na was leje 16.05.02, 04:32 nord napisał(a): > nie mysle zby tyle zarabial nie mial by czasu siedziec tu na forum i dupe > zwracac swomi madrosciami. A swoja droga zaraz zlecialy sie zazdrosne hieny > zeby mu dokopac, i za 10 centow by mu jaja odgryzli gdyby mogli. A jednak , tyle wlasnie zarabiam. Tak jak pisalem, za 40 godzin pracy tygodniowo, nadgodzin w 2001 mialem wyjatkowo niewiele. Chcecie to wierzcie, nie to chuj wam w dupe. Co zastanawiajace , najwiekszy jad zazdrosci plynie z KANADY. Tak wam tam ubogo, lamagi? Przeciez chciec to moc. Caly swiat stoi przed wami otworem. Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Macacz na was leje 16.05.02, 08:11 macacz napisał(a): > nord napisał(a): > > > nie mysle zby tyle zarabial nie mial by czasu siedziec tu na forum i dupe > > zwracac swomi madrosciami. A swoja droga zaraz zlecialy sie zazdrosne hien > y > > zeby mu dokopac, i za 10 centow by mu jaja odgryzli gdyby mogli. > > A jednak , tyle wlasnie zarabiam. Tak jak pisalem, za 40 godzin pracy tygodniow > o, > nadgodzin w 2001 mialem wyjatkowo niewiele. > Chcecie to wierzcie, nie to chuj wam w dupe. > Co zastanawiajace , najwiekszy jad zazdrosci plynie z KANADY. Tak wam tam ubogo > , > lamagi? > Przeciez chciec to moc. Caly swiat stoi przed wami otworem. Wiec macacz w Californii to ty byles jak ogladales Bay Watch , po drugie ktos kto posiada dobra prace i zarabia tyle pieniedzy musi posiadac jakis iloraz inteligencji czego jak sadze ty nie posiadasz przyklady: nazywasz siebie "macacz "lub jak kto woli "macant" Z twoich wypowiedzi mozna domyslic sie ze twoje IQ= 0.5 Po trzecie jestes zwyklym chamkiem ktory prubuje zaszpanowac ze wyjechal do USA ( w co i tak nikt nie wierzy )!! po czwarte jak bys byl taki madry to potrafil bys docenic Kanade bo to calkiem fajny kraj !! A dla mnie to jestes zwyklym chorym schizofrenikiem !!! I na zawsze nim pozostaniesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
macacz Re: Macacz na was leje 16.05.02, 14:48 WITAJ NETCOM. JAK POGODA W KANADZIE? > Wiec macacz w Californii to ty byles BYLEM I NIE LUBIE. ZA DUZO UFARBOWANYCH NA BLOND PEDALKOW UDAJACYCH WYBRANCOW LOSU. jak ogladales Bay Watch NIE OGLADAM TV. OGLUPIA. SPOJRZ NA SIEBIE !!! , po drugie ktos k> to > posiada dobra prace i zarabia tyle pieniedzy musi posiadac jakis iloraz > inteligencji czego jak sadze ty nie posiadasz MYLISZ KULTURE Z INTELIGENCJA. TO BLAD TYPOWO POPELNIANY PRZE OSOBY NIEWYKSZTALCONE, DO KTORYCH TY SIE ZALICZASZ. ODROZNIASZ "STOL" OD "KRZESLA" , ALE TERMINY JUZ NIECO BARDZIEJ ABSTRAKCYJNE WRZUCASZ DI JEDNEGO WORKA. OTOZ, DO EFEKTYWNEJPLATNEJ PRACY (ZA TYM IDZIE ODPOWIEDNIA PLACA) LUB PROWADZENIA BIZNESU POTRZEBNA JEST INTELIGENCJA. KULTURA POTRZEBNA JEST DO PRACY SPRZEDAWCY. NIE JESTEM I NIGDY NIE BEDE SPRZEDAWCA. przyklady: > nazywasz siebie "macacz "lub jak kto woli "macant" CWIERCMOZGI JAK TY POOTWIERALY KONTA NA PODOBNE DO MEGO SCREEN NAME. UCIEKLEM WIEC. JAK SKUNKS OSRA NORE BORSUKOWI, TO BORSUK UCIEKA. NORMALNY ODRUCH, SKUNS ZAWSZE WYGRYWA. > Z twoich wypowiedzi mozna domyslic sie ze twoje IQ= 0.5 NIE, PO NICZYICH WYPOWIEDZIACH NIE MOZNA SIE DOMYSLIC NICZYJEGO IQ. NA IQ TRZEBA PZROBIC TEST. DO TEGO TRZEBA UMIEC CZYTAC I PISAC. TY NIE BARDZO UMIESZ (BABCIA CI CZYTA POSTY I PISZE TWOJE) WIEC TWEGO IQ SIE NIGDY NIE DOWIEMY. I BARDZO DOBRZE. > Po trzecie jestes zwyklym chamkiem ktory prubuje ORTOGRAFIA KOLKU !!!!!!!!! zaszpanowac ze wyjechal do USA > ( > w co i tak nikt nie wierzy )!! TWOJA "WIARA" WISI MI U KOLAN. > po czwarte jak bys byl taki madry to potrafil bys docenic Kanade bo to calkiem > fajny kraj !! TO NIE JEST FAJNY KRAJ, BO PRZYGARNIA STRACENCOW JAK TY. NIGDZIE INDZIEJ NIE ZAGRZALBYS MIEJSCA PRZEZ TYDZIEN. TO SHELTER DLA IDIOTOW I NIEDOJDOW. > A dla mnie to jestes zwyklym chorym schizofrenikiem !!! POPROS BABCIE NIECH CI POCZYTA O SCHIZOFRENII, BO ZNOW ROBISZ Z SIEBIE IDIOTE, 20 RAZ W JEDNYM POSCIE I na zawsze nim > pozostaniesz!! JASNO PATRZYSZ W PRZYSZLOSC....UWAZAJ, BO Z TWEGO MYSLENIA ZADNEJ KORZYSCI I TAK, A JAK SIE ZAGAPISZ TO CIE AUTO NA SKRZYZOWANIU POTRACI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QURWA Re: Macacz na was leje IP: *.dial.eclipse.net 17.05.02, 21:16 MACACZ CZY JAK CI TAM WEZ SPIERDALAJ STAD CHUJU TEPY CHUJU IDZ SIE POWIES .SKUNKSIE JEBANY Odpowiedz Link Zgłoś
macacz Ty nawet nie wiesz do czego Qrwa sluzy?? 17.05.02, 22:23 Gość portalu: QURWA napisał(a): > MACACZ CZY JAK CI TAM WEZ SPIERDALAJ STAD CHUJU > TEPY CHUJU IDZ SIE POWIES .SKUNKSIE JEBANY Taka ja ty !!!! Cha, cha co za idiota !!! Nie wie nawet kogo sie jebie !!!!Qurwe jak ty wlasnie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QURWA Re: Ty nawet nie wiesz do czego Qrwa sluzy?? IP: *.dial.eclipse.net 18.05.02, 04:00 macacz napisał(a): > Gość portalu: QURWA napisał(a): > > > MACACZ CZY JAK CI TAM WEZ SPIERDALAJ STAD CHUJU > > TEPY CHUJU IDZ SIE POWIES .SKUNKSIE JEBANY > > Taka ja ty !!!! > Cha, cha co za idiota !!! > Nie wie nawet kogo sie jebie !!!!Qurwe jak ty wlasnie !!!! BRONEK JUZ CIE TU NIE MA CIECIU.SPIERDALAJ NA ROBAKI DZIADU. HAHAHAHA > Odpowiedz Link Zgłoś