Dodaj do ulubionych

kilka pytan...UK

05.04.05, 19:51
witam wszystkie mamy i przyszle mamy w UK. niedlugo spodziewam sie potomka i
mam w zwiazku z tym kilka pytan:
gdzie mozna nabyc butelki z mikrootworami firmy Avent?
gdzie mozna kupic pieluchy tetrowe i ile mniej wiecej kosztuja?
z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • gosia7813 Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 12:34
      Cześć!
      To o co pytasz dostaniesz w Mothercare. Ja mieszkam w Londynie i wiem, ze jeden
      sklep jest w centrum na Oxford Street. Pieluszki tetrowe kosztują chyba 10f za
      10 sztuk, a butelki Avent dostaniesz tam na 100%. Wejdź sobie na ich stronę
      internetową.smile
      Pozdrawiam,
      Gosia
      • lucasa Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 13:51
        butelki "normalne" Aventu - w mothercare, boots i w kazdym wiekszym
        supermarkecie. tylko te "mikrootwory" mnie zastanawiaja... to nowy wynalazek?
        A
      • basia313 Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 14:34
        a co do pieluch tetrowych to wiem, ze niektore dizelnice zapewniaja ich pranie
        odplatnie, ale za to szybko i sprawnie i byc moze warto sie tym zainteresowac.
        Nie wiem dokladnie gdzie mozna by to sprawdzic. Moze zadzwonic do coucillu. To
        niby ma byc bardziej ekologiczne i stad ta inicjatywa.
        • jagienkaa Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 14:36
          w pismach dla rodziców z tyłu oraz lokalnych gazetach są różne reklamy takich
          firm.
          Ja cały czas czekam na odpowiedź co to są te mikrodziurki w bitelkachwink)
          • julinekk Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 13:00
            przepraszam ze tak dlugo musialas czekac. Juz spiesze z odpowiedzia:
            mikrootworki to taki wynalazek ktory przypomina bardzo w dzialaniu piers i
            dziecko musi sie troche wysilic zeby ten pokarm dostac bo nie leci on przez
            dziure jak w zwyklych butelkach tylko przesacza sie. Dzieki temu maluch moze
            byc karmiony i piersia i butelka bo nie traci zapalu do ssania. Jak pewnie
            dobrze wiesz dzieci sa rownie leniwe jak dorosli i jesli jedzonko samo splywa
            im do buzi to nie maja ochoty wysilac sie ze ssaniem. Zalezy mi zeby karmic
            malego piersia jak najdluzej i nie przyzwyczajac zbyt szybko do zwyklej
            butelki. o tych mikrootworkach mowila mi kolezanka z Polski wiec poszukuje. na
            razie bez skutku. pozdrawiam.
            • pati.zop78 Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 14:37
              chyba masz na mysli te otworki w smoczku. chyba wszystkie smoczki AVENT sa tak
              skonstruowane. nie slyszalam o innych. tez je uzywam. mozesz je kupic wszedzie
              (apteka, supermarket, Boots, Mothercare, Toys 'r' us). jezeli kupujesz butelki
              sprawdz w jakim rozmiarze sa smoczki. pozniej dokupujesz smoczki w wiekszym
              rozmiarze (tzn wiecej dziurek). cena ok 2,50 (jesli dobrze pamietam) za 2 sztuki.
              jesli masz zamiar kupic tez sterylizator, w komplecie sa 4 butelki ze smoczkami
              w rozmiarze 1. w komplecie z pompka do sciagania mleka sa 2 male butelki ze
              smoczkami.
              czy ty mieszkasz w uk?
              • pati.zop78 Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 14:45
                pati.zop78 napisała:
                > czy ty mieszkasz w uk?

oj, jestes. jakos dzisiaj niedowidze smile
                mozesz napisac skad
                mam na zbyciu pompke i za niedlugo sterylizator (bez butelek). jesli jestes
                zainteresowana daj znac.
                • julinekk Re: kilka pytan...UK 15.04.05, 14:50
                  z Southampton to na poludniu jakies 70 mil od Londynu. dzieki za propozycje ale
                  prawdopodobnie caly sprzet dostane od znajomych, no chyba zeby cos nie wypalilo
                  wtedy sie odezwe. a tych mikrootworków nadal bede szukac bo o zwyklych
                  dziurkach to ja wiem ze sa w roznej ilosci i dla najmlodszych tylko jedna,ale z
                  opowiadania mojej kolezanki wychodzilo ze to zupelnie "nowa nowosc". jak znajde
                  to dam znac, na razie pozdrawiam.
                  • pati.zop78 Re: kilka pytan...UK 15.04.05, 15:12
                    spojrzalam na szybko na strone aventu. nic nie znalaznam o tej nowosci. tez mnie
                    to interesuje bo moj maly pobedzie jeszcze przez jakis czas na butli.
                    tak ogolnie to wiem ze karmienie ich butelkami jest badzo zblizone do karmienia
                    piersia. moze kolezanka to miala na mysli albo nie jest dokladnie zorientowana
    • kachaha1 Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 16:21
      ja tez o mikrootworach nie slyszalam.butelki sa w
      bootsie,aptekach,supermarketach.pieluszki tetrowe przywiozla mi sistra z Polski
      bo nie moglam tu nigdzie wynalezc a poza tym tansze.ja najwiekszy problem to z
      wanienka mialam.przyzwyczajona do polskich wanienek szukalam czegos
      podobnego.ciezko bylo.2 dni przed porodem kupilam w mothercare ale jest jaka
      mala ze Natalka odbija sie nozkami jak zabka od brzegu wanienkisad
      • lucasa Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 16:34
        kachaha1 napisała:
        .ja najwiekszy problem to z
        > wanienka mialam.przyzwyczajona do polskich wanienek szukalam czegos
        > podobnego.ciezko bylo.2 dni przed porodem kupilam w mothercare ale jest jaka
        > mala ze Natalka odbija sie nozkami jak zabka od brzegu wanienkisad

