oborovy 07.12.02, 20:18 Okazuje sie, ze nie tylko Kosciuszko ... www.winwinloans.net/hello.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gadula Re: Emisariusz Dabrowski? IP: *.sympatico.ca 07.12.02, 20:41 Toc to nasz Pawel z Melbern, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel_z_Melbourne Dlaczego IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 08.12.02, 12:52 emisariusz? i co ma wspolnego z Taduszem K.? ) Pawel D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Dlaczego IP: *.sympatico.ca 08.12.02, 18:50 Moze ten oborowy mial na mysli emisariusza Edwarda Dabrowskiego? Kosciuszko? Tam u Was najwyzsza gora tak nazwana, nie? Tak tylko kontemPlujem, hehe ... nie wiedzialem, zes Ty taki slawny, Rodaku! Starego i Liuzem pewnie zal skrenca ... hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
ro=bert Re: Dlaczego 09.12.02, 02:39 Starego? Watpie, bo jego nie obchodzi nic poza pasportami i podwojnym obywatelstwem. Luiza zas ma jedno w glowie ... wszyscy wiedza co i nie nalezy tego pisac na forum (admin to wszystko czyta po nocy!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruiza Re: Dlaczego IP: *.sympatico.ca 09.12.02, 06:00 Jak my wszystkie babki w jej wieku myslimy o ogrodzie, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus Dlatego 09.12.02, 11:29 ro=bert napisała: > Starego? Watpie, bo jego nie obchodzi nic poza pasportami i podwojnym > obywatelstwem. Luiza zas ma jedno w glowie ... wszyscy wiedza co i nie > nalezy tego pisac na forum (admin to wszystko czyta po nocy!) Eeee, nie - nie jest tak zle z moimi zainteresowaniami, mam i szersze: Na przyklad jeszcze mnie interesuje stan psychiczny kandydatow do Unii Europejskiej, ktorzy sobie wesolutko uchwalaja ustawy kardynalnie niezgodne z prawem unijnym, do przestrzegania ktorego sie dopiero co zobowiazali [ustawa o nieuczciwej konkurencji, ustawa o biopaliwach]. No i jeszcze mnie interesuje jak mozna przepchac przez Sejm ustawe calkowicie sprzeczna z Konstytucja [ustawa o abolicji podatkowej], a potem mowic publicznie, ze ustawa byla swietna, natomiast nic nie wart jest najwyzszy sad w kraju, ktory uznal ja za niezgodna z Konstytucja - i mimo tego zachowac stanowisko wicepremiera panstwa prawa. No i jeszcze zastanawiam sie, czy by obstawic u jakiegos bookmachera mozliwosc, ze z tego waszego wschodu unijnego slonca na Zachodzie nic nie bedzie; poki co, wszystko wyglada tak, jakby sie wasz czerwony tramwaj mial lada chwila zatrzymac w Minsku Bialoruskim, zamiast w Brukseli. O ile nie w Kampali, Lome albo Ouagadogou (Uganda, Togo, Burkina Faso). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Dlatego IP: *.sympatico.ca 11.12.02, 18:26 Na jakim paszporcie ty jezdzisz do Polski Ty stary ubeku-prowokatorze? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus Re: Dlatego 12.12.02, 03:11 Do 1998 roku jezdzilem na australijskim, z polska wiza.Teraz nie jezdze w ogole, bo nie po to wyemigrowalem, zeby trzasc dupa przed biurkiem kaprala Strazy Granicznej. Poczekam az Unia troche kraj ucywilizuje. A z ubekami i prowokatorami na twoim miejscu uwazalbym, drogi gadulo. Jeden pan z Toronto ma wlasnie do zaplacenia $250k odszkodowania za podobne epitety. Jesli wierzysz w anonimowosc w sieci, to dodatkowo zaplacisz $50k na Czerwony Krzyz - za naiwnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Dlatego IP: *.sympatico.ca 24.03.03, 10:55 No ale w potrzebie wiem gdzie isc po pozyczke, hehehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Dlatego IP: *.vic.bigpond.net.au 24.03.03, 12:07 Gość portalu: gadula napisał(a): No ale w potrzebie wiem gdzie isc po pozyczke, hehehe ... K: Lepiej do zyda, on przynajmniej nie udaje dobroczyncy ludzkosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Dlaczego IP: *.vic.bigpond.net.au 24.03.03, 11:16 Gość portalu: Pawel_z_Melbourne napisał(a): emisariusz? i co ma wspolnego z Taduszem K.? Kłamstwa Pawła Dąbrowskiego Kłamstwa Pawła Dąbrowskiego Strona www.winwinloans.net 1. Paul J. Dabrowski Ph.D. Jakie PhD? PhD nadają TYLKO w krajach anglosaskich. Ty masz, owszem, może i jakis dokorat, ale na pewno NIE z filozofii, więc NIE jesteś żaden ?Philosophiae Doctor?! 2. Working on contracts? (Pracujesz na kontraktach?) OK! Casual work? (Pracujesz dorywczo?) OK! Self employed? (Prowadzisz wlasny biznes?) OK! Dotąd wygląda OK, ale dalej: Defaults? (Wpadka kredytowa?) OK! - Kto da pożyczkę komuś, kto nie nie chiał spłacić poprzedniej? Poor savings record? (Kiepska historia oszczednosci?) OK! - Kto da pożyczkę komuś, kto trwoni pieniądze? Newly arrived to Australia? (Swiezo przyjechales do Australii?) OK! - Tu widać, jak Paweł Dąbriwski żeruje na imigrantach? A NAJLEPSZE JEST PONIŻEJ: No tax returns? (Nie masz ?tax returns??) OK! - Paweł Dąbrowski pomaga OSZUTOM PODATKOWYM! Takim, co sie ukrywaja przed Tax Office (urzędem podatkowym)! Przypominam, że każdy kto ma jakiekolwiek zarobki na terenie Australii, musi wypełnić ów ?Tax Return?, czyli ZEZNANIE PODATKOWE! Strona www.creativewinwin.com/ Tzw. A Holistic Centre of Negotiations and Entrepreneurship (Holistyczne Centrum Negocjacji i Przedsiebiorczosci) czyli wyłudzanie pieniędzy w stylu ?New Age? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Kim jest Pawel Dabrowski? IP: *.vic.bigpond.net.au 24.03.03, 11:17 Kim jest Paweł Dąbrowski? www.creativewinwin.com/Pozwolcie.htm Jestem Pawel, Pawel Dabrowski. K: To chyba prawda? Przez ostatnie kilkanascie lat staram sie laczyc prace konsultanta biznesu oraz wyklady na zaprzyjaznionych uczelniach z dzialalnoscia trenerska i praca nad wlasnymi projektami. K: W jakieej dyscypinie spoprtowej i wjakim klubie sportowym jesteś trenerem? Daje mi to fanatastyczna mozliwosc laczenia teorii z praktyka. Jako trener prowadzilem szkolenia negocjacji dla KPMG, Mercedesa, ICL, KGHM, PBR i wielu innych; szkolenia z rachunkowosci? K: STOP! Rachunkowość jako sport? ?zarzadczej dla kadry inzynierskiej FIAT?a oraz z marketingu dla studium Doradców Prawo-Finansowych Zwiazku Prawników Polskich? K: ?Rachunkowość zarządcza?? Co to za zwierzę? Wykladalem na Uniwersytecie Waszawskim, wielu szkolach biznesu; M .in. Kieleckiej Szkola Zarzadzania, Centrun Kreowania Liderów w Klódzienku i Miedzynarodowej Szkole Zarzadzania w Warszawie. K: Gdzxie konkretnie i co wykładałeś na UW? A Kłódzienko możesz sobie darować? W Melbourne prowadzilem wyklady na Uniwersytecie Monash?a i Swinburne. K: Gdzie jest ten ?Uniwersytet Monash?a?? A Swinburne to nie było przypadkiem TAFE (pomaturalne technikum)? Pracowalem nad projektami wspólpracy Polsko-Australijskiej. Nad developerka w Warszawie i K: A przynajmniej ładna był ta developerka w Warszawie? ? nad projektem sojuszu strategicznego miedzy polskim przemyslem wlókienniczym i australiskim przemyslem welnianym. K: W celu pokonania Saddama? Pisywalem dla Businessman Magazine, ,Przegladu Zarzadzania i Przegladu Psychologicznego; dla miesiecznika Zarzadzanie, Szkoly Symulacji Systemów Gospodarczych i Doskonalenia Kadr Kierowniczych. K: A co symulowałeś w tej Szkole Symulacji? Niedyspozycję czy pracę naukową? Ksiazka Praktyczna Teoria Negocjacji byla ukoronowaniem moich badan nad problematyka negocjacji. K: Wydał ci ją ktoś W tych poszukiwaniach odnosilem sie do badan psychologicznych i wlasnych refleksji nad negocjacyjnymi grami symulacyjnymi; K: Zreflektowałeś się, kiedy poznano się na twojej symulacji? Spedzilem tez dlugie godziny rozmawiajac z praktykami. K: I młodymi praktykantkami? Wiele tez wynioslem z uczestnictwa w Treningach Interpersonalnych prowadzonych przez Laboratorium Psychoedukacji, którego ojcami duchowymi sa Wojtek Eichelberger i Jacek Santorski. K: Pod interpersonalnym, psychoedukacyjnym patronatem samego Ojca Świętego! Wreszcie mialem okazje weryfikowac wnioski i umiejetnosci uczestniczac w negocjacjach jako doradca, mediator ? oraz prowadzac wlasne negocjacje? K: Z terrorystami Al Quaidy. A jesli chodzi o zarzadzanie ? nie uwazam sie za specjaliste w zadnej z ,,dziedzin?; to co mnie fascynuje to podejscie holistyczne? K: ?He ain?t heavy, he?s my brother? ? THE HOLLIES Po prostu zawsze dazylem do ogarniecia calosci? K: I do zagarnięcia całości aktywów mych klientów? I tak po zmianie systemu ekonomicznego w Polsce ,,rzucilem sie? (jak wielu innych) na marketing. Pracujac jako konsultant przy projektach Polsko-Niemieckiego Osrodka Doradztwa Gospodarczego zorientowalem sie jednak, ze bez doglebnego zrozumienia finansów nie sposób przeprowadzic rzetelnej analizy problemów firmy? K: I tak zaczęła się Pawełkowa kolaboracja z wladzami Guberni Ggeneralnej? Zdaje sie, ze wypada cos tez powiedziec o formalnym wyksztalceniu. K: Kończ waść, wstydu oszczędź! Mój pierwszy fakultet to Matematyka (na UW), w pare lat pózniej ?poniekad by wyrwac sie z szufladki z nalepka ,,matematyk? ukonczylem Podyplomowe Studia Pedagogiki Twórczosci , w koncu ,,z rozpedu? obronilem prace doktorska z Zarzadzania na UW. K: To czemu podajesz się za doktora FILOZOFII (PhD)? Najwiecej jednak zawdzieczam ? w sensie ?ksztaltowania profilu? dziwiecioletniemu pobytowi w Instytucie Organizacji Zarzadzania i Doskonalenia Kadr na Wawelskiej (we wczesniejszych latach CODKK). K: Nie widziałem tam ciebie, a pracowałem tam dość długo? Instytut ten, powstaly w póznych latach piecdziesiatych przy pomocy Fundacji Forda mial za swoje zadanie przeszczepianie zachodnich metod doskonalenia kadr do Polski. K: Co oczywiście musiało się źle skończyć, podobnie jak próba wstawienia 6 cyl. silnika Porsche do Syrenki? Nasz instytut juz w latach osiemdziesiatych uzyskal nagrode renomowanego szwajcarskiego Institue of Management Development na najlepszy program doskonalenia menadzerów, a moja wspaniala kolezanka Ela Trembowelska jeszcze w latach siedemdziesiatych otrzymala w Wenecji pierwsza nagrode za najlepszy film dydaktyczny? K: Będąc w Wenecji nie widziałem jej. Może masz na myśli bar Wenecja na Woli, obok PDT? Instytut ten byl pierwszym w Polsce który wprowadzal komputerowe gry symulacyjne i inne aktywne metody treningowe. Wyszli zen prakseolog prof. Pszczolowski, socjolog Solidarnosci Jadwiga Staniszkis, innowatyk prof. Jan Antoszkiewicz, spólka Bilinski - Wojenski i wielu innych... K: Innowatyk ? to jakiś nowy odłam innowierców? Nie widziałem też ciebie przy komputerach, a pracowałem właśnie w Zakładzie Informatyki IOZiDK na Wawelskiej! Z tej tradycji wyrósl tez gdanski ODiTK Janka Repinskiego. K: I co z tego? Po rozwiazaniu Instytutu w 1990 r. przekonalem grupe moich kolegów z Instytutu by utworzyc Centrum Negocjacji. Wkrótce po naszej decyzji otrzymalismy zaproszenie afiliacji przy Konferderacji Pracodawców Polskich, z która wspólpracowalismy przez dwa lata? K: Wyzyskując, jak się da, pracobiorców? Potem prowadzilem wlasne Centrum Negocjacji i Marketingu pracujac (m.in) nad projektami uzdrawiania przedsiebiorstw w ramach Niemiecko-Polskiego Osrodka Doradztwa Gospodarczego; w tym czasie udalo mi sie tez pozyskac jako klientow wiele renomowanych firm ? jak wspomniane wczesniej KPMG i FIAT?a. K: Wiemy czym się to ?uzdrawianie? skończyło ? prawie 19% bezrobociem w lutym 2003? Od 1994 roku mieszkam z zona i dziecmi w Australii, w Melbourne. K: To chyba pierwsze w pełni prawdziwe zdanie Pawełka? Tu mieszkajac pracowalem nad projektami kooperacji z Polska (inwestycje w nieruchomosci, projekt sojuszu strategicznego miedzy Australiskimi producentami welny a Polskim przemyslem tekstylnym); uczylem tez na tutejszych uniwersytetach (m.in. marketing miedzynarodowy, negocjacje...) K: Długo nie uczyłeś, bo się szybko na tobie poznali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrBurak Re: Kim jest Pawel Dabrowski? IP: *.proxy.aol.com 24.03.03, 11:33 Kim jest Pawel Dabrowski? Wodolejem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Kim jest Pawel Dabrowski? IP: *.vic.bigpond.net.au 24.03.03, 11:47 Gość portalu: mgrBurak napisał(a): Kim jest Pawel Dabrowski? Wodolejem??? K: Zeby tylko... Gorzej, ze jest lichwiarzem i wspolnikiem przestepcow podatkowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Emisariusz Dabrowski? IP: *.vic.bigpond.net.au 24.03.03, 11:18 Kim jest Paweł Dąbrowski? www.creativewinwin.com/Pozwolcie.htm Jestem Pawel, Pawel Dabrowski. K: To chyba prawda? Przez ostatnie kilkanascie lat staram sie laczyc prace konsultanta biznesu oraz wyklady na zaprzyjaznionych uczelniach z dzialalnoscia trenerska i praca nad wlasnymi projektami. K: W jakieej dyscypinie spoprtowej i wjakim klubie sportowym jesteś trenerem? Daje mi to fanatastyczna mozliwosc laczenia teorii z praktyka. Jako trener prowadzilem szkolenia negocjacji dla KPMG, Mercedesa, ICL, KGHM, PBR i wielu innych; szkolenia z rachunkowosci? K: STOP! Rachunkowość jako sport? ?zarzadczej dla kadry inzynierskiej FIAT?a oraz z marketingu dla studium Doradców Prawo-Finansowych Zwiazku Prawników Polskich? K: ?Rachunkowość zarządcza?? Co to za zwierzę? Wykladalem na Uniwersytecie Waszawskim, wielu szkolach biznesu; M .in. Kieleckiej Szkola Zarzadzania, Centrun Kreowania Liderów w Klódzienku i Miedzynarodowej Szkole Zarzadzania w Warszawie. K: Gdzxie konkretnie i co wykładałeś na UW? A Kłódzienko możesz sobie darować? W Melbourne prowadzilem wyklady na Uniwersytecie Monash?a i Swinburne. K: Gdzie jest ten ?Uniwersytet Monash?a?? A Swinburne to nie było przypadkiem TAFE (pomaturalne technikum)? Pracowalem nad projektami wspólpracy Polsko-Australijskiej. Nad developerka w Warszawie i K: A przynajmniej ładna był ta developerka w Warszawie? ? nad projektem sojuszu strategicznego miedzy polskim przemyslem wlókienniczym i australiskim przemyslem welnianym. K: W celu pokonania Saddama? Pisywalem dla Businessman Magazine, ,Przegladu Zarzadzania i Przegladu Psychologicznego; dla miesiecznika Zarzadzanie, Szkoly Symulacji Systemów Gospodarczych i Doskonalenia Kadr Kierowniczych. K: A co symulowałeś w tej Szkole Symulacji? Niedyspozycję czy pracę naukową? Ksiazka Praktyczna Teoria Negocjacji byla ukoronowaniem moich badan nad problematyka negocjacji. K: Wydał ci ją ktoś W tych poszukiwaniach odnosilem sie do badan psychologicznych i wlasnych refleksji nad negocjacyjnymi grami symulacyjnymi; K: Zreflektowałeś się, kiedy poznano się na twojej symulacji? Spedzilem tez dlugie godziny rozmawiajac z praktykami. K: I młodymi praktykantkami? Wiele tez wynioslem z uczestnictwa w Treningach Interpersonalnych prowadzonych przez Laboratorium Psychoedukacji, którego ojcami duchowymi sa Wojtek Eichelberger i Jacek Santorski. K: Pod interpersonalnym, psychoedukacyjnym patronatem samego Ojca Świętego! Wreszcie mialem okazje weryfikowac wnioski i umiejetnosci uczestniczac w negocjacjach jako doradca, mediator ? oraz prowadzac wlasne negocjacje? K: Z terrorystami Al Quaidy. A jesli chodzi o zarzadzanie ? nie uwazam sie za specjaliste w zadnej z ,,dziedzin?; to co mnie fascynuje to podejscie holistyczne? K: ?He ain?t heavy, he?s my brother? ? THE HOLLIES Po prostu zawsze dazylem do ogarniecia calosci? K: I do zagarnięcia całości aktywów mych klientów? I tak po zmianie systemu ekonomicznego w Polsce ,,rzucilem sie? (jak wielu innych) na marketing. Pracujac jako konsultant przy projektach Polsko-Niemieckiego Osrodka Doradztwa Gospodarczego zorientowalem sie jednak, ze bez doglebnego zrozumienia finansów nie sposób przeprowadzic rzetelnej analizy problemów firmy? K: I tak zaczęła się Pawełkowa kolaboracja z wladzami Guberni Ggeneralnej? Zdaje sie, ze wypada cos tez powiedziec o formalnym wyksztalceniu. K: Kończ waść, wstydu oszczędź! Mój pierwszy fakultet to Matematyka (na UW), w pare lat pózniej ?poniekad by wyrwac sie z szufladki z nalepka ,,matematyk? ukonczylem Podyplomowe Studia Pedagogiki Twórczosci , w koncu ,,z rozpedu? obronilem prace doktorska z Zarzadzania na UW. K: To czemu podajesz się za doktora FILOZOFII (PhD)? Najwiecej jednak zawdzieczam ? w sensie ?ksztaltowania profilu? dziwiecioletniemu pobytowi w Instytucie Organizacji Zarzadzania i Doskonalenia Kadr na Wawelskiej (we wczesniejszych latach CODKK). K: Nie widziałem tam ciebie, a pracowałem tam dość długo? Instytut ten, powstaly w póznych latach piecdziesiatych przy pomocy Fundacji Forda mial za swoje zadanie przeszczepianie zachodnich metod doskonalenia kadr do Polski. K: Co oczywiście musiało się źle skończyć, podobnie jak próba wstawienia 6 cyl. silnika Porsche do Syrenki? Nasz instytut juz w latach osiemdziesiatych uzyskal nagrode renomowanego szwajcarskiego Institue of Management Development na najlepszy program doskonalenia menadzerów, a moja wspaniala kolezanka Ela Trembowelska jeszcze w latach siedemdziesiatych otrzymala w Wenecji pierwsza nagrode za najlepszy film dydaktyczny? K: Będąc w Wenecji nie widziałem jej. Może masz na myśli bar Wenecja na Woli, obok PDT? Instytut ten byl pierwszym w Polsce który wprowadzal komputerowe gry symulacyjne i inne aktywne metody treningowe. Wyszli zen prakseolog prof. Pszczolowski, socjolog Solidarnosci Jadwiga Staniszkis, innowatyk prof. Jan Antoszkiewicz, spólka Bilinski - Wojenski i wielu innych... K: Innowatyk ? to jakiś nowy odłam innowierców? Nie widziałem też ciebie przy komputerach, a pracowałem właśnie w Zakładzie Informatyki IOZiDK na Wawelskiej! Z tej tradycji wyrósl tez gdanski ODiTK Janka Repinskiego. K: I co z tego? Po rozwiazaniu Instytutu w 1990 r. przekonalem grupe moich kolegów z Instytutu by utworzyc Centrum Negocjacji. Wkrótce po naszej decyzji otrzymalismy zaproszenie afiliacji przy Konferderacji Pracodawców Polskich, z która wspólpracowalismy przez dwa lata? K: Wyzyskując, jak się da, pracobiorców? Potem prowadzilem wlasne Centrum Negocjacji i Marketingu pracujac (m.in) nad projektami uzdrawiania przedsiebiorstw w ramach Niemiecko-Polskiego Osrodka Doradztwa Gospodarczego; w tym czasie udalo mi sie tez pozyskac jako klientow wiele renomowanych firm ? jak wspomniane wczesniej KPMG i FIAT?a. K: Wiemy czym się to ?uzdrawianie? skończyło ? prawie 19% bezrobociem w lutym 2003? Od 1994 roku mieszkam z zona i dziecmi w Australii, w Melbourne. K: To chyba pierwsze w pełni prawdziwe zdanie Pawełka? Tu mieszkajac pracowalem nad projektami kooperacji z Polska (inwestycje w nieruchomosci, projekt sojuszu strategicznego miedzy Australiskimi producentami welny a Polskim przemyslem tekstylnym); uczylem tez na tutejszych uniwersytetach (m.in. marketing miedzynarodowy, negocjacje...) K: Długo nie uczyłeś, bo się szybko na tobie poznali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brylant Re: Emisariusz Dabrowski? IP: *.sympatico.ca 25.03.03, 03:37 A jak Ty Pawel laczysz nauke ze sportem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aussie Re: Emisariusz Dabrowski? IP: *.dsl.vicnet.net.au 25.03.03, 06:31 Nie uciekaj, Pawel Dabrowski ze St. Albans, Victoria, Australia, bo sie na tobie poznano i zdemaskowano jako oszusta podatkowego, lichwarza i spekulanta, a takze szuje, wykorzystujaca naiwnosc i trudne finansowe polozenie Rodakow. Jestes lichwiarzem, na dodatek oszustem podatkowym i wspolnikiem innych oszustow podatkowych. To jest przestepstwo, i jak Kagan nie poda ciebie do wladz, to ja to zrobie - zauwaz, z jakiego ja pisze adresu! A co do lichwiarstwa! Musisz dawac pozyczki na o wiele wyzszy procent niz banki, bowiem sam n i e masz kapitalu (mieszkasz w taniej, robotniczej dzielnicy St. Albans, jak to ktos napisal, blisko polskiego ghetta w Sunshine, i zerujesz na tamtejszych, niezbyt rozgarnietych polonusach). A wiec albo pozyczasz $$$ z banku, i pozniej je "odsprzedajesz" po wyzszej cenie (wyzszej stopie %), albo pozyczasz od innych "biznesmenow", a wtedy musisz im placic wyzszy % niz bank, bowiem pozyczajac tobie pieniadze ryzykuja o niebo wiecej, niz jakby je pozyczyli (zdeponowali w) banku. Stad jestes nedzna kreatura, wykorzystujaca ciemne strony kapitalizmu, kanalia, zywiaca sie na najbiedniejszych czlonkach spoleczenstwa. Wstyd mi, ze tez jestes z Polski... I gdybys sie naprawde znal na finansach, to bys mieszkal w lepszej dzielnicy i pracowal w duzym banku, a nie w podejrzanej, jednoosobowej firmie... Placacy Podatki Aussie ze Wschodnich Dzielnic Melbourne Odpowiedz Link Zgłoś