my kupilismy plastikowa foczke do kapania i bardzo sie nam przydala. Karolina
        uzywala jej w sumie az do czasu kiedy zaczela siedziec (i juz sie nie
        miescila). dla mnie to super rozwiazanie, bo nie trzeba bylo jej trzymac, dwie
        rece wolne i do mycia i do polewania woda - co bardzo lubila...
        Agnieszka
        • jagienkaa Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 16:46
          ja do teraz używam tej samej wanienki z Mothercare. Nie zużywam tyle wody do
          wanny. Wsadzam wanienkę do wanny i Dominik w niej siedzi. Bardzo ją lubi.
          • mrufkaa Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 20:02
            A macie liczniki? My placimy ryczalt... wiem, to ekologiczne...
            • jagienkaa Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 21:11
              mamy liczniki - nowy dom. Ale to chyba nawet ja, blondynka stwierdzam gołym
              okiem że nalewam mniej wody do wanienki Mothercare niż naszej dużej wannysmile
    • vase Re: kilka pytan...UK 06.04.05, 23:06
      Ja tez caly czas (to juz prawie 3 lata! smile)) uzywam wanienki z Mothercare.
      Spisuje mi sie na medal. Louis mi sie w niej jeszcze miesci smile, no a wody
      zuzywam minimalnie.
      Co do pieluch tetrowych to widzialam w Mothercare, ale b. drogie. (Ja zreszta
      nie uzywalam w ogole) Przywiozlam sobie z Polski pare na sciereczki - i tyle.
      • julinekk Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 13:16
        no to czego uzywalas? chcialabym znalezc rozwiazanie niezbyt drogie bo z kasa
        na razie krucho. masz moze jakies sprawdzone pieluchy jednorazowe? jest taki
        wybor w sklepach ze w glowie sie kreci i wszystkie podobno sa "the best"
    • mifka Re: kilka pytan...UK 08.04.05, 23:01
      zajrzyj do babys'r'us
      • mrufkaa Re: kilka pytan...UK 09.04.05, 20:45
        Jagienko,
        ja brunetka,
        ale grzeje mnie w przednie lapki ile wody zuzywam, bo i tak place tyle samo.
        Dlatego nie mam nic na przeciwko, zeJulka wybrala duza wanne:0)
        No, ale, jak pisalam, mozna by byc eklogicznym i mimo ryczaltu oszczedzac...
    • joannali Re: kilka pytan...UK 09.04.05, 21:09
      Duzy wybor pieluszek naturalnych, w tym tetre, znajdziesz tutaj:
      kittykins cloth nappy sales & advice
      www.kittykins.co.uk
      01986 798939
      Ceny maja konkurencyjne i przesylka gratis. Polecam!
      • julinekk Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 13:06
        cos mi sie wydaje ze te pieluch tetrowe wcale nie wychodza taniej niz
        jednorazowe, przynajmniej tu z Anglii. ale wlasciwie to nie wiem ile takich
        pieluch zuzywa maluch na dobe. kiedys ciotka mowila mi ze ok.40 Czy to mozliwe?
        • pati.zop78 Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 14:41
          chyba nie 40 na dzien ale dobrze jest miec 30-40 zeby co chwile nie musiec prac.
          nie wiem na ile starczaja. ja uzywam jednoazowych - Huggies. b dobrze
          wchlaniaja, maluch nie ma odparzen. nie uzywamy oliwki (po oliwce dostaje
          wysypki) ani pudru, tylko chusteczki nawilzane.
    • julinekk Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 13:10
      jeszcze pare szczegolow mnie interesuje - pieluchowych. wiem ze kiedys dzieci
      zawijalo sie w dwie pieluchy naraz, chodzilo chyba o bioderka. czy to sie nadal
      praktykuje? nie spotkalam sie z tym tutaj, zreszta tak samo jak w Polsce nie
      slyszalam o zapinaniu pieluch agrafkami. co wy kobiety na to? Jakie macie
      dowiadczenia?
      • farpakon Re: kilka pytan...UK 13.04.05, 17:58
        nie zawija sie. jesli uzywasz pampersow, to nie ma takiej potrzeby. ja stosowalam tylko 1 jedonorazowa pieluche na raz.
        jesli chodzi o tetrowe, to te, ktore pamietamy z polski tutaj uzywa sie jako sciereczki, podkladki, przykrycia, etc. natomiast ekologiczne mamy kupuja taka specjalna pieluche, wlasciwie to jest caly system z wkladkami, etc. na poczatek drogo wychodzi, ale ponoc koszt sie zwraca po dluzszym stosowaniu. coz, mnie nie przekonalo. jednorazowki sa tu stosunkowo tanie, a wybor spory, czesto te z supermarketu nie ustepuja jakosciowo od firmowych, a sa troche tansze (polecam tesco). i nie ma problemu z praniem, suszeniem, prasowaniem, etc.
        aha, te ekologiczne nie sa zapinane na agrafki. wybierz sie do mothercare czy innego store i sama sie przekonaj co i jak.
    • ma.pi Re: kilka pytan...UK 15.04.05, 15:59
      Zajzyj tutaj

www.aventbaby.com/uk/index.asp
      znajdziesz informacje jakie produkty Aventu i gdzie sa dostepne w UK.

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka